- 12 Aralık 2017
- 202
- 310
- 18
- Konu Sahibi Kircicegi1
-
Pembe de olsa yalana gerek yok ya. Bakalım yavaş yavaş alışırlar heralde.Şekerim yüksek deyin ah keşke yiyebilsem ama doktor izin vermiyo deyin. Pembe yalan.
Büyük bir ameliyatla ikna oluyor galiba insanlar :)Kuzenimin de bağırsağında buna benzer problem vardı ve inanılmaz şişiyordu bağırsağı. Büyük bir amelyat oldu ve sorun hamur işi ve şekerdi sizinki gibi. Ama hiç kimse böyle tepki vermedi çok ilginç gerçekten. Ne diye uğraşırsınız insanın yiyeceğine... Eğer senin de canın çekerse bakliyat unlarından al ve kekini böreğini öyle yap. Ya da nohut unlu ekmek var muhteşem. Glutensiz. Şişme yapmıyor çok sağlıklı.
Kendimi sizin yerinize degil de karsi tarafin yerine koysam olur muMerhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.
Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?
Çok ince düşüncelisiniz, tebrikler :)Kendimi sizin yerinize degil de karsi tarafin yerine koysam olur mukizmazsaniz
Ben misafirimin beslenme sekline gore ikram hazirliyorum. Misal seker hastasi birine kalkip pasta yapmiyorum. Veya gluten hassasiyeti olan birine borek yapmiyorum. Siz onceden bir sey hazirlamamasini soylediginiz halde size bunlarin ikram edilmesi kabalik bence. Misal bana gelseniz misafirlige size salata,yagsiz kiymadan kofte, yogurt ikram ederim. Cok yemek gibi olur ama en azindan sizin beslenme tarziniza ters degil
Sizin yerinizde olsam tavrima ayni sekilde devam ederdim. Alinan alinabilir. Onemli olan saglik birilerinin alinmasi degil.
Onlarin yerinde olsam da israr etmezdim. Neticede saglikli beslenmenin sadece kioo vermek icin olmadigini anlayacak kapasitede insanlariz.
Merhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.
Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?
Dokunuyor bana bu yiyecekler o nedenle yasak bunlari yemem diyin gerisiyle ilgilenmeyin..ısrarci bi toplumuz malesef illa ye demeyi seviyoruz,sahsen ben hic hoslanmam ısrardan ama bazen onune gecilemiyor bununMerhaba arkadaşlar
Lisede yanımda sigara içilmemesi için herkese astımım var derdim. Kriz geçirip başlarına kalırım korkusuyla bir izzet bir muhabbet ki sormayın:)Şeker hastasıyım de.
Diğer türlü çölyak bile olsan ikna olmuyorlar.
Ama nedense diyabete karşı bi saygı oluşmuş toplumumuzda.
Benim bir rahatsızlığım yok ama ne zaman diyet yapsam ikram geldiğinde bunu derdim, kimse de üstelemez ve bozulmazdı.
“Ayy şahane görünüyorlar oof of doktor yasakladı, azcık yesem mi acaba? Ama sonra daha kötü oluyorum” tarzı sesli düşüncelerinizi dillendirince sorun kalmıyor. Ucundan tadıyor gibi yapıp çok güzel olduğunu eklemenizde de yarar var.Merhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?