• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üst komşu ile tartıştık

Yerinde durmayan çocuğunuzla başa çıkmanız için taktikler...

Çok hareketli, yerinde duramayan çocuğunuzu tatilde tutamıyor ve onunla bir türlü başa çıkamıyorsanız strese girmenize gerek yok. Cezaları kaldırıp, daha çok hareketli aktivitelere yer verirseniz rahat edebilirsiniz. Bu tip çok hareketli, enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli hoplayan ve zıplayan çocuklara sınır koymak ve planlı şekilde hareket etmelerini sağlamak çözümün birinci aşamasını oluşturuyor. Womenist araştırdı, işte yapabilecekleriniz...

Plan Yapın

‘Bu tip çocuklara kısıtlama gelmez’ demeyin. Özellikle evde her şeyi yapabilme özgürlüğü vermeyin. Yemek yeme, oyun ve televizyon izleme saatlerini ayırın, bunların dışına çıkmasına ve sınırlarını zorlamasına izin vermeyin. Yeri geldiğinde onu dinleyin ama karşı çıkışlarında taviz vermeyin. Sakin ve net olun.

Hayır demesini bilin

Kesin, kararlı ve net bir ses tonu ile söylediğiniz “hayır” kelimesini küçümsemeyin. Yeter ki siz kararınızdan vazgeçmeyin. İlk seferlerde zorlansanız da sizin istikrarınız ile sonunda bunu anlayacaktır. Beden dilinizi iyi kullanın.

Şeker tüketiminden kaçının

Az şeker tüketen çocuklar daha huzurlu olurlar. Hareketli çocuğunuza şeker vermekten çekinin. Onun yerine doğal meyveleri seçebilirsiniz.

Yeni ilgi alanları bulun

Bu enerjik çocuklar herşeye ilgi duyabilirler. Yeni öğrenecekleri şeylerle sakinleşeceklerdir. Onları piyano, gitar gibi müzik aletleri çalmaya teşvik edebilirsiniz. Dikkatini bir konuda toplamaya çalışması, ekstra enerji yakmasını da sağlayacaktır.

Mutlaka spor yaptırın

Yaş grubuna uygun olarak bir spor dalına yönelmesini sağlayın. Yüzme, basket, tenis gibi sporlar bedensel gelişimlerini desteklerken, zihinsel gelişimlerine de yardımcı olacaktır. Spor sayesinde sosyalleşen çocuk, kendini daha rahat kontrol etmesini de öğrenecektir.

Ses seviyesini azaltın

Evde olduğunuz zamanlarda sesli oyuncaklar oynamasına, evde bağırmasına izin vermeyin. Evde kısık sesle çalan müzik ona huzur verecek ve hareketlerinin azalmasını sağlayacaktır.

Bitki çayları ve ayranı deneyin

Özellikle kolalı içecekler hareketli çocukların beslenmesinde yasaklanması gereken içecek türüdür. Melisa, papatya, ıhlamur gibi bitki çayları sakinleştirici özelliğe sahip olduklarından çocuklarınıza sıcak veya soğuk verebilirsiniz. Ayrıca ayran, sağlıklı ve rahatlatıcı özelliği ile çocuklar için çok faydalı bir içecektir unutmayın.

Konuşun

Dikkatini bir konuda odaklayıp o konu üzerinde konuşmasını isteyin. Bunu bir egzersiz haline getirin. Ona, “dur,düşün, konuş” ve “dur, düşün, harekete geç” denklemini öğretin. Uygun dille ve oyunlarla anlatacağınız takdirde anlayacak ve uygulamaya başlayacaktır. Hatalı davranışlarında hemen kızmak yerine önce konuşmayı ve anlamayı deneyin.

Kaynak:Womenist.net

Ben komşumun telefonunun titreşim sesine uyanıp sabah 7 de odada telefon aradıgımı biliyorum 😂 kağıt gibi duvarlar.

Benim üsttekininde her sabah 7 de başlıyor telefonun alarmi 8 e kadar çaliyor. Herhalde erteliyor. Yahu ya 7 ye kurduysan kalk, kalkmayacaksan zamanin varsada 8 e kur.

Alt katlar haklı. Üst katlar haklı kim napacak şaşırdık. Çalışıyorum. Eve gelmem zaten 6 bu çocuk beni özlemiş oynamak istiyor ilgi istiyor. Bunuda malesef kacma bağırma ile yapıyor. Yaş itibariyle anlamıyorlar. Alt kat bina kötüyse haklı ama uyarma şekli ve verilen cvp şekli vardır. Biz anneler napalim parkta falan mı yatalım. 6 da evdeyim çocukla ilgilen sonra yemekle ilgilen sonra çocuğun yemeğiyle ilgilen. Uyut. Kendime ayiracagim özel vakit yok . Geceleri vicdanım tahammül etmiyor uyumaya artık düşünün. Şimdi biz anneler napalim bilmiyorum. 😔

Çok hareketli, yerinde duramayan çocuğunuzu tatilde tutamıyor ve onunla bir türlü başa çıkamıyorsanız strese girmenize gerek yok. Cezaları kaldırıp, daha çok hareketli aktivitelere yer verirseniz rahat edebilirsiniz. Bu tip çok hareketli, enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli hoplayan ve zıplayan çocuklara sınır koymak ve planlı şekilde hareket etmelerini sağlamak çözümün birinci aşamasını oluşturuyor. Womenist araştırdı, işte yapabilecekleriniz...

Plan Yapın

‘Bu tip çocuklara kısıtlama gelmez’ demeyin. Özellikle evde her şeyi yapabilme özgürlüğü vermeyin. Yemek yeme, oyun ve televizyon izleme saatlerini ayırın, bunların dışına çıkmasına ve sınırlarını zorlamasına izin vermeyin. Yeri geldiğinde onu dinleyin ama karşı çıkışlarında taviz vermeyin. Sakin ve net olun.

Hayır demesini bilin

Kesin, kararlı ve net bir ses tonu ile söylediğiniz “hayır” kelimesini küçümsemeyin. Yeter ki siz kararınızdan vazgeçmeyin. İlk seferlerde zorlansanız da sizin istikrarınız ile sonunda bunu anlayacaktır. Beden dilinizi iyi kullanın.

Az şeker tüketen çocuklar daha huzurlu olurlar. Hareketli çocuğunuza şeker vermekten çekinin. Onun yerine doğal meyveleri seçebilirsiniz.

Yeni ilgi alanları bulun

Bu enerjik çocuklar herşeye ilgi duyabilirler. Yeni öğrenecekleri şeylerle sakinleşeceklerdir. Onları piyano, gitar gibi müzik aletleri çalmaya teşvik edebilirsiniz. Dikkatini bir konuda toplamaya çalışması, ekstra enerji yakmasını da sağlayacaktır.

Mutlaka spor yaptırın

Yaş grubuna uygun olarak bir spor dalına yönelmesini sağlayın. Yüzme, basket, tenis gibi sporlar bedensel gelişimlerini desteklerken, zihinsel gelişimlerine de yardımcı olacaktır. Spor sayesinde sosyalleşen çocuk, kendini daha rahat kontrol etmesini de öğrenecektir.

Ses seviyesini azaltın

Evde olduğunuz zamanlarda sesli oyuncaklar oynamasına, evde bağırmasına izin vermeyin. Evde kısık sesle çalan müzik ona huzur verecek ve hareketlerinin azalmasını sağlayacaktır.

Özellikle kolalı içecekler hareketli çocukların beslenmesinde yasaklanması gereken içecek türüdür. Melisa, papatya, ıhlamur gibi bitki çayları sakinleştirici özelliğe sahip olduklarından çocuklarınıza sıcak veya soğuk verebilirsiniz. Ayrıca ayran, sağlıklı ve rahatlatıcı özelliği ile çocuklar için çok faydalı bir içecektir unutmayın.

Konuşun

Dikkatini bir konuda odaklayıp o konu üzerinde konuşmasını isteyin. Bunu bir egzersiz haline getirin. Ona, “dur,düşün, konuş” ve “dur, düşün, harekete geç” denklemini öğretin. Uygun dille ve oyunlarla anlatacağınız takdirde anlayacak ve uygulamaya başlayacaktır. Hatalı davranışlarında hemen kızmak yerine önce konuşmayı ve anlamayı deneyin.

Kaynak:Womenist.net

20 gunluk ust komşunun çocuk gurultusune takanlar için taktikler:

1)Kulak tıkacı takın

2)Azcık kendinizi de insancıkları da bi salın Allaşkınıza

Benim de yann komşum hoparlör açık arama yaparken dııttt dıııtt sesi geldi. Bana mı öyle geldi diye düşünürken, “yine açmadı” tarzı bişeyler dedi
evin içinde kaç kişiyle yaşıyoruz belli değil :D evimdeki yabancıya döndü bu ince duvar, dandik bina işi. en iyisi tv sesi falan açmak biz duvarlardan kaynaklı ses geçirme sorununu böyle çözdük. tv almadan önce ev çok sessizdi, her şeyi duyuyordum. şimdi onlar benim tv'mi duysunlar akşam otururken.

Kadin gurultuden rahatsiz oluyorum diyor hala uzlasin da uzlasin. Sizin uzlasmaktan anlayisiniz sesini cikarmayip gurultuyu cekmesimi. Apartman ortak yasam alani ise kimse kimseye saygisizlik edemez. Herkesin cocugu var at gibi kosturamaz. Cocuk bakmayi bilmeyen patir patir doguran insanlar burda ahkam kesiyor. Cocuk bu tabi kosucak. Bizimde cocugumuz var 4 yasinda evde at gibi kosmuyor. Allah askina cocuk egitmeyi bilmeyen kendini bir gram gelistirmemis , hayati sadece koca bulmak evlenmek cocuk yapip salmak ve gūn gūn gezmek olan kesim bi kendinize gelin yahu. Gunduz kusagi esra erolu bi birakinda su dogurduklarinizla ilgilenin.

Buna benzer bir şeyi ben de yaşadım. Ama yan komşum benden şikayetçi. Eve ilk taşıdığımız gün ayak üstü çalışıp çalışmadığım sorup, eşim de ben de çalışıyoruz deyince, "iyi bari gündüzleri evde olmazsınız" demişti. Hafiften gülümseyip bir şey dememiştim. 3-4 yaşlarında bir çocukları var. Çocuk bayağı hiperaktif. Bür tek uyuyunca gürültü yapmıyor. Onun dışında sürekli koşuşturup duruyor. Yetmiyor duvarda su saatinin olduğu metal bir kapak var. İkimizin de dairesinde aynı yere denk geliyor. Oraya vuruyor. Yemin ediyorum her vurduğunda yerimden zıplıyorum. Kadın da kocası da önümüzden geçer bir selam bile vermezler. Bir kez günaydın dedikten sonra cevap alamayınca, havaya baktım 😂 Bunun yanında kadın sürekli kocasına ve çocuğuna bağırıyor. Çocuğu dövüyor arada. Sonra da ağlama diye avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bir kez bile kapısına gitmedim. Çocuktur, oyun oynamak koşmak hakkıdır diye. Sadece şu dayak olayı yüzünden gidip şikayet etmek istedim eşim mani oldu. Gelgelelim kadın defalarca kapımıza geldi. Kocasını, misafir gelen annesini gönderdi. Sebep ise televizyonun sesi. Yani bir ara gidip mini hoparlör alıp, kulağımızın dibine getirip öyle izledik yine geldi. En son annesi gelince ben patladım. Kapı çalınca direkt tv durdurup kapıyı açtım. Kadına"gelin bakın, hangi ses seviyesinde tv izliyorum" dedim. Ve her şeyi anlattım. "Azıcık tv sesinden dolayı 13 kez kapımıza geldiniz. Ayıptır. Evimizde tv de mi izlemeyelim " kadın bana demediğini bırakmadı. Ben de bir daha kapıma gelmeyin. Geleceksen polis ile gelin dedim. Kadın bana karaktersiz, terbiyesiz deyip gitti.
Aldığım ders ise şu.: Demek ki ben de hoşgörü göstermeyip bir iki kez kapılarına gitseydim, ya da ilk geldiklerinde sizin de ev çok gürültü deseydim belki bu kadar yüz bulmazlardı. Apartmanda yaşıyorsak hoşgörüyü öğrenmemiz lazım.
Kusura bakmayın yazdıkça yazmışım. Yeni olay olduğu için içimi dökmüş bulundum. Affola 🥰

biz açılan konularda sesleri duyamıyoruz

bazıları konu açıyor sonra diyor ki topuğunu vurarak yürüyor

evde ben hangi odaya geçersem inadına o odada koşuyor

sesli sevişiyor, dinliyorum sesleri geliyor, akşam üzeri sevişmeyin dedim gece 2 de sevişme sesi geliyor

birileri sifondan ses geliyor diyor

yani özetle buradaki konular ile alttakinin haklı beklentisini yahut üstekinin olağan hareketini ölçemiyoruz

siz rahatsız olduğunuz için biraz daha hassas olmuşsunuzdur, onlar da taşınma telaşı ile az ilgilenmişlerdir, çocuklar da adapte olamadıkları için çok ses yapmıştır

hatta belki yeni taşınıldığı için halı vs yıkamaya gitmiştir o da sesi artırmıştır

hep yazıyorum yine yazayım üst katımdaki komşunun oğlu ev içinde yürürken ev sallanıyor

30 yaşlarında 100 kg civarında bir adam yavaş yürü diyemem ki

ama bir konu vardı attıkları adım alttan duyuluyor diye şikayete çıkmışlar, adam sadece yürüyorum evimde yürümeyeyim mi demiş

üstteki de haklı yani yürümesin mi

evet gürültü olmasın, mümkün olduğunca kimseyi rahatsız etmeyelim ama yere düşen oyuncak da konu edilmesin yahut @Spizella'nın kızının mini mini ayağı ile iki oda arasında gidip gelmesi de koşmak olamaz

aşağıya ses gider ama çocuk un hep acelesi olur her yere koşturarak gider, olağanın dışında hoplamalar haricinde evin içinde hızlı hareket etmelerinin çözümü yok, zira onlar o hızlı hareketin aşağıdan koşma olarak hissedildiğini maalesef algılayamıyorlar

oturarak oynatın da bir çözüm değil zira özellikle 5 yaş altı çocuğun oyun deyince aklına boğuşmak geliyor, kutu oyunu vs en fazla yarım saat idare eder sonra yine evin içinde harekete başlar
Bu yorumun alnı olsa öpsem. Çocuklara çocuk olduğu için kızılıyor. Yazık öyle kısmış sıkışmış durumdalar ki. Hele İstanbul çocukları evler ufacık duvarlar kağıt gibi. Konu sahibinin 19 yaşındaki oğlu hiç çocuk olmadan hiç koşmadan büyüdü sanırım.

siz yazdıklarımı okudunuzmu pardon pek sanmıyorum.ilk önce hasta ve raporlu olduğum gün rica ettim demişim ve kapıma gelen onlar bin katını yaparız diyen onlar..tek taraflı düşünmeye devam edin ben gayet medeni davrandım..
Yirmi günde nasıl bu noktaya geldiniz? En azından ilk hafta falan sesinizi çıkarmasaydınız da insanlar yerleşseydi.

Yorumları okudukca sasırdım yahu cocuk bunlar ya..sizin cocugunuz yok sanirim 🙄
Yani kadincagiz ne yapsin pandemi dönemi bebeler evde???

Plan Yapın

Hayır demesini bilin

Yeni ilgi alanları bulun

Mutlaka spor yaptırın

Ses seviyesini azaltın

Konuşun

Plan Yapın

Hayır demesini bilin

Yeni ilgi alanları bulun

Mutlaka spor yaptırın

Ses seviyesini azaltın

Konuşun

Sizce bu tavsiyeler kaç yaşa uyar

Yani bu sıralar benzer o kadar çok konu var ki sizin konudakilere kaç yaşında diye dönüp baktım 5 ve 2,5

Özetle yaşlarına uygun sportif sosyal aktivite kreş zaten ona da gidiyorlarmış

İsterseniz gitar ya da piyano çalsınlar, emin olun onu attan dinlemek de çok hoş olmaz

Malum 2,5 yaş kulaklık da takamaz virtüöz de olmadığına göre çıkacak nota gürültüsü müthiş olur

Dur düşün harekete geç de anaokulu eğitiminde yer alır lakin kaç yetişkin bunu hayatında uyguluyor da her çocuğun uygulayacağını varsayalım

Yemek yeme oyun tv saatinden taviz vermeyin demiş özetle her işin saati olsun demiş ki zaten evde geçen süre az

Bu tarz kuru kitabi tavsiyeler hayatı istediğiniz hale getirmez zira trafiğin de kuralı var toplumun da bir çok kanunu var ama ne trafik keşmekeşi ne toplum karmaşası bitmiyor

Kural konulması uyulmasını getirmeyeceği gibi ne olduğu belirsiz kaynak tavsiyesi ile de çocuk büyümez

Sizce bu tavsiyeler kaç yaşa uyar

Yani bu sıralar benzer o kadar çok konu var ki sizin konudakilere kaç yaşında diye dönüp baktım 5 ve 2,5

Özetle yaşlarına uygun sportif sosyal aktivite kreş zaten ona da gidiyorlarmış

İsterseniz gitar ya da piyano çalsınlar, emin olun onu attan dinlemek de çok hoş olmaz

Malum 2,5 yaş kulaklık da takamaz virtüöz de olmadığına göre çıkacak nota gürültüsü müthiş olur

Dur düşün harekete geç de anaokulu eğitiminde yer alır lakin kaç yetişkin bunu hayatında uyguluyor da her çocuğun uygulayacağını varsayalım

Yemek yeme oyun tv saatinden taviz vermeyin demiş özetle her işin saati olsun demiş ki zaten evde geçen süre az

Bu tarz kuru kitabi tavsiyeler hayatı istediğiniz hale getirmez zira trafiğin de kuralı var toplumun da bir çok kanunu var ama ne trafik keşmekeşi ne toplum karmaşası bitmiyor

Kural konulması uyulmasını getirmeyeceği gibi ne olduğu belirsiz kaynak tavsiyesi ile de çocuk büyümez
Şöyle ki
Başka insan örneklerine bakarsanız ben evimde yüksek sesle TV ve müzik dinlemekten imtina ediyorum.müzik aleti çalmıyorum ev ortamında..
Veya bu eve taşınırken tadilat yaptırmam gerekti. Tadilat saatleri sebebiyle 2 ay kadar sürdü ve ben kirada oturduğum eve 2 ay fazla kira ödemiş oldum
Sizce neden? Keyfime göre davranmadım
Kreşe gitmedim ve hep katta oturdum
Tamamen aile terbiyesiyle alakalı.. sürekli ailemiz tarafından uyarılırdık bugüne kadarda hiç şikayet almadık ..bir kere evimi temizletirken yardımcı bayan bilmeden kılim silkelemiş alt komşum geldi ve özür diledik..
Buraya çocuğu olan artı eğitimci olan hanımlarda yazıyor.
Siz eğer bütün bu kural ve çevreye karşı olan sorumluluklarınızı işe yaramaz kuru laf diye değerlendirip buna göre yaşarsanız hem kişisel hem resmi olarak hayatınızın bir döneminde tepki alırsınız.

Şöyle ki
Başka insan örneklerine bakarsanız ben evimde yüksek sesle TV ve müzik dinlemekten imtina ediyorum.müzik aleti çalmıyorum ev ortamında..
Veya bu eve taşınırken tadilat yaptırmam gerekti. Tadilat saatleri sebebiyle 2 ay kadar sürdü ve ben kirada oturduğum eve 2 ay fazla kira ödemiş oldum
Tamamen aile terbiyesiyle alakalı.. sürekli ailemiz tarafından uyarılırdık bugüne kadarda hiç şikayet almadık ..bir kere evimi temizletirken yardımcı bayan bilmeden kılim silkelemiş alt komşum geldi ve özür diledik..
Siz eğer bütün bu kural ve çevreye karşı olan sorumluluklarınızı işe yaramaz kuru laf diye değerlendirip buna göre yaşarsanız hem kişisel hem resmi olarak hayatınızın bir döneminde tepki alırsınız.

Sorum net

Sizce o yazdığınız tavsiyeleri kaç yaş için yazmışlar

Henüz tam konuşamayan 2,5 yaşındaki çocuğa uygun mu

O tavsiyeler ilkokul ve üstü çocuk tavsiyeleri

Kurallara uyulmasın vs demiyorum ama bir yazı ile tüm hayatı çözmüş olamayız diyorum

Evet hepimiz apartmanda büyüdük ama muhtemelen o apartmanların önünde sakin yollar bahçeler en önemlisi de kardeş ya da arkadaş ortamları vardı

Yaşım 41 ben tek çocuğum bu benim yaşımda olağan değil bizim apartmanda herkesin 2-3 çocuğu vardı

Çıkıp dışarıda oynanır en önemlisi de okula gidilirdi zaten akşama kadar dışarıdaki çocuk da akşam aile ile tv izlerdi

Şimdi evde çocukların olduğu saatte tv açmamak gerekiyor şiddet vahşet hak getire

Kreş zamanında 9 da uyuduğunu varsayarsak çocukların evde geçirilecek süre 3,5-4 saat geç saatte yapılan gürültüye tepkiniz de olağan

Yemek pişirilip yeniyor bir kısmında, kalan bölümünde de aile ile paylaşım saati, kitap okuma saati vs ama babası ile de boğuşmalı o yaş çocuğu, kardeşini de kovalamalı

Asıl sorun çocuklar değil esasen olağan yürümeleri dahi aşağıya katlayan binalar

Hepimiz diyoruz evimizde kafa dinleyemeyecek miyiz diye ve haklıyız ama çocuklar için de anne babası ile kovalamaca oynanacak tek saat aralığı bu

Saklambaç oynarken alttan vurdular yazmıştı bir arkadaş saat 19 civarında 27 aylık bebek koltuktan duvara koşup sobe yapınca

Annesiyle oyun oynayacağı başka zaman yok ki

Şöyle ki
elbette aile terbiyesiyle de alakalı ama şöyle bir fark var bizimle şimdiki çocukların arasında. biz sokaklarda oynardık. sokakta koşardık. ben evin içinde doğru düzgün koştuğumu hatırlamıyorum. tabii ki ailem uyarırdı ama bizim enerjimizi sokakta attığımız ve eve gelince yorgunluktan koşma ihtiyacı hissetmediğimiz gerçeği de var. :) bir de evler bu kadar dandik, kağıt gibi değildi. 8 sene kadar 40 yaşındaki binada oturduk. mesela o dairenin iç duvarları bile 25 santim kadardı, kalındı demek istiyorum. katlar arası daha kalındı. pencere açıkken sokaktan duyduğumuz gürültü ile kapalıyken duyduğumuz gürültü arasında bile fark vardı. nispeten daha yeni evler çok dandik ses konusunda. şimdiki evlerde gerçekten hapşırsak ses komşuda, normal sesle tv izlesek bile illa ki duyuyorlar.

elbette aile terbiyesiyle de alakalı ama şöyle bir fark var bizimle şimdiki çocukların arasında. biz sokaklarda oynardık. sokakta koşardık. ben evin içinde doğru düzgün koştuğumu hatırlamıyorum. tabii ki ailem uyarırdı ama bizim enerjimizi sokakta attığımız ve eve gelince yorgunluktan koşma ihtiyacı hissetmediğimiz gerçeği de var. :) bir de evler bu kadar dandik, kağıt gibi değildi. 8 sene kadar 40 yaşındaki binada oturduk. mesela o dairenin iç duvarları bile 25 santim kadardı, kalındı demek istiyorum. katlar arası daha kalındı. pencere açıkken sokaktan duyduğumuz gürültü ile kapalıyken duyduğumuz gürültü arasında bile fark vardı. nispeten daha yeni evler çok dandik ses konusunda. şimdiki evlerde gerçekten hapşırsak ses komşuda, normal sesle tv izlesek bile illa ki duyuyorlar.
Yan binada oturan komşularım çocuklarını arka bahçeye çıkarıp oynatıyorlar bisikletle geziyolar. Bizim önümüz arkamızı bahçe böyle Bi imkanımızda var.
Hem çocukta enerjisini atıp bu kadar hırçın olmaz çocuğun zıplaması kesilse sesi durmuyor o çoçuğada yazık ama banada yazık

Yan binada oturan komşularım çocuklarını arka bahçeye çıkarıp oynatıyorlar bisikletle geziyolar. Bizim önümüz arkamızı bahçe böyle Bi imkanımızda var.
Hem çocukta enerjisini atıp bu kadar hırçın olmaz çocuğun zıplaması kesilse sesi durmuyor o çoçuğada yazık ama banada yazık
evet olması gereken o aslında ama karşınızdaki insan belli ki bunu yapmıyor.
peki devam ediyor mu gürültüler, ne yapmayı düşünüyorsunuz?
karşınızdaki de çok inatçı.
aranızda üslup sorunu da olmuş. aslında en başından bi kek börek yapıp yeni taşındıkları için sanki tanışma amacıyla kapılarını çalmış gibi yapıp bu söylediğiniz gayet mantıklı fikri o zaman söylemiş olsaydınız uygularlardı belki. ama bu saatten sonra siz hangi öneriyle giderseniz gidin ters tepecek gibi düşünüyorum, üzgünüm.
benzer şey bazen bizde de oluyor, alt komşunun torunları gelmişti bi ara, üstelik hava harikaydı ve bizim burnumuzun dibinde park var, parka güvenmiyorsa bahçemiz var bahçede daha rahat oynarlardı çocuklar ama yapmadılar nedense ve o çocuklar 3 gün kadar kesintisiz ortalığı inlettiler.

Sürekli gürültü zor tabi ki ama sizin yaklaşımınız da hoş olmamış. Bizim de üst katımız da çocuk değil adeta boğa var 😂 ama ne yapayım pandemi var idare ediyorum. Güm güm koşuyorlar sürekli. Benim oğlum koşsa hemen durduruyorum ses olmasın diye. Ama bazı çocuklar laf dinlemiyor.

Benim kapıma alt kat komşum gelse misafiriniz gelebilir ama sık sık gelmesin dese cidden o dakika itibariyle hiç kibar olmam çok net. Evimde ki misafire de ayda yılda olsun diyemez kimse kusura bakmasın. İç içe daireler yapıp ses yalıtımı yapmamışlar normal yürüsen bile ses oluyor bizim dairelerde yerler parke değil sesi iletiyor direkt.

Back
X