- Konu Sahibi Kircicegi1
-
Merhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.
Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?
Aynen benim de arkadasimda reflu var, gelecegi zaman tuzundan biberine kadar soruyorum dokunmasin diye. Dusunceli olmak gerek. Hele ki un seker faydali bir sey degil ki yenmesi tesvik edilsin =)Samimi kisilerse sizi anlamalari lazim. Benim arkadasim diyet yapiyordu bana gelecekti aradi hazirlik yapmamami soyledi ama tabiki oyle icime sinmedi. Cok hafif sutlu bir tatli yaptim , patlican közleyip yogurtladim ama yağ dokmedim uzerine, çok az kisir yaptim ama yine yagi az olcude tuttum. Cok memnun kaldi beni anlayan tek kisisin demisti hatta.. Yani gittiginiz yerde sizi anlamalari lazim eger kendinizi iyi ifade edebiliyorsaniz
Ben şokben takmıyorum boyum çoook kısa kilom 2010 yılı ve öncesi 30du boyuma göre fazlaymış o dönem abur cubur asitli içeçek tirkasiydim 2010 yılı iki kez yaşadığım sağlık sorunu nedeyle dr diyet verdi ve abur cubur asitli içeçeği hayatımdan çıkardım arada yiyorum aşırıya kaçmadan şuan 22 kilodaım ve rahatım
Aynen canim ama yanlis anlasilmamak icin iyi ifade etmek gerekiyor kendini. Hani karsi taraf begenmemezlikten yemiyorsun diyede dusunmemeli.. İnce mevzular :)Aynen benim de arkadasimda reflu var, gelecegi zaman tuzundan biberine kadar soruyorum dokunmasin diye. Dusunceli olmak gerek. Hele ki un seker faydali bir sey degil ki yenmesi tesvik edilsin =)
Umarım yanlış okumuşumdur.ben takmıyorum boyum çoook kısa kilom 2010 yılı ve öncesi 30du boyuma göre fazlaymış o dönem abur cubur asitli içeçek tirkasiydim 2010 yılı iki kez yaşadığım sağlık sorunu nedeyle dr diyet verdi ve abur cubur asitli içeçeği hayatımdan çıkardım arada yiyorum aşırıya kaçmadan şuan 22 kilodaım ve rahatım
Ben şok
Benim sadece kafam 20 kilodur :)
Siz 22 kiloyum demissiniz nasıl oluyor o iş böbrek dalak ciğer bağırsak mide nerdee
Tek gidiyorsan söyle ikram olmasınMerhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.
Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?
Bayıldım tepkine. Seviyorum senin gibi insanları.Kv. Bir komsusuna gittik o zamanda ben diyet yapıyordum. O komsu getirdi ben yemicem dıyetteyım 1 bardak çay içebilirim dedim. Bana ne dese begenırsın komsu? Kocan mı begenmıyor yoksa senı? Zaten inceciksin kemiklrin gozukuyo eşin tabi begenmez ben olsam bende begenmem.ne gerek var diyete. Zamanında bogazını mı tutamadın? Evde 30 kısı var kv bana bakıyor bişi soyleme diye dururmuyum durmam tabi.. aslında ben diyeti ilerki zamanlar için yapıyorum yasım 50ye gelince sizin gibi olmamak için. Ama farkediyorum ki benim 5 kilo fazlam oldugu ıcın bogaz tutamıyor oluyorum sizin 50 kılo fazlanız var hala şikayetçi degilsiniz işte buda fazla kilo degil fazla rahatlık. Demiştim kadın kıpkırmısı olmuştu şimdi yolda gorsem slm vermem. Demem o ki her zaman tepkilerinizi net vermelisiniz.
tabi canim. Zaten baya yayginlasti saglikli beslenmeye calisanlar, kilo vermeye calisanlar. Hepimizin etrafinda vardir. Toplum olarak alismamiz lazim =)Aynen canim ama yanlis anlasilmamak icin iyi ifade etmek gerekiyor kendini. Hani karsi taraf begenmemezlikten yemiyorsun diyede dusunmemeli.. İnce mevzular :)
Canım öyledir hep. Sen sağlıksız şeyleri yemeyince kendileri yediklerinden suçluluk duyarlar, o yüzden senin de yemeni, o günaha(!) ortak olmanı isterler.valla insanlar bencillikten manyamış
"keşke ben de yemesem" diyeceğine sağlıksız beslenmeye teşvik etmek hangi fikrin kafası
onlar yüzünden yalan söylemek zorunda kalmak da insanın gücüne gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?