Üniversitede yalnız takılmak

Paul Stanley

CatMan
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
926
709
33
29
Merhaba Sevgili Hanımlar,
Üniversite öğrencisiyim.Sınıfımdakileri hiç sevmiyorum.Çıkarcı ve Allah korkusu olmayan insanlar.Bu yüzden bende çoğunluğun oturduğu A sırasından B sırasına geçtim.3 kız arkadaşımda benimle geçtiler.Üçünüde çok sevdim.İçlerinden biri biraz baskın bir tip.Ailevi sorunları fazlaca olan ve ailesine çok yalan söyleyen biri.Bu arkadaşın her şeyinde yanında oldum,kitabımı verdim kaybettim dedi babamla bu yüzden çok sorun yaşadık.Ailem o kızlarla arkadaşlık etmemi istemedi hiç.Bende "en zor zamanlarımda yanımda oldular" deyip karşı çıktım hep ama ne yazık ki kendimi kandırmışım.
O bahsettiğim baskın olan arkadaşım önceden sürekli arardı.Ne olduysa-sanırım işi bitti-artık hiç aramamaya başladı.Ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum kendime çok kızıyorum arkadaşlığımı kesinlikle bitirdim ama onlara buna dair bir konuşma yapmadım.Artık yanımda oturmalarını da istemiyorum.Başka sınıflarda bir iki arkadaşım var.
Sizce yalnız takılarak yanlış mı yapıyorum?Birde sınıftakiler ben tek kaldım diye sevinecek insanlar.

"ailem o kızlarla arkadaşlık etmemi istemedi"den sonrasını okumadım

ilkokul değil üniversite öğrencisisiniz

en fazla ailenizle sohbet edersin arkadaşlar hakkında

önyargı ile yaklaşmayın kimseye inancını vs bilemezsiniz

para ile imanın kimde olduğu bilinmez

Galiba yanlış okudunuz inanç konusu hic yokki konuda ben mi okudum acaba yanlis

Peki bir gün ailenizle otururken kapı güm güm vuruluyor ve arkadaşınızın babası gelip "kızım nerde?" diyor. "O bu gece sizde kalacakmış" diyor.sizinse haberiniz bile yok...meğerse arkadaşınız erkek arkadaşının evine gidip size gittiğini söylüyor.Hangi aile ister çocuğunun böyleleriyle arkadaşlık etmesini?

Konu sahibi bence boyle insanlarla takilmaktansa tek olman hayrına ..biraz zaman geçsin iyi arkadaslarin olur onlar gelir yanina sen karakterini sergile dik dur

allah korkusu olmayan demiş

ben bu cümleyi öyle anladım

ama o genelde hiçbir şeye eyvallahı olmayan anlamında da demiş olabilir tabii
Benim sevdiğim sanatçının fotoğrafını defterimin arasından alıp yok edebilecek kadar,beni tek bırakmak için yapmadıkları şey kalmayarak...orasını Allah bilir tabi...

istemez ama öyle bir yazmışsınız ki ailem onlarla arkadaş olmamı istemiyor diye

hani sizin yerinize karar veriyor gibi olmuş

siz istiyorsunuz da onlar istemiyor gibi

ama zaten bu durumu size söylemeyen ve bu yalanı söyleyen garip insan haber veriri yani sende olduğumu söyledim diye

bunu biz ortaokulda, lisede iken yapardık arkadaşım sevgilisi ile buluşacağı zaman benimle buluşacağını söylerdi o zamanlar ev telefonu var cep telefonu yok

beni arama evden ben seninle dışarıdayım diye haber verirdi sizin aranızda bu samimiyet de yok

mesafeli olun bir şey olmaz

ama ben bir de o sıradan kalktım bu sıraya oturdum vs yi de anlayamadım

o benim bilgisizliğim bizim sınıf 300 kişi idi de

Benim sevdiğim sanatçının fotoğrafını defterimin arasından alıp yok edebilecek kadar,beni tek bırakmak için yapmadıkları şey kalmayarak...orasını Allah bilir tabi...

iyi de bunu neden yapmış

gülmek için mi

sevdiği sanatçının resmini ünide defterinin atasında saklayan birisi olsa bizim zıpırlar da alıp tahtaya falan yapıştırırdı yani

sizi neden tek bırakmak istiyorlar

farklı mısınız onlardan giyim, maddi, aile durumu vs gibi bir nedenlerle

Sınıfın çoğunluğu pencereye yakın ben de kapıya yakın oturuyorum.Biz 34-35 kişiyiz.

Sınıfın çoğunluğu pencereye yakın ben de kapıya yakın oturuyorum.Biz 34-35 kişiyiz.

anladım şimdi

peki nerede oturduğunun ne önemi var ki ders esnasında dersini dinler ve çıkarsın

üniversite orası kimse kimse ile arkadaş olmak ders dışında ilişki kurmak zorunda değil

üzülme, gerilme yaşa kendi hayatınııı

Evet.Birde okulumu hocalarımı çok seviyorum.Bir hocamız "o benim yeğenim" diye takılmıştı ondan beri daha da kötüleştiler

Her zaman kafana uygun insanlar çevrende olmaz. Gayet normal bir durum. Bende üniversitedeyken sevmezdim sınıfımdakileri; selam dahi vermezdim; muhattap olmazdım. Çok iyi anlaştığım iki arkadaşım vardı onlarla da hala görüşüyoruz. Yaşadığın anormal bir durum değil yani. Üniversitede kulüpler oluyor; sosyalleşmek için kafana uyan birine katılabilirsin. Çevren genişlerse kafana uyan insan bulma şansın artar.

bu tamamen benim görüşüm bak yalnız takılan insanları hep cool,ağır bulurum..Kendi kendine yetebilmiş her insana yalnızlık yakışır

Böyle konular nedense bana tuhaf gelir hep.
Etrafındaki herkes kötü kız aile hayatları kötü sorunlu çıkarcı tipler
Sen masum iyi aile kızı aklı başında kızsın.Bu konuların değişmeyen özelliklerinde konu sahibelerinin konumları hep aynıdır nedense.
Bir de etrafındaki kişilere sormak lazım tabi acaba onlar senin hakkında ne söylerlerdi
Etrafında kimse olmadığına göre onlar da senle ilgili pek iyi şeyler düşünmüyor bence
Bazen sorunu etrafımızda ararız ama sorunun kendimizde olabileceğini nedense hiç düşünmeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…