• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede Hiç Arkadaşım yok...

mutsuzece

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2012
4
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ve desteğinize çok ihtiyacım var.Bu yıl üniversiteye başladım 2 yıl lys ye hazırlandım ve 1 yıl da hazırlık okudum.Hazırlıkta iyi kötü iki arakadaşım vardı tenefüslerde gezerdik.1. sınıfa başlayınca herkes dağıldı ne arıyolar ne soruyolar.Hep ben mesaj atıyorum boş dersiniz ne zaman buluşalım diye..Ama onlardan hiç ses seda yok...Ben bir özel ünide okuyorum..Paralı okuyorum ama sakın sanmayın zengin sımarık diye.Gerçekten alçakgönüllüyüm kimseyi kırmamaya çalışırım ve çok hassasım.Bu okulada aslında hiç istemeyerek geldim.Evime yakın diye seçtim daha çok çünkü ayrıca yurt parasıda ödetmek istemedim babama.Parayla okuduğum için nefret ediyorum kendimden.Hiç sevemedim okulu hazırlıktada sevmemiştim demiştim belki 1. sınıfta değişir durum ama hiç de öle olmadı..Çok yalnızım çevremde çok şımarık tipler ve kendini bişi sanan tipler var onların içinde kendimi berbat hissediyorum.Hiç arkadaşım yok bi kaç kişiyle sohbet etmeye çalıştım arkadaşlık kurmaya çalıştım ama onlarda derste konusuyolar ama ders aralarına girince kendi arkadaşlarıyla bulusuyolar ben yine yalnız kalıyorum:(.Mesafeli çünkü aslında onlar benim kafama göre diil ben biras daha sakinim sigara alkolum yok.Derslerime aileme çok önem veririm.Kafama göre kimse yok okulda böyle olunca derslerimede konsantre olamıyorum eve gelince ders çalışmıyorum sırf zaman geçmesinde okula gitme zamanı çabuk gelmesin diye.Ben napıcam bi 4 yıl daha nası mezun olucam.Tekrar lys ye mi girsem diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz 3 yıl kayıptan sonra...Ama ben bu okulda dayanamıcam zanax kullanmaya başladım her sabah ağlaya ağlaya gidiyorum okula.Yalnız yemek yerken yemekhanede ezik gibi hissediyorum.Lys ye bir daha girersem başarılı olcağımı düşünüyorum.Devlete gitmek istiyorum hayalim benim devlet üniydi..İstanbul biyolojiye gidebilirdim ama endüstri mühendisliğini tercih ettim özel bir okulda.Mezun olunca iyi yerlere gelceğimi biliyorum...Ama okulda mutsuzum yalnızım..Ders aralarında yalnız gezmekten bıktım...Nolur akıl verin bana..

cnm şu yazdıkların aynısı bende seninle aynı durumdayım.tek farkım sabredip şuan 4.sınıfta olmam.bende özeldeyim ve bnde sen gibi şımarık değilim etrafımda hep şımarık tipler..aynı olayı bnde yaşadım hazırlıkta bi kaç ark vardı onlarda aramaz sormaz oldu..ne ladar berbat bir durum o kadar iyi anlıyorum ki..benim 2.sınıfta durum biraz değişti samimi üç tane arkadaş edindim.onlarda aynı bnm gibi 2 si burslu hatta..onlarlatım hep diğerlerinde meraba meraba..eğer burslular varsa onlarla takılmaya çalış canım..daha iyi oluyor diğerlerinden..ben çok sabrettim bu sene 4.senem.öyle yada böyle bitiyor ve kafana göre mutlaka birileri olacak tatlım üzülme sakınn:))hatta geçiş bile yapmayı düşündüm devlete o derece şimdi iyiki yapmamışm diyorum:))

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ve desteğinize çok ihtiyacım var.Bu yıl üniversiteye başladım 2 yıl lys ye hazırlandım ve 1 yıl da hazırlık okudum.Hazırlıkta iyi kötü iki arakadaşım vardı tenefüslerde gezerdik.1. sınıfa başlayınca herkes dağıldı ne arıyolar ne soruyolar.Hep ben mesaj atıyorum boş dersiniz ne zaman buluşalım diye..Ama onlardan hiç ses seda yok...Ben bir özel ünide okuyorum..Paralı okuyorum ama sakın sanmayın zengin sımarık diye.Gerçekten alçakgönüllüyüm kimseyi kırmamaya çalışırım ve çok hassasım.Bu okulada aslında hiç istemeyerek geldim.Evime yakın diye seçtim daha çok çünkü ayrıca yurt parasıda ödetmek istemedim babama.Parayla okuduğum için nefret ediyorum kendimden.Hiç sevemedim okulu hazırlıktada sevmemiştim demiştim belki 1. sınıfta değişir durum ama hiç de öle olmadı..Çok yalnızım çevremde çok şımarık tipler ve kendini bişi sanan tipler var onların içinde kendimi berbat hissediyorum.Hiç arkadaşım yok bi kaç kişiyle sohbet etmeye çalıştım arkadaşlık kurmaya çalıştım ama onlarda derste konusuyolar ama ders aralarına girince kendi arkadaşlarıyla bulusuyolar ben yine yalnız kalıyorum:(.Mesafeli çünkü aslında onlar benim kafama göre diil ben biras daha sakinim sigara alkolum yok.Derslerime aileme çok önem veririm.Kafama göre kimse yok okulda böyle olunca derslerimede konsantre olamıyorum eve gelince ders çalışmıyorum sırf zaman geçmesinde okula gitme zamanı çabuk gelmesin diye.Ben napıcam bi 4 yıl daha nası mezun olucam.Tekrar lys ye mi girsem diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz 3 yıl kayıptan sonra...Ama ben bu okulda dayanamıcam zanax kullanmaya başladım her sabah ağlaya ağlaya gidiyorum okula.Yalnız yemek yerken yemekhanede ezik gibi hissediyorum.Lys ye bir daha girersem başarılı olcağımı düşünüyorum.Devlete gitmek istiyorum hayalim benim devlet üniydi..İstanbul biyolojiye gidebilirdim ama endüstri mühendisliğini tercih ettim özel bir okulda.Mezun olunca iyi yerlere gelceğimi biliyorum...Ama okulda mutsuzum yalnızım..Ders aralarında yalnız gezmekten bıktım...Nolur akıl verin bana..

canım aynı dertten muzdaribiz sanırım.hatta ben de tam konu acıyordum senin baslıgını görünce göz atıyım dedim.ben devlet üniversitesinde okuyorum 2.sınıfım basta her sey iyiydi ama suan arkadas gurubumdan tamamen kopmus durumdayım.cok sımarıklar kendimi onların yanında hic bi zaman iyi hissetmiyorum.bu sene okul acıldı okulumdan nefret etmeye basladım artık hic istedigim gibi değil insanlar.kafama göre olanlar da sımarık ve cok gıcık.resmen ben de depresyona girdim hic bisey yiyip icemiorum.tekrar sınava girmeyi ben de düsündüm 2 yıl kaybım olucak benim de hatta özel üni olursa cok daha iyi olur cünkü bi daha sınava oturup calısamam nere olursa olsun moduna gectim artık :( napcaz bizz:(

canım bu arada aynısını bnde düşündüm devlete gidyim diye..yeniden hazırlanayım diye sakın canım sabret allah yardım ediyor inan bana bak bu sene 4.sınıfım hangi okuldasın cnm sen özel olmayacaksa sorayım bakarsn aynı okuldan çıkarız:)

ben de özele gidiyim diyorum.inanın o sımarık tiplerden her yerde var.öyle bi sinir durum ki.bu arada hangi okuldasın ?

Özel ve ya devlet ona yorum yapamayacağım ama özelde daha çok imkan var eğitim açısından bu bir gerçek. (Ben diğer dediğin okuldayım oyüzden yüzüm asılarak diyorum bunu:p)

Şaka bir yana özeldeki arkadaşlarımın çevresinden yola çıkarak malesef geneli sözüm meclisten dışarı şımarık yetiştirilmiş tipler. Yarı yarıya malesef böyle bu okullarda. Bir kısmı okulun imkanları iyi diye özeli seçerken, çoğu kısmıysa kazanamayıp özeli tercih edenlerle dolu. Bu yüzden insani anlamda seviyeyi hep şımarık, hayat kaygısı olmayan tipler dolduruyor.

O yüzden iyi gözlem yap illa ki vardır sınıfta vs. yanlız, daha ılımlı takılan tipler. Ders sorma bahanesiyle vs. muhabbet açabilirsin, hep karşıdan beklersen çok zaman alabilir. Ayrıca sakın bu yüzden okulundan soğuma. Orası üniversite tek yemek yiyorsun diye kimse sana ezik damgası yapıştırmaz onlar ilkokullarda, liselerde olurdu :)

canım bu arada aynısını bnde düşündüm devlete gidyim diye..yeniden hazırlanayım diye sakın canım sabret allah yardım ediyor inan bana bak bu sene 4.sınıfım hangi okuldasın cnm sen özel olmayacaksa sorayım bakarsn aynı okuldan çıkarız:)

Bilgideyim ben canım.Bizm sınıfta doğru düzgün bursluda yokki :( Ayırmışlar sınıf sınıf belki diğer sınıflarda vardır ama hiç zannetmiyorum şu ana kadar gördüklerimin hepsi şımarık ve kendini bişi zannediyo.Hep ben iyiyim hep ben yaparım havaları...Çok dua ediyorum ama bi işe yarmıyo:(( Senin yerinde çok olmak isterdim..Ne güzel bitiriyosun artık..

canım aynı dertten muzdaribiz sanırım.hatta ben de tam konu acıyordum senin baslıgını görünce göz atıyım dedim.ben devlet üniversitesinde okuyorum 2.sınıfım basta her sey iyiydi ama suan arkadas gurubumdan tamamen kopmus durumdayım.cok sımarıklar kendimi onların yanında hic bi zaman iyi hissetmiyorum.bu sene okul acıldı okulumdan nefret etmeye basladım artık hic istedigim gibi değil insanlar.kafama göre olanlar da sımarık ve cok gıcık.resmen ben de depresyona girdim hic bisey yiyip icemiorum.tekrar sınava girmeyi ben de düsündüm 2 yıl kaybım olucak benim de hatta özel üni olursa cok daha iyi olur cünkü bi daha sınava oturup calısamam nere olursa olsun moduna gectim artık :( napcaz bizz:(

Bi bilsem..Sırf bu yüzden üniversiteyi bırakmayı bile düşündüm..Bizim bölüm bide yeni açıldığı için burslu sayısı az tabi hemde yok derecede az..Napıcam ben:((

Bilgideyim ben canım.Bizm sınıfta doğru düzgün bursluda yokki :( Ayırmışlar sınıf sınıf belki diğer sınıflarda vardır ama hiç zannetmiyorum şu ana kadar gördüklerimin hepsi şımarık ve kendini bişi zannediyo.Hep ben iyiyim hep ben yaparım havaları...Çok dua ediyorum ama bi işe yarmıyo:(( Senin yerinde çok olmak isterdim..Ne güzel bitiriyosun artık..

cnm benimkilerde öyleydi malesef aynı okulda değiliz olsaydık ben seni yalnız bırakmazdım hiç çünkü ne yaşadığını tahmin edebiliyorumm:S ama geçicek..bak bnm ailem küçük bi şehirde ben ayrıyım onlardan bnm için daha zor oldu alışmak..pencereden bakar bakar ağlardım..kimsesizler gibi..şimdi çok samimi üç arkadaşım var o kadar..öyle üni hayatıda yaşamadım çünkü kızlar okula düğüne gelir gibi giyinip geldiği için hiç yakınlık kuramadım:D hep uzak durdum havalı tipleri sevmem zaten .içten olucak,sıcak kanlı olucak bnm arkadaş dedğim..ama şimdi bak 4 oldum nasıl..şanslısın ailenle kalıosun takma o kadar..belli bir zaman sonra olacak zaten arkadaşalrın..mutlaka olur yani cnm..

cnm benimkilerde öyleydi malesef aynı okulda değiliz olsaydık ben seni yalnız bırakmazdım hiç çünkü ne yaşadığını tahmin edebiliyorumm:S ama geçicek..bak bnm ailem küçük bi şehirde ben ayrıyım onlardan bnm için daha zor oldu alışmak..pencereden bakar bakar ağlardım..kimsesizler gibi..şimdi çok samimi üç arkadaşım var o kadar..öyle üni hayatıda yaşamadım çünkü kızlar okula düğüne gelir gibi giyinip geldiği için hiç yakınlık kuramadım:D hep uzak durdum havalı tipleri sevmem zaten .içten olucak,sıcak kanlı olucak bnm arkadaş dedğim..ama şimdi bak 4 oldum nasıl..şanslısın ailenle kalıosun takma o kadar..belli bir zaman sonra olacak zaten arkadaşalrın..mutlaka olur yani cnm..

Çok saol canım..Ama sence lys ye girmelimiyim gene?sansımı deniyimmi belki daha mutlu olucağım bi yere giderim..3 sene benim için çok bi kayıp olurmu?düşün durum o kadar kötüki 3 seneyi bile göze aldım..Sen hangi okuldasın canım keşke aynı okulda olsaydık:(

Çok saol canım..Ama sence lys ye girmelimiyim gene?sansımı deniyimmi belki daha mutlu olucağım bi yere giderim..3 sene benim için çok bi kayıp olurmu?düşün durum o kadar kötüki 3 seneyi bile göze aldım..Sen hangi okuldasın canım keşke aynı okulda olsaydık:(

Bence okul değişikliğini düşünme bunun garantisi yok ki. Belki gittiğin devlet okulunun ortamını da sevmeyeceksin. Öncelikle okula önceliğinin ders olduğunu düşünerek git ki fazla takma milleti. Bence karamsarlık var birazcık, illa ki senin huyuna benzer, kafadengi çıkar canım. Ben olsam bir senede olsa çöpe atmayı göze alamazdım:50:

sakın yapma cnm aynısını bnde düşündüm dersaneye gideyim o soru çözdüğüm günleri özledim inan..bnde sen gibi sene kaybetmiştim kaderimiz o kadar aynı ki..ama devam ettim ailem çok destek oldu ağlaya ağlaya devam ettim o da yalnızlıktandı düşün bilmediğin bi şehirdesin..ailene sığın onlarla çık dolaş arkadaş meselesini çok takma olmayacak olunca devlette olsanda olmaz arkadaşın.bak bnm arkadaşım az ama en kötü günlerimi onlarla atlattım neler yaşadım neler..sene kaybetme heleki hazrlığı geçtiysen tamamdır...gerisini geçersin kolaylıkla..

Ben de aynı okuldan mezun oldum bu sene. Benim arkadaşım çoktu ama mezun olunca herkes bi yere dağıldı. Ayrıca şımarıklılık konusunda haklısın ama bu tipler her yerde. Benim tavsiyem sen kendi kendine yetmeye çalış tabi ki arkadaşların olacaktır onları da doğru düzgün seç. Ben son sene bütün arkadaşlarımla ilişkimi kestim çünkü baktım ki bana hiçbir faydaları yok. Yaptıkları tek şey şu ne giymiş bu ne yapmış muhabbetiydi. Ve dediğim gibi yine bi bilgi mezunu olarak iddia ediyorum ki o okulda okuyanların %95'i gerizekalı. Ben hep onların zekalarının kıtlığına vurdum da katlandım sen de öyle yap canım. Şimdi farklı bi ülkede yüksek lisans eğitimi alıyorum ve gerçekten kalite farkı çok fazla. Kendine yatırım yap :1:

canımm sen kendinle mutlu olabilirsin istesen aslında,
şimdi kendini şartladığın için arkadaşın olması gerektiğini düşünüyorsun.
insan heryerde kafasına göre arkadaş bulamıyor iş hayatında da okulda da geçerli bu. ha bulursan şanslısın tabi ki.
sen şimdi öncelikle,yalnız olmanın utanmayı ,sıkılmayı ,ezik hissetmeni gerektirecek bir şey olduğunu unut.öyle bir şey yok.
sen özgür bir insansın,üniversite kapısından girmişsin.o havayı solumuşsun bunun keyfine var.
öğrenci klüplerine katıl dans vs. ne varsa yazıl .sınıf haricinde ortamlarda bulun.
ya keşke özel okul ortamında bulunsaydım da onlara havalanmak neymiş gösterseydim vay eşşek sıpaları vay:D
babaları soğan anaları sarımsak neyin kafasını yaşıyorlarmış sor bakıyım :D
sen onlar gibi olmak zorunda değilsin mutlaka vardır uysal kişilikler.daha 1. sınıfsın tanımıyorsun bence herkesi.
hiç bidaha sınava girip edip sene kaybetme,bölümünde süpermiş.aynen devam et:34:hem devlet üniversitesine gitsen sevecekmisin orayı garantisi yok ki.
arkadaş demiş ya katılıyorum,kendine yatırım yap,ufkunu on katına çıkar ne bulursan oku.yani arkadaşlık haricindeki şeyleri gör,üniversitenin nimetlerinden faydalan :34:

üni.de ilk bikaç gün bende çekingenliğim nedeniyle tek başıma kalmıştım, çok sinir bozucu tek başına insanın hiçbişey yapmak gelmiyo içinden,ama yurtta kaldığım için kısa bi süre sonra arkadaş çevrem gelişti ve rahatladım... 1.sınıftaysan zamanla oturur arkadaşlıklar yerine,hazırlık arkadaşlarından hepsi çokmu uzak sana cnm? varsa öğrenci klüplerine yönelebilirsin ,boş vakitlerinde oralarda olursun...işte bu yüzden aile yanında üni.de okumaya karşıyım okul çıkışı gidip takılmak filan sıkıntı..neyse hayırlısı inş.en kısa zamanda kafana göre birilerini bulursun.

Son düzenleme:

Canım sakin ol öncelikle

Ben de senin gibi özel ünide okuyorum hazırlık da okudum

Hazırlıkta çok arkadaşım vardı ama bölüme geçince hepsi dağıldı selam vermez oldular

Öncelikle bunu kafaya takmayacaksın arkadaşlıklar sonsuza kadar sürmez genelde geçici olur

Üniversite ortamı bu cool olacaksın

Ben tek başıma yemek yemeyi filan çok severim tek başına yemek yerken hiç kendini kötü hissetme etrafa cool görün rahat davran

Ben de özel ünideyim ama benim gibi düşünen insanları buldum sonunda

Biraz sabret canım kafana göre birini elbette bulacaksın

Üniversiteni sevmeye çalış güzel yönlerini keşfetmeye çalış

Mesela ben yalnız kütüphaneye gider kitaplara dalarım, yalnız yüzmeye giderim..

Kimse gelmezdi ben okul etkinliklerine tek başıma giderdim

Tek başına etkinliklere gitmeye cesaretli ol

Mesela okulda sinema gecelerine katılacaktım birkaç kişiye sordum kimse gelmeyince ben de tek başıma gittim :51:

Böyle böyle ortamlara girerek yeni insanlar tanırsın canım :)

Şunu unutma cool ol :34:

Son düzenleme:
canım üzülme bu kadar kendini yıprattıgına degmez inanki.Bende özel bir üniversitede babamın istegi dogrultusunda insaat mühendisliği okudum yeni mezun oldum hem istemediğim bir bölüm hemde hiç kız yok düsünsene sınıfta ayna istemeye bile kız bulamıyosun:) arkadas cevrem olmadı üniversite okudugumdan hicbisey anlamadım ama bu konu yüzünden hic ilac kullanmadım .İnsan kendi kendine yetebilmeli bazen illa yemek yerken yanında birinin olmasına gerek yok öyle degil mi :) akısına bırak arkadas edınmek icin cabalama zaten zamanla herkesi az cok cözeceksin kiminle arkadaslık yapacagın zamanla belli olur.Egerki seviyosan bölümün önceliği derslerine ver ama yok sevmiyorum diyorsan bence ikinci üniversiteyi düsünebilirsin gecmişe dönüp hazırlandıgın süreci kolay atlattıgını düsünüyorsan tekrarda hazırlanabilirsin ama kendini yıpratma :):23:

Özel okullarda sadece şımarıklar okumaz canım,ayrıca her zenginde şımarık değildir.
Hiçkimseyi tanımadan önyargılı davranman sadece seni mutsuz yapar.
Bölümünden arkadaş bulmazsan tüm üniversite hayatın eziyet gibi geçer.
Önyargılarından kurtulman gerek.

Sanırım bu aralar herkesin sorunu.Ben de şehirdışına İstanbul'a geldim.Hiç alışamıyorum.Arkadaşım yok.Yemeğe tek çıkıyorum,tek başıma geziyorum,muhabbet etmeye çalışıyorum karşı taraf ilgisiz olunca yapamıyorum.Olmuyor işte.Okula gitmek dahi istemiyorum.Konuşan yok duvarlara bakmaktan yoruldum.
Oda arkadaşlarımda büyük benden biraz genelde yalnızım yani.Ders çalışmak istiyorum bunlar kafamı yorarken hiçbir şey istemiyor canım.4 sene az bir zaman değil.Gözümde büyüyor resmen.
Çok sosyal biriydim ben.Çevrem vardı arkadaşlarım vardı hadi kalk gidelim dedigimde gelen arkadaşlarım vardı.
Şimdi ise yok.Hep beraber gülen muhabbet edenler oluyor ya üst sınıflardan.Bakıp bakıp ağlıyorum.Alışmak zorundayım ama nasıl hiç bilmiyorum.
Çok kötüyüm psikolojim bozuldu 3 hafta oluyor daha.Gece olsun uyuyayım istiyorum hep.Gece uyuyunca zaman geçiyor ama gündüz tek başına o yurt odası dar geliyor.
Alışkın değildim tek kalmaya çok zor çoook.

Devlet üniversitesindeyim ben de.

Son düzenleme:
kızlar ahh kızlarr
ben de arkadaşsızlığın acısını bilirim. ünide arkadaş kavramı o kadar önemli ki. insan okumaktan ziyade sosyalliğe vermek istiyor kendini
gülen , eğlenen kişileri göünce içim kanardı
ben ailemn yanında okudum bu hiç iyi bilşey değil. çünkü sadece sınıfından arkadaş bulmak zorundasın.
ama bi yurtta kalsaydım yurttan arkadaşlarım olacaktı belki de.
bikaç kişyle yakın arkdaş olup küsüştük anlaşamayınca.
sonra 2. sınıfta az çok kafama uyan ama pek sosyal olmayan bi arkadaş edindim.
geriye dönüp baktğmda üni yıllarımı pek aramam. çünkü kafa dengi insanlar bulamadım ve ailemin yanında okuduğum için pek bişey anlamadım üni hayatından
şimdi bile daha mutlu sayılırım. çünkü atandım ve ailemden uzağım daha çok geziyorum.

sana tavsiyem her şeyi akışına bırak. arkadaş bulmak için paralama kendini

Back
X