- 11 Ocak 2018
- 27
- 5
- 1
- 26
- Konu Sahibi muzlupastaa
-
Ilk yılından sonra bu gönderini tekrar oku ve nasıl güldügünü fark et :)
Evliydim tabiki. :)Evli miydini peki
Sunum gibi şeyler eğitim fakültelerinde olur. Ben eğitim okudum. 4 sene sunum yaptık. Bi yerden sonra zaten çok çok rahat oluyor sürekli yapa yapa. Önlisans programlarında sunum ödevleri olmaz sanırım. Ama evet. Fazla sessiz sakin kalırsanız tek kalırsınız. Üniversite korkulacak değil tadî çıkarılacak ortamdırmerhabalar ben bu sene üniversiteye gidicem ama çok korkuyorum çünkü çekingen ve utangaç yapım var kendimi bildim bileli herkes beni sessiz pek konuşmayan olarak bilir yapım böyle lisede bile herkes suskun sessiz derdi hocalara alaycı bir şekilde ben bu kızın sesini hiç duymadım falan derlerdi çok üzülürdüm kaç defalarca yaptılar böyle olunca daha da içime kapandım ve üni. ortamı beni çok geriyor ya arkadaş bulamazsam yani ben gidip biriyle muhabbet açamam asla bunuda geçtim sunum yapmayı sevmiyorum onca insanın içine çıkıp sunum yapmak konuşmak çok geriyor beni keşke hiç yapmasam girsem derse çıksam mezun olsâm zaten 2 yıllık bi bölüm istiyorum ortamı beni çok geriyor çok korkuyoeum lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin bana duanızıda eksin etmeyin teşekkürler..
Gerçekten belli olmuyor, 2 kişi yapacaksanız ve partnerin benimki kadar anlayışlıysa yırtabilirsin. Ama aksi taktirde kaçışın olmaz.sen 4. senende çıkmışsın ama ben 2 yıllık okumayı düşünüyorum yani aslında hiç yapmasam daha iyi olur illa ki bi kez falan yapıcam ama galiba gibime geliyor
bende şuan bitsin diyorum biran önce :)Keşke imkan olsa da o günlere dönebilsem. O günlerde bitse de kurtulsam modundaydım ama şimdi çok özlüyorum :)
Neden 2 yıllık istiyorsun ki 2 yıllık mezuniyet sana ne katacak hedeflerini büyüt biraz.
Sunum gibi şeyler eğitim fakültelerinde olur. Ben eğitim okudum. 4 sene sunum yaptık. Bi yerden sonra zaten çok çok rahat oluyor sürekli yapa yapa. Önlisans programlarında sunum ödevleri olmaz sanırım. Ama evet. Fazla sessiz sakin kalırsanız tek kalırsınız. Üniversite korkulacak değil tadî çıkarılacak ortamdır
nasıl anlayışlıysaGerçekten belli olmuyor, 2 kişi yapacaksanız ve partnerin benimki kadar anlayışlıysa yırtabilirsin. Ama aksi taktirde kaçışın olmaz.
Bir kere sessiz birisi olmak hiç de anormal birşey değil. Anormal olan bazı insanların bunu yadirgamasi
Eminim herkes benzer durumları yaşamıştır. Farklı bir ortama girmeye az çok çekinir herkes. Sunum yapmaktan utanan ne insanlar var yaşlı başlı :)
Herşey ilk adımı atmaya bakar. Cekingenlik de heyecan da gider bir anda. Hissettiklerin gayet normal seyler.
Bitsin diye dört gözle bekledim hep. Hatta zaman zaman nefret bile ettim ama şimdi 3 yıl oldu mezun olalı keşke o günlere dönsem diyorum. Kıymetini bilememişim :)bende şuan bitsin diyorum biran önce :)
Çünkü benim yerime hep partnerim yaptı o seneki sunumları. Ama üstte bir üyenin dediği gibi eğitim fakültelerinde sunum çok oluyor, ben de eğitim fakültesindeydim.nasıl anlayışlıysa
Sosyal fobiniz olabilirmerhabalar ben bu sene üniversiteye gidicem ama çok korkuyorum çünkü çekingen ve utangaç yapım var kendimi bildim bileli herkes beni sessiz pek konuşmayan olarak bilir yapım böyle lisede bile herkes suskun sessiz derdi hocalara alaycı bir şekilde ben bu kızın sesini hiç duymadım falan derlerdi çok üzülürdüm kaç defalarca yaptılar böyle olunca daha da içime kapandım ve üni. ortamı beni çok geriyor ya arkadaş bulamazsam yani ben gidip biriyle muhabbet açamam asla bunuda geçtim sunum yapmayı sevmiyorum onca insanın içine çıkıp sunum yapmak konuşmak çok geriyor beni keşke hiç yapmasam girsem derse çıksam mezun olsâm zaten 2 yıllık bi bölüm istiyorum ortamı beni çok geriyor çok korkuyoeum lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin bana duanızıda eksin etmeyin teşekkürler..
evet var biraz sadece en yakınlarımla rahatımSosyal fobiniz olabilir
Bence adım adım gitmek en iyisi yapamadigin şeyleri belirleyip çok yavaş bir şekilde aşmaya çalışmak seni hedefine ulaştırır öyle birden olmaz zaten. Mesela topluluk önünde sunum yapmak falan çok büyük hedefler onda herkes bocalıyor senin gibi biri için daha zor.önce kolay olanları yapıp onları halletikten sonra adım adım zorlara gitmek daha iyi, marketteki kasiyere merhaba demek gibi.evet var biraz sadece en yakınlarımla rahatım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?