• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversiteyi bıraktım 3.sınıfta,tekrar sınava hazırlanıyorum cok mutsuzum

Okuduğu bölümü 2. senenin sonunda ( 1 sene hazırlıktı ) bırakıp bölüm değiştiren biri olarak hiç pişman olmadım kararımdan. Aksine herkes de tebrik etti. Hoş etmeselerdi de sorun olmazdı, BEN istedim ve de yaptım. Bu sınava ilk girdiğim sene, o kadar puan aldım tercih yapayım da boşa gitmesin demem başlı başına hataydı zaten. Bir sene hazırlığı yine iyi idare ettim de bölüme geçince yaptığım hatanın farkına vardım. Algımda bir problem yoktu, dersleri anlayıp geçebiliyordum fakat içimde istek yoktu. Her gün mü geri geri basar bir insanın ayağı. Öğlen olan dersler için bile yataktan çıkasım gelmiyordu. Ama şimdi keyifle gidiyorum okula. Şimdi bir de vakıf üniversitesindeyim. Bu yıla kadar tüm okul yaşantısını devlette geçirmiş biri olarak ben bu duruma alışabildiysem siz de alışırsınız. Ama sakın istediğiniz bölüm dışına gitmeyin. Bu cesareti gerçekleştirdiğiniz hayalle taçlandırmak gerek. Başarılar dilerim...
tebrik ederim sizi hayallerinizi gerceklerstirmissiniz ben kararı vermekte biraz gec kaldım tek sorun o istediğim puanı alamazsam bende vakıf üniversitesi tercih edeceğim ama tabi insallah istediğim puanı alırım iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.basarılar size de

Tebrik edilecek bir hareket yapmışsınız öncelikle kutluyorum sizi.
Bir ömür mutsuz olmaktansa bir kaç sene kaybetmek çok daha radikal bir karar.
Ben de 21 yaşındayım.
Küçüklüğümden beri sürekli Hukuk Fakültesine giricem avukat olucam diye tutturmuştum.
2 kez denedim, olmayınca Adalet açıköğretim yazdım.
Şuan Adalet 2. sınıf'ım DGS'ye hazırlanıyorum..
2 senede aldığım puanlar öğretmenliklere, başka bölümlere çok rahat sokuyordu beni.
Fakat hiçbir zaman sene kaybım olacak diye düşünüp umutsuzluğa düşmedim.
Aksine her sene çok daha büyük bir istekle çalışmaya başlıyorum.
İstersem 30 yaşında gireyim fakülteye ama o hukuk fakültesine girilecek, bitirilecek, o avukat cübbesi giyilecek diye düşünüyorum hep.
Sen de lütfen pes etme.
Her gün güneş doğuyor, her gün yeni umutlar veriyor bize.
Umutsuzluğa düştüğünde kendine şu 3 kelimeyi söyle " ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME."
Senin kimseden bir eksiğin yok, yeter ki sevdiğin mesleği yaparak alanında kendini geliştir..

:KK24:

hiç de hata değil .ömrümüzün uzun bir kısmını istemediğiniz bir işi yaparak geçirmektense br kaç yılı feda etmek dha doğru bir karar.

bir üniversitenin mühendislik fakültesinde okuyordum bölümü hic sevemedim ücüncü sınıf olacaktım bu sene birde hazırlık okumustum yani 4 yıl okudum ama mutsuz olduğum icin bıraktım simdi üniversite sınavına hazırlanıyorum yasım 24 bu sene sınava girecek olanlar benden yasca baya kücükler acaba hata mı yaptım yeni bir üniversiteye basladığımda 29 yasında mezun olcam enaz cok bunaldım düsünmekten radikal bi karar verdim ama arkasında duramıyorum galiba össye adam akıllı calısamıyorum özel ders vs alıyorum fakat öyle bıkmısım ki derslerden calısamıyorum artk iyi bir bölüme giremezsem aileme cok mahcup olucam okulu bırakıp basaısız olduğım icin kızlar ya hata mı ettim ama ömrümün sonuna kadar da sevmediğim mesleği yapmak da zor olcaktı:KK43::KK43:

uzulme hayatim bende ayni radikal karari verdim ama senden kucugum 21 yasindayindayim ben.. bende ikinci sinifta biraktim gecen sene, oyle soguttu ki bolum beni uni den okumayi dusunmuyodum evlendim uc ay once ve bi senedir tekrar hazirlik icindeyim.

son bi aydir bende kendi kendimi yedim bitirdim saclarim dokuluyo uyku uyuyamaz oldum ve kilo veriyorum. surekli senin gibi simdi mezundum birakmamaliydim esime mahcup olucak kazanamazsam aileme mahcup olucam o boyle derse ya calismadigimi dusunurlerse derken ne cozdugum testi ne bi syi anliyorum.

zararli bi durum kelin ilaci olsa basina surer ama bence relax olup hazirlanmak daha saglikli sinav stresinden ve sinavin yaklasmasindan kaynakli oldugunu dusunuyorum ben

Yani ben olsam 3e kadar gelmişken bitirirdim.
2 diploman olur fena mı

Aynen ben de böyle düşünüyorum.
Zaten okadar sene okumuşsun.
Bana kalırsa bu kararı vermek de çok geç kaldığın için -bence- hata yapmışsın.
Ben olsam onca seneme, emeğime acır öyle ya da böyle mezun olur sonra yine seveceğim bi'bölüm için kolları sıvardım.
Bence sevdiğin bölümü okurken bi'yandan o sektörde çalış çünkü her ne kadar 45 yaşında birinci sınıf olan var desek de işe alımlarda yaşı da baz alıyolar.

Ne diyelim inşallah hayalindeki bölümü kazanırsın:)

bir üniversitenin mühendislik fakültesinde okuyordum bölümü hic sevemedim ücüncü sınıf olacaktım bu sene birde hazırlık okumustum yani 4 yıl okudum ama mutsuz olduğum icin bıraktım simdi üniversite sınavına hazırlanıyorum yasım 24 bu sene sınava girecek olanlar benden yasca baya kücükler acaba hata mı yaptım yeni bir üniversiteye basladığımda 29 yasında mezun olcam enaz cok bunaldım düsünmekten radikal bi karar verdim ama arkasında duramıyorum galiba össye adam akıllı calısamıyorum özel ders vs alıyorum fakat öyle bıkmısım ki derslerden calısamıyorum artk iyi bir bölüme giremezsem aileme cok mahcup olucam okulu bırakıp basaısız olduğım icin kızlar ya hata mı ettim ama ömrümün sonuna kadar da sevmediğim mesleği yapmak da zor olcaktı:KK43::KK43:
Yorumlara bakmadım ama aklıma ılk gelen keske son yılı da okusaydınız veya tamamen bırakmak yerıne dondursaydınız cunku sımdı bır rısk almıs oldunuz ama dıger sekılde bır donusnuz olacaktı
ama sorun yaşsa bence hıc takılmayın 30 lu 40 lı yaslarda ogrencıler var

Aynen ben de böyle düşünüyorum.
Zaten okadar sene okumuşsun.
Bana kalırsa bu kararı vermek de çok geç kaldığın için -bence- hata yapmışsın.
Ben olsam onca seneme, emeğime acır öyle ya da böyle mezun olur sonra yine seveceğim bi'bölüm için kolları sıvardım.
Bence sevdiğin bölümü okurken bi'yandan o sektörde çalış çünkü her ne kadar 45 yaşında birinci sınıf olan var desek de işe alımlarda yaşı da baz alıyolar.

Ne diyelim inşallah hayalindeki bölümü kazanırsın:)
o sizsinizn ben böyle yaptım buraya da canım cok sıkılıyor moralim bozuk falan diye yazdım moral toplamak icin sağolsın herkes destek oldu sizin su yazdıklarınız sadece daha da moral bozmak icin yazmıssınız bütün olumsuzlukarı düsünüp yazmıssınız yok gec yasta is bulamazsın falan ben zaten 29 yasında mezun olucam 40 yasında değil.sizin dediğiniz gibi yapsaydım bu sene 3.sımıfı okucaktım sonra 4.sımıf iki sene gitti sonra bide öss ye hazırlanmak etti 3 sene daha kayıp hayatım boyunca yapmıcağım bi meslek icin neden 3 senemi daha heba ediyim dedim ben ayrıca istediğim bölüm eczacılık mezun olma yasımın bi etkisi yok yani is bulma kınusunda zaten canım sıkkın böyle düsünmeden konusrak insanların mıralini bozmakta ne bulursunuz bilmem

Yorumlara bakmadım ama aklıma ılk gelen keske son yılı da okusaydınız veya tamamen bırakmak yerıne dondursaydınız cunku sımdı bır rısk almıs oldunuz ama dıger sekılde bır donusnuz olacaktı
ama sorun yaşsa bence hıc takılmayın 30 lu 40 lı yaslarda ogrencıler var
okula geri dönebiliyorum istersem ama insallah dönmek durumunda kalmam:)

uzulme hayatim bende ayni radikal karari verdim ama senden kucugum 21 yasindayindayim ben.. bende ikinci sinifta biraktim gecen sene, oyle soguttu ki bolum beni uni den okumayi dusunmuyodum evlendim uc ay once ve bi senedir tekrar hazirlik icindeyim.

son bi aydir bende kendi kendimi yedim bitirdim saclarim dokuluyo uyku uyuyamaz oldum ve kilo veriyorum. surekli senin gibi simdi mezundum birakmamaliydim esime mahcup olucak kazanamazsam aileme mahcup olucam o boyle derse ya calismadigimi dusunurlerse derken ne cozdugum testi ne bi syi anliyorum.

zararli bi durum kelin ilaci olsa basina surer ama bence relax olup hazirlanmak daha saglikli sinav stresinden ve sinavin yaklasmasindan kaynakli oldugunu dusunuyorum ben
haklısın canım evli olunca baska sorumlulukların da oluyor sonucta sınava odaklanamıyorsun ama benim bi tanıdığım evliydi ve cocuğu vardı mesleğini sevmiyordu mühendisti o da tekrar hazırlandı evliyken cocuğı varken devlet üniversitesinde tıp fakültesini kazandı sen de basarabilirsin bence moralini bozma daha zaman var calısmak icin:KK36:

eczacılık yada veterinerlik istiyorum puanım düsük gelirse vakıf üniversitesi tercih edeceğim gerci bu ara okadar stres oldum ki onu bile kazanamam demeye basladım:KK43:
Ne guzel iste, istedigin bolumler serbest meslek bir nevi. Is hayatina atilmak da gec kalacagim diye bir endisen de olmamali.
Daha once ne okuyordun? En az bir yilini saydirirsin bence, hic mi ortak ders olmayacak?
Basarilar dilerim :)

Ne guzel iste, istedigin bolumler serbest meslek bir nevi. Is hayatina atilmak da gec kalacagim diye bir endisen de olmamali.
Daha once ne okuyordun? En az bir yilini saydirirsin bence, hic mi ortak ders olmayacak?
Basarilar dilerim :)
jeofizik mühendisliği okuyordum ortak derslerim olursa bi dönem en az farkeder bir de hazırlık okumustum simdi gittiğim üniversitede hazırlık okumıcam buyüzden:)

Sana hiç keşke demeyeceğim, çünkü sen yeterince keşke diyorsun içinden. Seni en iyi ben anlarım, sevmediğim bir bölüm bitirdim, çok mutsuz oldum, bir süre çalıştım baktım olacak gibi değildi. Bıraktım işi, yazıldım dershaneye, sınıftakiler benden en az 2 yaş küçük tabi, moralim bozuldu başlarda, yaşımla ilgili dangalakça espiri yapanlara bile denk geldim.
Ama aştım bunu, şimdi öğretmenlik okuyorum tatlım ve istediğim bir bölüm, yaşım da 22, pişman da değilim.

Dondurduysan bence bitir,elinde diploman olsun,sonra gönlünce yoğunlaşıp üniversite sınavına çalışırsın.Ben biraz temkinli olmak gerektiğini düşünüyorum çünkü bölümün kötü değilmiş.bence 1 sene daha dayan.

Canim olan olmus once keskelerden vazgec. Ilk once kendini iyi hissetmelisin. Bir karar almissin arkasinda durmalisin. Biraktim,olmadi,kotu mu ettim vs unut. Simdi geregini yap ve calis kazan. Yasa basa bakma senin hayatin guzelim. Istersen 45 yasinda ol kime ne ki? Ben de muhendislik sonrasi hukukokudum 76 yasinda bir ogrenci bile vardi benim donemimde:-)cok basarilar guclu ol ve sakin pes etme

Sana hiç keşke demeyeceğim, çünkü sen yeterince keşke diyorsun içinden. Seni en iyi ben anlarım, sevmediğim bir bölüm bitirdim, çok mutsuz oldum, bir süre çalıştım baktım olacak gibi değildi. Bıraktım işi, yazıldım dershaneye, sınıftakiler benden en az 2 yaş küçük tabi, moralim bozuldu başlarda, yaşımla ilgili dangalakça espiri yapanlara bile denk geldim.
Ama aştım bunu, şimdi öğretmenlik okuyorum tatlım ve istediğim bir bölüm, yaşım da 22, pişman da değilim.
tebrik ederim sen hayallerine kavusmussun cok da güzel bi mesleğin olcak:)benim yasım 24simdi daha yeni giricem istediğim bölüme darısı basıma artık:)

Canim olan olmus once keskelerden vazgec. Ilk once kendini iyi hissetmelisin. Bir karar almissin arkasinda durmalisin. Biraktim,olmadi,kotu mu ettim vs unut. Simdi geregini yap ve calis kazan. Yasa basa bakma senin hayatin guzelim. Istersen 45 yasinda ol kime ne ki? Ben de muhendislik sonrasi hukukokudum 76 yasinda bir ogrenci bile vardi benim donemimde:-)cok basarilar guclu ol ve sakin pes etme
tesekkür ederim pes etmeyeceğim artık tebrik ederim sizi hem mühendis hem hukuk mezunu olmak büyük basarı:)

Sana en güzel örnek ..
Yazıyorum. .
Sevmediğim bi bölüm okudum sevmediğim bir işi yapıyorum ve daha fazla dayanamadım geçen yıl sınava girdim şu an okulum 3 yılda bitecek yaşım 26..
Hem çalışıp hem okuyorum 2. Öğretim im..
Ve böyle çok daha zor hersey evliyim.
Sana tavsiyem keşke deme keşke demek için geç kalma..
Benim hayalim öğretmen olmaktı..
Bu hayalimi inş gerçekleştirebilirim . .
Okul Öncesi Öğretmenliği okuyorum bittiğinde 29 yaşında olacağım
Mecburen o yasa kadar eşim çok istemeşine rağmen bebek te yapamıyorum. . Yeterince geç kalmısiz..
Sen Daha fazla geç kalma. .

Yanlış anlama da ben de 18 yaşındayım, 22 yasinda mezun olcam. Tekrar hazirlanmak istemedim(zaten imkan yoktu), çünkü insan ömrü o kadar kisa ki 1 sene bile kaybetmeye tahammülüm yok kendi hayatim adına. Bence devam et belki ilerde seversin. Çünkü yaşın küçük değil. Yorumlari okumadim ama sana "30 yasinda uniye baslayan var " diyen olmustur, ama öyle degil iste. Sene kaybetme

Canım sana moral olur mu bilmiyorum :) ama 29 yaşındayım. 3. Sınıfta dondursuğum kaydımı açtırıyorum bu dönem ve ders çalışmaya başlayacağım :) beterin beteri var yani :))

Back
X