Üst komşu

zirilti34

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
540
659
herkese hayırlı geceler
yaklaşık bir kaç ay önce üst kat komşumuzun ev sahipleri banyo,tuvaleti baştan sona yeniledi. bir,iki ay kadar önce bizim banyo ve tuvalet tavanında ufak bi ıslaklık oldu,üst kat komşuya söyledik ev sahibine söyleyeceğini belirtti. yaklaşık 3 hafta kadar bu sorunumuzu dile gelirdik. komşu teyzede sürekli yeminler ederek söylediğini fakat ev sahibinin ilgilenmediğini belirtti.
tabi bu sürede bizim tuvaletin tavanı neredeyse tamamen ıslandı.ev sahibi yurt dışında evle kayın babası ilgileniyor. onun telini bulup aradık kiracının onlara hiç bişey söylemediğini belirtti. şok olduk çünkü annem yaşındaki kadın ev sahibi ilgilenmiyor diye yeminler etti.
neyse bunları yüzleştirdik kadın " oğluma söylemiştim o ev sahibine söylememiş" diye geçiştirdi.
ev sahibi(kayınbaba) ilk olarak kiracı yaptırsın dedi. ardından yapan ustaları getiricem onlar halledecek diye bizi 2 hafta kadar oyaladı.artık su lambadan gelmeye başladı şuan tuvaletin ışını yakamıyoruz hem ordan hemde yeri tespit edemediğimiz bir yerden su geliyor tuvaletin tavanına branda gerdik rezillik diz boyu :KK43: bugün tekrar ev sahibini(kayınbaba) aradık adam niye sürekli bize dert yanıyorsunuz birazda kiracıya söyleyin deyip suratımıza kapadı telefonu :KK62: bu arada bu adama yada kiracıya tek kötü bi sözümüz olmadı hatta sesimizi bile yükseltmedik. şimdi ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. ev sahibi ilgilenmiyor kiracı hem yalancı hemde tekin insanlar değiller. 4 aydır kira ödemiyorlarmış en ufak oğlu bağımlı diğer kardeşler afedersiniz birbirlerine her kavgada ana avrat küfür eden insanlar.her gün kavga bi gün kavgasız kütültüsüz olmamıştır.
işi yargıya taşımayı düşünüyoruz ama nereden başlayacağımızı bilemiyoruz.daha önce mahkemenin kapısından geçmişliğimiz yok. ilk olarak bulunduğunuz ilçenin belediyesinin beyaz masasına şikayet edin dediler. bu tür olaylarda ilk nereye baş vurulmalı ne yapılır bilgisi olan var mı?
he bide ev sahibine(kayınbaba) bu işi mahkemeye taşısak sizinde başınız ağrır dedik ev sahibi " bana bişey olmaz yapan ustaların başı yanar dedi" pişkin pişkin. gerçekten mahkemelik olmamız durumunda ev sahibi hiç bir zarar görmez mi?
çok uzun oldu kusura bakmayın bir cevaplayan olursa çok müteşekkir olurum.

Ev sahibi de orada oturan kiracı de elbette zarar görür. sonuçta sebebiyet veren onlar dolayısıyla da masrafları onlar üslenmesi gerekir. yani ya onlar ya da siz bir suta tutacaksınız ve siz kendi zararınızı gidereceksiniz fakat masrafları ev sahibi ya da kiracı karşılayacak bu ada onların arasındaki ilişkiye bağlı. sizi mağdur edip yaşanılamaz ve kullanılamaz bir ortama mahkum etmiş oluyolar yani siz her koşulda haklısınız. onlar sizin belki uğraşmayacağınızı düşünmüş olabilirler o yüzden rahatlardır. kiracıysanız emlakçınız ya da ev sahibinize iletin durumu

Ev sahibi de orada oturan kiracı de elbette zarar görür. sonuçta sebebiyet veren onlar dolayısıyla da masrafları onlar üslenmesi gerekir. yani ya onlar ya da siz bir suta tutacaksınız ve siz kendi zararınızı gidereceksiniz fakat masrafları ev sahibi ya da kiracı karşılayacak bu ada onların arasındaki ilişkiye bağlı. sizi mağdur edip yaşanılamaz ve kullanılamaz bir ortama mahkum etmiş oluyolar yani siz her koşulda haklısınız. onlar sizin belki uğraşmayacağınızı düşünmüş olabilirler o yüzden rahatlardır. kiracıysanız emlakçınız ya da ev sahibinize iletin durumu
kiracı değil ev sahibiyiz kiracı olsak çoktan taşınıp gitmiştik :KK43: peki mahkemeye versek sonuç almamız uzun sürer mi? çünkü tuvalet neredeyse kullanılmayacak durumda acil yaptırılması lazım

kiracı değil ev sahibiyiz kiracı olsak çoktan taşınıp gitmiştik :KK43: peki mahkemeye versek sonuç almamız uzun sürer mi? çünkü tuvalet neredeyse kullanılmayacak durumda acil yaptırılması lazım
Kesinlikle sonuç alırsınız her şey lehinize siz uzlaşma yolunu seçmişsiniz olmamış. üstelik sızıntıdan dolayı kazara ışığa bassanız çarpılma tehlikesi ile de karşı karşıyasınız. sizin yaşam hakkınızı kısıtlıyor sonuçta. her koşulda siz kazanırsınız

ah hanımefendi siz bide onu bana sorun ne çekiyoruz zaten tekinsiz insanlardı bide bazımıza bu işi çıkardılar
valla geçenlerde bende konu açtım üst komşu diye valla bktm ya bak bu saatte ışık açarlar sanki bizim evde o kadar net nasıl evde yürüyosa langr langr öküz ya nefret ettm iyiyce

Evinizdeki hasarı ve hasarın nerden ve nasıl sebep olduğu hususunda mahkemeden tespit yaptırın. Yapılan tespite göre de üst kat komşunuza zararın giderimi için dava açın. bunu bence raştırın. eğer evinizin 3. şahıslarında vereceği zarar karşa bi sigortası varsa zaten o şekilde de ödetirsiniz.

Kesinlikle sonuç alırsınız her şey lehinize siz uzlaşma yolunu seçmişsiniz olmamış. üstelik sızıntıdan dolayı kazara ışığa bassanız çarpılma tehlikesi ile de karşı karşıyasınız. sizin yaşam hakkınızı kısıtlıyor sonuçta. her koşulda siz kazanırsınız
çok teşekkürler içimi rahatlattınız ev sahibi değilde açıkcası kiracıdan çekiniyorum 4 oğlu var işsiz 7-8 kişiler bi evde ne iş yaptıkları belli değil başımız belaya girer diyo korkuyorum. çünkü oğlanlar için hiç iyi şeyler söylemiyorlar.

çok teşekkürler içimi rahatlattınız ev sahibi değilde açıkcası kiracıdan çekiniyorum 4 oğlu var işsiz 7-8 kişiler bi evde ne iş yaptıkları belli değil başımız belaya girer diyo korkuyorum. çünkü oğlanlar için hiç iyi şeyler söylemiyorlar.
Maaalesef bir de insan ister istemez bunu düşünüyor tabi. ama bizler susutuğumuz için zaten onlar o fırsatı buluyo :KK43:

valla geçenlerde bende konu açtım üst komşu diye valla bktm ya bak bu saatte ışık açarlar sanki bizim evde o kadar net nasıl evde yürüyosa langr langr öküz ya nefret ettm iyiyce
inanın çok iyi anlıyorum geçen gecenin 1'ri kadının torunu 7 yaşında balkonun kapısını belki 10 defa açtı örttü. insan bi ne yapıyorsun evladım demez mi yahu :KK62: çok zor imkanım olsa müstakil bir eve taşınacağım ama yok malesef :KK43:

inanın çok iyi anlıyorum geçen gecenin 1'ri kadının torunu 7 yaşında balkonun kapısını belki 10 defa açtı örttü. insan bi ne yapıyorsun evladım demez mi yahu :KK62: çok zor imkanım olsa müstakil bir eve taşınacağım ama yok malesef :KK43:
millet bi alem ya insan gece biraz kibar yürüyemez mi? hele yandakiler yatak odasında yatılır demi bunlar geçen 3 e kadar muhabbet ediyolar allahım gt oturma odana, duvarlar ince zaten bide kadın kahkaha atıyo çıldırıyorm ya dengesiz millet ya ben yatak odasına grdigimde eşim sus konuşma ses gidiyo der durur

millet bi alem ya insan gece biraz kibar yürüyemez mi? hele yandakiler yatak odasında yatılır demi bunlar geçen 3 e kadar muhabbet ediyolar allahım gt oturma odana, duvarlar ince zaten bide kadın kahkaha atıyo çıldırıyorm ya dengesiz millet ya ben yatak odasına grdigimde eşim sus konuşma ses gidiyo der durur
bende geceleri 3 - 4 önce uyumam ama inanın parmak ucuyla yürüyorum üstelik alt katımızda amcam otuyor insanda terbiye olacak hanfendi bu tip insanlarda nerdee

bende geceleri 3 - 4 önce uyumam ama inanın parmak ucuyla yürüyorum üstelik alt katımızda amcam otuyor insanda terbiye olacak hanfendi bu tip insanlarda nerdee
aynen öyle ben su şişesine suyu doldurum on kez kalkıp yürüyüp ses çıkarmıyım diye millet bi tuhaf ya hadi üstteki neyse yandaki ne öyle :KK12:

X