- 27 Mayıs 2017
- 431
- 920
- 53
Ya her gün evde o kadar eşya neden çekilir ? Yere sert basınca ayakları acımıyor mu? Allah'a havale ediyorumBizim tepemizdede aynı, kadın ve kocası bam güm yürüyorlar sabahın 6.sında eşya çekip güm diye yere bırakıyorlar,karşı komşuda öyle çelik kapıyı var gücüyle kapatır.ikisi sözleşmiş gibi geldiler buraya,onlardan önce daha kendini bilen insanlar vardı,birazda sese karşı hassasım.söyleyince bide inat yapıyorlar, ALLAHA havale ediyorum.
Bebeği tam uyutup onların gürültüsü yüzünden uyandığını görürseniz o zaman da ben sizi görürümÇok haklısınız şuan onu yaşıyorum şu halimle bana bınu çektiriyorlar ya Allah'a havale ediyorum. Çocuk doğunca görürler onlar
Ben çocuk için bişey demiyorum zaten çocuğa okey laf geçmiyor ama insan ayak sesini, eşya çekme saatini de ayarlar sanki istese ... benim de olunca çocuk sesi olacak ben başında zaten alt komşuma söyleyeceğim kusura bakmayın bebek geliyor sesi size gelecek misafirlerin gürültüsü olabilir diye... ama kadın da kocası da at gibi yürüyorsa gece yarılarına kadar, eşyalar perili ev gibi yerleri kazıya kazıya yer değiştiriyor bi kapı da yağlanmıyorsa ben onlara insan gözüyle bakmam ... anlayış çocuğa olur koca insanlar sağlıkları yerinde , dikkat etmiyorsa ona anlayış gerekmez.Bebek doğunca sizin de çok gürültünüz olucak. Dün gece komşum 11 de çoçuğunun ismini çığırdı, sanki bizim evde bağırdı kadın.
Ama Eminim ki bnm oğlumun yere fırlattığı oyuncaklar da onu hoplatıyordur yerinden.
Şimdi hamilesiniz herşey süt liman hele bi doğurun az büyüsün ayaklansın o zaman karşılıklı anlayışı keşfedersiniz..
Gayet zaptediyorum bu da bahane oldu artik kurallar dizisine uymayan buyuklerin buyuttugu simarik nesil buyuk kizim 5 yasinda kapiya ciktigimizda sessiz olmasi gerektigini bilir 10 aylik kardesi agliyorsa o an sessiz ol ufaklik uyuyanlar olabilir diyor tamamen egitimle ilgili ben piremses dogurmadimki kurallara uymayi erkenden ogrenmeliler bence.iltifatiniza cok tesekkur ederim mutlu oldumBana gelip dese ben çocuğu zaptedemiyorum ama kendim dikkat ederim geçmiş olsun diye anlarım İnan. Sizin alt komşunuz olmak istedim bi an
eski komsum boyleydıkızlar merhaba, üst komşu resmen ahırda yaşıyor. Çocuğu var anlıyorum 7 yaşlarında ama çocuk okuldayken bile kadın güm güm sürekli evde dolaşıyor. İnsan bi oturmaz mı tv izlemez mi uzanmaz mı? Kaç defa eşim gitti tamam dikkat ederiz dediler, en son kapıcı gitti ona da ( hamileyim evden çıkamıyorum ilaç aldığımdan uyuyorum genelde ) bayan rahatsız oluyorsa arka odada uyusun dedi kapıdan duydum. Kavga etmek istemiyoruz düzgün bi sitede oturuyoruz. Az önce duvara vurdum daha da çoşkular, eşim yurt dışında şuan. Kafayı yemek üzereyim müzik açsam alt komşum kuzu gibi onları rahatsız etmek istemiyorum. Var mı kurtulmanın yolu ? Deli olacağım çirkef tipler ayrıca belli yani. Suratsızlar... kadın sabah sekizde başlıyor tepinmeye bişeyler çekmeye, zannedersin showroom sürekli eşya değiştiriyorlar kapıları gıcırtılı. Eşim de çok yü göz olmak istemiyor daha fazla. Toplantıya bişe gitmiyorlar apartman toplantısı olunca.
Dolunmayacak gibi değil kiBunun aynısından bir tane de bizde var. Her gün sanki bütün eşyaların yerlerini değiştiriyorlar. Üstelik buna sabahın köründe başlıyorlar. Pencerelerden koca koca halı çıkartıp sirkeliyor, medeniyetsiz kadın. Üstelik bizde panjur olduğu için halı çarptıkça hem çok ses çıkartıyor hem de panjurlara zarar veriyor. Bizde küçük bir balkon var ama yıkanması mümkün değil, gider filan yok yani çocuk bile yıkanamayacağını akıl eder. Ama bu bir kaç kere yıkadı, üstelik ben de o sırada balkonda olduğum için beni de yıkadı. Kavgaları, gürültüleri hiç bitmez. Dedim ya tam bir medeniyetsiz, uyardığın zamanda anlamadığı belli.
Ben de ne mi yaptım. Yönetici oldum, üzerine apartman yönetmenliği yayınladım. Tek tek madde madde yazdım. Tüm cam ve balkonlardan halı, battaniye vb. Silkelenmesin yasakladım. Hangi çağdayız. Süpürge diye bir şey var. Sağolsun diğer tüm komşularımda benimle aynı fikirde.
Bir tek şu eşya çekme işine çare olmadı, onun için de şöyle bir fikrim var. Bu eşyaların altına yapıştırılan kepçeler varya onlardan alıp kapısına bir notla beraber asmayı düşünüyorum. Sabah ın 6sında yatak odamın tepesinde çektiğiniz eşyalara yapıştırın en azından demeyi planlıyorum :)
Offf bak ben de çok dolmuşum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?