- Konu Sahibi SexyToiletPaper
-
üniversiteyi ilk kazandığımda bende senin gibiydim dışlanmıyorum ama ben kendimi insanlardan soyutluyordum kimseyle takılmayı istemiyordum her hafta ailemin yanına gidiyordum simdi dördüncü senemdeyim ve ayda bir eve gidiyorum alıştım çok mutluyum bence sende biraz zamana bırak herseyi sabırla bekle :)
Bende üniversiteye ek yerleştirmeyle gittim. İlk kez evimden ailemden yaşadığım şehirden ayrıldım. Lisede falanda çok konuşkan değildim.
İlk gittiğimde bir süre bocaladım. Ama ben şöyle bir şey yapmıştım. Sınıfımda başka ek yerleştirmeyle gelen öğrenciler vardı gittim onlarla tanıştım ilk önce. Onlarla arkadaşlık kurdum. Sınıftaki diğer hiç kimseyle doğru düzgün muhabbetim olmazdı. Sonradan işte derslerle ilgili ondan sonra senin memleket neresi falan derken kendi memleketimden olanlarla ve memleketime yakın şehirlerde oturanlarla muhabbet kurdum. Böyle böyle derken bir sürü arkadaşım tanıdığım oldu.
Bu gibi ortamlarda duruşun sağlam olmalı yani kendine güveniyor olmalısın ki insanlar seni ciddiye alsın. Birazda güleryüzlü olman lazım. Hemen hemen herkes ilk zamanlar bocalar. Hatta bizim yurttaki bir kız bu sebeplerden ötürü okulu bırakmıştı. Bunları bir tek sen yaşamıyorsun. Oradaki insanlara size muhtacım yoksa yalnız kalırım izlenimi verme.
o arkadas grubu zamanla degisir zaten, cok takma,
hele ki mimarlık ogrencisisin, studyo calısmaları sabahlamalar vs derken saglam kaynasırsınız.
hem herkes bir olacak degil, nasıl ki tasarımlarınız farklı diyaloglarınız da aynı sekilde...
temel tasarımda cok bunaltırlar hic begenmezler gibi hissedersin ama asıl baktıkları sey senin cizimlerindeki esneklik vs degil temel kuralları nasıl uyguladıgındır, yaratıcılıgın da ek puan olur.
hocaların bazen abartılı bir tavrı oluyor malesef ama alısırsın, 4 yıl sonra bunlara mı uzulmusum diyeceksin.
bir de sana tavsiye, sevdigin hocadan oneri vs daha cok almak istesen dahi dersi hangi hocadan alıyorsan kritige ona git,
asistanların dediklerinin bir kısmını uyguladıktan sonra dersi veren doc. veya prof. kritik gununu kacırma ve asıl hocan ne derse sacma bile olsa tasarımını degistir odevi teslim et bitsin,
cunku not verirken asistan boyle demisti o yuzden yaptım diyorsun prof.un yanında anında yan ciziyor, hayır dediklerimi anlayamamıssın iyi uygulayamamıssın diye seni sucluyorlar,
henuz basına bunlar gelmediyse de gelecek, farklı uni.lerde mimarlık okumus ark.larla ne zaman bulussak hepimizin yakındıgı sey aynı.
bu yazdıklarını da sakla, 4yıl sonra gulumseyerek okuyacaksın
sınıfımız çok az kişi kafama uyan bir kaç kişi var malesefkonuşmasına konuşuyorum ama aramızda yakınlık yok gibi ya bilmiyoum :/
Arkadaşlık konusunda şöyle bir problemim vardı, ilk hafta proje dersinde gruplara ayrıldık benim grubumda kız yoktu hiç, Ordan bi çocukla aynı servisle gidiyorduk akşamları da onunla iyi anlaşmıştım. Şimdiki aradaşlarım da o zaman çoğunlukla aynı gruptaydı ve çoğu aynı yurtta ve odada kalıyor zaten. Onlarla kaynaşmam baya zaman aldı yani. Neyse sonra benim anı servise bindiğim çocuk ve bir arkadaşıyla benim arkadaş grubum aynı masada oturmaya başladılar. Bu sırada da baya kaynaştılar. Kızlarla iyi gibiyim de erkekler bana sadece bişey sorcakları zaman konuşuyorlar. Yani onların yanında kendimi uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. Her akşam telefonda konuşmalar falan bilmem ne. Bakalım ne olacak..
Valla bizde hoca konsepte uygunlua değil de güzel gözüküyor mu ona bkıyor direk bence. Teslim günü gelip okulda saçma sapan şeyler çizenlerinkini bile duavar asıyor. Bir arakdaşıma benim resimlerimi beğendiğini söylemiş ama ilerki konuları çizmişim diye kabul etmemiş falan.
Asistan ayrı gıcık zaten, garip hareketleri var sinir oldum ya. Bi de onun beğendiğini hoca beğenmiyo öyle de durumlar olabiliyo artık kritiğe sadece hocaya gidicem ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?