Üst Komşu

heyecandorukta

EVLİ, MUTLU <3
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
826
1.344
63
merhaba,

Taşındığımda beri haftada en az 1 kere kavga bağırmaları ile uyandığım bir komşum var. Adı komşu da bir merhabamız yok (ilk taşındığımızda işr giderken karşılaşıp günaydın demiştim dairemin önünde ne günaydını tanışıyor muyuz diye terslemişti beni)

Her neyse kavgalarında aşırıya gidince eşim uyardı artık çok sesi gelmiyordu şimdi bebeğimi uyuttum bir den bağırmasına bebeğim ağlama krizine girdi vuruyorum duvara susmuyor bebeğim sakinleşmiyor iyice sinirlendim zorla sakinlrştirip uyuttum ama bu hala devam ediyor.

Çocuğuyla kavga ediyor bu sefer de. Akla gelmeyecek küfürler, beddualar, hakaretler çocuk da 3 ya da 4 e gidiyordur en az yarım saat bağırdı daha doğrusu böğürdü.

Yüzyüze konuşulacak insan değil onu anladım. Şöyle bir yazı yazıp kapısına bıraksam olur mu?
Lütfen artık psikolojik destek alın o gerizekalı dediğiniz çocuk sizin eseriniz. Sinir harplerinizle o hale getirdiniz kitap okumuyor diye şikayet etmek yerine önce siz öfke kontrolü kitapları okuyun. Hakkınız yok öyle bir çocuk yetiştirip tüm ömrünü mutsuz geçirmesine sebep olmaya. Hakkınız yok bizim huzurumuzu her gün bozmaya. Bir nefes alıp lütfen kendinize gelin.

Bu arada kavgalarda da eşinden tek duyduğum lütfen bağırma lütfen sakin ol vs yani hep kadın bağırıyor

Ne desen kar etmez bence sizin eşiniz onun eşiyle konuşsa daha uygun olur gibi

+1 bencede
siz muhattap olmayın derim

Adam evde yoktu bu yaşanırken bir de karı koca kavgasına sebep olmaktan da korkuyorum daha önce konuştu o zaman karı koca kavgasıydı adam mahcup olup özür dileyip azalttı. Ama şimdi kendi rahatsızlığımı geçtim derdim o çocuk yazık günah ya böyle büyüyen çocuk nasıl bir insan nasıl bir baba olabilir ki? Ne alırsa onu verecek. Eşim de akşam ben konuşurum deyip durdurdu beni.

Konuştuğunuzda anlamayacak, yazınızı okuyunca aydınlanma mı yaşayacak :)
Bir faydası olmaz.
Eğer kiracı iseler ev sahibi ile konusun.
O uyarsın.
Yada gidin kapısına, çocuğu ile tehdit edin.
Bu şekilde devam ederse sosyal hizmetlere haber vereceğinizi, yardım alması gerektiğini söyleyin.

Konuştuğunuzda anlamayacak, yazınızı okuyunca aydınlanma mı yaşayacak :)
Bir faydası olmaz.
Eğer kiracı iseler ev sahibi ile konusun.
O uyarsın.
Yada gidin kapısına, çocuğu ile tehdit edin.
Bu şekilde devam ederse sosyal hizmetlere haber vereceğinizi, yardım alması gerektiğini söyleyin.
Ne bileyim işte o anki sinirle sakin okursa savunmak yerine anlamaya çalışır mı ki diye düşündüm :)

Ev sahibi, tehdit olabilir cesaret edebilirsem :/ bebeğim var o varken bağırmaya kalkar ve korkutursa o zaman ben de sinirlerime hakim olamam ama en mantıklısı bu

psikolojik sorunları var kesin
muhatap olunmaz onla
çocuğuna üzüldüm :(
apartman yöneticisine söyleyin, yada diğer üyelerin dediği gibi eşiniz eşiyle konuşsun

merhaba,

Taşındığımda beri haftada en az 1 kere kavga bağırmaları ile uyandığım bir komşum var. Adı komşu da bir merhabamız yok (ilk taşındığımızda işr giderken karşılaşıp günaydın demiştim dairemin önünde ne günaydını tanışıyor muyuz diye terslemişti beni)

Her neyse kavgalarında aşırıya gidince eşim uyardı artık çok sesi gelmiyordu şimdi bebeğimi uyuttum bir den bağırmasına bebeğim ağlama krizine girdi vuruyorum duvara susmuyor bebeğim sakinleşmiyor iyice sinirlendim zorla sakinlrştirip uyuttum ama bu hala devam ediyor.

Çocuğuyla kavga ediyor bu sefer de. Akla gelmeyecek küfürler, beddualar, hakaretler çocuk da 3 ya da 4 e gidiyordur en az yarım saat bağırdı daha doğrusu böğürdü.

Yüzyüze konuşulacak insan değil onu anladım. Şöyle bir yazı yazıp kapısına bıraksam olur mu?
Lütfen artık psikolojik destek alın o gerizekalı dediğiniz çocuk sizin eseriniz. Sinir harplerinizle o hale getirdiniz kitap okumuyor diye şikayet etmek yerine önce siz öfke kontrolü kitapları okuyun. Hakkınız yok öyle bir çocuk yetiştirip tüm ömrünü mutsuz geçirmesine sebep olmaya. Hakkınız yok bizim huzurumuzu her gün bozmaya. Bir nefes alıp lütfen kendinize gelin.

Bu arada kavgalarda da eşinden tek duyduğum lütfen bağırma lütfen sakin ol vs yani hep kadın bağırıyor

Ebeveynlerden biri çocuğa fiziksel veya psikolojik şiddet uyguladığında öteki ebeveyn de suçlu oluyor. Çünkü onun görevi şiddet gösteren ebeveyni durdurmak, gerekiyorsa tedavi ettirmek, düzelmiyorsa da çocuğun velayetini alıp boşanıp, çocuğu o ortamdan kurtarmak. Yani, adam da suçlu.

O yüzden, kadını durdurmak ilk etapta sizin değil çocuğun babasının görevi. Arkadaşların dediği gibi eşiniz adamla konuşsun. Hatta gerekiyorsa “Çocuğu gördüğü psikolojik şiddetten kurtarmak için polisi ve sosyal hizmetleri aramayı düşünenler de oldu ama ben önce babası olduğunuz için sizinle konuşmak istedim. Umarım siz halledebilirsiniz” vs desin. Böylece belki adam bunun sadece aile arasında bir durum olmadığını, o çocuğun bazı hakları olduğunu, kadının kanunen suç işlediğini, onu durdurmanın da öncelikle kendi görevi olduğunu idrak eder.

Yazdıklarınızı anlamayacaktır, çocuk için yapabileceğiniz birşey yok.

Gürültü için de yönetici varsa yöneticiyle konuşun.

Günaydın dediginizde tanısiyor muyuz diyen kadınla asla konuşarak uzlaşma saglayamazsiniz. Boşuna sinirler oynar.
Yazı da mantıklı değil sanki anlamaz gibime geldi.
Apartman yönetimi en makul yol sanki. Önce onu yapın bence sonra eşinizi muhatap ettirin eşiyle.

Yazdıklarınızı anlamayacaktır, çocuk için yapabileceğiniz birşey yok.

Gürültü için de yönetici varsa yöneticiyle konuşun.

Ben buna katilmiyorum. Cocuga kesinlikle yardim edilmeli ... cocuklar hepimizin sorumlulugu. Yarin birgün o cocuga birsey olursa herkes Komsular hic mi birsey duymamis onlar neredeydi diye bas bas bagiricak ... bu duruma gelmeden önce birseyler yapilmali.

Adam evde yoktu bu yaşanırken bir de karı koca kavgasına sebep olmaktan da korkuyorum daha önce konuştu o zaman karı koca kavgasıydı adam mahcup olup özür dileyip azalttı. Ama şimdi kendi rahatsızlığımı geçtim derdim o çocuk yazık günah ya böyle büyüyen çocuk nasıl bir insan nasıl bir baba olabilir ki? Ne alırsa onu verecek. Eşim de akşam ben konuşurum deyip durdurdu beni.
Onlar zaten hep kavga ediyordur

Ben buna katilmiyorum. Cocuga kesinlikle yardim edilmeli ... cocuklar hepimizin sorumlulugu. Yarin birgün o cocuga birsey olursa herkes Komsular hic mi birsey duymamis onlar neredeydi diye bas bas bagiricak ... bu duruma gelmeden önce birseyler yapilmali.

Anladığım kadarıyla kadın çoçuğa fiziksel şiddet uygulamıyor. Psikolojik şiddet de “bu ülkede” çok fazla önemsenmiyor. Öyle bağırıp çağırıyor, aşağılıyor diye hemen sosyal hizmetler devreye girmez yani.

Anladığım kadarıyla kadın çoçuğa fiziksel şiddet uygulamıyor. Psikolojik şiddet de “bu ülkede” çok fazla önemsenmiyor. Öyle bağırıp çağırıyor, aşağılıyor diye hemen sosyal hizmetler devreye girmez yani.

Yinede kontrol edilmez mi bu durum? Dogruluk payi varmi diye? Belki kadinin gözü korkarda kendine yardim edicek birini bulur

Ben hiç tereddütsüz sosyal hizmetleri arardım. İsim de paylaşsınlar hiç problem olmazdı.
Söz konusu bir çocuğun psikolojik gelişimiyse bir saniye düşünmezdim.

Ben de bir anneyim. Ben de yeri geliyor yaptığı bir şeyde tahammül sınırım düşüp çocuğuma sesimi yükseltebiliyorum. Ama asla aşırıya kaçmadan hakaret etmeden. Bir anda olup bir anda geçiyor..

Karşısında bir kaç yetkili kişi görsün çocuğunuz için geldik desinler de belki biraz düşünür. İlla çocuktan ayırmazlar zaten. Ama bir süre takip edilir..
Sen ben korumazsak kim koruyacak o ufacık çocukları?

Bu manyaklar yüzünden yetişiyor hastalıklı veya özgüvensiz pasif bireyler. Daha doğrusu birey olamayanlar..
Sonra bizim yetiştirdiklerimiz çekecek cezasını..

Eşiniz cocugun babasına gürültüyü gectik esim çocuğunuz icin endiseleniyor sosyal hizmetleri aramaya niyetlendi böyle bi durum yasansin istemem esinizle gereken konuşmayı yapın minvalinde alttan alta tehditvari konussun. Baktınız yine olmuyor cidden sikayet edin belki isler ciddilesince önlem alırlar.

Size de sıçramasın kadinin şirretliği, insan slm veren birine tanisiyor muyuz der mi ne kadar ayıp...

Back
X