Üst komşumuzun kapısına dayanıp kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum

bence kağıt gemi haklı olarak dayak fikrine kızmış ve senin bu fikri beğenmene ve orjinal bulmana tepki göstermiş, bu da bi fikir bence...
evet çocuklara abartmanda nasıl yaşanacağı öğretilmeli, kesinlikle hiçbir şiddet olmadan bu öğretilebilir, çok zor değil, ben çocuğuma tabii ki bunu konuşarak öğrettim mesela
tabii çocuklara bunu öğretmek için ana babasınında abartmanda nasıl yaşanır bilmesi gerek, ama çocuklara herşeyi öğretirsinde kazık kadar olmuş insanlara hiç bir yöntemle bunu öğretemezsin, malesef sıkıntı burda

evet canm haklısın ama bu benim gerçekten yapacağım bişey olsa bu kadar zaman beklemezdim ki beğenip beğenmemem kagı_gemi'yi ilgilendirmez:24:

çıkmak zorundayım derse geç kalıcam yoksa:58:

"ben ailesinin dur diyemediği bi çocukla nasıl ilgilenip koşmamasını sağlayabilirim?kaldı ki bu benim değil annesinin babasının görevi.""

bunu bilmiyorsanız hiç öğretmenliğe heves etmeyin o zaman. sınıflar bu tür çocuklarla dolu olacak. okulda da annesinin babasının görevi derseniz çocuklar her ortamda eğitimsiz kalacak. annesinin, babasının, ablasının üst kattaki komşusunun duvarını tavanını yumrukladığını gören çocuk bunu hemen içselleştirir. sınıfta da arkadaşını, masasını yumruklar.
toplumsal duyarlılık ve algı her vatandaşı tüm vatandaşlara karşı sorumlu kılar. her çocuk toplumun kuralları içinde insanca ve çağdaş yöntemlerle eğitilmeyi hak eden bir bireydir.
ben şuan evde tepinen çocuğa eğitim vermek zorunda değilim öğretmen olmak başka bişey o zaman benim görevim olacak o meslek şu an başka derdim yok gibi annesinin bakamadığı çocuğa ben mi bakacağım? artık çıkmak zorundayım derse geç kalıyorum başka sorununz varsa akşam cevap veririm artık:20:

evet canm haklısın ama bu benim gerçekten yapacağım bişey olsa bu kadar zaman beklemezdim ki beğenip beğenmemem kagı_gemi'yi ilgilendirmez:24:

çıkmak zorundayım derse geç kalıcam yoksa:58:

ilgilendirmeyebilir canım ama dayak fikrini beğenen bi öğretmen adayının bu düşüncesi, anne olan herkesi rahatsız eder buda bi gerçek yani
burda bi suçlu varsa o da anne baba, sen duvara vurduğunda sen o duvara neden vuruyosun ya da vuran sen misin, bunu çocuk algılamıyo bile, hatta bunu hiç düşünmüyor bile

Son düzenleme:
üffffffffff sıktın yani... sonuçta biz burda sıkıntımızı paylaşıyoruz... valla ne yazdığını falan da okumucam kağıt gemi:... başa gelen çeklir diyemicem ... 1,5sene boyunca başında tepinen bri olsa bebeğin de 48 saat non-stop ağlasa o zaman anlardın..
senin yazdıklarınnın bir değeri olmadığı için asla okumucam. isteyen okusun cevap da versin.. boşa kürek çekmeyin kızlar... aynı yukardaki komşunuzun anlamadığı gibi bazıları da anlamıyor işte..
muhakkak bu topiğe de yukarı komşunuz gibi birisi girip karşı fikir yazacaktır.. kağıtgemi de bu komşularımızdan biri işte

Son düzenleyen: Moderatör:
ilgilendirmeyebilir canım ama dayak fikrini beğenen bi öğretmen adayının bu düşüncesi, anne olan herkesi rahatsız eder buda bi gerçek yani
burda bi suçlu varsa o da anne baba, sen duvara vurduğunda sen o duvara neden vuruyosun ya da vuran sen misin, bunu çocuk algılamıyo bile, hatta bunu hiç düşünmüyor bile

ders arasındayım dyanamadım ve zamanımı konuma bakmak için ayırdım

sanki ben elimde sopa sokaklarda dövecek çocuk arıyorum.. arkadaşım zaten öyle biri olsam buraya konu açmam gidip çocuğu döverdim dimi? en baştan beri annesiyle konuşacağımızıda dile getiriyorum zaten dimi_
kagıt_gemi çok içten dileklerimle umarım sende böyle bir çocuğu eğitme şerefine nail olursun

Son düzenleme:
Konu hakkında yorumlarınızı yapın lütfen,konu dışı,ikili yazışmalar ve şiddet eğilimli yorumlar olmasın .Hakaret etmeden herkes fikrini paylaşmakta özgürdür,saygı gösterelim.
Konu amacından sapıp sen -ben kavgasına dönmek üzere,bu uyarıyı dikkate alarak güzel paylaşımlar diliyorum.

dayakla terbiye olmaz hanfendi.
üst komşumun yaramazlık yaptı diye çocuğunu dövdüğünü duymak beni çocuğun sesinden daha çok rahatsız eder.

sizce olmayabılır ama bnce olur !! hanım efendi harkesin kendi şahsı fikri ben öldüresiye dayaktan söz etmıyorum kımse olayı başka tarafa çekmesinn!! her çoçuk yaramazlık yapar ama herşeyın bır dozu var eline bir kere vurdun mu bak bkalım bır daha yapıyormu aynı şeyı ....:37:

benim üst katıma da yeni bir aile taşındı köpekleri var
şimdilik fazla sesi çıkmıyor ama arada balkona çıktığımda havlama sesini duyuyorum korkuyorum:26:
ya apartmanda köpek beslenmez ki:31:

Sen neyse ki duymuyorsun ben çileden çıktım artık gecenin bi vakti ya da sabahın köründe köpek havlaması, koşarken tırnaklarının yeri çizerken çıkardığı o iğrenç ses...
Birşey de demedim şimdilik, ama böyle giderse ağzımı açtıracak bana...

Çocuğuna HAYIR!, YAPMA! demeyen anneden uzak durun. Nerede olursa olsun.

Benim daha çocuğum yok, ama şunu çok merak ediyorum; çocuk sahibi olunca bu kadınlar aklını, bilincini mi kaybediyor? Bu kadar nefret ederken günün birinde bu şuursuz kadınlara dönüşmem sanmıyorum.

Bir arkadaşıma oturmaya gittim bir akşam. Küçük oğlu saatlerce eline aldığı birşeyi defalarca yere atıp atıp durdu. Sonra başka birşey aldı onu atmaya başladı. Kapıları çarptı. Kumandayı yere attı. Objeler yetmedi kendini yerden yere atmaya başladı çocuk. Ve bu kadar sürede kadın bir kez yapma çocuğum demedi saat gece yarısına yaklaşırken. Ben dayanamadım yapma dedim elindekileri aldım, bu seferde çocuk yırtınarak ağlamaya başladı.

Alt katındakileri düşünemiyorum. Çok yazık. Annem sadece bu üst kat gürültüsü yüzünden gidip en üst katta ev aldı. Çatım aksın ama tepemde biri gürültü yapmasın diyor...

sizce olmayabılır ama bnce olur !! hanım efendi harkesin kendi şahsı fikri ben öldüresiye dayaktan söz etmıyorum kımse olayı başka tarafa çekmesinn!! her çoçuk yaramazlık yapar ama herşeyın bır dozu var eline bir kere vurdun mu bak bkalım bır daha yapıyormu aynı şeyı ....:37:

Valla siz de yanlışsınız bence.Azarlamak falan neyse ama dayağa ben de karşıyım.Birşeye yaradığını bırakın, dayak yiyen insanı daha da agresif ve saldırgan yapıyor.Çünkü şiddet görmüş olmak onurunu kırıyor ve insanlardan nefret ediyor. O da diğer çocuklara öfkelendiğinde öfkesini kontrol edemiyor, şiddet gösterme eğilimine giriyor. içten içe insanlarla küs, insan ilişkileri bozuk, öfkesini kontrol edemediği için sinirden kendini hasta eden bir insana dönüşüyor.Hem kendine hem etrafına zarar yani.:45:

Sen neyse ki duymuyorsun ben çileden çıktım artık gecenin bi vakti ya da sabahın köründe köpek havlaması, koşarken tırnaklarının yeri çizerken çıkardığı o iğrenç ses...
Birşey de demedim şimdilik, ama böyle giderse ağzımı açtıracak bana...

daha yeni taşındılar canım geceleri balkona çıkınca sesini duyuyorum ürküyorum
bakalım bundan sonra ne olacak inşallah bizi bıktırtmazlar:5:

ders arasındayım dyanamadım ve zamanımı konuma bakmak için ayırdım

sanki ben elimde sopa sokaklarda dövecek çocuk arıyorum.. arkadaşım zaten öyle biri olsam buraya konu açmam gidip çocuğu döverdim dimi? en baştan beri annesiyle konuşacağımızıda dile getiriyorum zaten dimi_
kagıt_gemi çok içten dileklerimle umarım sende böyle bir çocuğu eğitme şerefine nail olursun

canım ben sana sen böyle bi insansın demedim ki, neden bu kadar kızdın anlamadım, zaten bu tarz bi insan olsan bu başlığa hiç yazmazdım, zaten bende gürültüden muzdarip biri olarak

çocukların dövülmesini normal gören insanlarla ne iletişim kurulabilir ki, sen o tarz bi insan olmadığın için yazıyorum yani
:26:

Son düzenleme:
kimse kusura bakmasin bir apartmanda yasiorsa bir aile
cocugunu uyarmali anlatmali
arasira pat gum sesleri olabilir cocugun bosluk anina gelebilir
ama devamli kosamaz
top oyanamaz
bisiklet yada icine binilen tekerlekli arabalara binemez bir apartmanda!
tutacaksin cocugunun elinden parka gotureceksin
tepinin ziplayin dilediginiz kadar deyi yoracaksin
eve geldigindede daha sakin oyunlar onereceksin!
apartmanda yasamanin kulturu budur
tasindigim evdeki cocuklarda durmuyorlardi
esimle ben deli oluyorduk
inanin arasira yapsalar neyse ama
gum gum gum gum diye sesler gelmesi
hele aksam 22h30'da yada daha gec saatlerde
tam dalacagiz uykuya gummm diye yada pat pat pat diye sesler duymak
ne kadar sinir bozucu bir evde!
heleki yataktaysan
hele gece 23h'tu uykumdan gumm diye bir sesle uyandim
sabrim tasip bagirip cagirmaya basladim disari cikip
resmen deli olmustum
cocuklar ozgurce oynasinlar isterim ama apartmanda degil!
kagit gemi boyle bir duruma maruz kalmadiysan
insanlarin icinin kinle nefret doldugunu iddia edemezsin
cunku sende bizleri tanimiyorsun
ben bu sesleri duymamak icin kulakligi takip son ses muzik dinledigimi bilirim yada kulak tikadigimi
isitme engelim oldugu halde ustelik!
ozgurce oynasin cocuklar ama apartmanda degil o kadar

çıktığımız evde üst katta abartmanda oturmayı bilmeyen artık nerden indiler şehre bilemiyorum
gecenin 2 si, sürekli bişey sürüme gürültüsü, sanırsınız ki taşınıyolar, ailecek uyandık, bekle bekle geçmez
en sonunda eşim üst kata çıktı, beyfendi tüm halıları kaldırmış, bebeğini örümceğe koymuş bi oyana koşuyo bi bu yana
efendim neymiş çocuğunu örümceğe bindiremeyecekmiymiş kendi evinde
:37::37::37:
buyur burdan yak, sorun yetişkinlerde...

Son düzenleme:
ah canım ya aynısını bende yaşadım. neler yaptım neler. kaç kere kapısına çıktım laftan da anlamaz bunlar. aynı senin gibi babam onlara bulaşmamamı istiyodu ama ben dayanamıyodum. ne yapsan bilemedim.kısasa kısas gürültü yap desem bu sefer baban izin vermicek kendimden biliyorum.

çıktığımız evde üst katta abartmanda oturmayı bilmeyen artık nerden indiler şehre bilemiyorum
gecenin 2 si, sürekli bişey sürüme gürültüsü, sanırsınız ki taşınıyolar, ailecek uyandık, bekle bekle geçmez
en sonunda eşim üst kata çıktı, beyfendi tüm halıları kaldırmış, bebeğini örümceğe koymuş bi oyana koşuyo bi bu yana
efendim neymiş çocuğunu örümceğe bindiremeyecekmiymiş kendi evinde
:37::37::37:
buyur burdan yak, sorun yetişkinlerde...

allam ya lafa bak. sanki özel malikanesi. apartmanda yaşıyosun be kardeşim . valla ben böylelerini dövmek istiyorum. çok dertliyim bu konuda

allam ya lafa bak. sanki özel malikanesi. apartmanda yaşıyosun be kardeşim . valla ben böylelerini dövmek istiyorum. çok dertliyim bu konuda

valla böyle yetişkinleri bende dövmek istiyorum ne yalan söyliyim:1::1:

gecenin ikisi yahu, yeminle gündüz iki olsa hiç umursamam, gündüz herkes gürültü yapıyo çünkü ama ne bileyim, insan olan akşam en azından 10 dan sonra dikkat eder biraz:13:

ah canım ya aynısını bende yaşadım. neler yaptım neler. kaç kere kapısına çıktım laftan da anlamaz bunlar. aynı senin gibi babam onlara bulaşmamamı istiyodu ama ben dayanamıyodum. ne yapsan bilemedim.kısasa kısas gürültü yap desem bu sefer baban izin vermicek kendimden biliyorum.

valla en güzeli müstakil ev ama...
onlarda ya döküntü ya çok lüks
:31:

chees iste insanin zoruna gidiyor
sen cocuguna dogru durust oynatmiyorsun aman ses olur diye
ama birileri "kendi evimde oynatamazmiyim" diyebiliyor
senin cocugunami yazik iki araba suremiyor diye
yukardaki ailemi sopalik kimseyi takmiyor diye

o kadar canimiz sikildiki esimle bu gurultu meselesinde
artik kendimizden gecip yatagimiza uzanip hayaller kuruyorduk
bir gun bizim iki cocugumuz olsa
bu ust komsularimizin ustune kasten tasinsak
onlarin cocugu buyumus olurdu o zamana kadar
bizde cocuklari salardik yaptiklarinin beterini yaptirirdik cocuklarimiza :)
psikopata baglamistik hayallerimizi o derece yani :27:

chees iste insanin zoruna gidiyor
sen cocuguna dogru durust oynatmiyorsun aman ses olur diye
ama birileri "kendi evimde oynatamazmiyim" diyebiliyor
senin cocugunami yazik iki araba suremiyor diye
yukardaki ailemi sopalik kimseyi takmiyor diye

o kadar canimiz sikildiki esimle bu gurultu meselesinde
artik kendimizden gecip yatagimiza uzanip hayaller kuruyorduk
bir gun bizim iki cocugumuz olsa
bu ust komsularimizin ustune kasten tasinsak
onlarin cocugu buyumus olurdu o zamana kadar
bizde cocuklari salardik yaptiklarinin beterini yaptirirdik cocuklarimiza :)
psikopata baglamistik hayallerimizi o derece yani :27:

aynen canım ya, acaba ben mi aptalım diyorum çocuğuma nefes aldırmıyorum
bu arada gerçekten insanın aklından çok psikopat şeyler geçiyo ya, hatta burada bile yazılmıcak intikam planları
:60::60:

ondan önceki evde de inanmazsın gecenin dörtünde sevişme sesleri, gerçi sevişiyolar mı napıyolar tam bilemicem eğilimlerini ama:27::27:
kapıyı çarpıyodum, oklavayla tavana vuruyodum tık yok, bunlar gün yüzü görmedik sesler çıkarmaya devam ediyolardı:37:
ve bu kadın kaynanası kayınpederiyle oturuyo yani, yan odadan onlar duyarsa diye bile bi çekincesi yok:53:
hep seni mi buluyo dicen evet buluyo ya, diyorum ben kaçtıkça bunlar beni kovalıyo
:1::1:

Son düzenleme:
Back
X