Bizimkilerin 1.5 yas bile olmiycak. Gercekten ilk dogumda da cok yiprandim ama en cok yine bebeklerim icin endiseleniyorum. Ilgi azalmasi bebegi etkiliyor muBen de ardarda dogum yaptim canim yas aralıkları 2
Zor evet ama güzel en cokda anneye guzel
Hepsiini birlikte buyutüyorsun
Ve uzülme veren Rabbim kolayligini da veriyor
Sizinkiler daha kucuk olacagi için bebeklik dönemlerini kolayca atlatırsinizBizimkilerin 1.5 yas bile olmiycak. Gercekten ilk dogumda da cok yiprandim ama en cok yine bebeklerim icin endiseleniyorum. Ilgi azalmasi bebegi etkiliyor mu
Şoyle zor oldu yanımda pek fazla destek alabileceģim kimsem yoktu,herşeye tek başıma göğus gerdim,evi toplasam çocuklarım ilgi bekliyor,çocuklarımla ilgilensem evim daģınık pis kaliyor.bütün düzenim alt üst oldu herşeye aynı anda yetemedimCevabiniz icin tesekkur ederim. Baska ne gibi zorluk/kolaylik yasadiniz peki?
Haklisin tek cocukla bile her ikiside zor oluyor. Eger 2. Olursa bakici sart olucak bizim ama o bile ilk cocuguma haksizlikmis gibi geliyor. Annelik hormonlari tavan yapmis durumda umarim hakkimizda hayirlisi neyse o olurŞoyle zor oldu yanımda pek fazla destek alabileceģim kimsem yoktu,herşeye tek başıma göğus gerdim,evi toplasam çocuklarım ilgi bekliyor,çocuklarımla ilgilensem evim daģınık pis kaliyor.bütün düzenim alt üst oldu herşeye aynı anda yetemedim
Kolaylığı en zor anlarımda Allahım hep tuttu elimden hiç düsürmedi beni
Uykusuz günlerim epeyce olsada yorulmadım
Sımdi heepsi birden annem diye sarilınca iyiki diyorum iyiki benimler
Oluyor canım hıc üzülüp bakamam edemem deme
Hemde en güzel sekilde bakıyorsun bana herkes imrenirdi ben tek çocuga senin gibi bakamıyorum diye
Haklisin tek cocukla bile her ikiside zor oluyor. Eger 2. Olursa bakici sart olucak bizim ama o bile ilk cocuguma haksizlikmis gibi geliyor. Annelik hormonlari tavan yapmis durumda umarim hakkimizda hayirlisi neyse o olur
Baska kimse yok sanirimKimse yok mu gercektenn??
Hersey Allahtan ilk bebegimi canimdan cok seviyorum ister istemez ilk onu dusunuyorum ama dogucak olanida bi okadar dusunmem lazim ikiside canim birisi daha mutlu olsun diye digerinin hayatindan nasil vazgecerim Allah kolayligini verir disye dusundum simdi 8. Haftadayim:)Konuyu yeni gördüm arkadaşım benim iki kızımın arasında 20 ay var senin korkularını çok iyi anlıyorum. Bunu yaşamış biri olarak söylüyorum Allah ım kimseye tasiyamacagindan fazla yük vermez. Benim se büyük kızım aşırı anneci ve hareketliydi ama küçük kızım.bir doğdu öyle sevimli öyle akıllı masallah. Emzirirdim sadece beşiğinde kendi uyurdu. Bana hiç bir zorluk çıkarmadı. Büyük kızım da kardeşini hiç kıskanmadı. Ve benim yanimda bana destek olacak kimse yoktu. Eşim bile... tek başına baktım birini emzirirken diğerini ayağımda sallardim gece onlara sarılıp uyuyunca ne yorgunluk kalırdı ve korku. Hiç merak etme anneler güçlüdür kimsen yoksa bile Allah var Allah yeter. Ikisine de gül gibi bakarsın bi kaç sene sonra ıyi ki böyle olmuş ikisi birden büyüdü dersin. Hem yaş farkı az olunca çocuklar birbirini kıskanmıyor da.
Allah yardim etsin. Gercekten cok zor cunku cocuk buyuk sorumluluk. Ama 3unle idare ediyosan 4. Yude buyutursun. Kardesi olan cocuk paylasmayi da ogreniyor kiskanmamayida. Ama iste en buyuk zorluk annelere dusuyorMerhabala benim 4.gebeliğim 1numaram 9 yasinda 2.numaram 6 yaş 3. Kızımda 21 aylık haziranda 4.kucağıma alıcam rabbim izin verirse inş ne yapalım kısmet böyleymiş çok mutluyum hiç korkmadım hepsini kendim büyütüyorum hepsinin sorumluluğu farklı ev işi herşey bende babamız sık sık iş gezisine çıkıyor zor ama imkansız değilkorkma blueejean allah yardım ediyor
Hiç merak etme benim kızlarıma dünyada en çok kimi seviyosun diye sorduğumda önce kardeşimi sonra seni diyolar hiç de haksızlık olmaz hepi topu 2 tane fazla değil ki ikisiyle de çok güzel ilgilenirsin. Şimdi daha dogurmadigin için sana zor geliyo. Doğduktan sonra bi bakmışsın ki herşey düzene girmiş kendin bile şaşırırsın.Hersey Allahtan ilk bebegimi canimdan cok seviyorum ister istemez ilk onu dusunuyorum ama dogucak olanida bi okadar dusunmem lazim ikiside canim birisi daha mutlu olsun diye digerinin hayatindan nasil vazgecerim Allah kolayligini verir disye dusundum simdi 8. Haftadayim:)
Ikk bebegim gazki bi nebekti ve o aglamasin diye surekli kucaga ve ilgiye alistirdik. Uykusuz geceler hala oyle sallanmadan asla uyumaz. Simdi bununda oyle olmasindan korkuyorum acikcasi. Eger oyle olursa ilkiyle ilgilenemem diyeHiç merak etme benim kızlarıma dünyada en çok kimi seviyosun diye sorduğumda önce kardeşimi sonra seni diyolar hiç de haksızlık olmaz hepi topu 2 tane fazla değil ki ikisiyle de çok güzel ilgilenirsin. Şimdi daha dogurmadigin için sana zor geliyo. Doğduktan sonra bi bakmışsın ki herşey düzene girmiş kendin bile şaşırırsın.
Tatlim ben gebelik zehirlenmesi yaşadım kızım erken doğdu prematureydi sarılık geçirdi hastanede yattı makat darlığı vardı tuvaletini yapamiuodu düşün nasıl gazliydi arabada gezdirip uyutuyoduk. Ama ikinci de tecrübeli oluyosun hiç dert etme ben diyorum ya eşim bile yanimda değildi öyle baktım sen de bakarsın ikiz gibi düşün hiç dert etme kendine. Biz anneyiz 10 çocuk olsa hepsine bakariz.Ikk bebegim gazki bi nebekti ve o aglamasin diye surekli kucaga ve ilgiye alistirdik. Uykusuz geceler hala oyle sallanmadan asla uyumaz. Simdi bununda oyle olmasindan korkuyorum acikcasi. Eger oyle olursa ilkiyle ilgilenemem diye
Canım bende senin gibi oldum 5 ekim de doğum yaptım ve bugün test yaptım hamileyim aynen oğlum ufak yaramaz nasıl olacak hiç bilmiyorum birde oğlum emiyor şimdi emmeye devammi edicez yoksa kesicez mi nasıl bir yol uygulamayı düşünüyorsun senArkadaslar burada yeniyim ve cok caresizim. 6 aylik bi oglum var ve yeniden hamile oldugumu ogrendim. Cok caresimiz. Oglum gercekten yaramaz surekli kucak ve ilgi istiyor. Kendimin yorgunlugunu vs. Gectim. Ilk ogluma yeterince ilgi gosterememekten ve psikolojisinin bozulmasindan korkuyorum. Benim durumumda olan annelerin tecrubelerinden faydalanmak isterim.
Gercekten zormus yasadiklarin. Ama Allah gucunu veriyo. Annelik baska bisey. Bende korkuyorum ama AllahTatlim ben gebelik zehirlenmesi yaşadım kızım erken doğdu prematureydi sarılık geçirdi hastanede yattı makat darlığı vardı tuvaletini yapamiuodu düşün nasıl gazliydi arabada gezdirip uyutuyoduk. Ama ikinci de tecrübeli oluyosun hiç dert etme ben diyorum ya eşim bile yanimda değildi öyle baktım sen de bakarsın ikiz gibi düşün hiç dert etme kendine. Biz anneyiz 10 çocuk olsa hepsine bakariz.
Canim benim doktorum 6. Haftada emzirmeyi birakman icin 2 haftan var dedi. Benim sutum zaten azalmisti ek mamayla beraber emziriyodum. Simdide tamamen kestim memeden. Yoksa icindeki bebek besinsiz kalabiliyomusCanım bende senin gibi oldum 5 ekim de doğum yaptım ve bugün test yaptım hamileyim aynen oğlum ufak yaramaz nasıl olacak hiç bilmiyorum birde oğlum emiyor şimdi emmeye devammi edicez yoksa kesicez mi nasıl bir yol uygulamayı düşünüyorsun sen
Gercekten zormus yasadiklarin. Ama zoru veren Allah kolayinida veriyo gercekten. Biz bakici dusunuyoruz bana yardimci olabilcek. Yoksa hic dusunemiyorum nasil altindan kalkarimTatlim ben gebelik zehirlenmesi yaşadım kızım erken doğdu prematureydi sarılık geçirdi hastanede yattı makat darlığı vardı tuvaletini yapamiuodu düşün nasıl gazliydi arabada gezdirip uyutuyoduk. Ama ikinci de tecrübeli oluyosun hiç dert etme ben diyorum ya eşim bile yanimda değildi öyle baktım sen de bakarsın ikiz gibi düşün hiç dert etme kendine. Biz anneyiz 10 çocuk olsa hepsine bakariz.
Çoğu doktor ve ebeler emzirmeyi tafsiye ediyor ne kadar lık hamilesin sen daha yeni tatdirmaya başladım ben hiç mama vermedimGercekten zormus yasadiklarin. Ama Allah gucunu veriyo. Annelik baska bisey. Bende korkuyorum ama Allah
Canim benim doktorum 6. Haftada emzirmeyi birakman icin 2 haftan var dedi. Benim sutum zaten azalmisti ek mamayla beraber emziriyodum. Simdide tamamen kestim memeden. Yoksa icindeki bebek besinsiz kalabiliyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?