- 29 Mayıs 2021
- 14.274
- 92.931
- 548
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ses sistemi kurup hoparlörün birini tavana koyun. Benim de var bir yan komşu. Nam salmış bu konuda. Afedersininiz bağıra bağıra konuşmalar gece 2ye dek çok yüksek sesle tv izlemeler. Orda gürültü feldikc ben de son ses tv açıyorum. Onun gürültüsjnden rahatsız olacağıma kendi gürültümden rahatsız olurum diyorum. O sesi kistikca ben de kısıyorum o tamamen kapatınca kapatıyorum. Koşullama işe yaradı mesajı aldı artık ben son ses açar açmaz kısıyor sesiArkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli 9edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo
Geçen seferde yorum yapmıştım,aynı sorun bendede var,alt komşudur,yan komşudur vs.deniliyor olabilirde ama üst katın gürültüsü bariz anlaşılıyor,yalıtım flnda bu tarz gürültüleri bariz engellemiyor yani şöyle diym 15 yaşında kızları var geçen yukarı çıktım o koşuyordu,bunu hangi yalıtım engelleyebilirArkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo
Yalnız değilsinArkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo
Ters tepki birşey daha çok arttırıyor ve çare değil inanın. Eşinize söylemeyin erkekler çok sinirleniyor büyük bir kavga haberlerdeki olaylara döner. İyi insanlar azalmış ben bunu anladım komşu hukuku adap edep görgü kuralı kalmamış.Arkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo
Taşınmak da çözüm değil isterseniz çok araştırın sorun. Yalan çıkıyor. Ev yalıtımları günümüzde yok gibi kağıt duvarlar. Benzer şeyler hep çıktı karşıma.O kadar söylemenize rağmen dikkat etmiyorlarsa arsızlarmış. Ne yapacağınız konusunda bir fikrim yok başka ne yapılır ki, taşınılır ancak.
Evet sonra yeni haberlerde okuduk kapıya gelir tüfekle seni aileni tarar geçer. Ülkede adalet yok çözüm yok. Sen canından olursun o katil. Beni kapıma gelip ben sorunlu biriyim benden rica bile edemezsin tarzında konuşan gürültü olacak istediğimi yaparım diyefek üzerine yürüyen biri insanın canından da eder.Bilinçli bir şekilde gürültüye devam ediyorlarda polis çağırıp zabıt tutturabilirsiniz. Ikinci de evine ihtar yazısı yollatırsın 3. Ye de savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz dava gorulur, ceza kesilir. Gurultu yapıp sizi rahatsız etmeye hakları yok komşuluk hukuku gereği.
En üst tercih etsen son model ev olsa alt kattan çıkıyor. Yalıtım felan hikaye. Ancak yutong olursa ses azalır ama onu yapan mütahit mi var çok para diye. Yaşamayan anlamaz böyle hiç durmadan saatlerceYok mümkün. Ben de hayatımda ilk defa bizzat şahit oldum. Gulyabani olduklarını düşündüm hatta. Bi insan hiç mi uyumaz, yorulmaz, kıçını yatağa koymaz asla anlam veremediğim bi durum ama gerçek. Asla abartmıyorum 3 saat uyuyorlar. Evet çoğu bina kağıttan yapılmış gibi ne yazık ki yürüse dahi ayak seslerini duyuyorsunuz ancak bunlar gece 2 3 te bile güümm paattt diye sürekli bi şeyler düşürüp, gürültü yapabiliyorlar. Böyle yaratıklar var gerçekten. Benim sesimi alt komşum öyle gece saatlerinde duyamaz mesela çünkü dikkat ediyorum insanlar erken yatıyor işe gidiyor diye parmak ucumda yürürdüm ki zaten zıplaya zıplaya koşar gibi yürümedikçe ses rahatsız edici yankı ile gitmiyor.
Hep diyorum bizim zamanımızda olmadı ama inşallah biz düzgün çocuklar yetiştiririz,bundan sonraki nesil bilinçli,vatana millete hayırlı evlatlar olurlar inşallah,haklarını, duracakları yeri,dünyada başka insanlarında yaşam hakkı olduğunu ve saygı duymak zorunda olduklarını bilerek yaşarlar.Yalnız değilsino kadar içten üzülüyorum ki anlatayım. İlk defa taşındım ev yeniydi ama çok sıkıntılar çıktı. 3 ayı buldu yerleşmek. Tam rahata erdik derken üstteki taşındı yerine bir modern çingene tipliler geldiler. Allah ım daha ev temizliğinde eşya gelmeden boş evde evi yıktılar çocukları. Biri 5 biri 2 yaşındaydı. Taşıdıkları gün saymadık çocuk sayısını hepsi hayvan koşuyor salmışlar çayıra dersin. Sabrettik güzelce uyardık ama siz taşının çocuklar müstakilde geldi apartmana alışacak dediler. :) sinir krizi geçiriyorduk sopayla vuruyorduk o da aynen vuruyor ya da daha fazla yapıyorlardı. Gece 5 te kalkıp çocuk koşuyordu. Kadın topuğunu tak tak vurarak yürüyor takunya bir terlik giyiyordu. Ev dokusu misafir geliyor saatlerce işkence gibi seslerle kafayı yiyecek gibi oluyordun. Sonunda taşındık çünkü yönetici de onun elamanı çıktı. Polis vs ülkede adalet yok çözüm yok. En üst kat ev aradım kaç ay bulduk o kadar masraf ve zahmeti oldu daha ilk gün aşağıdaki avukatların çocuğu güm güm atlıyor kadın kapıları pat küt çarpıyor benzer sesler geliyor. Araştırdık sorduk ananesi bakıyor evde durmuyor dediler hepsi yalan çıktı. Neden taşındığımızı da bilmelerine rağmen hiç anlayış göstermediler. Sabrettik mecbur diğerine göre daha oturulabilir oldu ama hep sinirimiz bozuldu. 1.5 sene sonra ev sahibi çıkardı geçici bir eve çıktık şehir değiştirecektik. Yine sorduk bir önceki oturana yandan kavga gürültü gelir yatak odasını yana kurmasınlar dedi. İdare ederiz tamam dedik güvendik hiç alakası yok yanla. Aşağıdaki yobaz görgüsüz aile ile aynı evin içinde gibi sesler. Adam bir telle konuşuyor bağıra çağıra saatler ne konuşursa duyuyorsun. Çocuklar okuldan geliyor anne yok evde istediklerini yapıyorlar. Şimdi başka şehire taşındım çok yüksek binalar en üste oturmayı istemedik ve acele tuttuk ama hep kültürlü memur aileler olacak dedi emlakçı. Bu da yalan çıktı. 1 hafta 10 gün sonra yeni evli bir çift geldi ki ilk taşındığım evdekine benzer yapıda adamla kadın. Sanayide çalışıyormuş adam laftan anlayan bir tip değil. Gece yarısı bağıra çağıra şarkı söylüyor korkarak uyanıyorsun. Kadın takunya terlikle evi dönüp duruyor. Sabahın 6 sondan gecenin 1i hiç farketmez. Güzelce çıkıp tanışayım söyliyim dedim kapıyı açmadı. Epey zaman geçti not bıraktık rica ediyorum evimde yaşlı hasta insan var dedim. Adam kapıya kavgaya geldi "ben sorunlu biriyim ailem kalabalık gürültü olacak, şarkı da söylerim" dedi. Eşim kendini zor tuttu yoksa şu haberlerdeki korkunç şeyler olacak Allah korusun. Ben o cinnet geçiren komşulara hak veriyorum. Bu devirde müstakil villaya çıkmak almak da zor. Allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum ama imtihan oldu hep.
Yöneticiyle konuşun o uyarsın birdeKapıcıyla konuştuğumda kalabalık aile olduklarını söyledi
Duvarlar mı kağıt gibi bizim de öyle yukarıdakilerin sesi fazla yok iki kadın oturuyor. Sesleri yok ama bir süpürge çekmesi veya oturmaya gelen biri olursa onun sesi haklısınız insan olana laf bir kere demir ama ülkede çok terbiyesiz insan var.....Arkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo
Kalın şekilde belirttiğim kısım o kadar önemli bir nokta ki… bu apartmanda gürültü konularında çocuk söz konusuysa mutlaka birileri çıkıp çıcık napalım bağlayalım mı çıcık anlamaz ki diyen birileri çıkıyor. Sorsanız çok bilinçli anneler özgür bireyler yetiştiriyorlar ama söz konusu çocuğu biraz frenlemek oldu mu çıcık anlamaz! Bu çocuklar dünyada kendinden başka insanlar da olduğunu herkese saygı duymak gerektiğini ne zaman öğrenecekler? Hani ağaç yaş iken eğilirdi. Onlar bireydi çok zeekiiii algıları açık çocuklardı. Bunu nasıl anlamıyorlar. Gün içinde gelen normal yaşamsal seslere kimse bir şey demez diyemez zaten. Ama gece yarısı çocuk güm güm koşuyorsa çocuk da olsa rahatsız olunur gayet. Evde pat pat gelen ses aşağı ve yukarı güm güm gidiyor. Gerekirse eline telefon verir başında durur oynarsın ama gece yarısı da çocuğu koşturmazsın biraz insansan. Aynı sorun bende vardı. Sabahın karanlığında işe gidiyorum. Zaten çalıştığım ortam gürültülü eve gelince dinlenmek istiyorum. Aşağı katın çocuklarının koşturmasından evimde duvarlar titriyordu ve gece 12 ye kadar sürüyordu bu gürültüler. Söyledim neyseki anlayışlı insanlarmış. Sıfır ses kimse beklemez çocuğun olduğu yerde. Yine ses oluyor ama en azından artık 22.00de koşturma sesleri gelmiyorHep diyorum bizim zamanımızda olmadı ama inşallah biz düzgün çocuklar yetiştiririz,bundan sonraki nesil bilinçli,vatana millete hayırlı evlatlar olurlar inşallah,haklarını, duracakları yeri,dünyada başka insanlarında yaşam hakkı olduğunu ve saygı duymak zorunda olduklarını bilerek yaşarlar.
Olması gereken prosedürü söyledim. Öyle arıza bir tipse zaten vay haline konu sahibinin.Evet sonra yeni haberlerde okuduk kapıya gelir tüfekle seni aileni tarar geçer. Ülkede adalet yok çözüm yok. Sen canından olursun o katil. Beni kapıma gelip ben sorunlu biriyim benden rica bile edemezsin tarzında konuşan gürültü olacak istediğimi yaparım diyefek üzerine yürüyen biri insanın canından da eder.
Bizim öyle tip işte. Olması gerekeni de uygulayamadık kültürlü okumuş insanlara bile. Çünkü karı koca avukatı binada 3 daireleri vardı beleş almışlar dava kazanıp. Herkesi mahkemeye veriyorlar cinnet geçirirsin öyle yalanlar iftiralar üste çıkmalar söz konusu. Bu işin yolunu da biliyorlar.Olması gereken prosedürü söyledim. Öyle arıza bir tipse zaten vay haline konu sahibinin.
Gerçekten yeni evler malesef ki öyle. Bende yeni bi eve taşındım kaç katın sesi bize geliyor, geçen gece saat 12 de birisi süpürge çalıştırdı ses sanki bizim üstten geliyor gibiydi ama bzm 2 kat altımızdaki daire yöneticiyi aramış kendi üst katındakinden şikayetçi olmuş bana da sorsan bizim üst kat süpürüyo derdim yani sesin nerden geldiğini tam olarak anlayamıyoruz, dolayısıyla da evlermizin içinde sürekli bi gürültü hali oluyor çocuklu evler kendi gürültüleride olduğu için çok anlamıyırlar ama çocuksuz evler bütün gürültüyü net olarak hissediyoGecen gun ki konunuza da yorum yapmıştim.
Sanmıyorum ki bir aile ortalama 18 saat gürültü yapabilsin. Hani bir noktada dinlenmeleri gerekiyor zaten.
Muhtemelen apartmaninizin duvarlari cok ince ve siz ust katinizdaki tum dairelerin sesini duyuyorsunuz ve yine muhtemelen alt katiniz da sizden sikayet edecektir yakinda. Eger kiraci degilseniz ses yalitimi oneririm, cidden cok etkili oluyor.
Sizde vurun tavana ses yapın, biz öyle çözdük 2 yıllık ses ve gürültü sorununun. Her ses gelişte duvara ve tavana vurduk vileda sapıylaArkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo