Üniversiteye dönmek

rubycikokata

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2025
71
22
3
23
Arkadaşlar herkese merhaba. Zamanında para tatlı geldiği için okulumu boşladım. Öğretmenlik okuyordum bu sene sanırım dönmek için son zamanımdı. Ailemin yaşadığı şehirden farklı bir şehirdeydim yurt çıkmamıştı ve ailem ev almıştı.

O zamanki kafamda bölümü de aile zoruyla yazdığım için mutsuzdum ailem borcun içinde kira ödemesin dedim iş hayatına girdim. Bu sene de kendi şehrimde diş protez yazdım. genelde hastanede ve kliniklerde çalıştım sağlık turizmi üzerine ama ondan da sıkıldım artık.

Lise mezunu kalmayayım diye yazdım yine pişmanım. Mantıklı bir karar olarak gelmişti sevgilim de diş hekimi biraz onun da beraber çalışırız fikri vardı. Aynı zamanda baba mesleği labı var. Yani işsiz kalmam.

Öğretmenlik ataması zor ve farklı bir şehirde yine aynı bölümü bu şehirde yazacak puanım var. sınıf öğretmenliği okuyordum ama hem tekrar 4 sene oku atanmaya çalış bunlar gözümü korkutuyor.

Çocukluk hayalim arkeolog olmaktı. Aiem engel olduğu için yazmadım. Şimdi ek tercihler var. Bu yaz tatil yaptım petraya mısıra gittim ve içim burkuldu birden ışık yandı çocukluk hayallerime dair. Neden okumuyorum dedim neden diş protez okuyayım belki ilerde ayrılacağız(mutluyuz ama nasip) önce ailemin sonra sevgilimin beni manipüle etmesine izin verdim. Çok mu hayalperestim bilmiyorum param var kenarda ailem de destekçim okumanın yaşı yok diyorlar ama onlar arkeoloji okumama yine karşı. Bu arada tıbbi görüntüleme vs de okuyabilirim okulda böyle imkan var. 2 sene kolay biter atanırım diye düşünüyorum. Bir yandan da çocukluk hayallerim var

Son düzenleme:
İlk önce herkesten bağımsız ne istediğinize karar vermeniz lazım. Okuyun elbette ama sevgiliniz dişçi diye bölüm seçmeyin ya da sırf Mısır güzel diye arkeoloji okumayın. Bir gelecek planınızın olması lazım.

Bu hayat sizin ama biraz gerçekçi olmakta fayda var.Arkeoloji müthiş bir alan ama hem yorucu,hem ülkemizde kıymeti yok hem çalışma imkanı çok dar, garanti bir meslek edinmek bu şartlarda en mantıklı olanı.Şantiye alanında imkan varsa gönüllü çalışıp şartları görmek daha iyi olur,hem çalışma ortamına bakar hem sohbet edip fikir edinirsiniz....

Mantıklı kararlar ver. Manavdan rastgele meyve seçmek gibi olmus. Sevgılı meselesıne de guvenmeyın.

Mısır güzel diye değil oraya gidince çocukluk hayalim canlandı gözümde onlarda da kpss var diğerlerinde de keşke ailem engel olmasaydı yaş 24 olacak haliyle hala mesleğim yok lise mezunuyum gelecek kaygısı kafaya vuruyor. Sırf sevgilim diş hekimi diye yazmadım 2 yıllık sağlık bölümlerinde atama kolay okuması kısa diye yazdım. Ayrıca babamın da mesleği bu labı var biraz da bu itekledi

Bir de yaş faktörü var

24 yaş için daha oturaklı kararlar vermeniz lazım (İlk mesajınızda bunlardan bahsetmemiştiniz).
Hala üzerinde çok düşünülmemiş bir heves gibi geliyor bana.

24 yaş için daha oturaklı kararlar vermeniz lazım (İlk mesajınızda bunlardan bahsetmemiştiniz).
Hala üzerinde çok düşünülmemiş bir heves gibi geliyor bana.
Çalışıyordum para tatlı geldi okumaya ne gerek var dedim okula dönmeyi hep erteledim yatay geçişi kaçırdım online dersleri aldım. Şuan çalışsam yine çalışırım eski çalıştığım iş yerinden teklif bile aldım ama gelecek krizi vurdu

Hayalperestten ziyade aşırı kararsızsınız.Öğretmenlik oku atama bekle doğu görevi vs bence ara verdikten sonra yapılmaz hele isteksizseniz bir öğretmen olarak söylüyorum sevmeden yapılacak iş değil.Arkeoloji okuyabilirsiniz bence.Üniversteye araştırma görevlisi olarak başlarsınız bu daha kolay olur.Hem keyif aldığınız bir bölümmüş yaz tatillerinde kazılara katılmanız hocaların gözünde artı oluyor ünv kalmanız kolaylasır.

Para kısmına bir şey diyemem. Benim fikrimce para mı eğitim mi derseniz, eğitim her zaman ağır basar.

24 yaşına gelip hala seçim yapamamış olmanızda garip.
Çalışıyordum para tatlı geldi kazancım iyiydi aynı zamanda okuluma bi yerde dönerim dedim erteledim hep. Daha yeni 23 oldum bu arada 2002liyim. Baba mesleği sevgilimin mesleği elim de yatkındır. Ama pişman oldum işte

4 yıl uzun bi süre yüksek lisans 2 sene yazları gidip kazıda çalışacağım ve belki işsiz kalacağım. Ama işte dert edindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…