• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede okuyan-mezun ablalarıma bir soru:)

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.423
2.218
448
Merhabalar, üniversitede okuyan veya mezun ablalarıma danışacağım bir konu var, research paper diye bir şey yapıyoruz ve bulduğumuz tüm bilgilerin bir şekilde kaynağını belirtmemiz gerek, ben bir makaleden faydalanıyorum çalışmam için fakat çalışmamın sonundaki referanslar kısmında [FN101]. Id. at 830. mesela böyle şeyler var, Id nedir burada ya, gördüğüm kadarıyla bir çok araştırmada kullanılıyor bu neyin kısaltmasıdır, tez falan hazırlamış ablalarım bir el atarsa sevinirim tıkandım kaldım :)

merhabalar, üniversitede okuyan veya mezun ablalarıma danışacağım bir konu var, research paper diye bir şey yapıyoruz ve bulduğumuz tüm bilgilerin bir şekilde kaynağını belirtmemiz gerek, ben bir makaleden faydalanıyorum çalışmam için fakat çalışmamın sonundaki referanslar kısmında [fn101]. ıd. At 830. Mesela böyle şeyler var, ıd nedir burada ya, gördüğüm kadarıyla bir çok araştırmada kullanılıyor bu neyin kısaltmasıdır, tez falan hazırlamış ablalarım bir el atarsa sevinirim tıkandım kaldım :)

valla canım ben çok makale yazdım ama benim referans kurallarım farklıydı, yabancı bir kaynak mı aldığın referans bilemedim ki:26: Aklıma sadece daha önceden referans gösterilip kısaltıldığı geliyor, orjinali bu şekilde mi :31:

valla canım ben çok makale yazdım ama benim referans kurallarım farklıydı, yabancı bir kaynak mı aldığın referans bilemedim ki:26: Aklıma sadece daha önceden referans gösterilip kısaltıldığı geliyor, orjinali bu şekilde mi :31:

Evet yabancı kaynak, ya butun makaleyi aradım taradım hiç bunla ilgili bir bilgi yok delireceğim :/

id at 830, 830. sayfada belirtildiği gibi, bir anlama geliyor olmalı. parantez içindeki kaynak adının da muhakkak listelenmiş olması lazım bir yerde... makale belki toplu halde başka bir yayının içinde olabilir, onun kaynak listesine bakmalısın o zaman.

id at 830, 830. sayfada belirtildiği gibi, bir anlama geliyor olmalı. parantez içindeki kaynak adının da muhakkak listelenmiş olması lazım bir yerde... makale belki toplu halde başka bir yayının içinde olabilir, onun kaynak listesine bakmalısın o zaman.

evet 830. sayfa ama neyin onu çözemedim:26: belki ansiklopedi falandır:31:

id: identification un kısaltılmışı ama oaradaki [FN101]'i çözebilmek için makaleye bakmak lazım. kısaca sizi 830. sayfaya ya da lieratüre vs yönlendiriyor sanırım

Çok teşekkürler hanımlar cevaplarınız için :) Sanırım bu makalenin derlendiği kaynak ama adını bulamadım bir türlü yine de tesekkurler :)

Merhabalar, üniversitede okuyan veya mezun ablalarıma danışacağım bir konu var, research paper diye bir şey yapıyoruz ve bulduğumuz tüm bilgilerin bir şekilde kaynağını belirtmemiz gerek, ben bir makaleden faydalanıyorum çalışmam için fakat çalışmamın sonundaki referanslar kısmında [FN101]. Id. at 830. mesela böyle şeyler var, Id nedir burada ya, gördüğüm kadarıyla bir çok araştırmada kullanılıyor bu neyin kısaltmasıdır, tez falan hazırlamış ablalarım bir el atarsa sevinirim tıkandım kaldım :)

İngilizceniz var mı? Id. Ibid'in kıssaltılmış haliymiş.

Ibid is a contraction of ibidem, a Latin word meaning “the same place.” This term is most commonly used for footnoting in scholarly texts, allowing the author to use it instead of citing a lengthy title. In legal texts, people may use “id,” a shortening of “idem,” a word that means “as mentioned previously.”

Aynı yerden, bir önce bahsedilen kaynak gibi bir anlamı varmış.

Hukuk mu okuyorsunuz?

İngilizceniz var mı? Id. Ibid'in kıssaltılmış haliymiş.

Ibid is a contraction of ibidem, a Latin word meaning “the same place.” This term is most commonly used for footnoting in scholarly texts, allowing the author to use it instead of citing a lengthy title. In legal texts, people may use “id,” a shortening of “idem,” a word that means “as mentioned previously.”

Aynı yerden, bir önce bahsedilen kaynak gibi bir anlamı varmış.

Hukuk mu okuyorsunuz?

İngilizce okuyorum yaa çok sağolun ne kadar iyisinizz :) Bunu öğrendiğim çok iyi oldu, incelediğim akademik bir makaleydi bu yüzden şimdi anladım, çokç ok sağolun tekrardan :)

makaledeki son referansın aynısıni işaret edip o kaynaktaki sayfa numarasını gosterir.
surekli isim, yayın vb bilgileri girmeyle ugrasmamak icin yapılan bir kısaltma.
ama anlamını inan ben de bilmiyorum, hangi kelimeden geldigini vs. :1:

ek: Ibid. (Latin, short for ibidem, "the same place") is the term used to provide an endnote or footnote citation or reference for a source that was cited in the preceding endnote or footnote. It is similar in meaning to idem (meaning something that has been mentioned previously; the same abbreviated "Id.," which is commonly used in legal citation.

Son düzenleme:
Back
X