üst komşu ile tartıştık

hiç gerek yok çok sıkmaya, oynasın çocukcağız, alttaki de çok rahatsızsa sesten mustakil eve taşınsın bir zahmet. apartman yaşamındayız duvarlar kağıt gibi, mutlaka ses çıkıyor.
Çok sıkmayacağım artık inanın ki birkaç gündür yapıyorum zaten... Ah biraz anlayış olsa! Küçükken neler neler yapardık.

Gerçekten oyle bak şuan oturdugum evde duvarlar aynen dedigin gibi kağıt sanki normal konuşma seslerini bırak yan dairede ki telefonla konuşsa telefondakinin sesini duyuyorum o derece bizde 1.5 yasinda bebek var yan dairede 4 yasinda diger yanda 1 yasinda illa ki ses cikiyor birde katta yaşlı teyzemiz var inan kadın sesini cikarmiyor 90 yasinda olmasina ragmen kimse birbirine saygisizlik etmiyor baska türlü kimse bi yerde barınamaz zaten bu isler hoşgörü ile yürür

aynen öyle, öyle abartıyorlar ki yakında bebek ağlıyor diye şikayete çıkacak insanlar.
sanki çocukların on/off tuşu var.
valla tek cumle, öyle sessiz sedasız rahat etmek,emekli hayatı istiyorsa mustakil evde otursun insanlar.

kadın şikayette bulundu diye kendi çocuğunuza neden bunları yaşatıyorsunuz, hukuki olarak da bir şey yapılmıyor bildiğim kadarıyla, en fazla ufak bir para cezası.
çocuğunuz sadece bir kere çocuk olacak bir kere 4 yaşında olacak. hele ki şu pandemi dönemi zaten zorken çocuklar için, daha da zorlaştırmaya ne gerek var. lutfen çocuğunuza bunu yapmayın, çok çok uyarıyorum dinlemiyor, yapacak bir şeyim yok dersiniz.
çocuk sesi supurge, makine, tv falan gibi isteğe bağlı bir ses değil, doğal bir ses.
Kesinlikle katılıyorum bu dediklerinize sizin bile isteye yapmadığınız sesler için baskaları rahatsız oluyor diye evinizde diken üstünde oturmayın çocuğunuza da çocukluğunu zehir etmelerine izin vermeyin

Kesinlikle katılıyorum bu dediklerinize sizin bile isteye yapmadığınız sesler için baskaları rahatsız oluyor diye evinizde diken üstünde oturmayın çocuğunuza da çocukluğunu zehir etmelerine izin vermeyin
İzin vermiyorum artık,2 ay boyunca çocuğu ksııtladım,engelledim,şimdi kzııyorum kendime... Keşke yapmasaydım. Aşırı bi gürültümüz de yoktu üstelik.

Ben de hep yapma etme diye diye cocugumun ozguvenini zedeledim 😔 gecen donem anaokuluna baslatmistik, ogretmeni kendine hic guvenmedigini soyledi. Ben de evde resim falan yapiyorum onunla ama kendisi yapmak istemiyor, ben yapamiyorum hep bozuyorum diyor 😔 apartmanda cocuk buyutmek cok zor. Rahatca kosup oynayabilecekleri bir cocukluk veremiyoruz onlara. Kitap, oyun hamuru, boyama vs. Bence bunlara degil, topraga, tasa, camura dokunmaya, bocekleri, cicekleri ellemeye, düşüp kalkmaya ihtiyaclari var.
Kucuk cocuklu aileler ( eger cocuklarini onemsiyor iseler) ya bahce kati evde otururlar ya da evin zeminine ses yalitimi yaptirirlar!! Bu ikisini de yapmayanlar ancak cocugunu ve komsununu bunaltir!

Biraz anlayışlı olsanız... Komşunuzun yaklaşımı da yanlış ama! Benim de oğlum 4 yaşında... Havalar soğuk,dışarı çıkaramıyorum,çıkarsam pandemi var,götürecek bi yerde yok. Oğlum biraz gürültü yaptı diye komşu şikayette bulundu ki uyarmayan,rahat bir anne de değilim. Konuştum kendisiyle,durumu anlattım,uyarmanız lazım diyor. Yahu uyarıyorum diyorum,anlamıyor. Yani çocuklar tüm gün evde,enerjilerini atamıyorlar,sıkılıyorlar. Ben ister miyim çocuğumun gürültü yapıp insanları rahatsız etmesini? Çocuğu baskılamaya başladım onların yüzünden,tablet bağımlısı oldu,millet rahat etsin diye.. Yapma,koşma,etme diyorum sürekli,psikolojisi alt üst oldu,engelledğim için hırçın olmaya başladı,onlar da resmen biblo gibi köşede durmasını bekliyorlar çocuktan... Velhasılı kelam, Allah komşunun da hayırlsını versin. Siz de biraz alttan alsanız iyi olur. Anlayış iyidir,zarar gelmez. Siz böyle üstüne gittikçe ters teper. Rica etmişsiniz amenna ama bence siz de biraz üstlerine gitmişsiniz ki,kadının da tavrı değişmiş.
gitmedim diyorum hanımefendi üzerine gitmedim zaten tansiyonum çıkmıştı kalbim yerinden çıkacak gb olduğum için çıkıp rica ettim nefesim bile yetmedi konuşmaya hatta başka çocuklarda geliyo o ne olacak dedi o olur dedim ama hergün rahatsızım dedim aşağı indim aynı devam etti ertesi günde ertesi günde ve ertesi günde derken 15 gün oldu ricamın üzerinden ve şunuda farkettim.yemek yaptığı zaman çocuğu zaptedebiliyor 2.5 yaşındaki bebeği uyuttuğunda da çocuğu zaptedebiliyor.kendileri uyuduğundada çocuğu zaptedebiliyor.sonuç ben kim köpek oldum anlatabildimmi. zaten hep banacı olmalarını kapımıza geldiklerinde iyice anladım..

Apartmanlarda oturanların ortak çilesi, gürültü, toz silkeleme falan...
Allah anlayışlı komşularla karşılaştırsın.

Kucuk cocuklu aileler ( eger cocuklarini onemsiyor iseler) ya bahce kati evde otururlar ya da evin zeminine ses yalitimi yaptirirlar!! Bu ikisini de yapmayanlar ancak cocugunu ve komsununu bunaltir!
kesinlikle katılıyorum.hem karnım doysun hem pastam dursun istiyolar. birde direk sordukları sizin çocuğunuz var mı? var veya yok konu bumu e var ama büyütmüşsün 18 yaş çocuğu doğurdum ben sanki hiç küçük olmadı.
birde şunu farkettim aslında bu kadın çocuğuna zarar veriyor muhtemelen küçük çocuğa ilgi gösterdiği için büyüğü zıvanadan çıkmış., sayemde çocuk biraz ilgi görecek bence..
insanlar 2.çocuğu yaparaken 40 kere düşünüyolar.

Benim 2 ve 4 yaşında iki oğlum var. Dışarı çıkamıyoruz pandemi var üstelik kış mevsimindeyiz.
Evde 1 saatlik uykuları var. 3 saat ses çıkmıyosa akşam yatana kadar ses çıkıyor. çocukları zabtetmek zor. Eskisi gibi değil ki sesin çıkmıcak desin annelerimizde, bizde koltuğa sinelim. Alfa kuşağı bunlar 🤦🏻‍♀️
Allahtan lojmanda oturuyorum da herkesin sesi birbirine gittiği için kimse ses etmiyor 🤷🏻‍♀️☺️
Sadece kadınla kocasının üslubunu hoş bulmadım. Çorba muhabbeti ne ya üstelik kocasına ne ? Tövbe est.

Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya apartmanda yaşıyorsunuz farkında mısınız hanımefendi bir binanın içinde kaç kişi yaşıyor ki çocuklu ailelerde var. Tamamen sessiz bir ev istiyorsanız müstakil ev bakacaksınız kusura bakmayın. Sizin gibiler gürültü istemiyor diye çocuklu aileler apartmanlarda oturmasın mı yani bu çok büyük bir bencillik. Bizimde bir alt komsumuz vardı aynı sizin gibi bizde cocuk yok herkes erken yatmış aksam 9da adamla karısınız gece 12de üst kata sopayla vurmasına uyandık kapılarına gittim noluyor diye çok ses yapıyorsunuz demez mi gözüm döndü o an adam rahatsızbildigin bu tarz insanlar apartmanda oturmamalı bence insanların huzurunu kaçırıyorsunuz gidin yeşillik icinde tek katlı evlerde oturun
işte uslub bu olunca ortalık karışıyor malesef..
o çocuğu ben doğurmadım doğuran eğitecek onun kafasını yaşıyorum. bende yüksek sesle müzik açmayı istiyorum
balkonda mangal yapayım isterim mesela
bi müzik aleti çalayım isterim
bu kafayı yaşıyorum uyarmı size bu şekilde komşu kafalarımız uyuşurmu

Bizim üst komşumuzun çocukları da her gece zıplarlardı tepemde. Çıkıp konuşmak isterdim ama annem izin vermezdi.Hele sınav zamanımı sanki bilirler, inadına o zamanlar daha çok zıplarlar gibi gelirdi, uyutmazlardı 😔 Annem komşuluk hakkı die bi kere ses ettirmedi.Şimdi çocuklar büyüdü vs..
Zamanında çıkıp konuşmadığıma mutlu muyum değil miyim kestiremedim şimdi düşününce.Sadece zor bir durum,Allah yardımcınız olsun.

Rica ediyorum beni alintilamayin artik. Size verecek cevap bulamiyorim cidden!

Günde belirli zaman dilimlerinde çekilir de sabahtan akşama kadar kimse ses çekmek zorunda değil haklisiniz. Çok ses çekmek istesek kendimiz cocuk yaparız. Havalar da bu sene çok iyi gitti, bu hafta hariç. Herkes yazmış kış vs diye ama ben iç Anadoludayim havaların bahar havasi gibi olduğu günler oldu. Çıkart 1-2 saat oynasin enerjisnini atsın cocuk.

Sürekli olması sıkıcı ama sizde onlara hak verin erkek çocuğu ve durmuyor hava soğuk dışarı çıkılmıyor her yer kapalı çocuklar da bunaldı. 1 saat sabit kalsalar günün çoğu ayaktalar
Karsilikli olarak idare edilmeli ama bunlar o gürültünün 10 misliyle tehtit etmisler erkek cocuk yarqmazdir ama 5 yas anlar konuşmalı cocukla karsilikli anlasilmali yoksa tabiki cocuk cocuktur

Komşu gürültüsünden bizde çok cektik tabi bizde ki çocukların yaşı küçük değil di evde çift kale maç yapan bile vardı, tabi bunların yanı sıra halı ve sofra bezi silkeleme çöp son ses müzik atma vs baska sorunlarda.

10 küsür yıl önceydi 1.katta oturuyorsan herseyi cekmek zorundasın demişlerdi.

Siz de birkaç gün bekleyin ona göre adım atarsınız.
Alttakinin cani ciksin der gibi birinci kattaysan cekmek zorundasin nasil bir mantiktir ya. Insanliktan nasibini almamislar resmen.

Şurayı okuyunca komşularımın değerini bir kez daha anladım valla Allah razı olsun komşularımdan. Tabiki bende onların sesini tolere ediyorum ama çok şükür şimdiye kadar 1 kez bile bırak kapıya gelmeyi en ufak bi dokundurma yapan olmadı. Bi kez bile yapma etme demem gereken bi durum olmadı. Karşılıklı anlayış çok önemli.

Şurayı okuyunca komşularımın değerini bir kez daha anladım valla Allah razı olsun komşularımdan. Tabiki bende onların sesini tolere ediyorum ama çok şükür şimdiye kadar 1 kez bile bırak kapıya gelmeyi en ufak bi dokundurma yapan olmadı. Bi kez bile yapma etme demem gereken bi durum olmadı.
Bende bende neyse altta oturan yok 😂

Back
X