Unlu ve şekerli ikramları kabul etmeyince tepki alıyorum

Kircicegi1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
202
310
18
Merhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.

Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.

Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?

O dertten bende muzdaripim malesef
Kırmamak adına bi tane alıyorum ama hemen tepki başlıyor aaa ama olurmu o kadar zahmet verdim sizin için yememek olmaz..

Türk milleti olarak klasik alışkanlıklarımız
misafire bol şekerli unlu ikramlar yapmak :)
yenmeyince ister isteme yadırganıyor malesef...

sağlığınız için bu önemli ama.. nazınız geçen insanlara
unlu şekerli yiyemem.. ama bak kısır yaparsan yerim (örnek veriyorum sadece bulgur da şeker var mı bilmiyorum )
gibi söyleyebilirsiniz

Ben de sizdenim. Şu sıralar kaçamaklarımı artırsam da şekerli gıdaları ben de hayatımdan çıkardım gibi ama bunu insanlara anlatmak o kadar zor ki... Hayatta nefret ettiğim şeylerden biri, ısrar. Onlar ısrar ettikçe bana da bir inatlaşma geliyor ve ne olursa olsun sundukları şeyi reddediyorum.

Bence ödün vermeyin, zamanla bu tutumunuza alışacaklardır nasıl olsa.

Canım ben de insülin direncimi düşürmek adına dediğin gibi unlu, şekerli, yağlı şeylerden uzak duruyorum. Kilo problemim yok, aksine zayıf biriyim. 1 ay beslenme alışkanlığımı değiştirdim ve pek çok şey değişti. Yıllarca düzensiz adetlerimden dolayı ilaç kullanıyordum, meğerse sebebi insülin direncimmiş, diyete başladım ve ömrümde ilk kez düzenli adet oldum. Benim çevrem de seninki gibi "Aman ne olacak yesen, zayıfsın" gibi şeyler söylüyor. Ben çok istikrarlıyım bu konuda.. Kimseyi takmıyorum, sen de takma.

Şeker hastasıyım de.
Diğer türlü çölyak bile olsan ikna olmuyorlar.
Ama nedense diyabete karşı bi saygı oluşmuş toplumumuzda.
Benim bir rahatsızlığım yok ama ne zaman diyet yapsam ikram geldiğinde bunu derdim, kimse de üstelemez ve bozulmazdı.

İlla abartarak söylemen gerekiyor böyle şeyleri. Benim de başıma gelirdi doktor yasakladı derdim bir yemedim iki yemedim 3.ye yapmadılar rahatladım

Sizinle aynı duruma düşmeden sizi anlamaları zor. Bende evimize gelen eşimin arkadaşının arkasından demediğimi bırakmamıştım geçen yıl boşuna mı hazırladım ben bunları diye. Sonuç şeker orucuna başladık eşimle ve bana her gittiğim yerde ye ye diye ısrar etmelerine tahammül edemiyorum.

Kv. Bir komsusuna gittik o zamanda ben diyet yapıyordum. O komsu getirdi ben yemicem dıyetteyım 1 bardak çay içebilirim dedim. Bana ne dese begenırsın komsu? Kocan mı begenmıyor yoksa senı? Zaten inceciksin kemiklrin gozukuyo eşin tabi begenmez ben olsam bende begenmem.ne gerek var diyete. Zamanında bogazını mı tutamadın? Evde 30 kısı var kv bana bakıyor bişi soyleme diye dururmuyum durmam tabi.. aslında ben diyeti ilerki zamanlar için yapıyorum yasım 50ye gelince sizin gibi olmamak için. Ama farkediyorum ki benim 5 kilo fazlam oldugu ıcın bogaz tutamıyor oluyorum sizin 50 kılo fazlanız var hala şikayetçi degilsiniz işte buda fazla kilo degil fazla rahatlık. Demiştim kadın kıpkırmısı olmuştu şimdi yolda gorsem slm vermem. Demem o ki her zaman tepkilerinizi net vermelisiniz.

Şeker/un/inek sütü ürünleri ... 10 yıldır yemiyordum (hamilelikte nedense onlara taktım,neyse) 10 yıl önce yaşadığım tüm hastalık, rahatsızlık tüm kötü hislerim kayboldu ve çok dinç ve sağlıklıydım. Tepki aldığımda, ya da neden diye sorduklarında, besin alerjim varmış, doktor yasakladı, diyordum çıkıyordum işin içinden. (Keyfimin kahyası mısınız,sevmiyorum demediğim zamanlarda)

Sekerim yukselmis un seker yasakladi doktor de gec.
Hatta glutene alerjim çıktı doktor yasakladi de. O zaman ses edemiyorlar.

bagirsak problemim var doktor un ve sekeri yasakladi , icim gidiyor canim cekiyor ama maalesef sagligim icin yiyemem

boyle dedikten sonra da israr edip bozuluyorlarsa hayatinizdan cikarin bu insanlari

Rahatsızlığım var. doktor perhiz verdi. Uyumazsam akşam rahatsızlanıyorum. Keyfi bir diyet değil diye belirtin. Hala anlamayan varsa takmayın.

Kuzenimin de bağırsağında buna benzer problem vardı ve inanılmaz şişiyordu bağırsağı. Büyük bir amelyat oldu ve sorun hamur işi ve şekerdi sizinki gibi. Ama hiç kimse böyle tepki vermedi çok ilginç gerçekten. Ne diye uğraşırsınız insanın yiyeceğine... Eğer senin de canın çekerse bakliyat unlarından al ve kekini böreğini öyle yap. Ya da nohut unlu ekmek var muhteşem. Glutensiz. Şişme yapmıyor çok sağlıklı.

Şekerim yüksek deyin ah keşke yiyebilsem ama doktor izin vermiyo deyin. Pembe yalan.

Özel olarak söylüyorsan sana sağlıklı atıştırmalıklar yapabilirler
Sonuçta kimseye uymak zorunda değilsin
Bu ısrar nedir hiç anlamam
Ben olsam böyle birsey varsa saplıklu birşeyler hazırlarım misafirime
Nette dolu tarif var
Yemiyorsa yemez yani
Kendileri kilolu falansa seninde kilo almanı istitor olabilirler..

içimin yağları eridi, bi 5 kilo vermişimdir sayenizde
ağzınıza sağlık, çok iyi cevabını vermişsiniz saygısız kadının
kimbilir kaç sessiz gariban kızı soktu o zehirli diliyle o kadın

Reactions: KV_
valla insanlar bencillikten manyamış
"keşke ben de yemesem" diyeceğine sağlıksız beslenmeye teşvik etmek hangi fikrin kafası
onlar yüzünden yalan söylemek zorunda kalmak da insanın gücüne gidiyor

Reactions: KV_
Ben de yediklerime dikkat etmek zorundayim yaklasik 15 senedir mide ve bagirsak rahatsizligim var .Benim cevrem de baslarda ye bir sey olmaz diyordu.Ben de hastanelik olmami istemiyorsaniz zorlamayin diyordum.Aksam 6 dan sonra hic bir sey yiyemiyorum .Sadece su iciyorum .Onemli olan benim sagligim kimsenin tavrina gore hareket etmedim .Artik cevremde alisti zorlamiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…