Unutamıyorum…

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
Valla bende baştan böyle değildim ama net olmak gerektiğini öğrendim. Sizde böyle yapın, sonradan üzülüp kendinize dert edeceğinize tepkinizi o zaman koyun.

Mesela isim konusunu eşinizle konuşun, kendiniz koymak istediğinizi söyleyin. Eşiniz söylesin ailesine isim konusunu hallettiğinizi.
Geçen gün kız olursa zeynep olsun dedi ben de ben zeynep koymam dedim herkeste var sadece benim kuzenlerimin 5 i zeynep dedim e nolucak diyo yok ben koyamam dedim öylece sustu
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

H a s s a

Aslan anası 🦁' 🤰🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
1.625
1.495
Eşinizin tutumu çok önemli kırmadan annesinin nasl hastalıklı bir ruha sahip oldgnu izah edeblrsenz, mesafeyi onun koyması aile duzenine karstrmaması konusunda brseyler yapması lazm. Aksi takdirde dogumdan sonra ki sıkıntıları dusunmek bıle ıstemıyorum. Lohusalık ve cocuk buyutmek zaten kolay bir süreç değil.
İnsann hayatını kolaylastracak bırıleri olmalı etrafında,zorlastıracak değil.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 29-09-2022

Hamileliğimin 27. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 93 gün kaldı.

Bebeğinizin beyin dalga şekilleri artık doğmuş bir bebeğin beyin dalga şekilleri ile aynı. Bebeğinizin beyninin görsel ve işitsel bilgileri işleyen bölümünde faaliyetlenme başladı. Anneler artık haftada 200-400 gr kilo alırlar.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 960 gr. - Yaklaşık boyu : 36.6 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

hermionepotter

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
2.376
5.962
Geçen gün kız olursa zeynep olsun dedi ben de ben zeynep koymam dedim herkeste var sadece benim kuzenlerimin 5 i zeynep dedim e nolucak diyo yok ben koyamam dedim öylece sustu
Hiç münakaşaya bile girmeyin.
Duymamış gibi yapın, istemediğiniz konularda konuştuğunda cevap vermeyin.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 182 gün geçti.

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
Eşinizin tutumu çok önemli kırmadan annesinin nasl hastalıklı bir ruha sahip oldgnu izah edeblrsenz, mesafeyi onun koyması aile duzenine karstrmaması konusunda brseyler yapması lazm. Aksi takdirde dogumdan sonra ki sıkıntıları dusunmek bıle ıstemıyorum. Lohusalık ve cocuk buyutmek zaten kolay bir süreç değil.
İnsann hayatını kolaylastracak bırıleri olmalı etrafında,zorlastıracak değil.
Aslın da eşim ben böyle olsun dediğimde tamam sen öyle yap ben annemle konuşurum diyor ve anneside dinliyor gerçekten bu konularda artık eşimi öne sürüyorum hiç
Muhattap olmadan konuş annenle diyorum çünkü ben söylesem ortalığı birbirine katar ama bu doğum meselesinde inanın bende tedirginim yani ister kırılsın ister kırılmasın zaten öyle çok karıştırtmam bu konu da çok düşünüyorum çünkü
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
Hastaneye kaldırıldığım gün hepsiyle iletişimimi ilişiğimi sonsuza kadar keserdim. Konuşuyor olmanız hata.
Ah beni o gün görseydiniz gerçekten yapmam gereken şey buydu da yine de utanır belki dedim
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
Hiç münakaşaya bile girmeyin.
Duymamış gibi yapın, istemediğiniz konularda konuştuğunda cevap vermeyin.
Zaten elimi dilimi bağladı bazen arıyor açmıyorum bile benim moralim bozulana kadar onun ki bozulsun ama o olaydan sonra kayınpederim peşimde dolanıyor arıyor sürekli markete gittim bişey istermisin manavdayım bişey istermisin asla istemiyorum dünyayı önüme serseler değeri yok
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

Mutluluk810

´¯`♥ Kün Fe Yekün ♥´¯`¤ ♥ Şükürler Olsun ♥ ¤
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
961
1.187
Kamu spotu gibi olacak ama MESAFE MESAFE MESAFE ...bunun baska yolu yordamını göremiyorum... :KK43:
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1313 gün geçti.

H a s s a

Aslan anası 🦁' 🤰🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
1.625
1.495
Aslın da eşim ben böyle olsun dediğimde tamam sen öyle yap ben annemle konuşurum diyor ve anneside dinliyor gerçekten bu konularda artık eşimi öne sürüyorum hiç
Muhattap olmadan konuş annenle diyorum çünkü ben söylesem ortalığı birbirine katar ama bu doğum meselesinde inanın bende tedirginim yani ister kırılsın ister kırılmasın zaten öyle çok karıştırtmam bu konu da çok düşünüyorum çünkü

Eşinizi öne atın ozaman sizde. O muhatap olsun oyle konularda. Size birsey soyledgnde ya da teklıf ettgnde.
Ben öyle yapıyorum mesela gün içinde arıyor beni suraya gıdelım ya da şunu yapalm gelemem dyorm dyelm ısrar edıyo anne oğlun izin vermıyo dyorm konu kapanıyor 😬 ya da annemlere cok sık gıdıyorm dye bır ıkı kez bseyler demeye calıstı hemen dedm anne biz kendı aramzda halledyorz hakan problem etmıyo gibi 😬
Yeri geldgnde de eşim bu tutumda siz hayatınıza mudahale ettirmezsenz oda zamanla brakr bu davransları.

Eşinizin benm artk kendi ailem var ve bu ailenn uzernde esım ve benden baskasının söz hakkı yok mesajını vermesi lazım. Bazı seyler kırıp dökmeden ufak davrans ve konusmalarlada olablir 💁‍♀️
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 29-09-2022

Hamileliğimin 27. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 93 gün kaldı.

Bebeğinizin beyin dalga şekilleri artık doğmuş bir bebeğin beyin dalga şekilleri ile aynı. Bebeğinizin beyninin görsel ve işitsel bilgileri işleyen bölümünde faaliyetlenme başladı. Anneler artık haftada 200-400 gr kilo alırlar.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 960 gr. - Yaklaşık boyu : 36.6 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
Hastaneye kaldırıldığım gün hepsiyle iletişimimi ilişiğimi sonsuza kadar keserdim. Konuşuyor olmanız hata.

Kamu spotu gibi olacak ama MESAFE MESAFE MESAFE ...bunun baska yolu yordamını göremiyorum... :KK43:
koydum şimdi akşamları geliyor haftada 1 kez çay koyuyorım önüne ben tv açıp izliyorum bişey derse cvp veriyorum surat asıyorum ama o diyor burası benim oğlumun evi
Eşinizi öne atın ozaman sizde. O muhatap olsun oyle konularda. Size birsey soyledgnde ya da teklıf ettgnde.
Ben öyle yapıyorum mesela gün içinde arıyor beni suraya gıdelım ya da şunu yapalm gelemem dyorm dyelm ısrar edıyo anne oğlun izin vermıyo dyorm konu kapanıyor 😬 ya da annemlere cok sık gıdıyorm dye bır ıkı kez bseyler demeye calıstı hemen dedm anne biz kendı aramzda halledyorz hakan problem etmıyo gibi 😬
Yeri geldgnde de eşim bu tutumda siz hayatınıza mudahale ettirmezsenz oda zamanla brakr bu davransları.

Eşinizin benm artk kendi ailem var ve bu ailenn uzernde esım ve benden baskasının söz hakkı yok mesajını vermesi lazım. Bazı seyler kırıp dökmeden ufak davrans ve konusmalarlada olablir 💁‍♀️
Eşimin daha baskın olması gerekir bunu yapmıyor ben de farkındayım sürekli kahvaltıya çağırıyor kv gitmiyorum asla geçen menemen getirmiş kapıyı duymayınca aradı dedim ben duşa giriyorum alamam şuan oda gerisin geri döndü
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

H a s s a

Aslan anası 🦁' 🤰🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
1.625
1.495
koydum şimdi akşamları geliyor haftada 1 kez çay koyuyorım önüne ben tv açıp izliyorum bişey derse cvp veriyorum surat asıyorum ama o diyor burası benim oğlumun evi

Eşimin daha baskın olması gerekir bunu yapmıyor ben de farkındayım sürekli kahvaltıya çağırıyor kv gitmiyorum asla geçen menemen getirmiş kapıyı duymayınca aradı dedim ben duşa giriyorum alamam şuan oda gerisin geri döndü
İyi yapmışsın. 🙄 Ne garip bir kadın.

Eşinizle konusun bnce bu dusunduklerınızı onla paylasın ve annesine bi dur demesi gerektgnı anlasın. Belliki sizide kıran bazı seylere zorlayan biri degıl ama..

Herkesin bir ailesi vardır ama gün gelir herkesin kendi ailesi olur. Erkekler bazen burayı kaçırıyor malesef.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 29-09-2022

Hamileliğimin 27. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 93 gün kaldı.

Bebeğinizin beyin dalga şekilleri artık doğmuş bir bebeğin beyin dalga şekilleri ile aynı. Bebeğinizin beyninin görsel ve işitsel bilgileri işleyen bölümünde faaliyetlenme başladı. Anneler artık haftada 200-400 gr kilo alırlar.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 960 gr. - Yaklaşık boyu : 36.6 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

DefneYaren

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
323
507
27
nereden başlayacağımı bilemiyorum ama aklıma geldikçe hala olayın yaşandığı gün kadar içim sıkılıyor..
Geçen sene bir hamilelik geçirdim 2. Hamileliğimdi ama ilki de düşük oldu düşük tehlikem olduğu için kayınvalidem ve annem ev işimi yemeğimi herşeyi yaptılar Allah razı olsun sürekli yatıyordum asla kıpırdamadan neyse benim kv herşeye karışmaya başladı git gide eve gelen misafirimden tutunda yiğenimin dahi gelip evde yaramazlık yapmasına laf edicek kadar neyse çok üzerinde durmadım başlarda annem de olur öyle boşver takma sakın dedi her neyse bi gün yiğenim gelmişti çocuk daha 2 buçuk yaşında sürekli eline ne alsa elinden çekip alıyor peşinde dolaşıp gezmesine dahi izin veriyor abimin çocuğu bu arada sonra yengem biraz bozuldu ama ben üzülmiyim diye belli etmeden çocuğunu alıp evine geçti sonrasında kv bigün hastaneye çok önemsiz bi kontrol için gitti saat 11 gibi geldi başladı bana bağırmaya neden beni aramadın işte sormadın hastaneye gittim ilgilenmedin bende dedim anne kusura bakma kafam yerinde değil stresliyim biliyosun derken iyice üzerime gelmeye başladı ya sabır ne değişik bi insansın dedim sonra başladı kendini yerlere atmaya genelde en büyük silahı budur biri bişey dedimi kendini acillik eder işte sen annenden akıl alıyosun sana yazıklar olsun biz sana ev verdik haketmiyosun ben şok oldum her sabah kahvaltımı kendisi verdiği için birde akşam yemeği anne dedim her zaman buyur gel ama dedim ben artık kahvaltımla yemeğimi hazırlarım sağolasın dedim o ara abimin eşi aradı onada demezmi onun Allah belasını versin karıştırdı ortalığı diye sonra ağlaya ağlaya gidip kocasna anlatmış sonra oğlunu aradı tabi ben o stresle kanamam oldu iyice koptum inanın ben o gün ona tek ters bişey söylemedim ama o nasıl anlatmış okuyun ben demişimki çık git evimden bir daha gelmeyin siz ne cins insanlarsınız eşim beni aradı noldu hayırdır anlattım böyle böyle tm dedi sen yat uzan sıkma canını oda arada kaldı haliyle neyse gelelim en canımı yakan kısımlara ben o gün hastaneye gittim ve beni kürtaja aldılar ne kv ne kayınpederim asla gelmediler brn sinir krizi geçirdim hastanede amcamın kızına varana kadar geldiler onlar ne aradılar ne yanıma geldiler bu olaydan bir hafta sonra kayınpederim beni amcama şikayet etmeye gitmiş (babam vefat etti o yüzden aile büyüğüm olarak ona gitmiş güya ) hiç onlara gitmiyormuşum beni şikayet ettiği şeye bakarmısınız düşük tehlikem varken ben onlara nasıl gidebilirdim ve bana bir geçmiş olsun demedin benim evime bana hesap sormaya geldiler inanın beni en zor zamanlarımda öyle şeylerle uğraştırdılarki daha kürtaj olalı 1 haftam dolmadan yine de bişey demedim şimdi yine hamileyim ve bebeğime isim bakıyolar kendilerinde bu hakkı görüyolar inanın çok uzun yazdım ama anlatmadığım öyle çok şey varki siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ?
Sınır koymayı öğrenmek zorundasın canım. Evlendigimden beri çeşitli olaylarla hem kendi aileme hem de eşimin ailesine sınır koymayı öğrendim. Gerekirse iki taraftan da yardım alma. Her gün corba için ama eşinle birbirinizi idare edin. Allah insanı kimseye muhtaç etmesin. Kendi ailen de bunları yapabilirdi şükret. Ben ne zaman sınır koymayi öğrendim o zaman nasip oldu çocuk. Bu olaylardan öğrenmen gereken şeyler var demekki. Şimdi hamileligi bahane et ve de ki önceki yaşadıklarım aklima geliyor tazeleniyor tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum de ve ciddi bir mesafe koy. Tek çocuksa onlar zaten kaybetmeyi göze alamazlar. Telefonla konuşma. Ayda bir görüş o da eşinle git yalnız kalma. Sınırlar kitabini okuyabilirsin. Insanlara hayır diyemeyen biri olarak ben yaptiysam sen de yaparsin. Sorunlu insanların hayatini zehir etmesine izin verme. Kadın çocuğunu düşürmene sebep olmus hala yüzsüzluge devam ediyor. Isim secmek nedir? Onlarin dediklerini duyma yoklarmis gibi davran. Eşine kötüleme ama ailesini. Çocuk noktasini öne sür. Korkuyorum de. Nasipse yaşar bebegin ona kimsenin tesiri olmaz ama her harükarda insanlara sınır koymayı öğrenmek lazım.
 

DefneYaren

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
323
507
27
İyi yapmışsın. 🙄 Ne garip bir kadın.

Eşinizle konusun bnce bu dusunduklerınızı onla paylasın ve annesine bi dur demesi gerektgnı anlasın. Belliki sizide kıran bazı seylere zorlayan biri degıl ama..

Herkesin bir ailesi vardır ama gün gelir herkesin kendi ailesi olur. Erkekler bazen burayı kaçırıyor malesef.
Ne güzel ifade etmişsiniz kendi ailesini kabul etmiyor değiliz ama cidden evlendiklerinin farkına varıp sahip çıkmalilar👏
 

zzekta1

🕺🏻
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2021
3.149
6.271
26
İyi yapmışsın. 🙄 Ne garip bir kadın.

Eşinizle konusun bnce bu dusunduklerınızı onla paylasın ve annesine bi dur demesi gerektgnı anlasın. Belliki sizide kıran bazı seylere zorlayan biri degıl ama..

Herkesin bir ailesi vardır ama gün gelir herkesin kendi ailesi olur. Erkekler bazen burayı kaçırıyor malesef.
Evet konuştum zaten oda ailesine o zaman çok kızdı ama ailesi hala ne varki bunda kafasındalar ama ben ciddi bi mesafe koydum bunun farkındalar
Sınır koymayı öğrenmek zorundasın canım. Evlendigimden beri çeşitli olaylarla hem kendi aileme hem de eşimin ailesine sınır koymayı öğrendim. Gerekirse iki taraftan da yardım alma. Her gün corba için ama eşinle birbirinizi idare edin. Allah insanı kimseye muhtaç etmesin. Kendi ailen de bunları yapabilirdi şükret. Ben ne zaman sınır koymayi öğrendim o zaman nasip oldu çocuk. Bu olaylardan öğrenmen gereken şeyler var demekki. Şimdi hamileligi bahane et ve de ki önceki yaşadıklarım aklima geliyor tazeleniyor tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum de ve ciddi bir mesafe koy. Tek çocuksa onlar zaten kaybetmeyi göze alamazlar. Telefonla konuşma. Ayda bir görüş o da eşinle git yalnız kalma. Sınırlar kitabini okuyabilirsin. Insanlara hayır diyemeyen biri olarak ben yaptiysam sen de yaparsin. Sorunlu insanların hayatini zehir etmesine izin verme. Kadın çocuğunu düşürmene sebep olmus hala yüzsüzluge devam ediyor. Isim secmek nedir? Onlarin dediklerini duyma yoklarmis gibi davran. Eşine kötüleme ama ailesini. Çocuk noktasini öne sür. Korkuyorum de. Nasipse yaşar bebegin ona kimsenin tesiri olmaz ama her harükarda insanlara sınır koymayı öğrenmek lazım.
Kesinlikle öyle bak şuan riskli zamanda olduğum için ev işi vs yapmıyorum ne benim aileme nede onun ailesinden yardım almıyorum Allah razı olsun annem ve yengem yemek yapıp veriyolar çoğu zaman ama yinede çoğu sefer istemiyorum hele kv asla evim şuan berbat halde yinede yaptırmadım geçen geldi biz hallederiz sağol dedim bir daha ona minnet duyucak bişey asla yaptırmam
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 39 gün geçti.

H a s s a

Aslan anası 🦁' 🤰🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
1.625
1.495
Ne güzel ifade etmişsiniz kendi ailesini kabul etmiyor değiliz ama cidden evlendiklerinin farkına varıp sahip çıkmalilar👏

Öyle tabii ki. Ben anlayamıyorum bu ınsanları. Yani fikir sormuyosun fikir beyan ediyolar yardım istemiyosun sözde yardımcı olmak istiyorlar. Evlatları uzerınde herseyi yapablme soyleyeblme hakkını kendılerınde goruyolar işte böyle kaynanalar yuva yıkıyor. 🙄🙄 Allah ıslah etsin.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 29-09-2022

Hamileliğimin 27. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 93 gün kaldı.

Bebeğinizin beyin dalga şekilleri artık doğmuş bir bebeğin beyin dalga şekilleri ile aynı. Bebeğinizin beyninin görsel ve işitsel bilgileri işleyen bölümünde faaliyetlenme başladı. Anneler artık haftada 200-400 gr kilo alırlar.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 960 gr. - Yaklaşık boyu : 36.6 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın