Üst komşumuzun kapısına dayanıp kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum

Seni anlıyorum üst katımda bir canavar yaşıyor.
Ama kayınvalide gelin karşılıklı oturuyorlar çift dairede.
benim üstümde oturan kayınvalide ..
1 yıl hiç ses etmedim tek laf söylemedim hiçbirşey yapmadım.
bir gece saat 01:00 gibi delirdim.. çocuğu kovalayan aile büyükleri evde koşturup gülüşüyorlar.. gittim merdaneyi aldım tavanı yıktım desem yeridir o kadar sert vurmuşum ki tozlar boyalar döküldü tavandan.. eşim kızdı.. yapma sabırlı ol vs dedi.bir yıl sabretmişim ne kadar sabredeyim daha ? sustular. bir daha da yapmadılar.
bir kere daha yaparlarsa yöneticiye gidip belediyeye başvuracağımı söyleceğim..

bazı arkadaşlar çocuktur yapar demişler.. hepimiz çocuk olduk,binlerce de çocuk tanıdık.
çocuk hasta da olabilir hiperaktif de olabilir doktor var terapist var götürürsün..
hayvan gibi yetiştirmezsin olur biter..
çocuğuna laf geçiremeyenler "amaaaaa çocuk bu yapacak yaramazlık "diyerek sıyrılıyorlar..

çocuğuna laf geçiremeyenler "amaaaaa çocuk bu yapacak yaramazlık "diyerek sıyrılıyorlar..

:46: :46: :46: :46:

kağıt gemi arkadaşımız sanırım hayal dünyasında yaşıyor. vllaa yukarımda biri tepinirken polyannacılık oynayamam.
herkes gereken terbiyeyi vercek.
herkes çocuğuna hiperaktif diyor... bu hiperaktivitenin bi tahlili herhangi bir bilimsel gösterisi yok..
dr bulamayınca bu çocuk hiperaktif diyip sallıyor başından.
ayrıca hiperaktivitede kullanılan bi ilaç var versinler onu(yeşil reçeteli) tedavisini istiyorlarsa neden vermiyorlar...
bunlar bahane yani.. iş anne babada bitiyor...
anne babada da iş yoksa iş karakolda biter:60::60::60::60:
(bu arada eşim dr ben de eczacıyım)

Seni anlıyorum üst katımda bir canavar yaşıyor.
Ama kayınvalide gelin karşılıklı oturuyorlar çift dairede.
benim üstümde oturan kayınvalide ..
1 yıl hiç ses etmedim tek laf söylemedim hiçbirşey yapmadım.
bir gece saat 01:00 gibi delirdim.. çocuğu kovalayan aile büyükleri evde koşturup gülüşüyorlar.. gittim merdaneyi aldım tavanı yıktım desem yeridir o kadar sert vurmuşum ki tozlar boyalar döküldü tavandan.. eşim kızdı.. yapma sabırlı ol vs dedi.bir yıl sabretmişim ne kadar sabredeyim daha ? sustular. bir daha da yapmadılar.
bir kere daha yaparlarsa yöneticiye gidip belediyeye başvuracağımı söyleceğim..

bazı arkadaşlar çocuktur yapar demişler.. hepimiz çocuk olduk,binlerce de çocuk tanıdık.
çocuk hasta da olabilir hiperaktif de olabilir doktor var terapist var götürürsün..
hayvan gibi yetiştirmezsin olur biter..

Derinss'cim senle yine benzer bi konuda ortak dertli çıkmıştık. Hani bize azcık sesli güldük, kapıyı kolundan bastırarak değil de çekerek kapattık diye kızan babalardan sonra çıktığı odanın ışığını kapatmayan kocaya tahammülü olmayan deli bekir kızlardık :) İşte sanırım benim bu komşu çocuk olayına bakışım biraz da bundan sebepli.Biz kışladaki asker gibi büyüyüp 5 yaşındayken bile alt kattakini sağdakini soldakini düşünürken adamlar gelmiş 30-40 yaşına, çocuğunu terbiye etme ihtiyacı bile hissetmiyor.Kendisi ne ki çocuğu ne olsun diyip, bırakın apartmanı, semt değiştiriyorum ben mesela 2 hafta içerisinde. Şehrin biraz daha eğitimli kısmının yaşamayı tercih ettiği, asmolen tavanlı bir binaya taşınıyorum :64: Noluyor peki? Cahil yine gönlünce,yerinden kıpırdamadan, stressiz yaşıyor, kafaya takan, özenli, gürültüleri duyan, binaya çıkarılan ayakkabıları gören bizim gibi "ince ruh"lar da kendine yeni dünyalar arıyor.Kaçmak kurtulmaktır umarım.:37:

3 küçük çocuğum var benim.eşim nerdeyse nefes aldırmayacak çocuklara evde koşturmak yada zıplamak hoplamak istesinler hemen altta adam var diyoruz.
apartmanda yaşıyorsak bazı kurallara uymamız gerek.çocuğa terbiyeyi evde önce anne baba vermeli:31:
bu çocuğum hiperaktif söz dinlemiyor vs gibi sözlere bende kızıyorum:23:biz nasıl dinletiyoruz sözümüzü:19:insan gerekirse çocuğunun gözünü biraz korkutmalı
hiç kimsenin başkasını rahatsız etmeye hakkı yok:50:

Derinss'cim senle yine benzer bi konuda ortak dertli çıkmıştık. Hani bize azcık sesli güldük, kapıyı kolundan bastırarak değil de çekerek kapattık diye kızan babalardan sonra çıktığı odanın ışığını kapatmayan kocaya tahammülü olmayan deli bekir kızlardık :) İşte sanırım benim bu komşu çocuk olayına bakışım biraz da bundan sebepli.Biz kışladaki asker gibi büyüyüp 5 yaşındayken bile alt kattakini sağdakini soldakini düşünürken adamlar gelmiş 30-40 yaşına, çocuğunu terbiye etme ihtiyacı bile hissetmiyor.Kendisi ne ki çocuğu ne olsun diyip, bırakın apartmanı, semt değiştiriyorum ben mesela 2 hafta içerisinde. Şehrin biraz daha eğitimli kısmının yaşamayı tercih ettiği, asmolen tavanlı bir binaya taşınıyorum :64: Noluyor peki? Cahil yine gönlünce,yerinden kıpırdamadan, stressiz yaşıyor, kafaya takan, özenli, gürültüleri duyan, binaya çıkarılan ayakkabıları gören bizim gibi "ince ruh"lar da kendine yeni dünyalar arıyor.Kaçmak kurtulmaktır umarım.:37:

Hatırladım deli bekirdaşım :52:
Sana kesinlikle katılıyorum babam alt kata ses gitmesin diye.. topuklarına basa basa yürüme diye bağırırdı bana.. Okula bile gitmediğim yaşlarda..O yüzden evlerinde böyle ahır vari yaşayan ailelere tahammülüm yok..

Çok iyi yapmışsın ne diyeyim darısı başımıza.. Özensiz yaşayanın kendisine dikkat etmesi düzletmesi gerekirken.. Duyarlı olan hayatını değiştiriyor. Bu da Türkiye gerçeği galiba..

üst komşularından bıkıp en sonunda en son kat buldum taşındım, rahat etcem ya
6 yaşında oğlum var akşam 9 da uyur 8 de kalkar, mümkün değil yani gece gürültü yapsın falan, bende bu dertten daha önce muzdarip olduğum için hayatta top oynamasına falan izin vermem, garibime parkede oyuncak arabalarını bile sürdürmüyorum aşağı gürültü yapmasın diye, araba oynaması için oyun halısı aldım yollu mollu yani...
bu rağmen alt kattaki biri erkek 3 ergen çocuk, çığlık çığlığa koşuşup kavga ediyorşlar hergün gece 2 lere kadar...
utanmadan bide kapımıza geliyolar haftasonu öğleden sonra 4 de... neymiş çok gürültü yapıyomuşuz
allahtan kapıyı eşim açmıştı yani
:47:

çocuklar büyük olunca noluyo yani, çok daha beterler, 19-15 yaş arası

Son düzenleme:
üst komşularından bıkıp en sonunda en son kat buldum taşındım, rahat etcem ya
6 yaşında oğlum var akşam 9 da uyur 8 de kalkar, mümkün değil yani gece gürültü yapsın falan, bende bu dertten daha önce muzdarip olduğum için hayatta top oynamasına falan izin vermem, garibime parkede oyuncak arabalarını bile sürdürmüyorum aşağı gürültü yapmasın diye, araba oynaması için oyun halısı aldım yollu mollu yani...
bu rağmen alt kattaki biri erkek 3 ergen çocuk, çığlık çığlığa koşuşup kavga ediyorşlar hergün gece 2 lere kadar...
utanmadan bide kapımıza geliyolar haftasonu öğleden sonra 4 de... neymiş çok gürültü yapıyomuşuz
allahtan kapıyı eşim açmıştı yani
:47:

çocuklar büyük olunca noluyo yani, çok daha beterler, 19-15 yaş arası

çesim benim çocuğum olsa varya derdim ki bütün gün zıpla :)) hemen oyun halısını kaldır. var işte böyle tipler.

aman allah'ım ne kadar tahammülsüz laflar edilmiş. gözlerime inanamadım.
ne kadar çok komşu düşmanı insan varmış memlekette.
küçük bir çocuk bu. bu kadar mı zor anlamak. koca şehirde apartmanlara tıkılmış çocukları. hiç büyük konuşmayın konu sahibi. ilerde sizin de çocuğunuz olursa anlarsınız.
niçin o çocukla arkadaş olmayı; bir gün evinize çağırıp kek çikolata ikram edip; oyuncak verip; ardından da odanızı gösterip, aşağıda sizin ders çalıştığınızı ve ailenizle yaşadığınızı anlatmayı denemiyorsunuz?
bir çocuğu eğitmek sadece anne babasına düşmez hanımlar. tüm toplumun işidir bu. yok bunlar "iğrenç" falan deyip kimseyi aşağılamaya da hakkınız yok.
bir çocuğu eğitmek yukarı pat pat vurarak, korkutarak, anne babası ile kavga ederek, polis çağırarak olmaz.
bu toplumda şiddetin neden bu kadar yükseldiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

böyle yazmışsınız ama bende çocuk oldum ve babam asla izin vermedi evde sesli sesli yürümemize bile adımlarımıza dikkat ederek büyüdük, şuanda bile üst kata çıkıp komşuya sinirimi söylememe izin vermiyor akşam saati rahatsız edilmk olmaz ayıp vs. çocuğu eğitmek anne babasına düşer bence yetiştiği toplumda yanlış insanlar olabilir eğitim ailede başlar

ve şu da varki ben komşunun çocuğu ses çıkarmasın diye neden onunla ilgilenyim? annesi ilgilense parka götürse mesela daha iyi olmaz mı? ben başıma gelmez diyede düşünmüyorum ama başıma gelse o çocuğun annesi gibi davranmam ki... daha önce annem annesine demiş oğlun koşuyor kız uyuyamıyor diye anneside ayaklarını ucunda koşuyor demiş bunu benim çocuğum olsa ve o yapsa en azından kusura bakmayın çocuk işte ben ona sölerim falan derdim... daha annesi laftan anlamazken ben çocuğuyla nasıl ilgilenebilirim acaba?

sizde babanz evde yokken çıkın yukarı.söyleyn bu ne gürültü die.

annemle konuştuk annem söyleme sen ben gördüğümde söyleyeceğim dedi ama evden çıkmıyorlar sanırım hala konuşamadı annemde:26:

Son düzenleme:
ve şu da varki ben komşunun çocuğu ses çıkarmasın diye neden onunla ilgilenyim? annesi ilgilense parka götürse mesela daha iyi olmaz mı? ben başıma gelmez diyede düşünmüyorum ama başıma gelse o çocuğun annesi gibi davranmam ki... daha önce annem annesine demiş oğlun koşuyor kız uyuyamıyor diye anneside ayaklarını ucunda koşuyor demiş bunu benim çocuğum olsa ve o yapsa en azından kusura bakmayın çocuk işte ben ona sölerim falan derdim... daha annesi laftan anlamazken ben çocuğuyla nasıl ilgilenebilirim acaba?

Yok canım sen doğurdun ya sen ilgileneceksin..
Anası deli gibi tepinen çocuğu eğitemeyecek sen çikolata verip eğiteceksin...
Çikolata verip eğittiğiniz tek çocuk varsa dişimi kırarım.
İyi bari bundan sonra ev kiralarken apartmandaki çocukları önce hızlandırılmış çikolata ödüllü kursa tabi tutalım :37:

Yok canım sen doğurdun ya sen ilgileneceksin..
Anası deli gibi tepinen çocuğu eğitemeyecek sen çikolata verip eğiteceksin...
Çikolata verip eğittiğiniz tek çocuk varsa dişimi kırarım.
İyi bari bundan sonra ev kiralarken apartmandaki çocukları önce hızlandırılmış çikolata ödüllü kursa tabi tutalım :37:

cidden canm ya çikolata çocukları eğitiyomuş madem babam bana küçükken kızana kadar bol bol çikolata yedirseydi keşke :66:

Bende Zannederdim Ki Bir Ben Cocuk Sesine Tahamüll Edemiyorum ..

2.Tane Yegenim Var Ve Erkek Olani A$iri Derece Hiperaktif Bir Yapiya Sahip
Saniye Yerinde Oturmaz ..Evleri En Üst Katta Ve Hemen Alt Katinda Yasli Iki Cift Oturuyor ..
Yegenlerim Evin Icinde Öyle Bir Kosuyor Ki Alt Katt Gercekten Tavan Yere Cökecek
Zannediyordur Buna Eminim .. Benim Yanimdada Öyle Kosunca Hoplayip Ziplayinca
Kiziyorum .. Oglum Zipla .. Oglumm Yapma .. Kizim Abinin Yaptigini Yapma
Bak Altakki Teyze Kizcak .. Dur .. Cüü$ demekten Dilimde Tüy Bitiyor ..
Yengemde Bir Kac Kez Sesleniyor Ama Malesef !
Bu Defa Ikiside Inada Bindiriyor Ve Topu Cikarip Oynuyorlar .. Yani Bunun Egitmekle Pek Alakasi Yok
Elindeki Oyuncagi Al Baska Biseyle Ses Cikarirlar ..

Bizim Alt Kattada Bir Velet Var .. Bide Kiz Cocugu Olcak ..
Tam Ögle Vaktinde Bi Basliyor Top Oynamaya Aman Yarabbim ..
Bazen Dayanamiyorum Kalkiyorum Evin Icinde Zipliyorum Yere Ayaklarimi Vuruyorum
Ses Kesilir Gibi Oluyor Iki Dakika Sonra Yine Basliyorlar ..
Haftada 1.de Cumartesileri 5.Tane Cocuga Bakicilik Yapiyor Kadin ..
Hafta Sonu Hafta icinden Isimden Yorgunum Dinlenecegim Diyorum ama yok
Sabah 8.de Uyaniyorum Gürültüden .. Hösgörü Malesef Bir Yere Kadar ..

ayy cok ıyı bılırım bu durumu benım de cok sınırden ağlamışlığım babam tarafından engellenmişliğim vardır..ama böyle tiplere duvara vurmak yaramaz yolda apartman içinde bır yerde gayet kıbar ama aynı zamanda vurucu konusmak işe yarıyor .bız çocukken aynen senın gıbı azıcık kossak babam hemen oturun aşağıda ınsan var derdı

şimdi benim küçük oğlum mışıl mışıl uyurken, aşağıdaki ergenler binayı yıkmak üzereler
uyanmaz inşallah oğlum
:31:

ya kızlar bu çekim yasası zımpırtısı gerçekten var bu konuda
hep gürültücü komşudan korkarım hepte benim başıma gelir
keşke takmamayı başarsak
:31:

Apartmanı dingonun ahırı sanan çocuklara ben çikolata alcam öyle mi?

Üst katımıza yaz aylarında yeni bir aile taşındı. 2 çocuklu.

Çocuklar da çok küçük değil.

Ortalığı yıktılar resmen, korkuyorum ev başımıza geçicek diye.

Uyardı annemler kaç kere. Duruldular ama yine vardı ses.

2 haftadır yine başladılar. Hele bu akşam tavanın çökmediğine şükrettim inanın.

Şeytan dürtüyor içimden sadece öldürmek geliyor o çocukları.

Hatta anne babasını.

Bunları söylüyorum diye hasta,psikopat gözüyle bakmayın bana.

Üniversite öğrencisiyim ben. Yoğunum bütün gün.

Akşam evime geldiğimde rahat rahat dinlenmek, kafamı dinlemek, ders çalışabilmek istiyorum. Olmuyor!

Kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor. Kafası almıyor.

Sınavlarımıza zor çalışıyoruz.

Ve üstteki dağdan gelmeler asla bunu algılayamıyor.

Kaç kere güzelce söylendiği halde.

Yani çikolata falan çözüm değil. Konuşmak da.

İnsan olmak önemli olan. Beyin sahibi olmak.

Back
X