Üst komşudan gelen gürültüler(sizce haksız mıyız ?)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buraya konu açıcanıza kendisi ile konuşsanız, yani size nasıl bir öneri gelebilirki buradan? İnsanlar evinde büyütecek bu çocukları yani napsınlar bağlasınlarmı, belliki tam büyüme çağında sizde idare edebilirsiniz, zaten yazın taşınacaksanız hayat memat meselesi haline getirmenizde ne bileyim.
ben gürültü dolayısı ile tasınacam dedim. Tasınma aklımda yoktu. Burda öneri icin konu acmadım iyice okursanız. Haksız mıyız dedim. Cünkü 3 defa kapıma geldi adam. Ben mi sorunluyum diyorum yani. Hayat memat meselesi yapmadım ve adamın sacma sapan hareketlerini görseniz sizin benim kafar sakin kalacağınızı düsünmüyorum. 2 yıldır gürültü yapanları 2 3 defa uyardım diye bence gayet de sabırlıyım
 
Buraya konu açıcanıza kendisi ile konuşsanız, yani size nasıl bir öneri gelebilirki buradan? İnsanlar evinde büyütecek bu çocukları yani napsınlar bağlasınlarmı, belliki tam büyüme çağında sizde idare edebilirsiniz, zaten yazın taşınacaksanız hayat memat meselesi haline getirmenizde ne bileyim.
karsımda cocuğumun psikolojisi bozulur sürekli dur diyemem diyen biri var. Gayet de kosmayın diyebilirler. Biz de cocuk gördük.Evin icinde düsüncesizce bisiklet sürdürmedik yani
 
yaa malesef bu arakat sorunu çok fena benim üst kattan hiç yüzüm gülmedi sizin dediğiniz gibi bir aile vardı buraya taşınınca bir kızları oldu öyle koştıruyordu ki dan dan ben anne babasının müdahake etmemesine sinir oluyordum umurlarında değildi çalışıyordum ve hadi gündüz yokuz enerjisini atsın akşam hiç oturtmuyorlardı sonra 2.oldu daha beter ev başımıza yıkılıyordu kaç kere gittik kapıya en son kapıma gelme polise söyle demişler polis çağırdık sonra taşındılar benim oğlum oldu tabii ki koşuyor zıplıyor ama asgari düzeye indiriyoruz beşiğine koyuyoruz orda zıplıyor sabah erken saatte kahvaltı ettiriyorum ben yerken falan oyalanıyor sonra etkinlik yaptırıyorum öğlen saatleri ve uyanınca biraz koşarsa koşarbama hep yapma zıplama aşağıda teyze var deriz akşam da yine oyun oynatırız. Şimdi başka aile taşındı adamın karısı oğlunın yanınsaydı geldiler kadın hergün dan dun eşya çekiyor ev küçük zaten bir eşya devirmeler bir akşam son ses tv sesi ve bağırarak konuşmalar tv izleyemiyorum söyledik o an bitiyor öbür gün aynı oğlumun uyku saatlerini dediğim halde bugün uyuturken yine aynı dan dun yok anlamayınca zor yeni ev alıcaz kesinlikle en üst kat alıcam
 
Merhaba arkadaslar. Günaşırı konu açar oldum ama ne yapayım bir akla ihtiyacım var :). Biz genelde ailelerin yasadığı bir apartmanda yasıyoruz. Biz derken aslında tek basımayım ama annem arada bir gelip kalıyor yanımda.(Haftada 4 5 gün). 2 yıl oldu buraya tasınalı. Üst komsumun iki cocuğu var gecen sene de gürültü yaparlardı ama biri bebek olduğu icin bu derece değildi. Neyse bu sene aralıksız 1 saat süren ve gün icerisinde 6 7 saatin gürültüyse geçtiği zor bir yıl oldu. 4 5 ay önce havalar daha sıcak olduğu icin evde pek halı kullanmıyor burdakiler. O zamanlar üst komsudan sürekli devam eden ama hic bitmeyen bir gürültü olmaya basladı.Ben kimsenin kapısına gitmeyi sevmem. Yani anlayıssız biriyse mutlaka sorun ckıyor.Hakszlığa da gelemem kavga cıkar diye korktum gitmedim. Ama 3 gün böyle devam etti. Annem de evde değildi yoksa onu gönderecektim kadınla biraz muhabbeti var diye. 3. günün sabahında basımda ağrıyla uyanıp gittim. Kadına ablacım cok fazla gürültü oluyor lütfen biraz dikkatli olur musunuz. Dayanamayınca geldim dedim. Kadının verdiği cevap ne biliyor musunuz? Babası yeni bisiklet almıs akrabalar da gelmis cocuklarla birlikte bisiklete biniyorlar' dedi. Neyse ben asağı indim ohh bitecek diye. Yok devam etti gürültüye. Neyse bir kaç gün sonra annem geldi.O da gürültüden rahatsız olup cıkmıs tekrardan kadını uyarmıs. Ben çalısıyorum erken uyandığım icin isten gelince uyuyorum biraz. O hafta da hastaydım biraz dinleneyim dedim üst kattan yine aynı gürültü. Meğer annem cıkmıs kadınla konusmaya. Kadın evimize gelmis, sesi dinlemis falan(kadın sözde temizlik yapıyor cocukları ayak altında dolasmasın diye bisiklet vermis balkonda biniyorlar). Benim haberim yoktu annemin gittiğinden ben rahatsızım diye uyarmak istemis kadını. Neyse günün aksamı ailecek bize geldiler. Adam diyor ki cocuklarımın psikolojisi bozulur,onlara durun diyemem ki hep. Bunu söylüyor evin icinde kosuyorlar ayaklarnı yere vuruyorlar ama durun diyemezmis. Gelip anneme size alındım teyze 3tür kapımıza geliyorsunuz diyor. Ben de rahatsız olmasak neden geleliim dedim üc defa uyardık hala da devam ediyordu dedim. Diyor ki bna siz simdi ne istiyorsunuz onu diyin . Ben sok tabi. Adamın tavrını hic beğenmedim iyice gıcık oldum ona ama sorun olmasın diye sustum yine.(anneme tuhaf tuhaf konusyor sözde benle muhattap olmuyor beyefendi). O gün öyle kapandı ara ara gürültü olsa da ses etmedik. Sabah 9da ayağa dikiliyordum isim olmamasına ragmen o derece yine ama sorun etmedik yine.(bu arada bu üst komsu ev sahibimizi arayıp bizi sikayet etmis biz onları rahatsız etmisiz diye :) babam söyledi bunu. Duurmu babama acıkladım üst komsuyu aramıs o da, adam cıkarım evden o zaman demis falan. Babam da vicdan yapıyor bana diyor ki kızım ne olacak 12den sonra kesiliyorsa bosver. DEdim baba ara ara olsa sorun etmem yani sürkli devam ediyor bir de üste cıkmıs dedim, benim de yiğenlerim var evin icinde kosturanı da görmedim yani dedim konu öyle kapandı9)
Son olarak dün gece de odam tarafından gürültü ve kosma sesi geliyordu. 2 3 haftadır böyle dayanamayıp sopayla yukarı vurdum. Kadın kapıya geldi anneme teyze orası bizim yatak odası kullanmıyoruz orayı dedi valla falan. Benim basörtüm yoktu takana kadar adam geldi. Anneme valla kriz gecirecem artık diyor. Anneme bağırıyor. Diyor cocukları size bırakacam bak bakalım ses geliyor mu. Sürekli cocuklarla da geliyorkapıya bu iki etti. Ben kapıda dinledim biraz durumu. Sonra anneme bir cekil sen dedim abi ses geliyordu vurdum dedim sizden geliyor diye düsündüm, ksuura bakmayın hakkınızı helal edin demeye getirmeden, adam artık psikolojimiz bozuldu karsınzda döveyim mi bu kızımı dedi, tabi bir yandan da eliyle kızına vuracak gibi yapıyor karsımda, adama eğer böyle konusacaksan kapıyı kapatacam dedim bir sakin ol önce dedim sinirle, sizden gelmeyebili,r on ses geliyorsa ben bir kere vurdum dedim. EE teyze cocuklarına dur dur de diyor dedi ne yapayım diyorum durmuyorlar diyor bana. Ben sesi dinliyordum da acıkcası acaba yan taraftan mı geliyor diye ama tam üstümden geliyordu. Ondan yukarı vurdum bu bile onları rahatsız etmis. Aylardır o gürültüyü cekiyorduk biz. Sonra da karsı komsu bizim üstümüzdeki ses o, caprazdan geliyor size dedi ben onlara da hakkınızı helal edin deyip kapıyı kapattım. Genelde odamda takılıyorum salona gitmiyorum. Annem salonda ses hep oluyor ben bir sey demiyorum dedi. Tepiniyor cocuklar resmen. Yazın ,halı serince ses gelmez dediler buna güveniyorlar belki de. Hatalı mıyız? Yani dün üzüldüm haklarına girdim diye düsündüm ama adamın tavrına da ayrıca sinir oldum.Uuzun oldu kusura bakmayın lütfen
Çocuktur dur denmiyor tabi ki ama bir apartmanda sitede nasıl yaşayacağınıda öğretmek tabi ki gerekiyor. Pandemi sebebi ile çocuklarda malesef çok enerji birikimi var ailelerde çeşitli yollarla onları rahatlatmaya çalışıyor ama yan aşağı karşı komşularınıda bazen unutabiliyor.
Tavır çok önemli karşılıklı olarak. İnanın bebek veya kapı sesi için kapı çalan duvar yumruklayan var.
Ya da sabahlara kadar ps başında veya haha hihi takılanlarda. Polise şikayet bir anlam ifade etmiyor bence vaktinize yazık.. ifade veriyorsunuz karşı taraf itiraz ediyor tebligat geliyor dava kapatılmış zaten şu dönemde böyle davalara bakmıyorlar. Ama şunu biliyorum sea görüntü kaydı mahkeme kabul etmiyor ama ki telefonlarda bizim duyduğumuz gibi kaydetmiyor çok yoğuj bir gürültüde delil olarak kaydedin yinede.

Sizin yptığınız davranışta bir problem yok içiniz rahat olsun özellikle çalışan birey olunca tabi ki de sessizlik sakinlik aramK hakkınız ki çpocukları bağlayın susturun demiyorsunuz.

Apartman yöneticiniz veya ev sahipleri ile muhattap olup en azından belirli bir saate kadar koşma bağırma bu gibi eylemlerin sınırını getirtin yüz göz olunmuş zaten daha fazla olmayın bireysel muhatap olarak.
Şu devirde uzaktan oynayıp yakında duracaksınız çünkü.
 
ben gürültü yüzünden taşınmıştım mesela bir önceki evimden. üstelik sizdekiler çocuk hani ne kadar kızsak da çocuk yani en azından 12den sonra yorulup uyurlar muhakkak. ben koskoca madde bağımlısı bir insanın neredeyse 7/24 aptal saptal gürültüsüne maruz kaldım, polis de çağırdım hiçbir şekilde kar etmedi. neyse ki elimi kana bulamadan taşındım kurtuldum. şimdi apartman iyi ama ev park cephesinde, parktan gürültü geliyor, parka gece gündüz demeden giden gelen çok. pencerelerde ses yalıtımı vs sıfır olduğu için dışarıdaki ses evin içinde ama buna da şükür diyorum. sıfır gürültü hiç yok. bence siz onlar gürültü yaparken polisi çağırın.

şimdi de mesela tavanlar, döşemeler çok ince üst katın sesi olduğu gibi benim evimde. hele üsttekinin bir yürüyüşü var orangutan geziyor sanki evde. ama bişey demiyorum yalıtım yok zira. çok zor şeyler bunlar çok, taşınmak bile gürültüsüz ortam garantisi vermiyor.

bizim de alt kata terlik sesimiz gidiyormuş terlikler topuklu değildi ama altları plastik tabandı. parkeler çok ses iletiyormuş mesela alt kata. şikayet geldi, ertesi gün gittim 3 çift altı sünger ses yapmayan terliğe 100 lira bayıldım. anlayışlı olmak önemli, karşısındaki anlayışlı değilse çok zor.
 
Haklısınız sizi anlıyorum ama pandemiden dolayı çocuklar evdeler onlar da haklı uyku zamanı ses etmiyorlarsa hoş görebilirsiniz iyi olur sizinde ilerde çocuklarınız olunca kıyamazsınız emin olun kapı sesine rahatsız olanlar sıkı yönetim ilan edenlerde var böyle bir komşunuz olmadığı için şanslısınız sizde tadını çıkarın yada evinizde ses olmayan bi oda varsa orda rahatlayabilirsiniz
 
Benimde üç buçuk yaşında çocuğum var. Gürültüsü aşağı rahatsız edecek diye çok huzursuz oluyorum. Ama bazen engel olamıyorum. Engellemeye kalkınca ağlama kriziyle birlikte eline geçeni fırlatıp daha beter gürültü yapıyor.
 
Ben bu yüzden alt katda oturuyorum. Kücük cocuk gercekten gürültü yapar. Benimkileri camasirhaneden duysan zannedersiniz ki evde dinozorlar dolasiyor. Ama evin icinde bisikletin felan isi yok. Yolluk felan da serilebilir. Benim babam öyle yapmisti. Komsulardan hicde sikayet gelmedi üst katta oturdugumuz halde.
Kucuk cocugunuz oldugu icin mi alt kati tercih ettiniz?
 
sus diyormus dediğine göre de cocuklar susmuyormus. Dün kızını alıp merdivenden mi atayım dedi o derece yani. Sikayet etmemiz kendilerini rahatsz etmis.Tuhaf insanlar. Ben olsam kusura bakmayın susturamıyoruz derdim. Ama bizi suclu hissettirmeye calıstılar
Cocugumu merdivenden mi atayim ne yapayım diyen bir anne, zaten ona toplum icinde gerekli terbiyeyi veremez.Cocuklar artik o anne babanin kontrolunden cikmis durumdalar.Bu saaten sonra isteler de terbiye ve görgü veremezler o cocuklara..Bosa kurek cekersiniz boyle insanlara laf anlatmaya ugrasmayin..Zihniyet belli..
 
yaa malesef bu arakat sorunu çok fena benim üst kattan hiç yüzüm gülmedi sizin dediğiniz gibi bir aile vardı buraya taşınınca bir kızları oldu öyle koştıruyordu ki dan dan ben anne babasının müdahake etmemesine sinir oluyordum umurlarında değildi çalışıyordum ve hadi gündüz yokuz enerjisini atsın akşam hiç oturtmuyorlardı sonra 2.oldu daha beter ev başımıza yıkılıyordu kaç kere gittik kapıya en son kapıma gelme polise söyle demişler polis çağırdık sonra taşındılar benim oğlum oldu tabii ki koşuyor zıplıyor ama asgari düzeye indiriyoruz beşiğine koyuyoruz orda zıplıyor sabah erken saatte kahvaltı ettiriyorum ben yerken falan oyalanıyor sonra etkinlik yaptırıyorum öğlen saatleri ve uyanınca biraz koşarsa koşarbama hep yapma zıplama aşağıda teyze var deriz akşam da yine oyun oynatırız. Şimdi başka aile taşındı adamın karısı oğlunın yanınsaydı geldiler kadın hergün dan dun eşya çekiyor ev küçük zaten bir eşya devirmeler bir akşam son ses tv sesi ve bağırarak konuşmalar tv izleyemiyorum söyledik o an bitiyor öbür gün aynı oğlumun uyku saatlerini dediğim halde bugün uyuturken yine aynı dan dun yok anlamayınca zor yeni ev alıcaz kesinlikle en üst kat alıcam
Her aile sizin gibi olsa zaten o cocuk arada ses cikarsa da sikayet etmez ki komsular.Anlayisla karşılarlar..Tebrik ederim gercekten
 
hic bir yegenim evde kosturmuyor kosturunca da kızıyor bizimkiler. Bu komsu bize geldiğinde cocuklar kanepede dolandı gidene kadar. Evde düsünemiyorum
Cunku cocuklari ile ilgilenmiyorlar. Sonra da cocuk bu yapar deyip cekiliyorlar.Bu da bi savunma aslinda.Saldim cayira mevlam kayira yani.Oyle büyüyor cocuk.Bir yerden sonra da zaten ne anne baba ne öğretmen kimseyi dinlemiyorlar..
 
Merhaba arkadaslar. Günaşırı konu açar oldum ama ne yapayım bir akla ihtiyacım var :). Biz genelde ailelerin yasadığı bir apartmanda yasıyoruz. Biz derken aslında tek basımayım ama annem arada bir gelip kalıyor yanımda.(Haftada 4 5 gün). 2 yıl oldu buraya tasınalı. Üst komsumun iki cocuğu var gecen sene de gürültü yaparlardı ama biri bebek olduğu icin bu derece değildi. Neyse bu sene aralıksız 1 saat süren ve gün icerisinde 6 7 saatin gürültüyse geçtiği zor bir yıl oldu. 4 5 ay önce havalar daha sıcak olduğu icin evde pek halı kullanmıyor burdakiler. O zamanlar üst komsudan sürekli devam eden ama hic bitmeyen bir gürültü olmaya basladı.Ben kimsenin kapısına gitmeyi sevmem. Yani anlayıssız biriyse mutlaka sorun ckıyor.Hakszlığa da gelemem kavga cıkar diye korktum gitmedim. Ama 3 gün böyle devam etti. Annem de evde değildi yoksa onu gönderecektim kadınla biraz muhabbeti var diye. 3. günün sabahında basımda ağrıyla uyanıp gittim. Kadına ablacım cok fazla gürültü oluyor lütfen biraz dikkatli olur musunuz. Dayanamayınca geldim dedim. Kadının verdiği cevap ne biliyor musunuz? Babası yeni bisiklet almıs akrabalar da gelmis cocuklarla birlikte bisiklete biniyorlar' dedi. Neyse ben asağı indim ohh bitecek diye. Yok devam etti gürültüye. Neyse bir kaç gün sonra annem geldi.O da gürültüden rahatsız olup cıkmıs tekrardan kadını uyarmıs. Ben çalısıyorum erken uyandığım icin isten gelince uyuyorum biraz. O hafta da hastaydım biraz dinleneyim dedim üst kattan yine aynı gürültü. Meğer annem cıkmıs kadınla konusmaya. Kadın evimize gelmis, sesi dinlemis falan(kadın sözde temizlik yapıyor cocukları ayak altında dolasmasın diye bisiklet vermis balkonda biniyorlar). Benim haberim yoktu annemin gittiğinden ben rahatsızım diye uyarmak istemis kadını. Neyse günün aksamı ailecek bize geldiler. Adam diyor ki cocuklarımın psikolojisi bozulur,onlara durun diyemem ki hep. Bunu söylüyor evin icinde kosuyorlar ayaklarnı yere vuruyorlar ama durun diyemezmis. Gelip anneme size alındım teyze 3tür kapımıza geliyorsunuz diyor. Ben de rahatsız olmasak neden geleliim dedim üc defa uyardık hala da devam ediyordu dedim. Diyor ki bna siz simdi ne istiyorsunuz onu diyin . Ben sok tabi. Adamın tavrını hic beğenmedim iyice gıcık oldum ona ama sorun olmasın diye sustum yine.(anneme tuhaf tuhaf konusyor sözde benle muhattap olmuyor beyefendi). O gün öyle kapandı ara ara gürültü olsa da ses etmedik. Sabah 9da ayağa dikiliyordum isim olmamasına ragmen o derece yine ama sorun etmedik yine.(bu arada bu üst komsu ev sahibimizi arayıp bizi sikayet etmis biz onları rahatsız etmisiz diye :) babam söyledi bunu. Duurmu babama acıkladım üst komsuyu aramıs o da, adam cıkarım evden o zaman demis falan. Babam da vicdan yapıyor bana diyor ki kızım ne olacak 12den sonra kesiliyorsa bosver. DEdim baba ara ara olsa sorun etmem yani sürkli devam ediyor bir de üste cıkmıs dedim, benim de yiğenlerim var evin icinde kosturanı da görmedim yani dedim konu öyle kapandı9)
Son olarak dün gece de odam tarafından gürültü ve kosma sesi geliyordu. 2 3 haftadır böyle dayanamayıp sopayla yukarı vurdum. Kadın kapıya geldi anneme teyze orası bizim yatak odası kullanmıyoruz orayı dedi valla falan. Benim basörtüm yoktu takana kadar adam geldi. Anneme valla kriz gecirecem artık diyor. Anneme bağırıyor. Diyor cocukları size bırakacam bak bakalım ses geliyor mu. Sürekli cocuklarla da geliyorkapıya bu iki etti. Ben kapıda dinledim biraz durumu. Sonra anneme bir cekil sen dedim abi ses geliyordu vurdum dedim sizden geliyor diye düsündüm, ksuura bakmayın hakkınızı helal edin demeye getirmeden, adam artık psikolojimiz bozuldu karsınzda döveyim mi bu kızımı dedi, tabi bir yandan da eliyle kızına vuracak gibi yapıyor karsımda, adama eğer böyle konusacaksan kapıyı kapatacam dedim bir sakin ol önce dedim sinirle, sizden gelmeyebili,r on ses geliyorsa ben bir kere vurdum dedim. EE teyze cocuklarına dur dur de diyor dedi ne yapayım diyorum durmuyorlar diyor bana. Ben sesi dinliyordum da acıkcası acaba yan taraftan mı geliyor diye ama tam üstümden geliyordu. Ondan yukarı vurdum bu bile onları rahatsız etmis. Aylardır o gürültüyü cekiyorduk biz. Sonra da karsı komsu bizim üstümüzdeki ses o, caprazdan geliyor size dedi ben onlara da hakkınızı helal edin deyip kapıyı kapattım. Genelde odamda takılıyorum salona gitmiyorum. Annem salonda ses hep oluyor ben bir sey demiyorum dedi. Tepiniyor cocuklar resmen. Yazın ,halı serince ses gelmez dediler buna güveniyorlar belki de. Hatalı mıyız? Yani dün üzüldüm haklarına girdim diye düsündüm ama adamın tavrına da ayrıca sinir oldum.Uuzun oldu kusura bakmayın lütfen

Haklısınız ama alacağınız yok
Yeni binaların yalıtımı kötü, aynı ses sorunu benim evimde de var
ÜStümde iki tane azman yaşıyor, gün boyu on dakika bile molaları yok, eskiden erken yatıyorlardı biraz dinleniyorduk şimdi o da yok, benim komşumda aynı şeyi yaptı bana uyarınca, döveyim mi bunları dedi. Bu tür insanlar laftan sözden anlamıyor, duruma bir çare de yok, çocuk bunlar denilip geçiliyor. Söylenecek çok şey var da söylemek sonuç vermiyor maalesef, allaha havale ettim, Rabbim uykuya hasret bıraksın diyorum artık
 
Merhaba arkadaslar. Günaşırı konu açar oldum ama ne yapayım bir akla ihtiyacım var :). Biz genelde ailelerin yasadığı bir apartmanda yasıyoruz. Biz derken aslında tek basımayım ama annem arada bir gelip kalıyor yanımda.(Haftada 4 5 gün). 2 yıl oldu buraya tasınalı. Üst komsumun iki cocuğu var gecen sene de gürültü yaparlardı ama biri bebek olduğu icin bu derece değildi. Neyse bu sene aralıksız 1 saat süren ve gün icerisinde 6 7 saatin gürültüyse geçtiği zor bir yıl oldu. 4 5 ay önce havalar daha sıcak olduğu icin evde pek halı kullanmıyor burdakiler. O zamanlar üst komsudan sürekli devam eden ama hic bitmeyen bir gürültü olmaya basladı.Ben kimsenin kapısına gitmeyi sevmem. Yani anlayıssız biriyse mutlaka sorun ckıyor.Hakszlığa da gelemem kavga cıkar diye korktum gitmedim. Ama 3 gün böyle devam etti. Annem de evde değildi yoksa onu gönderecektim kadınla biraz muhabbeti var diye. 3. günün sabahında basımda ağrıyla uyanıp gittim. Kadına ablacım cok fazla gürültü oluyor lütfen biraz dikkatli olur musunuz. Dayanamayınca geldim dedim. Kadının verdiği cevap ne biliyor musunuz? Babası yeni bisiklet almıs akrabalar da gelmis cocuklarla birlikte bisiklete biniyorlar' dedi. Neyse ben asağı indim ohh bitecek diye. Yok devam etti gürültüye. Neyse bir kaç gün sonra annem geldi.O da gürültüden rahatsız olup cıkmıs tekrardan kadını uyarmıs. Ben çalısıyorum erken uyandığım icin isten gelince uyuyorum biraz. O hafta da hastaydım biraz dinleneyim dedim üst kattan yine aynı gürültü. Meğer annem cıkmıs kadınla konusmaya. Kadın evimize gelmis, sesi dinlemis falan(kadın sözde temizlik yapıyor cocukları ayak altında dolasmasın diye bisiklet vermis balkonda biniyorlar). Benim haberim yoktu annemin gittiğinden ben rahatsızım diye uyarmak istemis kadını. Neyse günün aksamı ailecek bize geldiler. Adam diyor ki cocuklarımın psikolojisi bozulur,onlara durun diyemem ki hep. Bunu söylüyor evin icinde kosuyorlar ayaklarnı yere vuruyorlar ama durun diyemezmis. Gelip anneme size alındım teyze 3tür kapımıza geliyorsunuz diyor. Ben de rahatsız olmasak neden geleliim dedim üc defa uyardık hala da devam ediyordu dedim. Diyor ki bna siz simdi ne istiyorsunuz onu diyin . Ben sok tabi. Adamın tavrını hic beğenmedim iyice gıcık oldum ona ama sorun olmasın diye sustum yine.(anneme tuhaf tuhaf konusyor sözde benle muhattap olmuyor beyefendi). O gün öyle kapandı ara ara gürültü olsa da ses etmedik. Sabah 9da ayağa dikiliyordum isim olmamasına ragmen o derece yine ama sorun etmedik yine.(bu arada bu üst komsu ev sahibimizi arayıp bizi sikayet etmis biz onları rahatsız etmisiz diye :) babam söyledi bunu. Duurmu babama acıkladım üst komsuyu aramıs o da, adam cıkarım evden o zaman demis falan. Babam da vicdan yapıyor bana diyor ki kızım ne olacak 12den sonra kesiliyorsa bosver. DEdim baba ara ara olsa sorun etmem yani sürkli devam ediyor bir de üste cıkmıs dedim, benim de yiğenlerim var evin icinde kosturanı da görmedim yani dedim konu öyle kapandı9)
Son olarak dün gece de odam tarafından gürültü ve kosma sesi geliyordu. 2 3 haftadır böyle dayanamayıp sopayla yukarı vurdum. Kadın kapıya geldi anneme teyze orası bizim yatak odası kullanmıyoruz orayı dedi valla falan. Benim basörtüm yoktu takana kadar adam geldi. Anneme valla kriz gecirecem artık diyor. Anneme bağırıyor. Diyor cocukları size bırakacam bak bakalım ses geliyor mu. Sürekli cocuklarla da geliyorkapıya bu iki etti. Ben kapıda dinledim biraz durumu. Sonra anneme bir cekil sen dedim abi ses geliyordu vurdum dedim sizden geliyor diye düsündüm, ksuura bakmayın hakkınızı helal edin demeye getirmeden, adam artık psikolojimiz bozuldu karsınzda döveyim mi bu kızımı dedi, tabi bir yandan da eliyle kızına vuracak gibi yapıyor karsımda, adama eğer böyle konusacaksan kapıyı kapatacam dedim bir sakin ol önce dedim sinirle, sizden gelmeyebili,r on ses geliyorsa ben bir kere vurdum dedim. EE teyze cocuklarına dur dur de diyor dedi ne yapayım diyorum durmuyorlar diyor bana. Ben sesi dinliyordum da acıkcası acaba yan taraftan mı geliyor diye ama tam üstümden geliyordu. Ondan yukarı vurdum bu bile onları rahatsız etmis. Aylardır o gürültüyü cekiyorduk biz. Sonra da karsı komsu bizim üstümüzdeki ses o, caprazdan geliyor size dedi ben onlara da hakkınızı helal edin deyip kapıyı kapattım. Genelde odamda takılıyorum salona gitmiyorum. Annem salonda ses hep oluyor ben bir sey demiyorum dedi. Tepiniyor cocuklar resmen. Yazın ,halı serince ses gelmez dediler buna güveniyorlar belki de. Hatalı mıyız? Yani dün üzüldüm haklarına girdim diye düsündüm ama adamın tavrına da ayrıca sinir oldum.Uuzun oldu kusura bakmayın lütfen
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Uc ay oldu yeni evime taşınali.Eski oturdugum yerden tasinma sebebim evin soguk olmasi ama en cok ta gürültüydü..Evin onunde kuafor, karsida cafe, yanda park ve ev giris kattaydi..Sizinki gibi komsu gurultusu degildi ama sonucta gürültüydü ..Yazin pencere acamazdim sesten hos acmasamda sesler evin icindeydi..Yeni evimde ilk uyandığım sabah en cok neye sasirmistjm biliyor musunuz? Kendi kendime uyanmama🤣 bagris cagris sesine uykum yarida kesilmemisti ikk kez ve ben uykum bitince uyanabilmiştim..Size tavsiyem tasinin.Kiraci iseniz taşının ev sahibi iseniz de tasinin..Ev insanin huzur buldugu yerdir bu sekilde yapamazsiniz.O komsulara da bisey anlatamazsiniz..
 
Haklısınız sizi anlıyorum ama pandemiden dolayı çocuklar evdeler onlar da haklı uyku zamanı ses etmiyorlarsa hoş görebilirsiniz iyi olur sizinde ilerde çocuklarınız olunca kıyamazsınız emin olun kapı sesine rahatsız olanlar sıkı yönetim ilan edenlerde var böyle bir komşunuz olmadığı için şanslısınız sizde tadını çıkarın yada evinizde ses olmayan bi oda varsa orda rahatlayabilirsiniz
Ama halıyı kaldırıp bisiklet sürmeye kimsenin hakkı yok ki. Adamlar halı da sermiyor keyfi olarak. Evde bisiklet de sürmesinler bir zahmet.
 
Ama halıyı kaldırıp bisiklet sürmeye kimsenin hakkı yok ki. Adamlar halı da sermiyor keyfi olarak. Evde bisiklet de sürmesinler bir zahmet.
Gündüzleri yapıyorlarsa birşey diyemem siz de halı sererseniz daha az ses gelir akşam 5 den sonra sürmesinler diye anlaşma yoluna böyle önerilerle gidin üslubunuz biraz sert sinirlenmiş olduğunuz için anlıyorum anne baba olduğunda anlarsınız demiyorum ki onlar haklı sadece orta yolu bulmaya uzlaşmaya çalışın en son ihtimal taşının yani ne diyim
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X