üst komsunun gurultusunden biktim

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
Iyi aksamlar

ben ust kat komsumdan muzdaribim.. bir sene once tasindilar, maalesef ev kendilerinin.. dede, babanne, anne, baba ve uc cocuk oturuyorlar.. cocuklar 4, 3 ve 1,5 yasinda... apartman yapimiz cok sacma oldugu icin onlarin oturma odasi bizim yatak odamizin ustu oluyor.. ve bilhassa aksam saatlerde cok fazla ses yapiyorlar. Uc cocuk birden hem odalarda hem koridorda kosturuyorlar.. kac kere kadina dedimki 'gunduz yaptiginiz ses sorun degil ama aksam 9dan sonra cocuklar kosmasin, kizim erken uyuyor, esim yorgun geliyor dinlenmek istyor' kadin her seferinde tamam haklisin diyor ama yine ayni yine ayni kac kere gurultulerinden kizim uyandi.. dun mesela cok basim agriyordu, erken yatmak istedim.. ama uyumak ne mumkun.. patpatpat bir orda bi oraya kosuyorlar.. ciktim yine dedim lutfen zaten hastayiz, seside gectim cocuklar sadece kosmasin.. hmm tamam dedi kadin kapatti kapiyi..

cocuklar gurultu yapar ama anne baba olarak da belirli bi saatten gurultu yapmalarini engellemeliYiz.. benimde cocugum var, nasil ben uyutuyorsam, sende uyut yada cocuklarini sessiz bi sekilde oyala.. gercekten biktim artik.. esimde cok kiziyor, birgun onun cikip kavga etmesinden korkuyorum..

tatsizlik cikmasin diye hep guzellikle anlayisla karsiladim ama sabrim kalmadi artik..

Bence yeterince uyarmışsınız güzelce, bir sonraki aşama daha ciddi daha sert bir uyarı olmalı, o da olmadı üstteki arkadaşın dediği gibi çirkeflik..

Hep dedimki yuzyuze bakiyoruz, komsuyuz sonucta hep alttan aldim.. ama olacak gibi degil.. belediyeye mi sikayet ediliyor??

cirkeflik yapacak mizacta biri degilim maalesef.. keske cirkeflesebilsem :-/

böyle konular görünce gözüm korkuyor doğrusu biz şu an en üst katta oturuyoruz çok sakin bi bina gürültü yok küçük çocuk yok ama yazın taşınacağız üstümüzde iki kat var bende sesten çok etkilenirim şimdiden kara kara düşünüyorum acaba üsttekiler nasıl birileri diye sizin üstteki çocuklarda çok küçükmüş üçüde allah yardımcınız olsun

Hep dedimki yuzyuze bakiyoruz, komsuyuz sonucta hep alttan aldim.. ama olacak gibi degil.. belediyeye mi sikayet ediliyor??

cirkeflik yapacak mizacta biri degilim maalesef.. keske cirkeflesebilsem :-/

Evet, şikayet şansınız var ama bir avukat olarak soyluyorum ki olayın ustune gitmezseniz hic ilgilenmiyorlar bile.. Tamam bacım hallederiz der yollarlar.. Bizimde üst komşumuz sizinkinin başka çeşidi, çocuk yok ama temizlik delisi aile, sabah kalkınca ve gece yatmadan once supurge, sonra makine acıyorlar. Bütün ses bizim evde, hergün koltukları yatakları çekiyorlar ama temizlikleri en az 3 saat.. Ben hala çözüm bulamadım, camlarını yıkıyorlar mesela butun kirli su bizim camlarda balkonlarda.. 10 yıldır bu apartmandayız, en az 150 kez çıktık kapılarına, ayy pardon diyip aynı devam ediyorlar.. kavgada ettim, en son terlik fırlattılar bize

Valla benim ust katımda da 2canavar var..

Tasındıgımız ılk sene rahatsız olup,kapıcıyla uyardık..

Şimdi benım cocugum oldu,alt katımdakı gelmesin dıye dua ediyorum hergun..

Çocukların normal yurume sesi bıle dan dan dan ediyor..cocugu olmayan anlayamıyormus bunu..

Senın talıhsızlıgın onların oturma odasının altında yatıyor olmanız

Komsulukta bir yere kadar. Kac kere güzellikle uyarmissin. Madem insanliktan anlamiyor sikayet et. Bazi insanlar güzellikten anlamaz.

Hemen eline ollavayı al cık yatağı ustune vur tavana tavana hey hey

Dusunmedim degil ama kendi gurultulerinden duymazlar sanirim :)

evet uc tane kucuk cocuk olmasi isi zorlastiriyor maalesef...

terlikmi :))) bakalim bi arastirayim sikayet meselesini.. cok sagol..

Dedigim gibi gunduz yaptiklari hunharca gurultuye bisey demiyorum, cunku benimde cocugum var.. cocugu baglayamazsin.. amaa gece 12-1 e kadar da cocuk kosmamali.. normal bi cocuk o saatte uyur, hadi herkesin kendi duzeni diyorum uyutmasin ama bi zahmet kosmalarini onlesin.. yoksa her gurultuye bisey demem.. ki bende alt komsuma surekli diyorum ses geliyormu rahatsiz oluyormusun ..

sanki beni anlatmışsın üstelik buraya taşınır taşınmaz doğum yaptım ve uyuyabilmek için yarım saate muhtaçken üst katımdakiler yüzünden sıfır uyku loğusalık geçirdim, kadına kırk kere uykusuzluktan sütüm kesilicek diye yalvardım tren görmüş gibi baktı suratıma hıı dedi kapadı kapıyı

Offf o da ayri sorun.. ne kadar anlayissiz insanlar.. allah nasip ederse temmuzda benim de dogumum olacak.. gerci gecen yaz yazliga.gitmislerdi.. ama bu sene gitmezlerse naparim diye dusunmeye basladim

üstelik bırası dubleks, onun salonunun altı benim yatak odam,
Offf o da ayri sorun.. ne kadar anlayissiz insanlar.. allah nasip ederse temmuzda benim de dogumum olacak.. gerci gecen yaz yazliga.gitmislerdi.. ama bu sene gitmezlerse naparim diye dusunmeye basladim
eğer annem aynı şehirdde olsaydı tası tarağı toplar giderdim ben, ağladığımı biliyorum sinirden, onların da 2 yaşında oğlu var, evde bebek olunca gürültüyü anlayabilirim ama bu kadar boşvermişliği ve
vijdansızlığı anlamam mümkün değil

odanızı değiştirseniz mümkünse sizde oturma odası yada başka oda olarak ayarlasanız tabi olabiliyorsa
doğumda yapacakmışsın bebekle daha zor olur bu gürültüyü cekmek

Bazı zamane annelerini anlamakta güçlük çekiyorum, çocuklarıni o kadar çok şımartıyorlar ki... biz çocukken az bi hopladığımızda evdekiler uyarırdı aman komşulara gürültü gitmesin sessiz olun diye.. şimdiki çocuklara bakıyorum da üç yaşında bebe, kalabalığın ortasında annesine patır patır vuruyo,bağırıyo çağırıyo, anne de gülüyo, e annesine saygılı davranmayı öğrenmeyen çocuk konu komşuya mı çevreye mi saygı duyacak, duyarlı olacak sanki.. bakın şu saatte yakında bi yerden yüksek bi film sesi duyuyorum şu an şimdi ben bunları kırk katırla mı kırk satırla mı öldüreyim

Ahh kardeşim inan ki bni anlatmısson..
Cok rahatsız oluyorum ya sabır diyorum... Gece 12 de pat pat pat cocuk kosusturmaları
Biyerlerden atlamalar..
Misket atmalar yerlere.. İnan artık sabırımın son raddesindeuim.. Bi kac defa uyardı eşim ama yok.. Bnm kızım 2 yasında ınanın kosturmuyorum evde dikkatını baska yere veriyprum..misafir gelıyo bana cocuklara kosmamasını sölüyorum yapıyorum bunu yani.. Altımda oturanlarda insan sonucta..
Cocuklar biri 8 yasında biri 5 laftan anlıcak yastalar.. Bi anne baba demez mi oglum kıızm ses yapmayın bu saatte ayıp kımseyi rahatsız etmeyelim diye
Cok anlayıssızlar cok...
Sabrediyorum cok ne zaman patlıcam bakalım..
Allah büyük..ama komsuluk anlayıs cok önmli...
Öle mustakıl ev olsa tamam ama bide beb sitede oturpyrum.. Cok ses geliyo gercekten..
Kul hakkına giriyolar resmen.. Hasta oluyorum eşim aksama kadar trafikte eve gelince dinlenmek bi ohh demek istiyo..
Biraz anlayıs biraz insaf ya!!!

Eger ki karı kocanın sesleri cok cıkıyor yahut da diger büyUk bireylerin gürültülerinden rahatsız oluyorum deseniz çok iyi anlarım , ama aksam saatlerinden sonra onlardan degil de cocuklardan rahatsız oldugunuzu söylüyorsunuz.
Ama iste bazı cocuklar hiperaktifligiden dolayı mı artık söz dinlemeye biliyorlar , ben bekarım o yüzden pekte anlamam cocuk islerinden ama benim dusuncem bu ..
Yani cocugu ne kadar edepli yetistirsende , terbiye versende belli bir yasa kadar maalesef şımarıklıgına devam ediyor , laf anlamıyor.

Diyecegim şu ki ya empati yaparak bu duruma alısmaya calısın , ya da evinizi tasıyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…