Üst Komşu gürültü

Zor günler geçiriyoruz anlayışlı olun diyenler olmuşta konusu sahibi gece koşturuyorlar diyor. Gidin ciddi uyarın zaten polis yada zabıtanın da yapacağı aynı şey, medeni insanlarsa tekrar yapmazlar zaten. ben milletin sorumsuzca doğurup ilgilenmedikleri veletleri yüzünden ev taşıdım. benim tepemdekiler bütün hayatlarını gece yaşardı çocukları ile birlikte öğleye kadar yatıp gece 4-5 kadar yatmazlardı. Sizi çook iyi anlıyorum ve sabır diliyorum

Alt ve üst katımda suriyeliler var. Bu virüs olayı başladığından beri işe gitmiyorlar ve gündüz öğlene kadar uyuyup işte şu an tam yazdığım saat dahil toplanıp muhabbet ediyorlar. Eskiden en azından belli bir saatte gürültüleri biterdi. Şimdi sabaha kadar gürültü patırtı bitmiyor. Ev aramaya başladım şu ortamda, düşünün yani...

Apartman hayatını bilmeyen apartman da oturmamali gerçekten. Bizim de gece olunca çıt çıkmaz binada mesela ama 7 8 ay önce bekar gençlere verdiler yan daireyi. Yatak odalarımız bitişik. Gece 4 alkış sesi son ses müzik delirmek üzereyiz artık. Uyardım Bi kere üstüme yürüdüler resmen. En son yönetime bildirdim. Ev sahibine gitti konu bir haftadr çıt yok bilmiyorum ne oluck insan gerçekten rahatsz oluyor.

Bu yaptığı ayıp işte. Apartman sonuçta illa ki belli bir yere kadar birbirimize müsamaha göstermeliyiz ama bu dediğim gibi bizim eski Dairedeki bebekli aile için normal olabilir bu anca. Ona tahammül edebilir insan ama bu yapılan saygısızlık. Anne babasını çocuklara gece geç saatte gürültü yapılmaması gerektiğini söyleyip susturabilir ama koşacak tabi benim çocuğum kafasında biri olduğu çok belli vurmaya karşılık geri vurmasından. Ben olsam utanırdım ertesi gün de kusura bakmayın derdim. Nasıl tipler peki belali kavgacı insanlar mi?
Tanımıyorum ki ama saygısız ve yüzsüz olduklari belli

Yani konu su an bumu olmaliydi ulkemizin ve dunayinin basindan gecen bu felakette komsularin cocuklarimizdan surekli sikayet etmesinden biz cocuklu ailllerde biktik napabiliriz varmi bir alternatifiniz...
Dovelimmi napalim cocuklar evlere hapis 1 aydir yorulmuyorlarki uykulari gelsin uyusunlar aksama kadar ya odev ya tv yada oynamaya calisma lari keske bunlari dert edecegimize tedbirlerimizi artirip birbirimize moral verip destek olsak Dua ile asacagimiz bu gunlerin geride kalmasi dilegiyle.... sizi elestirmek icin degil birde bu bakis acisinda bakmaniz icin yazdim sevgi ve saygiyla.....

Bu gürültü konularında hep aynı tipler hep aynı şeyi yazıyorlar kesin kendileri ve çocukları feci gürültü yapan üst kat komşu teyzeler!

Kimse kimseyi idare etmek zorunda değil, alta katta açsın sesi gecenin bir yarısı müzik dinlesin o zaman, ne de olsa evdeyiz stres altındayız diye. Ciddi olarak toplu şekilde şehirde yaşamaya bilmiyoruz , ruhumuz hala sosyolojik olarak köylü.

Gündüz vakti çocuğun yaptığı gürültü şikayeti değil. Gece10 dan sonra başlayan 1:30 - 2:30 kadar süren gürültünüzü kimse çekmek zorunda değil. Bizde de var aynı durum konuştuk, mesaj attık hala aynı devam. İnsan gece sürekli yere ne vurur veya çeker? Bütün gün yatıp, gürültü yapmak için geceyi bekliyorlar sanırım. Çocuk da o saatte uyanık olmaz, olmamalı. Hala çocuktur ses yapar diyorsunuz. Sanki dünyada bir çocuk bir bizim ülkede var, elin çocuğu saat en geç 10 da yatıyor, bizimkiler gece yarısını görmeden yatağa girmiyor, öyle terbiye vermişiz!

melatonin hormonunu bu kadar umursamaz davranın lütfen, ileride anlarsınız önemini ve gece uykusunun ne kadar kıymetli olduğunu, özellikle kanser gibi rahatsızlıklardaki önemini. Lütfen çocuklarınızı en geç dokuz on civarı uyutun, kendiniz de toplu yaşama uygun davranın sevgili gürültü yapan üst kat komşuları.

Bu arada gürültüden şikayet edenlerin şikayetleri muhtemelen kanartinadan önce başladı, sanki bu döndme özgüymüş gibi davranmayın.

Yani konu su an bumu olmaliydi ulkemizin ve dunayinin basindan gecen bu felakette komsularin cocuklarimizdan surekli sikayet etmesinden biz cocuklu ailllerde biktik napabiliriz varmi bir alternatifiniz...
Dovelimmi napalim cocuklar evlere hapis 1 aydir yorulmuyorlarki uykulari gelsin uyusunlar aksama kadar ya odev ya tv yada oynamaya calisma lari keske bunlari dert edecegimize tedbirlerimizi artirip birbirimize moral verip destek olsak Dua ile asacagimiz bu gunlerin geride kalmasi dilegiyle.... sizi elestirmek icin degil birde bu bakis acisinda bakmaniz icin yazdim sevgi ve saygiyla.....
Demek ki neymiş..
Çocukla hayat eve falan sığmıyormuş...
Şükür biz apartman olarak anlayış içindeyiz komşularla, rahatsız da olsam ses etmedim kimseye, çünkü bizimde sesimiz olur, olacak elbet dedim.

Ne diyelim, şu an öyle zamanlardayiz ki, herkes haklı...
Ne açıdan baksak haksiz yok..

Hanımefendi insanlar zaten yeteri kadar gergin tedirgin birde gece yarısı uyumak üzereyken patırtı çekmek zorunda mı? Hem neden hemen dövelim mi dediğinizi de anlamadım güzellikle uyarabilirsiniz gündüz zaten kimse çok takmaz ama gece de lütfen çocuklarınızı uyarın. Benim 8 aylık kızım var şuan da keşfediyor ama geceleri ses yapmaması için kucağımda gezdiriyorum sadece saygılı olursak hayat daha yaşanır olur eminim.
Dua dan ziyade insanımız sokağa çıkmasa zaten bu belayı savuşturacağız.

Evet yine bi ton “onlar çocuk ama eve tıkılıp kaldılar biraz anlayışlı mı olsak :KK68:“ yorumu yığılmış. Biz de evdeyiz tüm gün. Oturup tv telefon takılamıyoruz tüm gün. Çalışmak zorunda olan, ders çalışan insanlar var. Biraz da çocuklu aileler mi anlayış gösterse? Çalışma odam yukardaki canavarın odasının altında, gerçekten çocuğun fil yavrusu oldugunu düşünüyorum. Uyardım aileyi bir gün rahattım sonra yine aynı. Dedim brahma sakin ol çocuk o evde sıkılıyordur, evin diğer ucunda çalışmaya başladım. Ama yok göç mevsimi heralde dan dan dan vura vura kosuyor evde. Pek sevgili çocuklu aileler siz söyleyin? Biraz da sizde değil mi anlayış sırası? Biz insan değil miyiz acaba? Oda değiştiriyoruz yine kurtulamıyoruz ne yapalım sizin cocuğu tüm apartman mı büyütelim?

Gündüz yorun, hareketli aktiviteler yaptırın akşam erken uyutun mesela. Uyumuyorsa yatağa alıp kitap okuyabilirsiniz, masal anlatabilirsiniz, ninni söyleyebilirsiniz, hiçbir şey yapmazsanız sarılıp öpersiniz, gıdıklarsınız. Ben öyle yapıyorum. Neden dövmek geliyor aklınıza sadece?

Anlayış herkese lazım, ben akşam 22.00 da çocuğumu uyuturken üst kat ya da alt kattaki çocuğun gürültüsü yüzünden neden benim çocuğum gecenin 1'inde uyansın? Bir tek sizin mi çocuğunuz var?

ayy bizde de var aynı dert. Kaç kere tavana vurduk ama anlamadılar (biraz salaklar herhalde) eşim gitti konuştu geçen gece. Biraz mahçup olmuşlar sanki ama değişen bir şey yok. Gecenin 1’inde koştur koştur oyun oynanır mi? Valla gece gece koşturan düzensiz çocuktan hayır da gelmez söyleyeyim. Sabahın köründe de ben gürültü yapmayı düşünüyorum, uyansınlar sabah 6’da da görsünler.

ayy bizde de var aynı dert. Kaç kere tavana vurduk ama anlamadılar (biraz salaklar herhalde) eşim gitti konuştu geçen gece. Biraz mahçup olmuşlar sanki ama değişen bir şey yok. Gecenin 1’inde koştur koştur oyun oynanır mi? Valla gece gece koşturan düzensiz çocuktan hayır da gelmez söyleyeyim. Sabahın köründe de ben gürültü yapmayı düşünüyorum, uyansınlar sabah 6’da da görsünler.

Bence de sabah erken kalkarlarsa akşam da erken yatarlar belki :KK70:

Bence de sabah erken kalkarlarsa akşam da erken yatarlar belki :KK70:
Alicia ebeveynler zaten erken kalkmak istemedikleri için çocukları geç yatırıyorlar genelde. Ablam da aynısıydı, anne babam bakıyordu yazın. Köyde çayırda koşuyor sanki. Saat 11 olmuş yatmıyor çünkü ablam olan anası için geç yatıp geç kalkması makbul. Bizim evde sırf bu yüzden ablamla abim kavga etti. Anlatamıyoruz kıza altta insan var gecenin bu saati gürültü yapılmaz “ ama cocuktur yapar bir şey olmaz” dediler diyor. Gerizekalı mısın kızım sen, apartman burası kimse seni ve veledini tolere etmek zorunda değil insanlar işe gidiyorlar uyumak istiyorlar, rahatsız edemezsin diyoruz alınıyor! Sanki hz.isayı doğurmuş gibi “ ben anayım o çocuk” . He he bir sen anasın bir o çocuk!

Alt kattaki ergen çocuğu olan gürültülü komşumuza ben not bırakmıştım güzel bir dille. Işe yaramıştı.

Alicia ebeveynler zaten erken kalkmak istemedikleri için çocukları geç yatırıyorlar genelde. Ablam da aynısıydı, anne babam bakıyordu yazın. Köyde çayırda koşuyor sanki. Saat 11 olmuş yatmıyor çünkü ablam olan anası için geç yatıp geç kalkması makbul. Bizim evde sırf bu yüzden ablamla abim kavga etti. Anlatamıyoruz kıza altta insan var gecenin bu saati gürültü yapılmaz “ ama cocuktur yapar bir şey olmaz” dediler diyor. Gerizekalı mısın kızım sen, apartman burası kimse seni ve veledini tolere etmek zorunda değil insanlar işe gidiyorlar uyumak istiyorlar, rahatsız edemezsin diyoruz alınıyor! Sanki hz.isayı doğurmuş gibi “ ben anayım o çocuk” . He he bir sen anasın bir o çocuk!

Ya evet böyle birşey var maalesef. Ama çocuğun zaten erken uyuması uyanması gerekiyor hem fiziksel hem zihinsel gelişimi için uygun olan bu. Bazen benim de kızım gece uyumuyor geç saatlere kadar, uyumak istemiyor ama uykusu gelsin diye sakin şeylere yönlendiriyorum alıp evin içinde koşturmuyorum. Bazen ben de uyanmak istemiyorum erkenden ama alarm kurup uyanıyorum kızımı da uyandırıyorum yoksa bütün düzeni alt üst oluyor.

Şikayeti olan cimere iletirse en azından devlet bu durumu ciddiye alır. Dışarıda gezenlere nasıl ceza kesiyorlarsa bu insanlara da kabahetler kanunu göre 153 lira kesse, bu insanlar bunu yapamaz. Polisin çok işi var uğraşmaz diyenlere, görevleri bu uğraşmak zorundalar. Şikayet edilen kişiyle sohbet etmek yerine ciddi şekilde uyarsalar, kimse bu insanlar yüzünden ev değiştirmek zorunda kalmayacak. Zaten bunla sadece polis değil zabıta da ilgileniyor. Siz aman kimse bir şey yapmaz dedikçe, bu insanlar evde koşmayı kendilerine hak görüyor. Cimer üstünden yazın, açıkkapı üstünden yazın, tüm haklarınızı kullanın. En azından uğraştım dersiniz.

Konuyu dövmeye nerden getirdiniz anlamakta zorluk çektim. Direkt cocuklardan bıktım tarzı bir söylemim de yok yazımda. Ailecek yaptıkları gürültüden bahsettim. Özellikle gece yarısı. Bakiş acımı değiştirmek istemişsiniz ama bu belirttiginiz tarzda bir cümlem bile yok. Babam 3-4 saatlik uykuyla ise gitti ben uykumu alamadim burada anlayışsız ben olmuyorum. Gece yarisi yapilan sesten bahsediyoruz sanki gündüz herhangi bir yaramazliga tepki vermişim gibi lanse etmeyin

Back
X