Üst komşu ve köpeği

Apartman yönetmeliğinizde evcil hayvan beslenmesine dair yasak var mı?

Bibi bu tasmaların farklı tipleri var. Bazıları hafif düzeyde şok veriyor, bazıları ses çıkarıyor, bazıları da koku/tad yayıyor. İlla elektrikli olanın kullanılmasına gerek yok.

Bir de o şokun dereceleri var, adam çıplak boynuna en yüksek dozu verdiyse yamulur tabii.

Elektrik vermiyor bir ses dalgası veriyor. .köpek bu sesi duyunca etkilenip susuyor. .bunun evde herhangi biryere takilanida var..oda olabilir
İyi bari şoklu olan ne olursa olsun kötü geliyor bana.
Hayvan bu sonuçta ama besleyenlerin verdiği eğitimlede alakalı bence, bizim kanişimiz vardı onlarda finolar gibi çok havlayan koca sesli köpekler ama bizimki nerdeyse hiç havlamazdı havlasada kızınca susardı ;)

İyi bari şoklu olan ne olursa olsun kötü geliyor bana.
Hayvan bu sonuçta ama besleyenlerin verdiği eğitimlede alakalı bence, bizim kanişimiz vardı onlarda finolar gibi çok havlayan koca sesli köpekler ama bizimki nerdeyse hiç havlamazdı havlasada kızınca susardı :KK66:
Genelde küçük köpek sahipleri köpeklerine ciddi anlamda eğitim vermeye gerek görmüyor. Evde yalnız kalmaya da alıştırmıyor.
Sonuçta da maalesef laf dinlemeyen, evde tek kalamayan, davranış problemleri olan köpekler çıkıyor ortaya.

Benimde köpeğim var..alman kurdu.onu beş haftalikken almıştık o kadar çok havlıyordu ki yan komşum şikayet edince bu tasmalardan almıştım bir süre taktik etkili oldu.sonra kendisi de alıştı zaten daha az havlamaya.hatta şimdi çok uzun süredir bir komutla susturabiliyoruz.

Apartman yönetmeliğinizde evcil hayvan beslenmesine dair yasak var mı?
Bildiğim kadarıyla yok ama baksana savcılığa kadar gidicek nefret edenler var :KK51: ama sanmıyorumki finolara birşey yapılsın :21: aynı apartmanda olup kedi beslenmemesini isteyen arızalar bile çıkabiliyor sanarsın onun evinde besliyoruz :KK53:

Bildiğim kadarıyla yok ama baksana savcılığa kadar gidicek nefret edenler var :KK51: ama sanmıyorumki finolara birşey yapılsın :21: aynı apartmanda olup kedi beslenmemesini isteyen arızalar bile çıkabiliyor sanarsın onun evinde besliyoruz :KK53:
Apartman yönetmeliğinde yasaksa ırk hiç fark etmez, pincher da olsa st bernard da olsa tahliye edilir.

Mahkemeye giderse şikayetçi daireden desibel ölçümü yapılır, ölçüm sonucunda havlama sesi yasal ses sınırlarının üstündeyse yine ırk fark etmeksizin tahliye edilir. Köpeğin sesi sınırların altındaysa bir şey yapılmaz.

Başka sebeplerle mahkemeye gidilirse başka şeyler yapılır tabii.

Apartman yönetmeliğinde yasaksa ırk hiç fark etmez, pincher da olsa st bernard da olsa tahliye edilir.

Mahkemeye giderse şikayetçi daireden desibel ölçümü yapılır, ölçüm sonucunda havlama sesi yasal ses sınırlarının üstündeyse yine ırk fark etmeksizin tahliye edilir. Köpeğin sesi sınırların altındaysa bir şey yapılmaz.

Başka sebeplerle mahkemeye gidilirse başka şeyler yapılır tabii.
Keşke İHM olduğu gibi HHM de olsaydı. .yazık. .

Bence ilk once komsuyu uyarin.
Yani burda bos yere tasma susturucu felan siz düşünmeyin.
Komsuyu uyarin o zaten insansa kendi çözümünü bulacaktir.
Baktiniz bulmadi siz devreye girersiniz.

Bence ilk once komsuyu uyarin.
Yani burda bos yere tasma susturucu felan siz düşünmeyin.
Komsuyu uyarin o zaten insansa kendi çözümünü bulacaktir.
Baktiniz bulmadi siz devreye girersiniz.

Canım bunlar afedersin ailecek hayvanlar anasıyla kızı oturuyo evde bile topuklu terlikle gezen tipler. İnsan olsa zaten yapmazdı hiç muhattap olmaya değmeyecek insanlar.Her allahın günü bakkala bile giderken topuklu ayakkabı giyiyolar asansör de yok üçüncü kattan pat pat pat ayaklarını vura vura iniyo çıkıyo günde 4-5 kez. Köpek de şartlanmış o sese apartmanda topuk sesi duyunca sahibi geliyo sanıp devamlı havlıyo o topuklularla öyle bi inip çıkıyolar ki ev sallanıyo bunlar girip çıkarken

Iyyy, fino kopeklerden nefret ederim.

Hayvani ac falan mi birakiyorlar, ilgilenmiyorlar mi acaba.

Ben olsam havlamaya basladigi an sesini kaydederim, belediyeye sikayet ederim, gelip olcmelerini isterim.

Uyariya ragmen devam ediyorlarsa savciliga giderim.

Kimse kimsenin evcil hayvaninin ya da cocugunun gurultusunu cekmek zorunda degil.

Bilemiyorum coğunlukla evdeler köpeğin havlaması bunların dısarda olmasıyla da ilgili değil devamlı havlıyo

Canım bunlar afedersin ailecek hayvanlar anasıyla kızı oturuyo evde bile topuklu terlikle gezen tipler. İnsan olsa zaten yapmazdı hiç muhattap olmaya değmeyecek insanlar.Her allahın günü bakkala bile giderken topuklu ayakkabı giyiyolar asansör de yok üçüncü kattan pat pat pat ayaklarını vura vura iniyo çıkıyo günde 4-5 kez. Köpek de şartlanmış o sese apartmanda topuk sesi duyunca sahibi geliyo sanıp devamlı havlıyo o topuklularla öyle bi inip çıkıyolar ki ev sallanıyo bunlar girip çıkarken

Ben olsam yine 1 kere uyarirdim olmadi sikayet ederdim canim sen baska napabilirsin ki. Apartmanin yoneticisi varsa ilk ona soylerdim yoksa belediyeye soylerdim. Sen bada cikamazsin. Tasma alsan al bunu köpeğine tak diyemezsin yapmaz zaten susturucu dalga yayan aleti felan da hiç ugrasamazdim sonra kadin öğrenir gelir basina o senden şikayetçi olur kopegime kasti var diye yada kopege bir sey olacağı tutar senden bilir zaten susturucu takmis kopegime o zarar verdi vs diye neleri var.

Ben olsam yine 1 kere uyarirdim olmadi sikayet ederdim canim sen baska napabilirsin ki. Apartmanin yoneticisi varsa ilk ona soylerdim yoksa belediyeye soylerdim. Sen bada cikamazsin. Tasma alsan al bunu köpeğine tak diyemezsin yapmaz zaten susturucu dalga yayan aleti felan da hiç ugrasamazdim sonra kadin öğrenir gelir basina o senden şikayetçi olur kopegime kasti var diye yada kopege bir sey olacağı tutar senden bilir zaten susturucu takmis kopegime o zarar verdi vs diye neleri var.

Yönetici kendisi :) bi de bu arada baktım zaten o susturuculara şimdi.Hem kedi hem köpek için hepsi.Benim de evde kedim var işte o yüzden onu kullanamam. Konuşunca da bu sefer daha beter pislik yapacaklar diye düsünüyorum nedense.

Yönetici kendisi :) bi de bu arada baktım zaten o susturuculara şimdi.Hem kedi hem köpek için hepsi.Benim de evde kedim var işte o yüzden onu kullanamam. Konuşunca da bu sefer daha beter pislik yapacaklar diye düsünüyorum nedense.

Ama bu sorunun tek çözümü yetkili yerlere sikayet etmek. Yada apartmani örgütle toplantı yapin orda herkes desin yöneticisin ama biz senden rahatsiziz boyle olacaksa oy coklugu ile alinsin gerekirse yoneticilikten. Sen uyarmadan sikayet etsen bile kadin der ki benim haberim yok beni uyarmadi etmedi nasıl şikayet eder der hakli cikar.

evlerine ses yalıtımı yaptırmak zorundalar bunu söylemelisiniz.
hepimizin hayvanı var benimde bir kedim var hayvanseverim ama aynı durumda kalsam ciddi uyarırdım şuan kızgınlık döneminde bağrıp duruyor koridorda hemen kızgınlık icin sakinleştirici hap aldım insanlar rahatsız olmasın diye.

İyi bir eğitim verilmeli. Köpeğin kendisi de bilmiyor görevi ne ne değil falan belli ki oyuncak niyetine alınmış bir hayvan açıkçası ben hayvana üzüldüm. Benim de köpeğim var bazen havlasin diye biz uğraşıyoruz. Ne ilginç dimi kimisi susması için uğraşır kimisi de havlaması için :21: ama ilkte de dediğim gibi sıkı bir eğitim lazım konuşun bu konu hakkında ve de bol bol onu yoracak aktiviteler lazım gerekirse hanımefendiler o güzel ayaciklarina da spor ayakkabı giyip koşmaya gidecek yoksa bunun çözümü yok. Eğer bir hayvansever isek özellikle de bir hayvana sahipsek onun bütün sorumluluğunu alıp ihtiyaçları ile de ilgilenmemiz lazım. :KK20:

Bence bir ara karşılaşınca falan diyin ki köpeğinizin bir sorunu yok değil mi sürekli havlıyor endişeleniyorum. Biraz onunla koşmaya falan gidin fazla enerjisini atsın. Biz komşu olarak birbirimize saygı duyup sabrederiz ama köpeğin kendi iyiliği için söylemek istedim. Bence biri bana öyle dese gerçekten dikkate alırım ve kimseye de kızmam darılmam. Küçük bir top alıp at getir oyunu da oynasa iyidir. Başta eğitim disiplin sonra da oyun egzersiz maalesef bu böyle.

Zor bir durum ama o gürültü bir süre sonra katlanılmaz oluyor.
Ben de hayvan severim muhabbet kuşu besliyorum ama bu başkalarını bu kadar rahatsız edecek seviyeye gelmemeli.
Önce oturduğumuz evde üst kat komşumuz sibirya kurdu besliyordu evde. Pek havlamazdı ama bütün gün evin içinde koşardı. Sizin gibi ses yalıtımı falan da yoktu evde. O ayak sesleri, tırnaklarının fayansları kazıma sesleri beynime işlerdi.
Tabi bir şey yapamadık, taşındılar da kurtulduk. Sonra biz de taşındık.

Back
X