Üniversiteden Korkuyorum

34esra86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
240
0
96
38
İstanbul
Evet belki komik ama ben lisesi dışarıdan bitirmiş biri olarak ve 6 yıldır okul yüzü görmeyen biri olarak üniversiteye gitmekten korkuyorum özel üniversite kazandım 4 yıllık sosoyoloji bölümünü ama okul bana korkunç geliyor hergün ağlıyourm yapamam diyorum hiç yazılmıyayım gidemem okul evimizde uzak o bile korkutuyor dersleri başaramam gidemem diye ağlıyourm hep. yıllardı okul görmemişim açıkcası kendi dükkanında çalışan biri olarak rahatta bir hayatım var ve vazgeçerim okadar parayı yatırdıktan sonra yapmam diye korkuyourm bana yardımcı olun nolur yoksa üniv hayatım başlamadan bitecek ayrıca maden gidemiceksin neden sınava girdi ve tarcih yaptın derseniz ben açıköğretim okurum diyorum ailemin zoruyla bu bölümü yazdım aslında psikoloji istiyordum hem puanımda tutmaz dedimki puanı en yüksek olan okulu yazdım ama tuttu sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim 4 yıl gözümde büyüyor yaşım 23 mezun olurken 27 yaşında olucam off off ....

Son düzenleme:
esracım başlıkta korkuyorum yazmışsın ama sanırım daha çok içinden gelmiyo.başaramam diye neden korkuyosunki?işin önemli kısmını başarmışsın zaten.bundan sonrası çok da zor değil.

Üniversite hayatı kadar güzel bir şey yoktur inanın.. Korkularınızın sebebini bilmiyorum ama bence çok gereksiz.. ılk ay belki zorlanırsınız ama sonrasında çok mutlu olacağınıza eminim.. Hayırlı olsun :)

zorlanacagın ilk bir iki ay,sonra iyiki burdayım diyeceksin emin ol,yaşı problem etme üniversiteye geç başlamak avantaj çogu durumda

ınan bana çok pişman olursun. Elinde böyle bir fırsat varken değerlendirmelisin. Ben yapamadım ailemin tek çocuğuydum gidemedim başka şehirlere. Açıktan girdim. ilk sene olmadı. sonra bir daha denedim gene başaramadım. Ama gitseydim eminim ki yapardım. Şimdi lise mezunuyum ve inan bana hep bunun ezikliğini yaşıyorum. ılerleyen zamanlarda tekrar şansımı denemeyi düşünüyorum. Bak bir de istanbulda olacak okulun. Yaşadığın şehirde. Keşke benim de elimde böyle bir fırsat olsa bir an bile düşünmem. Bence sende bu korkuları bırak. Evet uzun zamandır ara vermişsin elbet zorlanırsın ama çabuk geçer. Daha başlamadan vazgeçersen bunun pişmanlıklarını ileride çok yaşarsın :umursamaz:

akılını başına topla :) hayatının en güzel zamanlarını geçireceksin orda hem ne varmış yaşında bi arkadaşımın ablası 28 yaşında başladı üniye:) mesela benimde okulumda vardı zade yağlarının sahibi hemde ve 45 yaşındaydı :) elinde defterleriyle gelirdi :) şimdi elimde bi fırsatım daha olsa (aslında evli olmasam)hiç ama hiç beklemem tekrar giderim inan bana...her zaman sölüyorum okul,eğitim ayrı ama o ortamı tatmak hepsinden ayrı...sadece onu yaşamak için bile gitmeye değer inan bana

hayatının en güzel günleri seni bekliyor ,korkuyu bir tarafa bırak,heyecan ve mutlulukla bekle.Yaşında geç falan değil.Ah ahh keşke bende dönebilsem o yıllara.Bende gelim midelikafadulden

Okul gibisi,okumak gibisi var mı yahu? zemuszemus

Ben hep derim kocama okutsana beni diye,hep okula gideyim ben..

Şimdi korkuyorsun ,yapamam diyorsun,başaramam diyorsun,yaşım büyük diyorsun,kendince bahanelerin var evet,ama bir kere en önemlisi ''başaramam '' düşüncesini sil kafandan,bu sadece okul için geçerli değil,alasını başarırsın yeter ki iste ve emek ver,insana ihanet etmeyen tek şey emeğidir.

2.si yaş meselesi ;bir sürü örnek sayabilirim sana yaşça daha geç gidenlerden,inan bana benden daha azimli ve hevesliydiler,ve daha başarılı,seviyorlardı çünkü okumayı ,değerini biliyorlardı,ve farklıydı onlar,olgunlukları,hayata bakışları,hayat tecrübeleri açısından,belki bu yüzden de arkadaş çevreleri daha genişti.

Hepsini geç,isterse hiç arkadaşın olmasın,okumak herşey değer yaw,daha ne..opuyorumnanaktan

Kafana takma arkadaşım,başarırsın evelallah,hiç korkma..a.s.

arkadaslar esra dersleri basaramayip yatirdigi paranin bosa gidecegini dusunuyor

para kolay kazanilmiyor sonucta

esracim aynen bende dört yillik üniversite kazandim isletme bölümünü

cok pisman oldum isletme sectim diye cunku sayisalim cokta iyi degil

bende suan bocaliyorum acaba seneye bidaha mi girsem diye

basaramayacagim bölüm icin o kadar para gercekten cok diye dusunuyorum

arkadaslarim basarirsin diyorlar yap diyorlar ama matematik öyle iki gunde ogrenilcek bisey degil ki

Allah yardimcimiz olsun bide ben hamileyim simdi :gitme:

Son düzenleme:
özel üniversite ortamı inan devletten daha rahat canım ne kadar güzel ki durumun varmış gidebiliyorsun böyle düşün

Son düzenleme:
üniversite korkulacak bir şey olsaydı her yıl 2 milyon insan ünivrsiteye grmk için ter dökmezdi...bence o tamamen senn hüsnü kuruntun...güven braz kendine...derin bi nefes al...herkes yapıyosa sende yapablrsn

sevineyimmi üzüleyimmi diyorsun,bence sevin senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi varki..yaşla ne alaka 50 yaşında sınava girenler var,bence elindekinin kıymetini bil ve nankörlük yapma..

Sen bence korkmuyorsun da okumaya üşeniyorsun canım. Dediğin gibi rahat bir hayatın varsa öğrencilik eziyet gibi görünür sana. Oysa üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak bambaşka bir şeydir. Hayatımın sadece üniversite bölümünü yeniden yaşamak isterdim.
Ben 42 yaşındayım ve iki ay önce tamamladım lisans eğitimimi. Okumanın yaşı yok. 27 yaş nedir ki?

Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz destek için .. çevremde bu konuda çok bilgili insanlar yok ve üniversite diyince gözleri yeriden fırlıyor destek çıkıp akıl verebilecek kimse yok bu kadar aradan sonra okul denince aklıma orta okuldaki hayatım geliyor açıkcası herkes farklı diyor ama ben bildiğimi düşünüyorum yine benim okul yıllarım pek güzel geçmedi açıkcası... belkide korkaklığım bundandır ....

Son düzenleme:
bilinmeyen şeyler başlangıçta korkutur ama bir başlayınca da devamı gelir
üniversite ortamı çok güzeldir
başlayınca ayrılmak istemezsin
bence önüne çok güzel bir fırsat çıkmış değerlendir
ben imkanım olsa tekrar giderdim:)

hayatında hiç unutamayacağın güzellikteki günleri elinin tersiyle itmek istiyosun öylemi???
şaşırdım valla..ben hayatımın en güzel günlerini öğrenciliğimde yaşadım.keşke yine gidebilseyim herlşeyi bırakıp koşa koşa giderdim..o günler benim en mutlu günlerimdi..şu hayattaki tek tesellim orda yaşadığım güzellikler...anısı bile yatiyo..bu fırsatı kaçırma..korkulacak değil koşakoşa gidilek bişey okul..bunu tepme

Canım açık konuşmak gerekirse üniv hayatını yaşaman seni mutlu eer, ama bölümün gitmene değecekmi bunu düşün. Sosyoloji bölümünü bitiren bikaç işsiz arkadaşım var. keşke biraz daha iş bulma şansının yüksek olduğu bir bölümü yazsaydın, puanında yüksekmiş.

ahh o üniversite yılları hayatımda bir kez daha yaşamayı istiyeceğim yıllardan biri harikaydı mesafe uzak dersler zor olsada herşey çok güzel ve heyecanlı....hihoyyyt bence okumalısın yol nedir ki başka şehirdeyse zaten okula yakın ev tutulur,sanırım ist da ki üniv kazandın daha güzel metrobüs var trambay var metro var ist gibi bi yerde bu düşünülmez bile 1-2 ay en fazla yabancılık çekersin zorlanırsın sarıl derslerine gerisi harika olucak emin olll a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…