Üst Komşu gürültü

Millette utanma duygusi kalmamış gerçekten. Onlar ses yaparken sorun yok, biz uyarinca kotu oluyoruz.

Tabi bunu uyarmam yani ama yinede rahatsiz edici neden aksam aksam temizlik dimi
Ayni seyi düşündüm 😀 ünlüler dedim villarinda oh ne güzel tek baslarina yasiyorlar 😀

Ayni seyi biz de karsi taraf olarak yasadik. Kirk yilda bir kayinvalidemler geldi, saat daha gece 12 olmamis, normal ses tonuyla salonda muhabbet ediyoruz. Dan dan dan duvara vuruyor yandaki. Hic aldiris etmedik tabii ki, boyle sacma hareket mi olur? Biz de dedik boyle ayip olmaz, insan gibi gelip konusun diye soylendik. Duymus olacak ki, bes dakika sonra zili caldi. Hanimefendi dedi ki ben sabah 5te ise gidiyorum, konusmayin uyuyacagim. Oldu.. Biz de dedik hanimefendi saat daha 12 bile degil, kirk yilin basi misafirimiz gelmis. Cocuk sesi yok, muzik sesi yok. Siz gidin mustakil evde yasayin. Kem kum etti, ozur diledi gitti. Yani tabii ki sizin komsunuz bizim gibi kirk yilda bir olan sesler cikarmiyordur, hakikaten rahatsiz edicidir ancak yine de cok pardon ama magarada mi yasiyorsunuz da duvara vuruyorsunuz? Onlar ses yapiyor diye siz de kaba mi davranmalisiniz? Insan gibi kapilarini calip derdinizi paylasabilirdiniz. Eminim ki onlar da daha dikkatli olurlardi.
Gece kimsenin kapısına gidilmez önerdiğiniz şey mantıklı değil “ kapımı kestiler” “ siz kim oluyorsunuz “ gibi şeylere gider, testosteron seviyesi yüksek canlılar olarak erkekler hır çıkarır. Tanığımız baba oğulu vurdular bu yüzden, ikisi de hayatını kaybetti sırf bu gürültü mevzusundan.

Ayy bizde de var o tiplerden. Daha önce kiracıydık. Eşim de çok duyarlıdır seslere en ufak seste uyanır vs. Üsttekilerden şikayet ediyorduk gece ses geliyo diye (mutlaka gece 12 den sonra bi tur banyo yaparlardı)
Güzel bir siteden ev alıp taşındık "nezih" diye...
Eski evi arattılar. Gecenin bi yarısı güm güm sesler, eşya çekme, sert terlikle dolaşmalar, sabahın köründe sesler, hatta yeni taşınanlardan biri akşam 10 dan gece 2 ye kadar çekiçle bişiler çaktı, yan daireye gttik ben değilim dedi bulamadık vs...delircem... sürekli yönetime şikayet etmekten ben utandım, bunlar uyarılmaktan utanmadı. Şimdi de güya sosyal izolasyon var ama üst kattaki çocuksuz çiftin yeğeni var arada geliyordu, bu karantina süresinde 2 haftadır yukarda misafirler sanırım, güm güm sabah 8, akşam 23-23:30 a kadar koşuyor. Normalde güzdüz işte olurdum şimdi malum sebepten evden çalışıyorum ve çıldıracağım! Ne sabah uyutuyor ne akşam. Üstelik bu kişiler normalde de gürültü yaptığı için( kadın ev hanımı, gündüz ev işi yapabilir gece güm güm napıyo veya garç gurç ne çekiyo anlamadım) 2 kere yönetime söyledim uyardıLar, bir kere de kendim gittim. Kusura bakmayın, yine bir şikayetiniz olursa gelip söyleyin demişti kadın sevimli bir şekilde ama.... İnsan az düşünür. Sosyal mesafe adına çıkmak da istemiyorum. Yönetime mi şikayet etsem bilemedim...ben utanıyorum artık...
burda "olur öyle şeyler, çocuk bu" diye bik bik konuşanların çoğunun çocuğu var ve zaptedemeyip aynı gürültüyü yapıyorlar muhtemelen... kimse kimseyi veya çocuğunu çekmek zorunda değil... siz evde karantinada bütün gün yatıyo olabilirsiniz ama hala ekmek parası kazanmak için sabahın köründe işe gitmek zorunda olan insanlar var! tamam gündüz belli satte koşar tabi ama sabahın körü veya geceyarısı değil! Arada benim yengem de gelir ve çocuğunu(üstelik hiperaktif) en geç 21:30 da yatırır veya koşturmaz evde oyalanacak başka bişi bulur, ilgilenir...keza sabahın köründe de öyle!Yok karantina varmışmış, yok anlayışmış, bu tipler karantina yokken de çok mu sessizdi sanki!

Neyse çok sinirlendim bu olayı savunanlara da, sonuç olarak siz çıkıp güzel güzel konuşup bir uyarın en azından...

Vallahi konu sahibi sonuna kadar haklısın...
Bende çok çektim o manyak komşudan...
Topuklu terlikle yürümesi,sabahın 3/4/5 farketmez esiyle kavgaları,sevişme sesleri ki o kavgadan sonra insan yüzüne bakmaz kocasının,gece 1 de kâh kah gülmesi,çocuğunuza çığlık çığlık bağırması,halı,çarşaf ne varsa silkmesi,son ses müzik açıp temizlik yapması ,sigara izmariti,saç yumağı ,oyun hamuru,simit,susam,pul biberi ber,kıl, tırnak ve bilumum malzemeler camın onundeydi...tatlı dille uyardım,sert doyledim olmadı...gece aynı hayatina gündüz gibi devam ediyordu...yapamazsın belli bir saatten sonra kimsenin özel hayatına rahatsızlık veremessin...senin evinde alt komsununda evi..oda dinlenmek uyumak ister...evin çelik kapısını bir kapatirlardi gece yataktan kalkardik...Allah'tan satıp evi en üst kata geçtik te birax rahatladik

Vallahi konu sahibi sonuna kadar haklısın...
Bende çok çektim o manyak komşudan...
Topuklu terlikle yürümesi,sabahın 3/4/5 farketmez esiyle kavgaları,sevişme sesleri ki o kavgadan sonra insan yüzüne bakmaz kocasının,gece 1 de kâh kah gülmesi,çocuğunuza çığlık çığlık bağırması,halı,çarşaf ne varsa silkmesi,son ses müzik açıp temizlik yapması ,sigara izmariti,saç yumağı ,oyun hamuru,simit,susam,pul biberi ber,kıl, tırnak ve bilumum malzemeler camın onundeydi...tatlı dille uyardım,sert doyledim olmadı...gece aynı hayatina gündüz gibi devam ediyordu...yapamazsın belli bir saatten sonra kimsenin özel hayatına rahatsızlık veremessin...senin evinde alt komsununda evi..oda dinlenmek uyumak ister...evin çelik kapısını bir kapatirlardi gece yataktan kalkardik...Allah'tan satıp evi en üst kata geçtik te birax rahatladik

Evet, kapıların gürültüyle kapanması da var, veya gece yarısı gürültülü şekilde apartman koridorunda yürüme, konuşma..
Örneğin biz bahçe katındayız, ben bile gece tuvalete vs kalkacak olduğumda yukarı veya yana ses gider diye terlik giymiyorum, kapıları usulca kapatıyorum vs...kedim sabahın köründe koşturunca onu sakinleştiriyorum 😂 ufacık hayvan tık tık bi ayak sesi var gerçi ama yine de yukarı gider diye düşünüyorum.

ben en alt katta bu kadar düşünürken bu insanların böyle düşüncesizce davranmasına deli oluyorum. İlk site toplantısında hepsine hesabını sorcam ama tek tek uyaracağım. Toplum içinde uyarılınca utanıp keserler belki. 🤬

Bizim altakiler hergün tak tak vuruyo bende yukardan zıplıyorum ne olacak böyle

Konu sahibinden daha çok dertliler varmış bu konuda 😂 konuyu görünce aylar belki de yıllar sonra girip yorum yapayım dedim 😂
Çoğumuzun ortak derdi malesef 😔 evleri neden bu kadar kalitesiz yapiyorlar ki. Bi standart getirmeleri lazim

Çoğumuzun ortak derdi malesef 😔 evleri neden bu kadar kalitesiz yapiyorlar ki. Bi standart getirmeleri lazim
Biz satın alırken ses yalıtımı var dediler, özellikle söyledik... yok efendim burası nezih bir site şu bu, olmaz öyle ses dediler...ses yalıtımı sözleşmede de yazıyor ama emin değilim gerçek bir yalıtım olduğuna..şeytan diyo firmayı ver mahkemeye 😂 ya da ince bi taş yünü koyuyolar, yalıtım yaptık mı yaptık...

Alttakiler mi gürültü yapıyor? Ben dayağa karşı değilim artık 😂😂 şaka bir yana uyardınız mı? Kesin uyarmışsınızdır ama birşey değişmemiştir, benimki de soru..
Onlar bizden çok yapıyor kalabalık bir aile on kişi falan var ben yalnız ca çok kısık film izliyorum daha doğrusu onu da izletmiyorlar

Back
X