• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universiteye kac yasinda basladiniz [ONEMLİ]

Canım hiç de kafana takma ben ilk üniversitemi ilk sene kazandım yani 18 yaşında ,sırf iyi bir derecem var ve sırf kaliteli bir üniversite diye çevremin yoğun baskısıyla ,istediğim bölüm olmadığı halde Boğaziçi Üniversitesi'ne kayıt yaptırdım. Kâbus gibi iki sene geçirdim .Psikoloğa mı gitmedim, uyku haplarına mı başlamadım, neler neler... İlk sene puanım kırılacağı için 2.sene sınava girdim, ikinci üniversiteme kayıt yaptırdığımda 20 yaşındaydım .Kazanamasaydım yine hazırlanırdım.Bir de akademik kariyer yapıyorum ,tamamladığımda yaşlanmış ama hayallerini gerçekleştirdiği için musmutlu bir hatun olacağım inşallah En Büyük TÜRKİYE :KK50:Yaşın kaç olursa olsun yeter ki hayallerini gerçekleştir :KK51:
Senin adina coook sevindim ve takdir ettim dogrusu. Bi an gaza geldim yav :) hangi bolumu birakip hangisine girdin ozel degilse ogrenebilir miyim acaba?

17 yaşımda başladım 21'imde mezun oldum. oh hayata erken atıldım diyordum ki başıma talihsiz bir evlilik geldi. boşanması şusu busu derken 23 yaşındayım 2 senem çöpe gitti.

velhasılı nasipte ne varsa o oluyor. yaşın hiç de geç değil. bizim sınıfta 26 yaşında kız vardı. şimdi 30 yaşında. o atandı ben atanamadım.

asla geç değil aileni de ikna et yeniden hazırlan canım..hayat senın hayatın nasıl mutlu olacaksan onu yap derim..
Babam arkamda. Annem de ses etmiyor ama onun istedigi bolumu biraktigim icin biraz kirgin ve o bolume donsen iyi olur yine de kendin bilirsin diyo. Of cok karisigimm

20 yaşımda başladım 22 yaşımda atandım memur oldum ama gel görki keşke 2 sene daha okusaydım diyorum erken yaşta memur oldum çalışma hayatını sevmedim ya:mad:

17 yaşında kazandım hatta reşit olmadığım için kayıtta annemide istemişlerdi :-):-) Bence geç falan değil zaten birçok kişi ilk girişte kazanamıyor ki ancak senin yaşlarında giren çok insan var. bence önemli olan yaş değil istediğin sevdiğim işi yapacağın bir bölümü seçmen sen buna odaklan...
Dogru diyorsunuz , tesekkurler

19 yasinda başladım 23te mezun oldum. Üniversite hayatını çok özledim calisabilsem bir daha girerim ama bu sefer isimde verimli olamam. Bence geç değil

18 yaşımda başladım 22de mezun olcam, 25 yaşlarımda iş hayatımla birlikte hayalimdeki meslek için 2. üniversite okumayı düşünüyorum .. :KK14:

Yaşım 21 ve ben 1 ay önce taze mezun olmuş bir mühendisim. Ama gel gör ki kendime hala ogrenciyim demek istiyorum. Hala çocuk gibi hissediyorum. Bir 4 yıl daha verseler okusam diyorum. Hiç de geç değil yaşın. Benim bolumumde 30lu yaşlarda olanlar vardı üstelik sınıfın yarısı 25 yaşlarındaydı. Önemli olan istediğin sevdiğin mesleği yapabilmek. Ben bu yüzden şanslıyım,istediğim bolumu hemen kazandım kazanamasaydım kesinlikle kazanana kadar denerdim. Mutsuz olacagın bir işi yıllarca yapacağına mutlu olacagın bir işi 4 yıl geç yap daha iyidir :KK66:
Ne muhendisligi peki?
Benim puan iyi olmasina ragmen psikolojiye yetmemisti ailem nereyi istiyorsa orayi yazdim benim istedigim olmadi bari onlarin gonlu olsun diye. Yazmaz olaydim :)

Geç değil. Benim arkadaşımın sınıf arkadaşı 21 yasında 1. Siniftaydi bence hayallerinin peşinden git. Ben ilk seneden yerleştim henüz 2. Sınıfa geçtim 19um.

O zaman tıkayın kulaklarınızı diğer insanlara ve hayallerinizin peşinden gidin. Bir de sormuşsunuz hayata erken atılmak mı geç atılmak mı diye. Erken atılmanın önemli olduğu nokta ailenin maddi durumu bence. Misal ben hazırlık okuyup keyif çatmak istiyordum ama hazırlık sınavını geçtim. Sonra kardeşim şehir dışında okuyunca iyi ki de geçmişim dedim. Bir an önce işe başlayıp aileme destek oldum. Sizin böyle bir gereksiniminiz yoksa sıkıntı yok bence.
Maddi durum fena degil normal bir memur cocuguyum sikintida olsalar da bana para lafi etmezler sagolsunlar.
Benim amcam yengem gec evlendiler 40 yasindaydi evlendignde mesela yengem de diyor ki benim gibi hayata gec kalirsan koca bulamazsin aranir durursun diyor digerleri de ona uyuyo yasin geciyo diye. Bende moral bulmak icin bu konuyu actim :)

Maddi durum fena degil normal bir memur cocuguyum sikintida olsalar da bana para lafi etmezler sagolsunlar.
Benim amcam yengem gec evlendiler 40 yasindaydi evlendignde mesela yengem de diyor ki benim gibi hayata gec kalirsan koca bulamazsin aranir durursun diyor digerleri de ona uyuyo yasin geciyo diye. Bende moral bulmak icin bu konuyu actim :)
Yani hiç alakası yok. Bunlar nasip işleri. Ben üniversitede 3,5 yıl biriyle birlikteydim sonra mezun olmama 2 ay kala ayrıldık. Yani ne olacağı belli olmaz böyle durumlarda.

Senin adina coook sevindim ve takdir ettim dogrusu. Bi an gaza geldim yav :) hangi bolumu birakip hangisine girdin ozel degilse ogrenebilir miyim acaba?

Canım Fen Edebiyat bölümlerinden birini bırakıp, bir eğitim fakültesi bölümüne girdim ( burada reelde çok tanıdık hatun var o yüzden bu kadar ayrıntıya inebildim kusuruma bakma :cool:) Önemli olan senin ne okumak istediğin, ailenin değil. Emin ol sen mutsuz olunca ailen çok pişman olacak, kendiminkilerden biliyorum. Rehber öğretmenimin çok sık kullandığı bir söz vardı. Hep aklında bulundur sende. '' Başkasının hayallerinize basmasına asla izin vermeyin.'':KK15:Kendine güven ve bir sene sonra bize o güzel haberi ver. :KK51:

Bazi sebeplerden oturu universiteyi biraktim istemedigim bir bolumdu.

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef o_O

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

Benim gibi uni.ye gec baslayan, memnun olan/olmayan birileri var mi?
Cevaplariniz benim icin onemli. :KK15:
22 geç değil hiç teklemeden gidersen 26da mezun olursun canım...

20 yaşındayım üçüncü sınıfa geçiyorum, 22 de mezun olacağım. sıfır sene kaybım vardı ama okumak için asla geç değil. istemediğim bir bölümde olsaydım ben de bırakır yeniden başlardım.

Back
X