• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universiteye kac yasinda basladiniz [ONEMLİ]

Bazi sebeplerden oturu universiteyi biraktim istemedigim bir bolumdu.

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef o_O

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

Benim gibi uni.ye gec baslayan, memnun olan/olmayan birileri var mi?
Cevaplariniz benim icin onemli. :KK15:

ben 17 yaşında başladım
4 ay sonra 18 oldum
2 üniversiteyi
5 senede bitirdim
22 yaşımda mezun olup
4 ay sonra evlendim
25 imde anne oldum

VE ŞİMDİ DİYORUM Kİ
HAYATI BU KADAR HIZLI YAŞAMASAYDIM
DAHA MI AHESTE DAVRANSAYDIM

22de girip 26 27de mezun olacaksın mezun olur olmaz devlet veya özel iş bulursan sorun yok ama ataması veya iş imkanı zor bi bölümse bidaha düşün derim.

Ben 17 yasinda basladim. 21'de bitti. 26 yasindayim hala atanamadim. Gelecegi olan, guzel bir bolum secersen yasin hic gec degil. Ben mezun oldugumda liseden arkadaslarim yeni kazanmislardi. Simdi onlarla beraber ben de bekliyoum. Bolum onemli.

Yasiniz hayallerinize kavuşmak için hic de geç değil. Diğer okuduğunuz bölümden is bulaana kadar 26 yasiniza girmeyeceginizi nerden biliyorsunuz ben 23 umde yuksek lisansimi tamamladim ama ancak 25 yasimda atandim. Eğer sevmedigim bir bolum olsaydi o bekledigim sure cekilmezdi. Ama şuan sevdikten sonra diyorum ha erken ha geç olmuş. Allah herkese istediği isi yapmayi nasib etsin.

20yasimda eczacılik kazandim
Doktorlarin yazdigi receteye bakarak hem ic gecirip hem ilaç mi vercem ya dedim
21de bıraktim 23te tıp kazandim simdi 4teyim
iyiki birakmisim
VAZGEÇME SAKIN.

Ilk universiteme 20 Ikicinsine 24te basladim.40yasimda olsa yine giderim.orasi universite ilkokul degilki sene kaybin olsun :) univ. Hayatinda basarilar sekerim..

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef o_O

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

17 yasimda basladim annemin hasretine dayanamayip 1 sene sonra biraktim tekrar sinava girdim bulundugum sehirde bi bolum yazdim 1 sene sonra biraktim bolumu sevmedim diye. Ogrenci affi cikti eski bolumume geri dondum bu defadao zamanki nisanlimin simdi esimin kiskancliklari yuzunden yatay gecis yapip aofye gectim az kaldi bu defa biticek insallahh şu an 27 yasindayim

20 yaşında birinci bölüme başladım, bittikten sonra ara verdim (okuduğum bölümü sevmemiştim), 26 yaşında ikinci üniversteye başladım, ayrıca yurtdışında yaşıyorum anadilim olmadığı için öyle pasta dilimi olmuyor, okuduğum üniverste milletin (ben dahil) anasını ağlatıyor ama vazgeçmek yok. Hiçbişi için geç değil ben 4 çocukla doktora yapan insanlar tanıyorum kendimden utanıyorum valla. Ayrıca gitar kursuna yazılmayı düşünüyorum ne varmış yaşımda :KK54:

Benim bir arkadaşım aynı yaştayız benim mezun olduğum yaşta yani 23 yasında gitmişti üniversiteye. O yasta olduğu için çok daha bilinçli olduğundan çok basarılı olmuştu. Sanırım bölüm 1. Si yada 2. Si olmuştu ;) kesinlikle okumanın yası yoktur ben lisansta çok kasmadığım için yüksek lisans ve doktorada çok ter dökme durumunda kaldım. O yüzden bence çok çok basarılı olursunuz kesinlikle okumanın yası yoktur;)

Buarada bir örnek vereyim bizim bölüm baskanımız hatçyata çok geç atılmış biri...ev hanımıyken birgün oğlu demişki anne sen niye evdesin neden kendini geliştirmiyorsun demiş, bu hocanın o kadar içine oturmuşki sonradan sonraya onların gazıyla yüksek lisans ve doktorayı bitirmiş, şuan bölüm baskanımız düşünün;) isteyince herşey olur

Ben 17 de başladım 21 de mezun oldum
Ama sınıfta illa bu yaş aralığında insanlar olmak zorunda değil üniversite burası 40 da olur 50 de

bir bolume kayit olup ne istedigini bilmediginden okuyamam diye yarida birakanlari simarik buluyorum. o bolume isteyen biri de girebilirdi sizin yerinize. universitenin kontejyanla ogrenci aldigini unutmayin. simdi de okumayacaginiz bir bolume tekrar kayit yaptirmayin. okumak istediginiz bolumu arti ve eksileriyle iyi secin lutfen!

17yaşımda kazandım 1 yıl okudum bıraktım hemen ertesi yıl başka üniversteye başladım 1 yıl okudum bıraktım.biraz ara verdim 21 yaşımda tekrar kazandım şimdi mutlu olduğum Bi işim var.

bende yukardaki üyeye canlı örnek verir gibi olmuşum ama insan şımarıklıktan değil o zamanki aile durumuna,maddiyatına ve sabrına göre okuyor.kimse boş boş harç masrafı yurt masrafı yol masrafı edip memleketinden uzak Bi yere gidip sıkıntıya sokmaz kendini.hangi bölümü okursak kendimizi bir an önce kurtarır ailemize yük olmayız diye düşünüyoruz diyelimki öğretmenlik seçtik gittik okumaya stajda öğrencilere yakın davranamadığını sıcak ilişkiler kuramadığını anladın bırakmazsan yarın bir gün bir dağ köyünde öğrencinden başka kimsen olmayınca istifa etmek yada delirmek arasında kalırsın.

Son düzenleme:
20 yaşında üniversiteydim.
22 yasında mezun oldum.(hemen işe başladım.)
23 yasında sözlenip nişanlandım,nikah yaptık.
Aallh kısmet ederse Temmuzda da evleneceğim.(24 yaşında oluyorum)

Back
X