Unlu ve şekerli ikramları kabul etmeyince tepki alıyorum

yemeyi de yedirmeyi de severiz cok sukur:))))) misafirperverlik ince bi cizgi bi adim otesi gereksiz israrla misafire baskiya giriyo bi adim gerisi misafire ilgisizlige. tam ortasi da misafire bi kere soylenir saglik diyosa once saglik peki denir. sen bildigni yap. kimse icin sagliksiz beslenme

Mide bağırsak deyince, önemseyeceklerini sanmıyorum. İnsülin direncim yüksek, doktorum yasakladı diyebilirsiniz. Yine laf yaparlarsa şeker hastasıyım deyin, ona kimse birşey diyemez. Çok güzel bir karar almışsınız, sakin taviz vermeyin, yoksa ipin ucu kaçıyor :)

Ben bunu diyet icin yaptım canım.Aslında pek diyet için denilemez.nefes darlıgı yaşadım bir kaç kere.ailemde şeker tansiyon hastası cok.korktum önünü alamam ileride diye.cok kilolu degildim 38 -40 beden arasıydım.şimdi 34 bedenim.sen tamamen sağlık için yapmışsın bir de.mecbursun.sonuçta diyet bile yapsak sağlık için yapıyoruz.ben de tek gittigim yerlere haber veriyordum.yemiyorum bir sey yapma cayın yanına diye.gittigimde ise böregi cöregi tatlısı cekirdegi bitmiyordu.ama yemiyordum.ev sahipleri bozuluyordu.yapacak bir sey yok.tepki verirlerse de versinler.hic bir tepki , hatır gonül 20 kilo verip eski günlerime geri dönmeme engel olamadı :)) e sonra yaz gelince iç geçirerek "ah ne güzel kilo verdin ucuş uçuş gezersin etekler şortlar"dediler.

Türk adetlerine bağlıyorum ben bunu.misafire ikramlık cıkarılır ısrar edilir.zorla yedirilir falan...
En kolayı doktorum yasakladı deyin cıkın işin içinden

Aynen benim de arkadasimda reflu var, gelecegi zaman tuzundan biberine kadar soruyorum dokunmasin diye. Dusunceli olmak gerek. Hele ki un seker faydali bir sey degil ki yenmesi tesvik edilsin =)

ben takmıyorum boyum çoook kısa kilom 2010 yılı ve öncesi 30du boyuma göre fazlaymış o dönem abur cubur asitli içeçek tirkasiydim 2010 yılı iki kez yaşadığım sağlık sorunu nedeyle dr diyet verdi ve abur cubur asitli içeçeği hayatımdan çıkardım arada yiyorum aşırıya kaçmadan şuan 22 kilodaım ve rahatım

Alerjim var tuz un seker yasak bana deyin
Yemek zorunda değilsiniz ki surat asarsa assin sağlık hiç birseye benzemez bosverin

Ben şok

Benim sadece kafam 20 kilodur :)
Siz 22 kiloyum demissiniz nasıl oluyor o iş böbrek dalak ciğer bağırsak mide nerdee

Aynen benim de arkadasimda reflu var, gelecegi zaman tuzundan biberine kadar soruyorum dokunmasin diye. Dusunceli olmak gerek. Hele ki un seker faydali bir sey degil ki yenmesi tesvik edilsin =)
Aynen canim ama yanlis anlasilmamak icin iyi ifade etmek gerekiyor kendini. Hani karsi taraf begenmemezlikten yemiyorsun diyede dusunmemeli.. İnce mevzular :)

Umarım yanlış okumuşumdur.

Konu sahibi benim de kilo problemim yok sağlıklı beslenir, spor yaparım. Gittiğim yerlerde ne kadar diretseler çay dışında hiçbir şey almam. Benimkisi alışkanlık tab spor yaptığım için sağlıklı yaşama alışmışım.
Şeker hastasıyım deyin.

Şeker hastasiyim diyerek savuşturun,ben öyle yapıyorum.

Ben de tüp bebek tedavisine başlamadan 2 ay önce gluten diyetine başladım, altıncı tüp bebek tedavimde pozitif sonucu gördüm kızım şimdi Yanımda uyuyor diyet yaparken çok zorlanmadım ama millete laf anlatmak daha zordu gerçekten. Ben gluten diyetinin işe yaradığını düşünüyorum bu konuyu görünce tekrar yazmak istedim belki birilerine vesile olurum diye . Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın her isteyene sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Tek gidiyorsan söyle ikram olmasın
Kalabalıksa kendine bişeyler götür
Ya da cok samimiler ise söyle benim rahatsızlığım var ana kısır vs yapın de
Küserlerse de küssünler

Bayıldım tepkine. Seviyorum senin gibi insanları.
İçin yağ gibi eridi, aklında da “ay şöyle mi deseydim, böyle mi deseydim” diye kalmadı dimi??? Konu senin için kapandı

Aynen canim ama yanlis anlasilmamak icin iyi ifade etmek gerekiyor kendini. Hani karsi taraf begenmemezlikten yemiyorsun diyede dusunmemeli.. İnce mevzular :)
tabi canim. Zaten baya yayginlasti saglikli beslenmeye calisanlar, kilo vermeye calisanlar. Hepimizin etrafinda vardir. Toplum olarak alismamiz lazim =)

valla insanlar bencillikten manyamış
"keşke ben de yemesem" diyeceğine sağlıksız beslenmeye teşvik etmek hangi fikrin kafası
onlar yüzünden yalan söylemek zorunda kalmak da insanın gücüne gidiyor
Canım öyledir hep. Sen sağlıksız şeyleri yemeyince kendileri yediklerinden suçluluk duyarlar, o yüzden senin de yemeni, o günaha(!) ortak olmanı isterler.
Gün ortamım hiç olmuyor ama işyerinde getirilen ikramları yemesem de (çoğunluğu yemiyorum) mutlaka alıyorum. İkram eden yanımdan uzaklaşınca peçeteye sarıp doğru çekmeceye atıyorum. Ordan da duruma göre çöpe veya eve getiriyorum. Yoksa insanların tepkisi beni acayip sinirlendiriyordu. Çözümü böyle buldum .

Evet Türk milleti aynen böyle yapacak birşey yok. Çay sevmiyorum dememe rağmen sürekli çay ikram ediyorlar hala. Sevmiyorum su dışında içecek içmiyorum diyince dalga geçiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…