üniversitemi sevemedim

aynen.gerçekten mutsuzum.Eve aşırı yakın üstelik.Avantaj diyeceksiniz ama ben hala lise talebesi gibi hissediyorum.Of Allahım inşallah düşüncelerim değişir

değişir merak etme:) hem evinde yakınmış bu çok önemli diğer okulları gezdiysen taa istanbulun öbür ucunda hep.bütün günün yollarda geçerdi o zamanda öğrenciliğini yaşayamazdın.zaten okulda takılmazsın etrafında bir sürü güzel yerler var.olmadı bir otobüs kadıköydesin zaten 10 dk da.bir ayda da arkadaş ortamını oluşturursun.

inşallah canım :) Çok teşekkürler

canım yaa aynı şeyi bende yaşadım zamanında :))))
bnde liseyi özelde okumuştum.fakat üni olarak seçemedim özel çünkü hukuk fakültesi özellerde tutmuyordu tam burslu.ilk bi ay tek bitane bile arkadaşm olmadı.snra düşündüm dedmki kmseye ihtiyacn yok takıl kafana göre.herkesle iyidir aram herkesle takılırm geniş bi çevrem var.tek bi arkadaşa takılı kalmıyorm.dersimi dinliyorm arkadaşla falan takılp dersmdende geri kalmıyorm.

selam

çok hayırlı olsun öncelikle

valla tatlım "arkadaş edinemez miyim ?" falan diye hiiiçç dert etme. bak taze bir mezun olarak sana üniversitedeki arkadaşlık evrimini anlatayım. kayıtta herkes gergin olur, kimse birbirini tanımıyor bu ayrı mesele,bir de gelenlerin yarısı,belki daha fazlası şehri tanımıyor. yabancı bir ortam falan. sen bu açıdan çok şanslısın. çok rahat ol. eğer benim gibi şanslıysan kayıtta sırada beklerken bir iki kişiyle tanışır muhabbet edersin.değilsen de aman boşver. ( bak mesela benim kayıtta tanıştığım kızlar başka sınıfa düştü, tanışmamız boşa gitti ). okulun ilk günü zaten yalnız kalmamak için herkes bi tanışma çabasında olacak içten içe. yanına oturduğun kişiye direkt git tanıt kendini. şaka yapmıyorum. emin ol çok sevinir :) sonra zaten yavaş yavaş tanışa tanışa o halka büyüyor. bir arkadaş daha demiş, ilk birkaç hafta kabile gibi gezmeye başlıyosun. işte bunlar hep yalnız kalmama çabası

sonra son sınıfa gelene kadar yavaş yavaş samimi olduğun kişiler azalıyor. hepsiyle merhabalaşıyorsun muhabbet ediyorsun ama sağlam birkaç arkadaşınla takılıyorsun. ama sana şöyle bir tavsiyede bulunayım. mutlaka bir öğrenci kulübüne katıl. üniversite hayatımda geri dönüp baktığımda bana kalan en önemli şey bu oldu. hem oradaki arkadaşlıklar da çok farklı,çok güzel oluyor.sonuçta zoraki olarak o kulüpte değilsin. sınıf arkadaşı gibi değil yani. çevreni genişletmek için en güzel adım bu

Köklü üniversitelerden yeni binalar çok beklenemiyo açıkcası.
Marmara Üniversitesi'ne defalarca gittim arkadaşım veya sınav başvuruları için güzel bi'okul bence çok abuk sabuk tip öğrencileri de yok. İlk kayıtta mutlu dönen çok azdır çünkü üni dedin mi kafamızda çok çok yüksek şeyler belirir ve hayal olarak kalmaya devam eder
. Binalar soğuktur ama arkadaş edindiğinde çok güzel gözükür gözüne (tecrübeyle sabit) Demek ki İst.Üni'yi görsen ne diyecektin

üniversitede ortamın oldumu o kadar çabuk geçiyo ki...
ben sakarya üni. okudum ilk kayda gittiğim gün eve dönünceye kadar ağladım evet yanlış duymadın ağladım hiç beğenmedim nurası olmaz herkes suratsız fln dedim ama iyiki oraya gitisim...
senin içinde böyle olacak kayıt içn herkes farlı şehir lerden geliyo çoğu bilmediği bi ile geliyo eee bide yol yorgunu olan var herkesin suratsız olması çekingen olması gayat normal canım bi açılsın okul bak gör hersey düzelecek

Canım çok teşekkürler.Tavsiyelerini mutlaka dinliycem.Dediğin gibi öğrenci klüpleri işe yarayabilir banada öyle geldi.

İst üni Beyazıt kampüsüne gitmiştim beğenmiştim ben

Hemen karar verme,ilk günler öyle olması normal Zamanla ortamın oluşur yeni arkadaşlarında olur,başarılar diliyorum şimdiden üniv. hayatında

canım bencede hemen karamsarlıga burunme ...

bende byk bır unıversıtenın farklı ılcesındekı bı okulda okudum ıkı yıllıktı ....

kasaba gıbıydı cok kucuk bıryerdı ve 22km sahılı vardı.... sadece ogrencıler vardık kışın bırde oranın esnafı yerleşik insanları ...
onlar ve bız ogrencıler harıcı kımse yoktu

bır tarafı doğa harıkası yeşilliklerle cevrılı bır yanı denız .....

benı her zaman dınlendırmıstı ah ah ....

once zorlandım tabı buyuk metropolden oyle kasaba tarzı bıryere gıtmek zordu ...

istedıgın herseyı hemen elının altında bulamıyordun vs vs ama ınsanları mukemmeldııı anne babamız gıbı oldular ....

neyse velhasıl kelam

arkadaslarımda bır o kadar sıcak kanlılardı hemen alıstık bırbırımıze...
aynı sınıfta oldugum cogu kız arkadasımla aynı yurtta aynı katta hatta bı ıkısıyle aynı odada ıkı yılımı gecırdım...

ıyıkı arkadaslarımı ve o ınsanları tanımısım .... okulum hem meslekı acıdan hemde paylasım acısından bana cok sey kattı ...

cok özledım sımdı o yıllarımı :2::2::2::2:

ay dolmusum resmen sana sadece ozetınde ozetını gectımm daha neler neler var ....

iyi düşün iyi olsun !!

Bende Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde okudum.
İlk günler biraz yalnızlık oluyor ama daha sonra arkadaş ortamı kurunca süper oluyor.
Kulüplere katılmıştım. Bir haftaya kalmadan kafa dengi arkadaşlar bulmuştum bile ve kampüsteki kafelerde vakit geçiyor.
Benim zamanımda simit kafe yeni açılmıştı.
Ben mezun olduktan sonra gittim daha da güzel olmuş kampüs.
Bir de okulun içindeki yurtta kalınca arkadaş çevrem baya geniş olmuştu.
Can sıkılacak bir durum değil merak etmeyin.
Mutlaka güzel dostluklar edinirsiniz.

İnşallah öyle olur canım ya.Kendimi kulüplere atıcam.
Bide hocalar parayla sınavdan geçiriyo gibi şeyler duydum.Sen öyle şeyler gördün mü hiç?

İnşallah öyle olur canım ya.Kendimi kulüplere atıcam.
Bide hocalar parayla sınavdan geçiriyo gibi şeyler duydum.Sen öyle şeyler gördün mü hiç?

Ben bunu hiç duymadım. Aksine sınav konusunda çok katı hocalar gördüm.
49 ile bir arkadaşım kalmıştı bütünlemeye ( şimdi çan eğrisi sistemi olması lazım )
Hangi bölümde okuyacaksın ?

özelden söyliyim.İyice kimliğim çıkmasın

özelden söyliyim.İyice kimliğim çıkmasın

Okuduğun bölüm güzel.
Ben oradayken sürekli konferanslar, semineler olurdu sizin binada.
Bunlara da katılırsan senin için iyi olur. Cv yi ne kadar doldurursan o kadar iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…