Üniversitede sürünüp mezun olunca nişanlanan arkadaşım

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.738
14.009
248
29
Öncelikle konuyu arkadasim adına falan açmıyorum sadece beni çok şaşırtan bir şey paylaşacağım. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Aslında akilli bir kızdı ama zekasını hiç ederdi. Egitim fakültesi mezunu varsa bilir oyun oynayarak ders gectigimi bilirim. Kolay bir bölümdü bölümümüz. Bu arkadaşım 4 yillik okulu 7 yılda bitirdi. Bir sene boyunca hic okula gitmemiş dersleri toplaması o bu falan. Ama okurken cok fakirlik çekti ailesi destek olmazdı 100-200 ancak. Ne iş olsa çalıştı 2 iş yeri geldi 3 iş birden yaptı. Cok düşük ücrete özel ders verdi,garsonluk yaptı,kasiyerlik yaptı. Hatta son 2 sene kalacak yer ve yemeğe para vermemek için derslerini belli güne topladı 4-5 saatlik yoldan günü birlik gitgel yapıyordu. Mesela carsamba git gel yapıp persembe gene git gel yapıyordu para harcamamak için. Süründü. Ve mezun olduğunun senesi biriyle tanışıp nişanlandi. Evlenecekler. Şok oldum. Bu kız çok rahat referans bulabilirdi, özel okulda calisabilirdi, ücretli yapabilirdi,atamamiz iyi ders calisabilirdi,herhangi bir yerde de calisabilirdi. Bu kadar emek verdikten sonra nasıl çalışmaz ? 7 sene boyunca fakirlik çekerek üniversite okuyup daha sonra hiç çalışmadı. Aklım mantigim almıyor. Ve çok kızgınım. Samimiyetimiz de yok eskisi mesafeler girince ister istemez. Evleneceksen calismauacaksan neden okudun ? Neden 7 sene nasıl konussam ne desem bilmiyorum.

Çalışmasına gerek kalmayacak bir adamla evlendi belki de 7 yıl yıprandı artık ayaklarımı mı uzatayım dedi hiç bilmiyorum ama böyle insanlar var.

Çalışmasına gerek kalmayacak bir adamla evlendi belki de 7 yıl yıprandı artık ayaklarımı mı uzatayım dedi hiç bilmiyorum ama böyle insanlar var.
Yok profiline baktim özel de calisiyor galiba o da. Ya da memur tam anlayamadim. Hayır 4 yil gezip tozup mezun olsa tamam diyeceğim. Ama bu kadar fakirlik çekip (50 kurus bile önemliydi onun için) 7 yıl zorluklarla okuyup niye hiç çalışmıyor ki ? Gerçekten çok üzüldüm.

Seni çok iyi anlıyorum. Bu kadar zorluk çektiği halde konforunu neden bırakıyor değil mi ? Bence terslenmeyi de göze alırım dersen sor bakalım sebebi neymiş ? Adam mı istemiyor kendi mi istemiyor ?

Nişanlanması ya da evlenmesi çalışmayacağı anlamına gelmezki bunu nerden çıkardınız?
Bende mezun olduğum sene evlendim herkes aynı yorumu yaptı,çalışsaydın dediler e zaten çalışcam evlilik engel değilki :))) öyle de yaptım eşim çok destekcimdir herzaman.

tamam da seni ilgilendiren bir şey yok bunda? hayırlı olsun dersin en fazla.sen de çalışmıyosun daha kpss'ye hazırlanıyosun.onun da bi bildiği var demekki kendini herkesten çok kendisi düşünücek tabi

1. Aşık olmuş olamaz mı?
2. Evleniyor diye çalışamaz mı?
3. Buraya yazacak kadar niye merak ettiniz?

Ama 7 sene okudu tam. Ve mezun olduktan sonra hiçbir yerde çalışmadı. Okurken her yerde calisip mezun olup vakit varken neden çalışmıyor ? 1 sene olmuş onlar tanisalı. 1 senesi daha var evliliğe. Bu kadar süre çalışmayıp bundan sonra çalışacağını da sanmıyorum.
tamam da seni ilgilendiren bir şey yok bunda? hayırlı olsun dersin en fazla.sen de çalışmıyosun daha kpss'ye hazırlanıyosun.onun da bi bildiği var demekki kendini herkesten çok kendisi düşünücek tabi
Normalde öyle derdim ama üniversitede cok samimiydik. Yaşadığı zorluklara bizzat şahit oldum. Kimlerin ağız kokusuna katlandığına. Göz göre göre ateşe yürüyor. İsterdim ki bu kadar emek verdiğine değsin çabalarinin karsiligini alsın.

1. Aşık olmuş olamaz mı?
2. Evleniyor diye çalışamaz mı?
3. Buraya yazacak kadar niye merak ettiniz?
1-) Tabii ki olabilir ama her şeyin de sırası var.
2-) Evlendiginde mezun olalı 2.5 sene olmuş olacak o süre zarfini biş geciren evlilik hazirligi icin bile calismayan biri o zaman da çalışmaz sanmıyorum. Özeller zaten almaz boş geçirmiş diye. Ders calismak da ona zor gelir.
3-) Üni de cok yakindik yasadiklarina bizzat şahit oldum.

Ben 4 sene kpss diye evliliği erteledim. Elim bomboş kaldım. Önce iş hayali kurarken hayatimin askini buldum ,evlendim.Calismak istedim ama olmadi. Bazen nasip boyleymis demek lazim. Belki o da oyle düşünmüştür.

Çocuklarım olduktan sonra işimi bıraktığımı duyunca bir arkadaşım da benim için çok üzülmüştü, o kadar anlamsiz gelmişti ki tepkisi bana. Onu hatırladim konunu okuyunca.

Evlenecek olması çalışmasına engel değil ki, şuan çalışmıyor ama sonrasında çalışacak yada KPSS'ye hazırlacaktir belki. Yada hiç çalışmayacaktır. Sana göre yanlış ona göre doğrudur şuan yaptığı. Netice de kendi hayatı.

Bu kadar üzülmene gerek yok işin özü.

bayılıyorsunuz insanların hayatına karışmaya laf etmeye.üniversite bitirmiş insan sizin düşündüklerinizi düşünecek kadar akla sahiptir merak etmeyin.
Laf etmiyorum. Cok yakin arkadaşımdı cok zorluk icinde okudu. En iyi yerlerde olmasini isterdim gerčekten. Mezun olunca ara sıra konustuk hiç çalışmadı. Ailesi falan da engel değildi çalışmasına. Öylesine çalışmadı. Zorluklar icinde 7 sene üniversite okuyor mezun olduktan 6 ay sonra biriyle tanisip 6 ay sonra da nisanlanıyor.

Ben 4 sene kpss diye evliliği erteledim. Elim bomboş kaldım. Önce iş hayali kurarken hayatimin askini buldum ,evlendim.Calismak istedim ama olmadi. Bazen nasip boyleymis demek lazim. Belki o da oyle düşünmüştür.
Siz cabalamissiniz ne güzel :) Onun da cabalamasini isterdim. Bazen gerçekten nasip işidir ama siz o zaman hic cabaniz olmasaydı şu an aklinizda kalırdı acana olur muyfu diye.

madem arkadaşınızı düşünüyorsunuz bu düşüncelerinizi ona iletin,eskısı gıbı samımı olmasanız bıle burda hiç tanımadığınız ınsanlarla onun hakkında konusmaktan ıyıdır. ayrıca bana göre hala laf edıyorsunuz.Asık olamaz mı dıye soran uyeye her seyın bır sırası var dedınız az önce. kıme göre ? aşık olurken sıze mı soracaktı ? bu kriter neye göre belırlenıyor? bu sebepten bana samımı gelmedınız.

En iyi yerlerde olmasını isterdim demişsiniz de kime göre neye göre. Allah bilir onu. Belki hayırlısı budur bilemeyiz ki.

Kuzum bölümün kolay değil, sizin üniversite kolaymış. O bölüme 7,8 sene önce hukuk puanıyla gidiyordu insanalr ki o zamanlar hukuk şimdiki gibi 30 bin sıralamayla almıyordu. bazı üniversitelerde hala zordur mesela 4 senede mezun olabilen sayısı azdır sizin bölümden. Siz şanslıymışsınız hocalarınız çok kolaylık sağlamış ne güzel. Benim de arkadaşım güç bela bir bölüm okumuştu lise arkadaşım, hatta seninle aynı bölümü okumuştu. Hemen evlendi sonra çalışmadan evlendi yani, olabiliyor yani böyle şeyler. Valla iş hayatında ben öyle yoruldum ve haksızlık yaşadım ki bana bakacak koca bulsam çalışmam belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…