üniversitede evlenme kararı çıkmazı

okulunu bitirmeden sakın evlenme. dünyanın bin türlü hali var. illaki ihtiyaç duyarsın bir gün diplomaya...koca kaçmaz. illaki bulunur...

Biz de üniversitede tanışmıştık 3. sınıf bitince aileme anlattım 4 başlarken nişanlandık mezun olunca evlendik. Hem okul biter hem kimseyle oynamamış olursunuz tavsiye ederim.

Baban seni okuldan alsa eve tıksa kıyameti kopartır gece gündüz ağlar onlara hakkını helal etmezsin. Çok çekiyorum kendimi öldürmek istiyorum dersin ama elin adamı için kendi rızanla okulunu bırakıp eve tıkılmaya razı oluyorsun? Niçin? Aşk, sevgi?
İnan baban seni daha çok seviyor. 21 yıldır seni tanıyan bilen baban 2 yıldır bilen tanıyan adamdan daha çok seviyordur ve iyiliğini daha çok istiyordur.
Sakın böyle saçma bir şey yapma.

Çok teşekkür ederim hepinize. Yazdıklarınızın hepsini okudum. Ailemden çok uzakta okuyorum onlar muğlada ben artvinde. Yarıyıl tatili ve yaz tatili hariç gidemiyorum. Belki de yalnızlık hissiyle böyle bir şeye kapıldım. Tek çocuğum çevremde bana akıl verebilecek doğru düzgün kimse yok. Bi tek kuzenime anlattım o da aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi. Buraya da akıl almak için yazdım ve hepinizden allah razı olsun yazdıklarınızı düşüneceğim şimdi bile nasıl bir hatada bulunduğunu farketmeye başladım.

"Bağımsız oluruz hayatım yeaa, kim bize karışacak?"
Evlendikten 3 gün sonra: "Annem bizde kalacak haberin olsun 3 ay.", "Yemek niye hazır değil?", "Gömleğimi ütülememişsin."
Merhaba evlilik hayatı.
Ben aslinda erkek arkadasi ve konu sahibinin yuva kurmak amacli evlenmek istedigini dusunmuyorum. Ikisi de genc, birbirlerini begeniyorlar; dogal olarak cinsel cekim duyuyorlar. Tabi evlilik oncesi cinsellik toplumumuzda tabu oldugu icin yapamiyorlar. Konu sahibi bana kizacak belki ama bu insan dogasi.

Kızmak değilde çok utandım açıkçası. Bilinçaltı mızdan böyle bişi olur mu bilmiyorum ama ama biz el ele bile çok nadiren tutarız

Aynı evde yaşaması da imkansız tabi, ailesi üniversiteye göndermek konusunda yaşadığı çevrede bir ilkmiş, normal. Kızmasını gerektirecek bir durum yok, cinsel çekim duymuyorsa niye iki yıldır beraber? Sevgilinin arkadaştan farkı var.

Kızmak değilde çok utandım açıkçası. Bilinçaltı mızdan böyle bişi olur mu bilmiyorum ama ama biz el ele bile çok nadiren tutarız
Utanmaniza gerek yok, bu saglikli bir insan oldugunuzun gostergesi. Yaparsiniz ya da yapmazsiniz bu size kalmis bir sey, benim haddim degil tabi. Ama bu hisler son derece normal.

Ben de boyle dusunuyorum. Ama bazi kadinlar ben kocamdan bile utaniyorum minvalinde seyler yaziyorlar, ben de korktum o yuzden :-D

Ben de boyle dusunuyorum. Ama bazi kadinlar ben kocamdan bile utaniyorum minvalinde seyler yaziyorlar, ben de korktum o yuzden :-D

Sjsjsj yav onu niye hatırlattın neydi o harbiden

Okulunuz bitmeden işiniz olmayacak hadi diyelim evlendiniz nasıl geçineceksiniz 2 sene nasıl geçineceksiniz ...? Bunun ev kirasıı, elektiriği, suyu, marketi....... Vs.. E hadi bir de bebek oldu kazayla derler ya diyelim oldu ona nasıl bakacaksınız? Bu şekilde doğru düzgün bir para kazanmadan sevgilin askere gitmeden evlenirseniz istediğin hiçbir şeyi gerçekleştiremezsin... İstediğin eşya gelinlik düğün vs. Ben ailelerin yerinde olsam size kuruş yardım etmem eğer evlenmek isterseniz

Cikmaza girip sabaha kadar aglayacak kadar ne var ortada? Evlenirsin veya ertelersin.. Ustunde baski filan mi var erkek arkadasin tarafindan? Ertelersen ters tepki vermesinden mi korkuyorsun? Evetse, anlayis gostermeyecekse, bu kisiyle evlilik fikrini bi kez daha gozden gecir derim..
Evlenmek isteyip ailenin verecegi tepkiden korkuyorsan, bence biraz ertele, cok zor olur hem okumak hem de evlilik hayati.. Okulun bitsin, askerlik yapsin o da işini duzene koysun.. Panige luzum yok..
Allah hayirlisini versin

Hepiniz benden büyüksünüz bir abla olarak beni tanımadığınız halde benim için vakit ayırıp böyle uğraştığınız için çok çok teşekkür ederim. Dediğimiz yönleri ile hiç düşünmemiştim. Bana hep tozpembe tarafları görünüyordu. Bir de ailem beni el bebek gül bebek büyüttü. Hele babam gece canım bişi çekse üşenmeden kalkar alır gelir. Kim ne derse desin takmaz. Üniversiteye gitmemem için aile büyükleri çok baskı yaptı boşuna kız mı okutulur sana hiç bi faydası olmaz el oğlu parasını yer filan dediler o hiç takmadı kızım allah razı olsun dese yeter o mutlu olsun dedi. Ve daha bir çok şey. Sanırım evlenince de babam gibi birisi olacak sandım ama imkansız. Ben yemek yemesem üzülsem o da yemez bana yedirir zorla. Bu yaşımda bile bebek gibi sever. Babamın hayatımda hiç ağladığını görmemiştim beni okula bıraktı memlekete dönerken ağlamıştı çok üzülmüştüm ben üzülmeyeyim diye mutluluktan ağlıyorum üzülme seninle gurur duyuyorum kimseyi takma demişti. Sağlıklı kafa ile düşündüğüm zaman çok erken. Hele hele babama asla bunu yapmamalıyım.

Bende ünv deyken bırakıp evlendım toz pembeydi hersey.. evlilik daha cazip geldi sınav stresındense.. çok mutluyduk. Şimdi ne diyorum biliyor musun aklımı s... ! Bir abla tavsiyesi okulun bitmeden evlenme sözlen nişanlan ama diplomanı almadan evlenme

Bende okurken evlendim , zorluğu ne bu işin biliyormuşum? Hem ev hem okul, hem ev hanımı hem öğrenci oluyorsun çoookkk zor çoookkkk.. okul bitince kafana göre iş bulamıyorsunda öyle kolay kolay çünkü arkadaşların okurken bi yandan da çalışıyorlar ama sen yemek yapıp çamaşır yıkıyorsun. Evlilik kaçmıyor bir yere ki daha 2 senedir tanıyormuşsun biz 6. Senemizde evlendik çok iyi düşün öyle karar ver...

Ama bu şekile yetiştiğin için her şeyi toz pembe sanıyorsun. Ev geçindirmek kolay değil, evlilik evcilik oyunu değil. Okulun bitsin iş bul, hayatı iyice tanı öyle evlen. Hayat çok acımasız, burdaki boşanma konularını oku gün geliyor o aşkından ölüp bittiğin adam elden beter yabancı oluyor. Biraz hayatı öğren öyle evlen derim.

Canım evlilikte okulda ayrı sorumluluk , hem yaşı daha çok genc, mezun olduktan sonra evlenmek daha doğru olur, hem biraz daha olgunlaşmış sağlıklı karar vermiş olursun hem ev okul ayrı sorumluluk almazsan. Birde çocuk mevzu var kazara o da olsa .En azından son seneyi bekleyin nisan yapın okul bitince evlenin

Cok dogru, bir de bu kismi var. Mesela benim kuzenim gecen yil bosandi, cok da severek evlenmisti. Biz Kurt kokenli bir aileyiz, bosanirken kocasi ona "Sen ikinci siniftin zaten" demis. Erkeklerin bazilari cok serefsiz oluyor; her konudan vurabiliyorlar, inanamazsin.

Evlenirken iyiydi ama boşanırken mi 2. sınıf olmuş?!? Erkekler çok şerefsizleşiyor boşanırken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…