Üst kattaki komşu ve halıları :(

O apartmanın kuralları yokmu bildiğim haftada 1 silkeleme yapılır o da komşuya söylenir halı silkeleyeceğim camlarınızı kapatın diye haftada 1 mecbur alttan alınır ama sürekli sabır bozar tabi ki

valla bende de var bundan, gırgır sirkeliyo yıl olmuş 2016. hem de duvarlara çarpa çarpa sirkeliyo. ya ben evde çöpüme sirkeliyorum senin çöpün yok mu sen de çöpe sirkele dedim, iyi sirkelenmiyo diyo manyak. branda veya tente yaptırmak istiyorum her cama balkona da, bizimkiler karşı çıkıyo, bizimkiler de tuhaf.. amannnn elalem yüzünden rahatımızdan oluyoz nedir bu çektiğimiz arkadaş ya, tek huzur bulduğumuz yer ev, evimizde de rahat olamıyoruz..

Her insan böyle hassas düşünceli olamıyor işte umarım konuşarak orta yolu bulabilirsiniz

O zmn is baska. Sizin de bildiginiz zamanlarda havalandirma yapilabilir yilin belli donemleri belli camlardan hali asilabilir bsy kurutulabilr ama sofrabezi olmaz evde yokken olmaz her an her gun olmaz. Siz acikca son defa konusun cizgileri belirleyin. Insallah ise yarar.

Zor durum ama değişmeyecek sanırım.kavgada etsen değişmez sinir sisteminden olursun
Ya gorme

Sofra bezini lavaboya cirpmali bence.Zaten haftalik hali havalandiranlari anlamiyorum.Bence cikin uyarin bak canim ben rahatsiz oluyorum ben nasi alt kata asmiyorsam sende lutfen ayni hassasiyeti goster de.Allah korusun zibilyon tane hastalik var ortalikta

merhaba hukukçu değilim ama tecrübelerim dahilinde birkaç tavsiye yazacağım.
durumu her farkettiğiniz anda mutlaka fotograflarını ve videolarını çekin ve tarih olarak not alın.Aşağıdaki kanun maddelerinin de çıktısını alıp kapısına asın.apartman yönetiminin halı silkme gibi durumlara gün tarih saat belirterek bile izin vermesi imkansız çünkü yasak.haftanın hiçbir günü yapamaz..
uyarılarınıza ikazlarınıza rağmen bu fiile ısrarla ve huzuru bozmak maksadıyla (uyarıya rağmen) işlendiğini ispat ederseniz (şahitler fotolar vs ) yasal olarak da hakkınızı savunabilirsiniz.
bu tarz durumlarda ilk olarak belediyeye şikayet edin zabıta ile işe başlayın derim zabıta para cezası keser komşunuza..hatta bazen bimere cimere bile şikayet edenler oluyorkomşularını..

MALA ZARAR VERME
Türk Ceza Kanunu

Madde 151 - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Türk Ceza Kanunu
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
Madde 123 - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Kızlar mangal fikri süper ama benim bay doğru eşim asla yaptırmaz ayıp olur diye bize yapılsın ama biz yapmayalım saygısızlık olur diye düşünüyo. Neyse.. 15 aylık kızım var balkona çıkaramıcaz demekki halılar yüzünden of kaç kere dedim hatırlamıyorum silkme yada hemn kaldır diye, şu anda bide banyo halısını sarkıttı tepemizde komple halı var

Çok teşekkür ederim sağolun muhakkak çıktısını alıcam, ama eşim destek olmuyor bunu yaparsam benimle kavga bile edebilir

Çok abartıyor hatta gaz veriyorsunuz.
bunlar komşu dusman mi olsunlar.geçen çiçek sularken bir kaç damla.şu damlamis hemen şikayet etti komşu komsuyu sanki yağmur yaginca şu damlamıyor.
ben toplu yaşanan yerlerde kurallara uyulması taraftariyim ama insanlarda toleranslı olmalı.
Yok gürültü oldu şikayet,yok hali sirkeli şikayet
namusu cana mala yönelik saldırı olmadığı sürece torelansli olunabilir.
en azından öyle yapiyorum

Valla tolerans gösteren taraf hep sen olunca bi yerden sonra gösteremiyosun tolerans falan.. Size yemin ederim 27 yaşında kadınım asla yalan borcum yok kimseye saat 12den beri süpürge yapıyo üstelik her gün süpürülen bi ev, benim kızım bu ses yüzünden gündüz uykusunu uyuyamadı, eşimin sınavları var ders çalışıyo saat 17:30 insan 100 m2 evin 5 saattir neresini süpürür gerçekten anlamıyorum

Ben olsam alir cekerdim asaga.
Guzelcede konustum anlamiyor diyosun.
Baska care yok.
Tabi ilk olarak " bi dahakine asagi cekerim haberiniz olsun" de.
Ikaz etmis ol.

Bizim burada komsuda üst karttaki hali silkeliyor diye şikayetçiydi.diğer komşularla gaz veriyordu yine silkeledi. Diye
Komşu taşındı o gaza getirenler yüz sizce bu ne idaresizlik ne olmus silkelediyse diye arkasından atıp ttular

100M2 ev 5 saat supurulmezbiraz abartmiyormusunuz bebeğin uyku saatlerini söyleyin o saatlerde süpürge acmasin

Apartmanda bir gün belirlenir o gün halı silkelenir onun dışında saygısızlık olur .. Sizin gibi rahatsız olan komşuları varsa birlikte hareket edip kadını uyarın bence.. Ayrıca halı silkelemek gereksiz değil gayet gerekli birşeydir diye düşünüyorm ne kadar süpürge ile çeksekte silkeleme gibi tozu götürmüyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…