- 29 Eylül 2014
- 224
- 73
- 53
- Konu Sahibi pembesteteskop
-
Teşekkür ediyorum. tavsiyenizi deneyeceğim. Başka tüyolar da varsa alırım :)Konuşma demiyorum ki başkalarıyla da takıl, sınıfta gurup oturmaları varsa birkaç ders diğerleriyle otur
Bende her yeri birincisi gibi sanıyordum buraya başlamadan önce ama değilmişNe güzel bir ortammış.. Ben de arkadaş, sevgili olaylarında f azla hayal kurmuşum. Evdeki hesap çarşıya uymuyormuş napalım buna da şükür
Benim de bölümüm ağır maalesef.. buna rağmen kursa gidiyorum ama öyle ileri düzey bi arkadaşlığım olmadı kimseyle. Belki de sorun ben de bilemiyorum..Oluruna bırakmak en iyisi galiba. Çok düşündükçe daha çok olumsuz oluyor.Bende her yeri birincisi gibi sanıyordum buraya başlamadan önce ama değilmişeskiden derdim insanlar nasıl ortam kuramamaktan yakınıyor koca üniversitede ama işin aslı öyle değilmiş en iyisi pek bir beklentiye girmemek olacağı varsa olur zaten.bizim sınıftakilerde çok hırslı kendimi sorguluyorum bazen bu sebepten bu yıl derslere odaklanmaya karar verdim zaten çok insan arayan biri değilim sende baktın olmuyor öyle yap okul dışı çevre edinebilirsin imkanın varsa bir kursa yazıl.benim bölüm biraz ağır ama dil kursuna yazılmayı düşünüyorum değişiklik olur hem bu sıkıcı ortamdan
Canım inan birinci tecrübem böyle olsa bende senim gibi üzülürdüm sonuçta bu yıllar geri gelmeyecek ama napcaksın en iyisi olumlu düşünmek ve mümkünse ortamını yavaştan değiştir yada genişlet ancak öyle daha çok insan tanırsın.inan hep aynı muhabbetle insan bunalır en az 4 yıl.Benim de bölümüm ağır maalesef.. buna rağmen kursa gidiyorum ama öyle ileri düzey bi arkadaşlığım olmadı kimseyle. Belki de sorun ben de bilemiyorum..Oluruna bırakmak en iyisi galiba. Çok düşündükçe daha çok olumsuz oluyor.
evet beterin beteri var. İnşallah gelmez teşekkür ediyorum.. Okul değiştimem için yüksek ortalama yapmam lazım o da benim bulunduğum hırslı ortamda çok zor..Aynı şeyleri bende yaşadım üniversitede.Halbuki lisede çok sosyal bir insandım.Üniversitede kaynaşamadım kimseyle,1 yakın arkadaşım vardı (güya yakın) gözünü hırs bürümüştü kızın.Hem kıskanç hem hırslıydı.En azından başına böyle biri denk gelmemiş,umarım gelmezde.
Söylendi mi bilmiyorum ama okul değiştirmeyi denesen?
haklısınız.. benim yaşadıklarımı yaşayanların olmasını bilmek biraz olsun rahatlattı. Tavsiyelerinizi denemeye çalışacağım. Teşekkürler :)Canım inan birinci tecrübem böyle olsa bende senim gibi üzülürdüm sonuçta bu yıllar geri gelmeyecek ama napcaksın en iyisi olumlu düşünmek ve mümkünse ortamını yavaştan değiştir yada genişlet ancak öyle daha çok insan tanırsın.inan hep aynı muhabbetle insan bunalır en az 4 yıl.
Diğer arkadaşlarınızı da kırmadan tabi.Teşekkür ediyorum. tavsiyenizi deneyeceğim. Başka tüyolar da varsa alırım :)
çok gerçekçi bir yorum olmuşOkulunu oku boşver nasılsa uni bitince birbirinizi aramayacaksinz
Ay ünv.ortamı ne kadar değişmiş.ben önlisansı 2009 da bitirdim.ama hayatımın en güzel 2 yılıydı.okulum askeriyeden bozma bi okuldu.evime çok uzaktı 2 saat gidip 2 saat geliyodum.ama resmen uça uça gidip geliyodum.arkadaş ortamımız çok güzeldi.sosyal medya bukadar yaygın değildi.gurubumuz kızlı erkekli 8-10 kişi vardık.heryere sürü halinde gider gelirdik.arkadaş ortamı çok önemli.valla benim tekrar o yıllara dönme şansım olsa hiç düşünmem dönerim.Benim okul ortamımı anlatmışsın sanki aşırı sıkıcı ve kapalı bir ortam.işin kötüsü ben normaldede erkeklerle daha çok konuşcak ortak ilgi alanı olan biriyim oyun vs şimdi ilgi alanımız aynı olan bir Allahın kulu yok zaten kızlar pek oyun oynamıyormesela makyaj,alışveriş...tarzı konular beni çok sıkıyor yada sürekli dedikodu okulun genel havası haremlik selamlıksa karşı cinsle yakınlaşman zor olur tabi ama her şeyide okula bağlama belki kısmetin dışarıdadır.ama baktın bu ortam hep böyle gidiyor çevreni değiştirmeni öneririm yoksa cidden üniversite ortamını tecrübe edemezsin.benim ikinci üniversitem olduğu için çok umrumda değil zaten hevesimi aldım ama birinciyle kıyaslayınca cidden ot gibi geçti ilk yıl pek okulada gidesim gelmedi açıkcası seni anlayabiliyorum yani.umarım 2.sınıf daha güzel geçer bende bölümümü severek yazdım ama okul için aynısını söyleyemiyorum.eski okulumu özlüyorum kızlı erkekli olmamızın yanı sıra bir çok farklı tipten insanların birarada olduğu...
ne güzel sizin adınıza çok sevindim :) sosyal medya çıktı mertlik bozuldu mu diyelimAy ünv.ortamı ne kadar değişmiş.ben önlisansı 2009 da bitirdim.ama hayatımın en güzel 2 yılıydı.okulum askeriyeden bozma bi okuldu.evime çok uzaktı 2 saat gidip 2 saat geliyodum.ama resmen uça uça gidip geliyodum.arkadaş ortamımız çok güzeldi.sosyal medya bukadar yaygın değildi.gurubumuz kızlı erkekli 8-10 kişi vardık.heryere sürü halinde gider gelirdik.arkadaş ortamı çok önemli.valla benim tekrar o yıllara dönme şansım olsa hiç düşünmem dönerim.
Aktivite gruplarına katılabilirsin dağcılık, fotoğraf kulübü gibi. Oralarda ortam yaparsın. o sınıfta bikaç karma grup var demiştin onların birine katıl ucundan bucağından:) doğum günü kutlaması falan olursa katıl. Yemekhanede yemek yerken boşsa o grubun masası oraya otur izin isteyerek tabi. . Sevgili olayı da nasip ya, sevgilin olsa da busefer hep onla gezeceksin aynı bölümdeysen hele. Boşver son seneye doğru bulursun:) isminden anladığım kadarıyla sağlıkçısın sanırım, eğer öyleyse stajlarda da ortam yaparsın. Benim düşüncelerim bunlarMerhabalar..
Ünv 2.sınıftayım. Bölümümü seviyorum, isteyerek yazmıştım zaten. Ama kampüsümü, arkadaş ortamını hiç sevemiyorum. Kendimce bulduğum sebebleri aşağıda sıraladım. Her türlü yapıcı tavsiyeye açığım.
1- Okulda gruplaşmalar hep haremlik selamlık gibi, bir iki kız erkek karışık arkadaş grupları var ve ben de o gruplarda değilim. Geri kalanlar ya komple kız ya da erkek takılıyorlar.
Bu sebeble benim de hiç yakın erkek arkadaşım yok. Yani bunu sadece sevgili olma anlamında söylemiyorum. Selamlaşıyoruz, ayak üstü konuşuyoruz herkesle ama sonra herkes kendi yakın olduğu insanlarla oturuyor. Dışarıya kapalı bir ortam oluşuyor. Ben ise ünv ortamını hiç böyle hayal etmezdim.
7-8 kişilik kız-erkek karışık bir yakın arkadaş ortamım olsun, beraber etkinliklere gidelim, yazın da buluşalım falan isterdim. Ama tüm yakın arkadaşlarım kız ve tek yapabildiğimiz bi yere gidip kahve içerken dedikodu yapmakÜstelik bu kızlar da kendi aralarında sürekli geriliyorlar ve ben arabulucu gibi ortamı yumuşatmaya çalışıyorum. Benim okula gelmediğim gün birbirleriyle pek konuşmuyorlarmış.2-2 ayrı takılıyorlarmış.
2- Okulda çiftler oluşmaya başladı ve ben her yeni çift haberi aldığımda istemsizce kendi adıma üzülüyorum. Sanki tüm iyileri kapacaklar ben hep sap kalıcam gibi hissediyorum. Bi şekilde hiç ummadığım insanlar sevgiili oluyor. Yakın arkadaşlarımdan bi benim sevgilim yok ve herkes erkek arkadaşlarını, nereye gittiklerini, ne hediyeler aldıklarını anlatınca kendimi yanlız hissediyorum.
3- Kampüsümüz dağın başında, sadece bizim fakülte var, başkalarıyla iletişimimiz oturabileceğimiz bir cafemiz falan yok.
Belki de çok abartıyorum, kimsenin okul hayatı 4-4 lük değil ama sanki en güzel yıllarım boşa gidiyormuş gibi.. Hiç ünv aşkı yaşamadan, arkadaşlarımla güzel anılar biriktirmeden mezun olmak istemiyorum .. Sanki ünv de aşk, dostluk gibi kavramları elde edemezsem iş hayatında hiç elde edemeyeceğim gibi geliyor ve umutsuzluğa kapılıp hiç okula gitmek istemiyorum...
Aynen canım aynen.şimdi kızlar yok instegramda şu şunu giymiş şunla foto atmış bilmem nede bilmem nene güzel sizin adınıza çok sevindim :) sosyal medya çıktı mertlik bozuldu mu diyelimDarısı bizim başımıza böyle ünv hayatının..
Aynen benimde öyle grubum vardı seneler öncesinde okuduğum ilk bölümde sürü halinde gezerdik daha bir samimiydiAy ünv.ortamı ne kadar değişmiş.ben önlisansı 2009 da bitirdim.ama hayatımın en güzel 2 yılıydı.okulum askeriyeden bozma bi okuldu.evime çok uzaktı 2 saat gidip 2 saat geliyodum.ama resmen uça uça gidip geliyodum.arkadaş ortamımız çok güzeldi.sosyal medya bukadar yaygın değildi.gurubumuz kızlı erkekli 8-10 kişi vardık.heryere sürü halinde gider gelirdik.arkadaş ortamı çok önemli.valla benim tekrar o yıllara dönme şansım olsa hiç düşünmem dönerim.
Teşekkür ediyorum tavsiyeler için :) evet tıp okuyorum ve çok vaktim olmuyor maalesef elimden geldiği kadar kurslara gidiyorum ama orda da daha çok orta yaş insanlar var şansıma :) artık stajlara kısmet diyelim..Aktivite gruplarına katılabilirsin dağcılık, fotoğraf kulübü gibi. Oralarda ortam yaparsın. o sınıfta bikaç karma grup var demiştin onların birine katıl ucundan bucağından:) doğum günü kutlaması falan olursa katıl. Yemekhanede yemek yerken boşsa o grubun masası oraya otur izin isteyerek tabi. . Sevgili olayı da nasip ya, sevgilin olsa da busefer hep onla gezeceksin aynı bölümdeysen hele. Boşver son seneye doğru bulursun:) isminden anladığım kadarıyla sağlıkçısın sanırım, eğer öyleyse stajlarda da ortam yaparsın. Benim düşüncelerim bunlar
Evet ben de kendimi bazen teselli ediyorum. Senin yerinde olmayı hayal eden kaç lise öğrencisi vardır diyorum. Ama işte hayaller hayatlar meselesi.. Her şey hayalimizdeki gibi toz pembe olmuyormuş maalesef. Biz de bununla yaşamayı öğrenmeliyiz sanırım :)Aynen benimde öyle grubum vardı seneler öncesinde okuduğum ilk bölümde sürü halinde gezerdik daha bir samimiydişimdi bakıyorum muhabbet hep aynı dedikodu,din,alışveriş,makyaj,ders birde gerginlik oluyor bazı dini,siyasi konulardan arada pek benlik şeyler değil yani arada kalıyorum bazen benim okul biraz tek tip insandan oluşan bir yer onunda etkisi var tabi ama napcan başa gelen çekilir bölümün hatrına katlancaz artık en azından istediğimiz bölümdeyiz en önemlisi her şey gelip geçer okuduğumuz bölüm bizimle bundan sonra.sosyal medya zaten kullanmam yıllardır.kendi huzurum için terk ettim mutluyum
Kız öyle deme benim tıpçı oda arkadaşım vardı, Anammm bi gezerdi, dağa kampa çıkardı:) ama üniversite de farkeder tabi, hayırlısı . Stajı bekle, hissediyorummm güzel olacakTeşekkür ediyorum tavsiyeler için :) evet tıp okuyorum ve çok vaktim olmuyor maalesef elimden geldiği kadar kurslara gidiyorum ama orda da daha çok orta yaş insanlar var şansıma :) artık stajlara kısmet diyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?