Unlu ve şekerli ikramları kabul etmeyince tepki alıyorum

Büyük bir ameliyatla ikna oluyor galiba insanlar :)

Ev sahibi için yapılanların yenmemesi de zor durum. Şunu yapın mesela yiyebileceğiniz şeyi söyleyin mercimek salatası mesela size onu hazirlasin

Bende çocuğuma vermediğim için yadırganıyorum.
Şeker yerine kuru kayısı, hurma tercih ettiğimi, hazır meyveli yoğurt yerine kendim evde yoğurt mayalayıp meyve koyduğumu söylüyorum. Aaaa nasıl olsa yiyecek, biz verdik birşeyleri eksilmedi diyenlere de anlatıyorum..
İsteyen kırılsın sen kendini düşün boşver.
Ben olsa gideceğim yere kendi beslenmeme uygun ikramlık götürürdüm, hep beraber onu yerdik :) :)

Reactions: KV_
Kendimi sizin yerinize degil de karsi tarafin yerine koysam olur mu kizmazsaniz
Ben misafirimin beslenme sekline gore ikram hazirliyorum. Misal seker hastasi birine kalkip pasta yapmiyorum. Veya gluten hassasiyeti olan birine borek yapmiyorum. Siz onceden bir sey hazirlamamasini soylediginiz halde size bunlarin ikram edilmesi kabalik bence. Misal bana gelseniz misafirlige size salata,yagsiz kiymadan kofte, yogurt ikram ederim. Cok yemek gibi olur ama en azindan sizin beslenme tarziniza ters degil

Alerjim var de
Yanımda adrenalin iğnesi taşıyorum de
Dokunuyor de
Hastanelik olurum de
Ölürüm de

Hala ısrar ediyorlarsa da ben yemicem siz de zıkkım yeyin inşallah de

Çok ince düşüncelisiniz, tebrikler :)
Tek ben gideceksem söyledim durumu, ama başkaları da geliyorsa, ev sahibi zaten bir sürü şey yapıp yorulacak, bir de benim için ayrı bir menü hazırlamasın diye birşey söylemiyorum.

Sizin yerinizde olsam tavrima ayni sekilde devam ederdim. Alinan alinabilir. Onemli olan saglik birilerinin alinmasi degil.
Onlarin yerinde olsam da israr etmezdim. Neticede saglikli beslenmenin sadece kioo vermek icin olmadigini anlayacak kapasitede insanlariz.

Reactions: KV_

aynen katılıyorum. Hiç yalana da gerek yok. Onları inandırıcam diye yalancı mı olayım bide.

Ben de bu durumdan rahatsızım. Dışarda misafirlik olayım yok zaten zamanım da yok, tek gidebildiğim misafirlik eşimin ve kendimin ailesi. Kendi ailemde sıkıntı yok istediğimi yerim yemem ama eşimin ailesinde aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Tadına bak diye ısrar ediyorlar yemezsem kv anında surat asıyor bozuluyor. Spora gidiyorum ve hocam da yasakladı zaten kendisi de beni teşvik ettiği halde hem spora gidip hem habire tatlı yiyor ve bana da yedirmeye çalışıyor.

Geçen gece sırf bozulmasın diye gece 10 da tatlı yedim ya bir sürü de koymuş tabağa çoğunu attım evde. Hayır yememe de değse bari, güzel de yapamıyor Hazır şeyleri katıp karıştırıyor tad yok bişi yok.

Sizin konu sayesinde içimi döktüm oh rahatladım

Benim de sıkıntım bu takipteyim.

Dokunuyor bana bu yiyecekler o nedenle yasak bunlari yemem diyin gerisiyle ilgilenmeyin..ısrarci bi toplumuz malesef illa ye demeyi seviyoruz,sahsen ben hic hoslanmam ısrardan ama bazen onune gecilemiyor bunun

gittiğiniz yerde herkes yerken sizin yememeniz herkesi gerer. bir çeşit bi şey yapın bi yere giderken. hem eliniz boş olmamış olur hem de ben sadece bundan yiyebilcem böyle böyle diyin. diğer insanlara da ikram edin ve bu diyete teşvik edin.

Bizim toplum seker bagimlisi ve bir sigara kadar umursanmiyor bu durum, sorun olarak gorulmuyor. Bas bas bagiriyor dr.lar seker kanserli hucreleri besler diye.

Misafire yapmasan ayıp, yapsan yemek istemeyen tarafa gıcık olursun. Vallahi 2 ucu b.klu değnek ne yapalım? Kültürümüzde var yağlı, tatlı, hamur işleri.
Yoksa çıkar ortaya 2 çeşit salata hem daha az zahmetli hem de daha az masraflı ne güzel değil mi? Ama yok yapmazsan da arkandan konuşurlar.
Siz yemiyorsunuz sıkıntı yok da yemesi seven misafir için dedikodu malzemesi :)

Samimi kisilerse sizi anlamalari lazim. Benim arkadasim diyet yapiyordu bana gelecekti aradi hazirlik yapmamami soyledi ama tabiki oyle icime sinmedi. Cok hafif sutlu bir tatli yaptim , patlican közleyip yogurtladim ama yağ dokmedim uzerine, çok az kisir yaptim ama yine yagi az olcude tuttum. Cok memnun kaldi beni anlayan tek kisisin demisti hatta.. Yani gittiginiz yerde sizi anlamalari lazim eger kendinizi iyi ifade edebiliyorsaniz

Lisede yanımda sigara içilmemesi için herkese astımım var derdim. Kriz geçirip başlarına kalırım korkusuyla bir izzet bir muhabbet ki sormayın:)

“Ayy şahane görünüyorlar oof of doktor yasakladı, azcık yesem mi acaba? Ama sonra daha kötü oluyorum” tarzı sesli düşüncelerinizi dillendirince sorun kalmıyor. Ucundan tadıyor gibi yapıp çok güzel olduğunu eklemenizde de yarar var.

Zamanla alışırlar onemsemeyin. Bozulsunlar, 3 5 aya alisirlar ve artik size sormadan o yemez ki derler merak etmeyin.
Benim hicbir saglik ve kilo sorunum yok ama ileri hayatima yatırım olmasi açısından beslenme tarzimi degistirdim. Baslarda boyle miymiy bir seyler diyorlardı, sanki surekli sorun cikaran yemek secen insan muamelesi görüyordum ama artik alistilar. Hatta gittigim yerlerde benden tavsiye almaya basladilar. Sizin bir de fiziksel bir rahatsizliginiz oluyormus, laf etmeleri onların terbiyesizligi.
Siz inatla yemeyeceginizi soyleyin, vazgecmeyin. Zamanla zayiflayip daha saglikli ve enerjik oldugunuzu gorunce imrenecekler.

insanlar beslenme şeklini seçmek konusunda özgürdür
ben yemeyince el emeğin boşa gitmiyor
siz bakmayın söylenenlere
böyle mutluysan yemezsin
şimdi bizim bir arkadaş var türk kahvesi içince uyuyamıyor
biz özellikle kahve içmek için toplanıyoruz mis gibi kahveler lokumlar
kadın içmiyor napalım ona çay veriyoruz
tripmi yapalım içmedi diye
belki içse uyuyacak mis gibi alakası yok belki
ama kadın böyle mutlu napalım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…