- 21 Aralık 2013
- 529
- 89
- 43
- Konu Sahibi miscloysea
-
Ya kızlar arkadaşımla konuştum şimdi.
Ki 7 yıllık dostumdur kendisi, anlattım böyle böyle diye.
Oda bende de oluyo bazen 60tan geriye sayıyorum mesela yolda yürürken falan dedi.
Sanırım bu herkeste olan normal birşey.
arkadaşınız neden 60 dan geriye sayıyormuş bunu da söyledi mi?
Sormadım fakat sanırım çok yaygın birşey bu?
Sorduğum ilk kişide de benzer şeyler olunca böyle düşündüm.
Yanlış mı düşünüyorum yoksa?
Psıkıyatrıste gitmelisin. Psikolog degıl ama. Psikologlar anti depresan verir geçer.
Kızlar ben sürekli takıntı yapıyorum şöyle anlatayım;
mesela yürüyorum veya başka bir işle meşgulüm yada herhangi bir zaman
aklıma benim düşünmediğim ama farklı düşünceler geliyo ve on o düşüncenin geldiği
zaman yaptığım hareketi tekrarlıyorum yani o düşüncenin geldiği saniyeyi tekrar yapıyorum..
ve sürekli gülünce 2 baş parmağımı yanağıma götürüyorum öyle gülüyorum.
başka bir takıntıda mesela kırıcı şeyler söylemesem bile bana kırıcı gibi geliyo ve sürekli 'özürdilerim, affetin mi ? '
kelimesini kullanıyorum bıktım artık napmalıyım ? ne yapsam da geçmiyor yapmayacağım diye birsürü yemin ettim
yinede yaptım bıktım artık
Psıkıyatrıste gitmelisin. Psikolog degıl ama. Psikologlar anti depresan verir geçer.
Geçen ocak açık kalmış alarm öttü.
O günden beri ocak kontrolu başladı bende.
Kapattığımı biliyorum ama yok ille gidip bakıcam.
Yataktan kalkıp bakıyorum tekrar.
Dün heryeri kontrol edip çıkmama rağmen,
akşam arkadaşımda kalamadım.
Ya yangın çıkarsa, biri girerse diye gece 12de kalkıp koşa koşa eve geldim
Ya kızlar arkadaşımla konuştum şimdi.
Ki 7 yıllık dostumdur kendisi, anlattım böyle böyle diye.
Oda bende de oluyo bazen 60tan geriye sayıyorum mesela yolda yürürken falan dedi.
Sanırım bu herkeste olan normal birşey.
bende eskiden yolda cizgilere basmadan yürümeye calısırdım. cizgiye basınca icim rahat etmezdi.
bi koluma iki tane bileklik taktıysam digerine de iki tane takmadan icim rahat etmezdi.
su an bunlar gecti artık öyle takıntılarım yok.
ama hala kapı aralıksa kapatırım, cekmece yarım acıksa kapatırım, icim rahat etmez benimde.
yazan bazı arkadasların daha ileri derecedeymis.
bence ilerlemeden doktora gidilebilir.
Gülerken iki baş parmagınızı yanagınıza götürüp nasıl gülüyosunuz yailginçmiş gerçekten. Takıntılar için psikyatriste giderseniz çözüme ulaşırsınız, ihmal etmeyin..
Evet öyle yaparken bide 4 parmağımı yumruk şeklinde tutarak diğer elimin avucuna vuruyorum
tedavi olmayı düşünmelisiniz, takıntılar herkeste vardır ama kimisi o takıntıyı gerçekleştiremediğinde huzursuz olur, sizinki o cinsten.
benim de basit takıntılarım var ama hayatımı onlara göre şekillendirmiyorum, olsa da olur olmasa da olur.
herkeste var diyerek normalleştirmeyin.
bir yakınım var, aslında çok severim ama görüşmek istemiyorum artık.
1 saat oturuyorsak bir saat boyunca özür diliyor, kırılmadın, yanlış anlamadın değil mi diyor.binlerce kez.
artık sohbeti bırakıp ona kırılmadığımı anlatmaya çalışıyorum.
çay veriyor mesela, sıradan vermeye başlıyor, en son bana verdiyse bunun için yüzlerce kez özür diliyor.
çok ama çok bunalıyorum. sizin yaptığınız da buna benzer bir şey sanırım.
bir de o gülme şeklini hiç anlayamadım, çok ilginç:26:
en acilinden, devlet- özel demeden bir psikiyatriste gidin..
yanlış bilgi vermeyin lütfen psikolog kesinlikle ilaçlı tedavi etmez zira böyle bir yetkiside yok zaten psikiyatri servisi ilaçlı tedavi yapar gerek duyduğunda. bence önce psikologa görünmelisiniz emin olun sizin ki gibi binlerce vaka ile karşılaşmıştır onlar zaten bi sonuç alamazsanız psikiyatriye gitmenizi söylerler size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?