üşengeclik ve ev temizligi

cikolata kiz03

kocasinin prensesi
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2014
220
84
38
Kizlar yaa ben cok usengecim ve hergub kendimi hasta hissediyorum bi gyn biyerim agriyor yarin baska yerim ayda bir heves gelir buyuk temizlik yaparim ama normal gunlerde uyanamiyorum esimi kahvalti ettirip ise gonderince bi yatip 1 de kalkiyorum sonra kahvalti edip yemek yapana kadar aksam oluyor evimiz duzenli tutamiyorum yani hergub temiz temiz olmuyor hep yarin dye erteliyorum kizlar tek benmi boyleyim yaa nasil cozum bulucam bu hastalik hastasi usengec hallerime

bence acil aile hekmliğine gidin ve tam kan sayımı yaptırın, herhangi bir değeriniz düşük olabilir, teyzemin kızı da sizin gibiydi, bütün gün uyumalar, herşeye üşenmeler falan, kızcağız da hatırlamıyorum ama bir değer yüksek ya da eksik çıkmıştı. ilaç falan kullandı düzeldi, tabi eğer dert ediyorsanız bu durumu:=)

Hayırrrrrrrrrrrrr bende senin gibiyim tıpkııııııı veeee neden böyleyim ya diye oflayıp pufluyorum gerçi sadece yemek yapıyorum haftada kadın geliyo ama yinede o kahvaltı çamaşır yıka ortalıgı topla yoruluyorummm bide eşim sivaslı çok yorucu yemekler istiyo kendimi çok yorgun enerjisiz hissediyrm hergün

valla bende öyleyim :)
her işi yapıyorum o kadar işte çalışıyorum
ama iş temizliğe geldi mi eyvah
yapmak istemiyorum hiç içimden gelmiyor

temizliği stres yapmışın galiba , uyuyarak temizlik yapmaktan kaçıyorsun bir nevi savunma mekanizması
sende hafta da bir yap , her gün yapma her gün kendini paralama bırak dağınık kalsın

Eğer fizyolojik bir probleminiz yoksa kış şartlarından, günlerin kısalmasından vs olumsuz etkilenmiş olabilirsiniz. Benim mesela hava soğuk olunca hiçbir şey yapasım gelmez, ev de yeterince ısınmamışsa girerim battaniyenin altına bütün gün. Temizlik konusunda harekete geçebilmek için size tavsiyem kendinizi motive edecek birşeyler bulmanız. Ben mesela ev kirlenmiş temizlik günüm gelmişse, fakat canım hiçç temizlik yapmak istemiyorsa açıyorum netten ev temizliğiyle ilgili yazılar okuyorum. kk forumda da bu konuda ipuçlarının falan olduğu, kadınların evlerini nasıl temizlediklerini ballandıra ballandıra anlattıkları konular var :) Bunları okuyunca acayip gaza geliyorum hemen kalkıp başlıyorum işe. Motivasyon önemli :)

Haftada bir gün dip bucak temizlik yapabilirsin
diğer günler yat
evi topla yemek ufak tefek toz al lavoba wc yıka yorulmazsın sterste yapmazsın

Aman ev işi ile uğraşmak çok fani yaa...Boş ver keyfinize bakın...Uyuyun bol bol,hatta benim için de uyuyun :)))

bende gebelikten dolayi boyleyim
kizimda kucuk kahvaltisi corbasi ...
birde surekli anne cisim geldi demiyor mu :)

kendimi gaza getiriyorum ki oturamiyorum bile gun icinde

ilk evlendigimde bende yatardim oyle saatlerce
kalkinca koltukta devam ederdim :)

cocuk olunca duzeldim valla :)

Tamda temizliğimi bitirip tabletimi elime aldım şak diye bu konu çıktı iyiki önce okumamışım valla konuyu okuyunca banada bi üşengeçlik geldi uykum var sanki ben bi gidip bi kaç gün uyuyupta geleyim

bence önce kendinize sosyal bir aktivite bulup motive edinki enerjiniz artsın depresyona girmişte olabilirsiniz.valla her yerim ağrıyor iş ,ev ,temizlik,bebek uykusuzumda ama mecbur olunca insan yapıyor biraz rahat mısınız yoksa ?

Bende sizin gibiyim. Ama üşengeçlikte öte pek çok sağlık problemim var. Sözlüm ile aynı öğrenci evini paylaşıyoruz. Genel olarak toplu tutmaya çalışsamda pek mümkün olmuyor. Allah'tan sözlüm anlayışlı biri. Yapsam kendini neden yordun diyor, çoğu zaman da temizliği ve yemeği o yapıyor Allah razı olsun.. İşte insanın (özellikle bizim gibi üşengeçlerin) birlikte olduğu adamın anlayışlı olması çok önemli :)

Valla saat öğlen 13:00 a kadar uyumayı başaran bayanlarımızın alnından öpüyorum
Baş ağrısı felan yapmıyor mu?
Çalışıyorum en erken 24:00 da yatıyorum.05:00 da kalkarım.Kızımı tuvalete götürmek için.07:00 da ayaktayım.
Anladığım kadarıyla çocuk ta yok.Neyin yorgunluğu bu?
Hele bir bebek olsun ben görürüm sizi.Mecbur uyanacaksınız.Temiz de olacaksınız.Bebek hasta olmasın ev tozlu olmasın derdin olacak.

Kizlarr cok haklisiniz tabiki tuvaletle bnyo temizligi cok sık yapiyorum ama en sevmedgim supurge yapmak yemek yapmak okadar stres veriyorki anlatamam birde bebek istyoruz olmuyor kendime cok stres yapiyorum calisiyordum ozaman boyle deildim ama evde olunca boyle oldum hic sevmiyorum soyle bi pratik pratik haliim yok ise gtmek istyorum cok skıldim sanirim hayattan ondan bu hallerim tabi esimle ara sira problemler var ve herseyi kaafamda cok büyüten bi insanim ondan sanirim bu uyusukluk

Insallahhhh olsin canim 3 aydir istyoruz fkat yok dha onubda stersi uzuntusu var ustumde

Insallahhhh olsin canim 3 aydir istyoruz fkat yok dha onubda stersi uzuntusu var ustumde
Mevlam tez zamanda kavuşturur inş.Ama bu bir neden nedğil.Çocuk için 4,5 yıl tedavi gördük biz o zaman evimi b.k götürse yeridir demem lazımdı.
Hem yemek yapmak stresten uzaklaştırır seni.Farklı lezzetler denemeye bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…