üniversiteye gitmekten çok korkuyorum ?

kimsenin sendenbir farki yok. herkes olan hersey sendede var. senin gibi bir suru kisi ilk defa univesiteye baslayacak belki butun yeni baslayanlarla ayni sinifta olacaksin. Herkesin ortak derdi arkadas ve cevre yapmak olacak nerdeyse. Kendine guven. Ynanindaki oturanla sohbet edebilirsin. Sonra baska birini yanina oturup meraba falan diyebilirsin. Zamanla inan alisirsin .

Bunu aşmak için fırsat işte sana. Atılgan ol biraz. Gir sınıfa sohbet et çevrenle. Çıkışta bir çay içmeyi teklif et sınıftakilere. Öyle mıy mıy mıy nereye kadar. Üni de de böyle olursan artık bunu değiştiremezsin.

Keşke imkan olsa da o günlere dönebilsem. O günlerde bitse de kurtulsam modundaydım ama şimdi çok özlüyorum :)

Sunum gibi şeyler eğitim fakültelerinde olur. Ben eğitim okudum. 4 sene sunum yaptık. Bi yerden sonra zaten çok çok rahat oluyor sürekli yapa yapa. Önlisans programlarında sunum ödevleri olmaz sanırım. Ama evet. Fazla sessiz sakin kalırsanız tek kalırsınız. Üniversite korkulacak değil tadî çıkarılacak ortamdır

Bir kere sessiz birisi olmak hiç de anormal birşey değil. Anormal olan bazı insanların bunu yadirgamasi

Eminim herkes benzer durumları yaşamıştır. Farklı bir ortama girmeye az çok çekinir herkes. Sunum yapmaktan utanan ne insanlar var yaşlı başlı :)
Herşey ilk adımı atmaya bakar. Cekingenlik de heyecan da gider bir anda. Hissettiklerin gayet normal seyler.

sen 4. senende çıkmışsın ama ben 2 yıllık okumayı düşünüyorum yani aslında hiç yapmasam daha iyi olur illa ki bi kez falan yapıcam ama galiba gibime geliyor
Gerçekten belli olmuyor, 2 kişi yapacaksanız ve partnerin benimki kadar anlayışlıysa yırtabilirsin. Ama aksi taktirde kaçışın olmaz.

Neden 2 yıllık istiyorsun ki 2 yıllık mezuniyet sana ne katacak hedeflerini büyüt biraz.

evet egitimde daha çok oluyormuş arkadaşım olsa kafama göre güzel geçer diye düşünüyorum 2 yıllık istiyorum zaten

bencede yani mesela sevmedigim insablarla konuşmayo sevmiyorum yada sınıfta yapılan igrenç esprilere gülmedigim için niye böylesin deniliyordu ben gelemiyorum böyle şeylere yapmacık insanlara hep arkadaşlarımda zaten kendş halinde olan insanlardı

Sosyal fobiniz olabilir

evet var biraz sadece en yakınlarımla rahatım
Bence adım adım gitmek en iyisi yapamadigin şeyleri belirleyip çok yavaş bir şekilde aşmaya çalışmak seni hedefine ulaştırır öyle birden olmaz zaten. Mesela topluluk önünde sunum yapmak falan çok büyük hedefler onda herkes bocalıyor senin gibi biri için daha zor.önce kolay olanları yapıp onları halletikten sonra adım adım zorlara gitmek daha iyi, marketteki kasiyere merhaba demek gibi.
Bunun haricinde başka bir yol olarak profesyonel destek de alabilirsin

Bir arkadaşım vardı aynı anlattığın gibi
1 buçuk aya açılıp eski karakterinin yanından geçmiyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…