ünv okul ortamımı sevemiyorum :(

pembesteteskop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
224
73
53
Merhabalar..
Ünv 2.sınıftayım. Bölümümü seviyorum, isteyerek yazmıştım zaten. Ama kampüsümü, arkadaş ortamını hiç sevemiyorum. Kendimce bulduğum sebebleri aşağıda sıraladım. Her türlü yapıcı tavsiyeye açığım.
1- Okulda gruplaşmalar hep haremlik selamlık gibi, bir iki kız erkek karışık arkadaş grupları var ve ben de o gruplarda değilim. Geri kalanlar ya komple kız ya da erkek takılıyorlar.
Bu sebeble benim de hiç yakın erkek arkadaşım yok. Yani bunu sadece sevgili olma anlamında söylemiyorum. Selamlaşıyoruz, ayak üstü konuşuyoruz herkesle ama sonra herkes kendi yakın olduğu insanlarla oturuyor. Dışarıya kapalı bir ortam oluşuyor. Ben ise ünv ortamını hiç böyle hayal etmezdim.
7-8 kişilik kız-erkek karışık bir yakın arkadaş ortamım olsun, beraber etkinliklere gidelim, yazın da buluşalım falan isterdim. Ama tüm yakın arkadaşlarım kız ve tek yapabildiğimiz bi yere gidip kahve içerken dedikodu yapmak Üstelik bu kızlar da kendi aralarında sürekli geriliyorlar ve ben arabulucu gibi ortamı yumuşatmaya çalışıyorum. Benim okula gelmediğim gün birbirleriyle pek konuşmuyorlarmış.2-2 ayrı takılıyorlarmış.
2- Okulda çiftler oluşmaya başladı ve ben her yeni çift haberi aldığımda istemsizce kendi adıma üzülüyorum. Sanki tüm iyileri kapacaklar ben hep sap kalıcam gibi hissediyorum. Bi şekilde hiç ummadığım insanlar sevgiili oluyor. Yakın arkadaşlarımdan bi benim sevgilim yok ve herkes erkek arkadaşlarını, nereye gittiklerini, ne hediyeler aldıklarını anlatınca kendimi yanlız hissediyorum.
3- Kampüsümüz dağın başında, sadece bizim fakülte var, başkalarıyla iletişimimiz oturabileceğimiz bir cafemiz falan yok.
Belki de çok abartıyorum, kimsenin okul hayatı 4-4 lük değil ama sanki en güzel yıllarım boşa gidiyormuş gibi.. Hiç ünv aşkı yaşamadan, arkadaşlarımla güzel anılar biriktirmeden mezun olmak istemiyorum .. Sanki ünv de aşk, dostluk gibi kavramları elde edemezsem iş hayatında hiç elde edemeyeceğim gibi geliyor ve umutsuzluğa kapılıp hiç okula gitmek istemiyorum...

"Sap" kalmak nedir ya? Bu kadar mı nefret ediyorsunuz kendinizden? Ölecekmişsiniz gibi konuşmuşsunuz okulda sevgili bulamazsanız. Ayyyy sizin bakışlarınızı düşünemiyorum etrafa.
Bizim kampüs de çok elit bir semtte ama ortamı fiyasko. Bir kafeteryası bile yok. Okuldan çıkınca ya da okula girince kültür şoku yaşıyorsun gibi bir şey.
Ama okul dışında da hayatlar var biliyorsunuz değil mi? İnsanların okulda sevgilisi olabiliyorsa haremlik selamlık gibi bir durum yok ve bence sorun sizde.

hangi kampüs bu merak ettim valla.

Sorununa gelince bu şekilde çözümü yok. hoşlandığın birisi varsa ona biraz yol vereceksin ki yürüsün. diğer türlü üst dönemlerden kalanları falan beklemen lazım. yeni gelenler vs.

Biri sap mı dedi?

Saplık bizim işimiz.

Dostum sen kendin gidip farklı insanlarla kaynaş o zaman. Dedikoducu kız grubuyla geçmez 4yıl, o ne öyle lise gibi.

Bir de illa okulundan birini mi bulmak zorundasın ki?

o kelimden nasıl kendimden nefret ettiğimi çıkardınız da bakışlarımı hayal ettiniz bilmiyorum. Haremlik selamlık gibi bir durum var. Bu dediğim sevgilisi olanlar da karışık olan gruplardan.

Yani bu tamamen seninle alakali bir durum. Farkli arkadasliklar istiyorsan git kluplere etkinliklere vs katil. Aktif ol yani. Ister istemez cevren olusacak.
ikinci kisma gelirsek universitede sevgilin olmasa ne oacak Allah askina. Her olan napiyo basi gogemi eriyor anlamadim? Karsina birisi cikarsa seni etkileyen yos devam edersin, sirf amerikan filmlerindeki gibi illa biseyler yasamis olmak, bos kalmamak tabiri caizse takilmak etmek vs icin sevgili isteyenleri hic anlayamadim.
En guzel caglarim demissin. Bence en guzel caglarini sonu belli olmayan iliskiler pesinde degilde daha kayda deger seylerde degerlendir.

Biri sap mı dedi?

Saplık bizim işimiz.

Dostum sen kendin gidip farklı insanlarla kaynaş o zaman. Dedikoducu kız grubuyla geçmez 4yıl, o ne öyle lise gibi.

Bir de illa okulundan birini mi bulmak zorundasın ki?
işte farklı insanlarla kaynaşacak ortam yok .Herkes grup grup oturuyor çok sninir bozucu. yani gidip başka gruptan biriyle yemek falan yesem bi kaç gün herkes arkamdan laf eder diğerleriye küstü mü, başka gruba mı gitti diye sevgilisi olanlar da ya hazırlıktan ya liseden ya da işte bi şekilde okuldan buluyor.

haklısınız ben de böyle düşünürdüm, birinden iyice etkilenmeden sevgili olmam gibi. ama etrafımdaki herkesin bir bir çıkmaya başladığını görünce ister istemez etkilendim

Amaaan yapsınlar dedikodunu, nolacak?

Milletin çenesini düşünürsen işin iş yani, herkes her daim konuşur.

o kelimden nasıl kendimden nefret ettiğimi çıkardınız da bakışlarımı hayal ettiniz bilmiyorum. Haremlik selamlık gibi bir durum var. Bu dediğim sevgilisi olanlar da karışık olan gruplardan.
Ben konunun tamamından çıkarttım, evet ortamınız ziyadesiyle iç bunaltıcı ama yapacak bir şey yok. Bence kız arkadaş ortamınızı değiştirin. Ben hazırlık okudum mesela ikinci sınıfa geçtim 4 kişilik bir gurubumuz var o da hazırlık sınıfından. Ha hazırlık olmasaydı da not alma verme, whatsapp grubu, sınavda kopya sonrası teşekkür, yemekhanede afiyet olsun dilekleri, makineden kahve alma sırasında muhabbetle ister istemez bir etkileşim oluyor. Bunlar da sizin elinizde oluyor.

haklısınız ben de böyle düşünürdüm, birinden iyice etkilenmeden sevgili olmam gibi. ama etrafımdaki herkesin bir bir çıkmaya başladığını görünce ister istemez etkilendim
İnsanoglu fıtratında var işte her seyden etkilenir. Bu hepimizde boyle. Ama sen etkilendigini degi dogru olani yapmak icin cabala. Ne diyim hakkinda hayirlisi.

Onlar bizde de var zaten. Ama okul bitince herkes bir yere dağılıyor, haftasonları da öyle. Ben çok toz pembe hayal etmişim ünv ortamını.. bu lisenin devamı gibi oldu ve daha sıkıcısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…