Üst komşu laneti çıldırmak üzereyim!

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
kızlar merhaba, üst komşu resmen ahırda yaşıyor. Çocuğu var anlıyorum 7 yaşlarında ama çocuk okuldayken bile kadın güm güm sürekli evde dolaşıyor. İnsan bi oturmaz mı tv izlemez mi uzanmaz mı? Kaç defa eşim gitti tamam dikkat ederiz dediler, en son kapıcı gitti ona da ( hamileyim evden çıkamıyorum ilaç aldığımdan uyuyorum genelde ) bayan rahatsız oluyorsa arka odada uyusun dedi kapıdan duydum. Kavga etmek istemiyoruz düzgün bi sitede oturuyoruz. Az önce duvara vurdum daha da çoşkular, eşim yurt dışında şuan. Kafayı yemek üzereyim müzik açsam alt komşum kuzu gibi onları rahatsız etmek istemiyorum. Var mı kurtulmanın yolu ? Deli olacağım çirkef tipler ayrıca belli yani. Suratsızlar... kadın sabah sekizde başlıyor tepinmeye bişeyler çekmeye, zannedersin showroom sürekli eşya değiştiriyorlar kapıları gıcırtılı. Eşim de çok yü göz olmak istemiyor daha fazla. Toplantıya bişe gitmiyorlar apartman toplantısı olunca.

sadece yürüme ve eşya çekme sesi mi yoksa müzik tv gibi gürültüleri var mı?
şikayetçi olduğunuzda, evlerindeki ses belli bir desibelin üzerine değilse hçbir şey yapılmıyor, ayak sesiyle de desibel sınırını aşabileceklerini sanmıyorum.

Ya şimdi ne yazsam bilemedim. Evde yürümek, eşya çekmek bu insanların en doğal hakkı. Hani koşturmaca deseniz, aşırı sesle müzik deseniz, tepemizden pencereme yemekler döküyor deseniz haklısınız diyeceğim de... Anlattığınız gürültü tarzı da çok göreceli yani. Yürümek filan... eşiniz kaç kere kapılarına gittiyse ve dikkat edeceğiz dedilerse, öyle çirkef insan değiller demektir. Siz çirkef görmemişsiniz. Çirkefler genelde " ona neymiş, rahatsızsa müstakil eve çıksın" der.
Bana öyle geldi ki duvarlarınız çok ince ve siz de sese karşı aşırı hassassınız. Bütün gün uyuyorsanız bence de arka odada uyuyun, kadın yanlış bir şey dememiş. İnsanlardan 24 saat uyku sessizliği de bekleyemezsiniz yani. Gün içinde yürüyecek de evinin işini görecek de tabii ki. Kaç kere şikayete gitmeniz, apartman görevlisini göndermeniz bana biraz da sizin geçimsiz olduğunuz izlenimi verdi, anlattığınız gürültü türünü düşünürsem. Sizi çok da haklı bulamadım, kusura bakmayın.

Ayak sesi ve çocuğun bağırmaları, annesinden bişey isterken bile bağırıyor geçen ayıptır söylemesi hamburgeeeeer diye bağırıyordu. Çocukta sıkıntı varsa bi merkeze görülebilir. Sitede saha var çocuk evde maç yapıyor velet. Dediğiniz gibi bu şartlarda anca benim desibelimi geçer bu caniler....

Sizin de düşünceniz göreceli ama arka odada yatıyor uyuyorum zaten uykudan ses için kaç defa uyandım. Daha önce de üst komşum oldu fakat hiç oturmadan sürekli ses olması İnan'ın rahatsız edici. Ağır eşyaları çeker insanlar temizlik yapar biz de yapıyoruz ama her gün garç gurç eşya çekmiyoruz ya da kaç çocuklu aile tanıyorum evde top oynayıp babasıyla koşup gooool diye haykırmıyor. Hava mis, koskoca bahçe... tamam dese de her uyarıdan sonra fazlasını yapması inat oluyor. Hastalık özel bir durum. Alt katınızda hasta ve ya yaşlı biri varsa dikkat etmek zorundasınız. Apartmanda oturuyorsanız saygı göstermek zorundasınız. Ben doğduğumdan beri kira olduğumuz dönemde rahat on ev değiştirmişmişiz. Bu ilk... yine de yorumunuza saygı duyuyorum.

Ah canım aynısından b izde de var .Böyle görgüsüzlere çare yok .Sadece taşınmalari için dua edecegiz

Ev sizin ise tavana yalıtım yaptırabilirsiniz. Onun dışında savcılık değil de bir avukata gidip danışabilirsiniz.

Bizde de bir üst komşu var. Biz de onu mahkemeye verecektik. Avukat evet mahkemeye verebiliriz demişti.

Ust katta oturan iki cocuklu kadinim cocuklarim cok erken kalkiyor hemen salona gotururum herkesin yatakodasi ayni bolumde diye terliklerin altina hali kaymazi kestim yururken ses vermesin diye evde top oynamak muzik son ses vs.. Yasak.benmi anormalim acaba alt komsum cocuklari rahat birak oynasin diyor karsi komsu kizim babasini yolcu ediyorken kapiya cikip sessiz olun diyor.baskada kimse sikayet etmiyor bizden.nispet yapiyor komsunuz iyi niyet varsa pek sikayet olmaz cunku insanimiz idare ediyor

Bizim ust katta da kapilari carpma așkı var. Gece 4 e kadar cat cat carpiyorlar. Duzgun konustuk, tartıştık olmadi. Ben duvara vursam onlarda vuruyor. Finallerim bittikten sonra sikayetci olmayi dusunuyoruz. Eve alet takip sesin boyutunu olcuyorlarmis. Ben mi hassasim onlar.mi hakli adalete birakacagim. Sizde sikayetci olabilirsiniz.

cam tikirdatma olayi orijinalmis banada ilham kaynagi oldunuz tesekkurlsr :)

Bana gelip dese ben çocuğu zaptedemiyorum ama kendim dikkat ederim geçmiş olsun diye anlarım İnan. Sizin alt komşunuz olmak istedim bi an

Bizim üst katımızdaki kadın aynı böyleydi. Sınava hazırlanırken sessiz olmasını istesem sinir krizleri geçirir eve kim varsa toplar tepede zıplardı durmadan. Baktım olmuyor çirkefle çirkef oldum. Sindirdim onu baya. Sonra çocuk bakmaya başladı, bu sefer de polis çağırdım o bir süre idare ediyordu. Sonra aynen devam. Sinirlerim kaldırmayınca en sonunda taşındık. Mahkemeye de verdik bu arada tüm apartmanda imza verdi. Ama yok hiçbir şey olmuyor. Yani şöyle söyleyeyim polis kapıya gelip zile basıyor ya o zaman kapıya çıktıkları için ses duruyor ya polis gürültü yok deyip gidiyor. Para cezası bile yok. Ne mahkeme ne polis hiçbir şey kar etmiyor. En iyisi taşınmak.

Süpersiniz ya çok iyi fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…