üş sene eşi görememek

Eşinizin üç seneliğine sözleşmeli asker olmasını istermiydiniz..bu derece tehlike varken üç sene onu doğuya yollayıp görmemeyi? üç yaşndada ufak çocuk var.Aslında insanın kaderi belli ölümü nasıl olacak belli ama yinede insan korkuyo
istemezdim heleki böyle bir ortamda.her türlü zor.herşeye devlet yardım ediyorya sözde otizimli çocuklara bir yardımı yokmuymuş bu devletin.daha çok şey yazarımda yasak burda.bence gitmesin hepiniz destek olmaya çalışın ama göndermeyin derim ben.

istemezdim heleki böyle bir ortamda.her türlü zor.herşeye devlet yardım ediyorya sözde otizimli çocuklara bir yardımı yokmuymuş bu devletin.daha çok şey yazarımda yasak burda.bence gitmesin hepiniz destek olmaya çalışın ama göndermeyin derim ben.

malesef...devlet rehabilitasyonun sadece iki gününü karşılıyor.oda zaten kısa dersler yeterli gelmiyor ekstra yolluyolar masrafı artıyo ...sadece otizm ile ilgili aldıkları bir ilaç aylık 350 tl...bu ilacı karşılamıyo yine mesele sgk

Eşinizin üç seneliğine sözleşmeli asker olmasını istermiydiniz..bu derece tehlike varken üç sene onu doğuya yollayıp görmemeyi? üç yaşndada ufak çocuk var.Aslında insanın kaderi belli ölümü nasıl olacak belli ama yinede insan korkuyo
Hayır eşini buraya yollama günde kaç şehit düşüyor biliyormusun sen

Normal şartlarda yollamazdım.
Hiç bir hayati tehlikesi olmayan bir yere çalışmaya da 3 sene göndermezdim.

Ama buradaki adam bir baltaya sap olamamış biri. Olmayı da istememiş.
Lise mezunu bile değil. Bulunduğu yerde çalışıp ekmeğini taştan çıkarma azminde biri değil.

Bu şartlarda bence gitsin.

Ben bunu her sene yaşıyorum. 3 sene değil belki ama her sene bikaç ay yok.

Eşim asker. 16 senedir bu işte. 8 sene doğuda kaldı. 8 senedir de istanbul da. Adı istanbul ama. Her sene görev için bikaç aylığına doğuya göreve gidiyor. Geçen sene de 6.5 ay kuzey ıraktaydı.

Bıktım bıktım bıktım.... adam yazın yanımda bile olmuyor. Tatil nedir unuttum. İki çocukla tek başıma yaşıyorum. Bu sene görev çıkmasın diye dua ediyorum.

Eşim çok bunaldı. Ve bu sene sözleşmeyi yenilemicem dedi. Bıktım hayattan soğudum dedi. 3 kuruş için canımız burnumuzda dedi. Bikaç arkadaşı bırakmıştı. Bu senede bırakacak olanlar var. Eşim kesin dedi. Çok sevindim.

Ha bundan sonra ne iş yapar ya da yapacak bilmem ama en azından yanımda olacak. Yetti. İki çocukla baba varken yokluğunu yaşamak.

bişey sormak istiyorum size eşiniz de sözleşmeli askermiş, peki nedir? sözleşmeli erbaş filan mı? öğrenmek istediğim bişey var da benim...sözleşmeli erlerin maaşları ilk ayından verilmeye başlanıyor mu? yani bizimkisi askerlik görevini yapmadı henüz şimdi normal askerlik süresi için 12 ay maaş vermezler sonra mı başlarlar? eğer öyleyse kötü olcak

bişey sormak istiyorum size eşiniz de sözleşmeli askermiş, peki nedir? sözleşmeli erbaş filan mı? öğrenmek istediğim bişey var da benim...sözleşmeli erlerin maaşları ilk ayından verilmeye başlanıyor mu? yani bizimkisi askerlik görevini yapmadı henüz şimdi normal askerlik süresi için 12 ay maaş vermezler sonra mı başlarlar? eğer öyleyse kötü olcak
Benim eşim askerliğini bitirdikten sonra sözleşmeli asker olarak işe başladı. Sonrasında maaş bağlandı. Tabi aradan yıllar geçti bazı şeyler değişti mi bilmem. Ama askerlik görevi ile sözleşmeli asker olmak farklı. Yani iyi bi maaş alacağını sanmıyorum. Devletin her ere verdiği ufak bi meblağ verilir görev süresince. Görev bittikten sonra sözleşmeye geçerse maaş bağlanır. Eşimde böyle olmuştu.

Back
X