- 13 Eylül 2025
- 72
- 23
- 3
- 23
- Konu Sahibi rubycikokata
-
Çevremde 30 yaşında hala işsiz güçsüz insan var ben araba aldım kenara birikim yaptım okula devam etseydim bu sene mezun olacaktım ve kpss derdim olacaktı 5 sene doğuda olacaktım belki 3 sene atanmam olmayacaktı. Pişman değilim ama lise mezunu kaldımPara kısmına bir şey diyemem. Benim fikrimce para mı eğitim mi derseniz, eğitim her zaman ağır basar.
Arkadaşımın abisi var biraz kazılara katıldı sonra polis oldu genelde pişmanlarçalışan insanları veya mezunları bulup konuşun onlara sorduktan sonra karar verin ve anlattıklarını ciddiye alın ben o sektörde çalışanların okuma dedikleri bölümü okudum çalıştığımda da haklı olduklarını gördüm
düşündüğünüz okuldaki insanlara da okulu sorun yine benim okulum ve bölümümüz o alanda ismi bilinen köklü bir yerdi ama okurken çok kötü olduğunu gördük bu da hocalardan ve bölüm başkanından kaynaklıydı
Benim açımdan o son kısım baştakileri siliyor. Daha fazla geciktirmeyin.Çevremde 30 yaşında hala işsiz güçsüz insan var ben araba aldım kenara birikim yaptım okula devam etseydim bu sene mezun olacaktım ve kpss derdim olacaktı 5 sene doğuda olacaktım belki 3 sene atanmam olmayacaktı. Pişman değilim ama lise mezunu kaldım
Zaten kayıt oldum 2 yıllık sağlık bölümü hem baba mesleği hem sevgilim diş hekimi ama 2 seneyi öğretmenliğe versem okul yine bitecek. Tatili bol çalışma saati az bunlar çekiyor. Kararsızlık cehennem gibiBenim açımdan o son kısım baştakileri siliyor. Daha fazla geciktirmeyin.
Şöyle söyleyeyim. Çalışmak başka meslek sahibi olmak başkadır. Bu ikisini ayırt etmek lazım önce.Zaten kayıt oldum 2 yıllık sağlık bölümü hem baba mesleği hem sevgilim diş hekimi ama 2 seneyi öğretmenliğe versem okul yine bitecek. Tatili bol çalışma saati az bunlar çekiyor. Kararsızlık cehennem gibi
Diş protez iyi bir bölüm 2 yıllık ama iş imkanı var kazancı güzel ben şanslıyım babamın işi ve el becerim var hatta çok var yetenekliyim. Okuyup bitirir miyim bilemiyorum çalışmayı düşünmüyorum ama yaş 23 olunca mezun olunan yaşta bunalıyorum. Sınıf öğretmenliğinde de 1 sene okusam dersleri veririm. Manevi tatmin ikisinde de yokŞöyle söyleyeyim. Çalışmak başka meslek sahibi olmak başkadır. Bu ikisini ayırt etmek lazım önce.
Diğer yandan meslek seçiminizi de sağlam bir temele oturtmanız lazım. Tatili bol, çalışma saati az; sevgilimin işi zaten; babamın yerinde çalışırım hem diye meslek seçilmez.
1- okuyup bitirebileceğiniz bir bölüm olmalı
2- görece işe girme sıkıntı yaşamayacağınız bir meslek olmalı
3-sizi manevi anlamda tatmin edebilmeli
Bunu gibi çok fazla kriter sıralanabilir. Siz önce ne istediğinize karar verin.
Okuyasınız mı yok?Diş protez iyi bir bölüm 2 yıllık ama iş imkanı var kazancı güzel ben şanslıyım babamın işi ve el becerim var hatta çok var yetenekliyim. Okuyup bitirir miyim bilemiyorum çalışmayı düşünmüyorum ama yaş 23 olunca mezun olunan yaşta bunalıyorum. Sınıf öğretmenliğinde de 1 sene okusam dersleri veririm. Manevi tatmin ikisinde de yok
Bilmiyorum zaman kaybı olarak düşünmeye başladım bir de mutsuzum hala istediğimi bilmiyorum yolumu çizmedim bunlar geriyor haliyle yolumu bulamamış hissediyorum herkesin hayatı mükemmel ilerliyorOkuyasınız mı yok?
Kpss ile atanıyorSadece okumak ise okuyun belki yurt dışında daha gelişmiş bir alandır bende sanmıyorum bu bölümün bizim ülkede tutulduğunu doğru bulmuyorum böyle olmasıni fakat böyle diye biliyorum
Eğitim asla zaman kaynı değildir. Düzgün bir üniversite sadece meslek edinmenize değil sosyal hayatınıza, geleceğe bakışınıza, arkadaşlıklarınıza da olumlu etki yapar.Bilmiyorum zaman kaybı olarak düşünmeye başladım bir de mutsuzum hala istediğimi bilmiyorum yolumu çizmedim bunlar geriyor haliyle yolumu bulamamış hissediyorum herkesin hayatı mükemmel ilerliyor
İş hayatına alıştım para kazanmaya alıştım okul hayatım pandemiye denk geldi sonra deprem o bu derken bir baktım çalışıyorum kazanıyorum ne gerek var dedim umursamadım. Şimdi de yaş takıntısı başladıEğitim asla zaman kaynı değildir. Düzgün bir üniversite sadece meslek edinmenize değil sosyal hayatınıza, geleceğe bakışınıza, arkadaşlıklarınıza da olumlu etki yapar.
Gereksiz diye düşünüyorsanız o işlere hiç girmeyin derim. Keşke öğrencilik yıllarıma dönebilsem bir daha üniversite okumak isterdim. Siz kendinizi dürüstçe yoklayın bakalım aslında ne istiyorsunuz?
Ek olarak, kimsenin hayatı mükemmel değil. Herkesin kendince derdi sıkıntısı var. Gördüklerinize çok anlam yüklemeyin.
Atanmak zorunda değilim babamın labı var zatenBen dîş protezden devam ederdim kendim için olsa siz tabiki kendi kararınız ne uygun geliyorsa atama olur olmaz nereye olur onu bilemem tabiki ve kimsenin hayatı mükemmel ilerlemiyor nefes alıyor olmamız mükemmel bence .
6 tane meslek nereden çıktı anlamadım ama. Okulum pandemiye denk geldi deprem vs online oldu. Ben de işe girdim iyi paralar kazandım kendime araba aldım birikim yaptım okula bi türlü dönmedim. Bu sene de aydınlanma geldi üniversite okuyayım dedim. Arkeolog işsizse sınıf öğretmeni de işsiz kalıyor. Keşke ben de sıraya koyup bu bu diye yaşasaydım olmadı geçen sene ne gerek var kariyerime devam edeceğim diyordum bu sene de bu işi sonsuza kadar yapamam dedim. Diş protez mantıklı geldi ama sonra pişman oldum işte. Eski çalıştığım bi klinik iş teklifi etti nerede çalışıyorsan daha fazlasını vereceğim dedi yok dedim. Bir yandan para var bir yandan da lise mezunu kaldım korkusu.Bir astronotluk eksik kalmış. Anaokulu mezuniyet gösterisi gibi. 24 yaşında olup 6 meslek arasında kalmak çok garip. Vallahi şu ailelere üzülüyorum artık. Kızım arkeoloji okuyup ne yapacaksın, ülkede kıymeti yok, çalışma şartları zor diyorlar siz ailem beni manipüle etti diyorsunuz. Şu kelimeden gına geldi. Suçu kimseye atmayın, büyük bir sorununuz var: kararsızlık.
Ama kesin bir şey var, bu yaştan sonra, iş hayatına girdikten sonra istemediğiniz bir bölümü okumanız çok zor. Hayatınız boyunca istemediğiniz bir mesleği yapmak daha da zor. Çocukluk hayali diye tutturacaksanız olmadığında içinizde kalacaksa (ki kalmış) iyice araştırın. Mezunlarla konuşabilirsiniz. İşin sonunda evet benim hayalim bu diyorsanız buyrun okuyun.
Kısacası bu kadar hayal dünyasında yaşamayın. Aklınızda ne varsa hepsini tek tek araştırın, ona göre suçu kimseye atmadan kendiniz karar verin. Ben olsam babamın mesleğiyken diş okurdum ama
arkeoloji bitirdikten 25 sene sonra sesleniyorum felsefe öğretmeniyimArkadaşlar herkese merhaba. Zamanında para tatlı geldiği için okulumu boşladım. Öğretmenlik okuyordum bu sene sanırım dönmek için son zamanımdı. Ailemin yaşadığı şehirden farklı bir şehirdeydim yurt çıkmamıştı ve ailem ev almıştı.
O zamanki kafamda bölümü de aile zoruyla yazdığım için mutsuzdum ailem borcun içinde kira ödemesin dedim iş hayatına girdim. Bu sene de kendi şehrimde diş protez yazdım. genelde hastanede ve kliniklerde çalıştım sağlık turizmi üzerine ama ondan da sıkıldım artık.
Lise mezunu kalmayayım diye yazdım yine pişmanım. Mantıklı bir karar olarak gelmişti sevgilim de diş hekimi biraz onun da beraber çalışırız fikri vardı. Aynı zamanda baba mesleği labı var. Yani işsiz kalmam.
Öğretmenlik ataması zor ve farklı bir şehirde yine aynı bölümü bu şehirde yazacak puanım var. sınıf öğretmenliği okuyordum ama hem tekrar 4 sene oku atanmaya çalış bunlar gözümü korkutuyor.
Çocukluk hayalim arkeolog olmaktı. Aiem engel olduğu için yazmadım. Şimdi ek tercihler var. Bu yaz tatil yaptım petraya mısıra gittim ve içim burkuldu birden ışık yandı çocukluk hayallerime dair. Neden okumuyorum dedim neden diş protez okuyayım belki ilerde ayrılacağız(mutluyuz ama nasip) önce ailemin sonra sevgilimin beni manipüle etmesine izin verdim. Çok mu hayalperestim bilmiyorumparam var kenarda ailem de destekçim okumanın yaşı yok diyorlar ama onlar arkeoloji okumama yine karşı. Bu arada tıbbi görüntüleme vs de okuyabilirim okulda böyle imkan var. 2 sene kolay biter atanırım diye düşünüyorum. Bir yandan da çocukluk hayallerim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?