Unlu ve şekerli ikramları kabul etmeyince tepki alıyorum

O kadar gicik oluyorum ki okumaya vile tahamül edemiyecem. Bana böyle böyle kilo aldirdilar. Sinir oluyorum. Siz yiyin yemiyene aferim demek cok mu zor. Kutlarim keske ben de nefsime hakim olabilsem tekrar

O kadar gicik oluyorum ki okumaya vile tahamül edemiyecem. Bana böyle böyle kilo aldirdilar. Sinir oluyorum. Siz yiyin yemiyene aferim demek cok mu zor. Kutlarim keske ben de nefsime hakim olabilsem tekrar

Nefs olayı değil bu. Israr edilince bir hayır iki hayır üçüncü evet oluyor.
Beni diyet konunuza etiketlesene luky ne zaman basliyorsunuz :'( :'( :'(
17 ya da 21 Subat belli değil ama kimse yok gibi.

Nefs olayı değil bu. Israr edilince bir hayır iki hayır üçüncü evet oluyor.

17 ya da 21 Subat belli değil ama kimse yok gibi.

Dogru... Bir de ben sevmiyorum tatliyi diyordum. Neler neler isitmedim. Sirf kimseyle aram bizulmasin ama o topa gitmiyeyim diye almaya basladim. Alistim seker denen melete

Çok iyi cevap vermişsiniz demeden geçemedim

Bayramda yandınız o zaman bi lokma al bişey olmaz der insanımız ama siz kendinizi daha iyi bilirsinz doktor yasakladı net konuşun

Bizim kültürde yapılanı yemeyince kıyamet kopar, hor görülür falan. İlginç birşey ama böyle. Diyet yaparken gezmeleri azaltın

Gitmeden önce haber verin.. Kısır, mercimek köftesi, ton balıklı yeşillikli salata türünde ikramlar hazırlasınlar.. çayı da şekersiz içersiniz ihh miss :)

ben de yemek istiyorum ama yiyemiyorum hastayım yalanı çok yanlış bence. kendiniz yemeyin tamam ama yiyen insanların huzurunu niye kaçırasınız ki. bu sefer önünüzde yemek istemeyecekler vs.
bence en iyisi ne yemek istiyorsanız herkese yetecek miktarda yapıp götürmeniz. siz öyle kuru cay içerken millet oruçlunun karşısında yemek yiyor gibi hisseder.

Aynı sorundan bende muzdaribim. Çok fazla yemek yemeyen biriyim tabagima iki büyük kesme börek koyuyolar. Kabizliga neden oluyo bende yiyemiyorum. Ortamda da söyleyemiyorum. Tepkiyle iyisin sen diyet yapma sakın diye zorla tikiyolar. Zayif degilim normal kilomdayim aslinda. İkramları reddettikce geriliyo ortam.

Bi keresinde yengem serbetli bi hamur tatlisi yapmis. Ben tatli yemicem dedim aa olur mu cok hafif bu dedi. Teklif var israr yok bende. Hicbi misafirime zorlamam. Sevmiyo yada begenmemis olabilir. Sıkmaya ne gerek var. Sirf o insanlar yüzünden diyet yapamıyorum

Bende kendi evim hariç ,herkesin evinde yiyorum :)) Başkalarının evinde önüme konana razı oluyorum ,evde kendim yaparsam kökünü kurutuyorum.
Unlu ve şekerliler hariç hepsinden alırım deyin.Ev sahibi alınmaz böylece.

Yahu herkes şeker hastası olduğunu şöyle diyor da, hadi yalan konusunu geçtim, kendi arkadaşlarımi akrabalarımi nasıl inandiricam buna :)

Tahlil sonuçlarınızı istemezler herhalde değil mi ? Yani bir insan hastayım dediğinde acaba yalan mi söylüyor diye düşünmüyoruz sonuçta

Doktorlarum yememi yasakladı diyet listesi verdi ondan başkasını yiyemiyorum yoksa hastanelik oluyorum de o zaman da ısrar edecekler mi bakalım vallahi ben pasta börek yerine misafrim yabancı değilse öyle davet falan değilse yemek yaparım çoğunluk az az çeşitli isteyen ona göre yer hem sağlık li da yani hiç birşey yiyemese. Salata yer

Doktor kesin olarak yasakladı 1 lokma bile olsa yemeyeceksin yoksa bu hastalıktan kurtuluşun yok dedi deyin. Sizi seven ısrar etmez, edenle de bir daha görüşmeyin.
Bu arada ben de sizinle aynı durumdayım. Egzamamdan dolayı glutensiz, sütsüz, şekersiz besleniyorum. Yakınlarıma gittiğimde kati olarak biliyorlar ve tatlı ikramlar yerine tavuk sote-salata gibi ikramlar yapıyorlar. Uygun birşey yoksa da sağlığım için aç kalmayı tercih ediyorum. Lütfen ısrar etmeyin bu benim sağlığım için doktorumun koyduğu net bir kural deyin ve 2. Lafı söylemeyin. Dediğim gibi daha fazla ısrar edenle de alakayı kesin.

Karatay beslenmesi yapıyordum, ara verdim vermez olaydım, tekrar döneceğim ve sizin bu yaşadıklarınızı yaşamaya geçeceğim.
Her şeyin başı sağlık olduğu için, anlamayanları önemsemiyorum. Minik kalpçikleri kırılacak önemli şeyler bulsun.

Tek care yiyeceginizi yaninizda goturup doktor diger seyleri yasakladi demek. Vallahi bana da geliyor arkadaslarim diyet falan diyip yaptigim seylerden yemeyince ben de uzuluyorum
Ama ayni sekilde diyet yapiyorken misafirlige gidiyorsam da cok bunaliyorum isrardan. Ortamda diyet yapiyorum dersen herkes diyetisyen kesiliyor. Aman canim bundan bi sey olmaz her seyden yiyip az yiceksin ekmeksiz olmaz bilmem nesiz olmaz. O yuzden diyet yapiyorsam bi yere gitmemek tercihim.

Insanlara sözlü yazılı ve görsel olarak ifade etsen de anlamıyorlar. Hayret doğrusu.

Onlar size alınırsa siz onlardan daha fazla tavır yapıp diyin ki "siz benim iyiliğimi düşünmüyor musunuz, acı çekmemi mi istiyorsunuz ühühü"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…