üstünlük kompleksi

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
görüşmek zorunda olduğunuz bir tanıdığınız var, ve bariz şekilde üstün olmaya çalışıyor, giydiği kıyafetlerden tutun da, okuduğu kitaplarda, hatta konuştuğu konularda bile sizden üstün olduğunu -farkında olmayadabilir- üstün görünmeye çalıştığını seziyorsunuz... ne yapardınız????
Tatlı görünmeye çalışıyor, tatlı da, güleryüzlü hoş davranıyor, burası amenna... lakin her konuda her muhabbette sanki bizim o konuda bir bilgimiz veya fikrimiz yokmuş gibi bir eda sezdiriyor... sezgilerimi tam ifade de edemiyorum ama genel manasıyla durum bu... çok rahatsız hissediyorum birlikteyken, aksi gibi severim de kendisini yani, :) ... ama iki cümlenin üçüncüsü üstünlük taslamaya varıyor... bir kıyafetten vs bahsediyor olsak, şurdan al şuraya bak oraya git.. beğendiğim şeyi beğenmeme, veya beğenmediğim şeyin artılarını sıralayarak beğenmememin çok abes bir durum olduğunu hissettirme huyu var... yani kısacası o herşeyi biliyor, her konuda fikir sahibi, herşeyin iyisini doğrusunu olurunu o biliyor gibi bir ima veriyor... ben bilirim ben iyiyim vs demiyor, telaffuz etmiyor, ama nasıl anlatsam bunu bir şekilde hissedip sezebiliyorsunuz edalarından konuşmalarından... sezmemek için aptal olmak lazım yani... tahsil konusunda da pek bir farkımız yok, denk sayılırız ama zaten ben asla tahsil kıyaslamasını aklımdan bile geçirmedim ömrümce kimseye karşı.. onun hissettiridiği tavırlar böyle bir düşünceye kapılmama sebep oldu... ezmeye çalışır gibi bir havası var.. çok kitap okuyan biriyimdir, ama bir kez bile bununla övünen biri olmadım. keza zaten kitap okumak kişinin kendiyle alakalı bir durum, başkalarına bunu övgü malzemesi olarak kullanmak nasıl bir artı sağlar ki... ama o aksine sanki biz kitaplardan bihaber kişileriz de hiç okumayız etmeyiz gibi, şu yazar şöyle, bu kitap böyle falan filan bıdı bıdı... ben de sırf saygısızlık etmemek için bugüne kadar bu tavırlarını yüzüne vuracak yada kırılıp alınacak tarzda bir tavır göstermedim, tebessümle dinledim hala da dinlerim... ama artık canımı sıkmaya başladı, açıkçası kırmak da istemiyorum ama ufaktan şöyle laf dokundurmak da istiyorum açıkçası.. siz olsanız nasıl davranırdnız, belki de farkında bile değil ama sizi her fırsatta ezmeye, sizden üstün havalarına girmeye çalışan birine yaklaşımınız nasıl olurdu, fikirlerinizi bekliyorum :) tşkrler..

En rahatsız olduğum insan tiplerinde ilk beşe girer. Alttan alttan siz de imalarda bulunun, o utanmıyorsa siz niye utanacaksınız? Ben yapıyorum valla, benim canım sıkılacağına karşımdaki utansın :)

Örnek olarak; gülerek şaka yapar gibi bir edayla "he canım her şeyin en iyisini de sen biliyorsun" derdim direkt.

Gerçekten görüşmek zorunda mısınız, sohbet etmenizi gerektirecek kadar uzunlukta?

görüşmek zorundayız gerçekten... kaldı ki canımızı sıkan herkesi hayatımızdan çıkarsak zaten kimse kalmaz çevremizde, çünkü illa ki herkesin kötü tarafları vardır... kendimizin bile vardır yani.. onu o haliyle kabul etmek lazım, ama kabul etmek demek her can sıkışına da boyun bükmek değildir haliyle.. ufaktan bende ikaz babında dokundurmak istiyorum :)

En rahatsız olduğum insan tiplerinde ilk beşe girer. Alttan alttan siz de imalarda bulunun, o utanmıyorsa siz niye utanacaksınız? Ben yapıyorum valla, benim canım sıkılacağına karşımdaki utansın :)

Örnek olarak; gülerek şaka yapar gibi bir edayla "he canım her şeyin en iyisini de sen biliyorsun" derdim direkt.

açıkçası öyle bir tatlı dili var ki, siz farkına varmadan laf dokunduruyor :) kırılamıyorsunuz bile :)
o şekilde bir şey söylemem onu kırar eminim... fazla incitmeden nasıl dokundurabilirim üstün olmadığını

Kitap okuyan bir insanım ve hayatta en sevmediğim tipler kitap okumayı, okumadiklari yazarları eleştiren insanciklardir. Yerinizde olsam görüşmez ama öncesinde okkalı bir şekilde haddini bildirirdim.

Aynen boyle bir kizla tanistim, ayni ortamda defalarca bulundum.
Birsey onda varsa dunyanin en iyi urunu odur, o bir karar aliyorsa herkes tarafindan onaylanabilir.
Zamanla anladim ki takintisi varmis, begendigi hayati yasayan, begenilen kisi olamadikca, kendi kendini ovmeye baslamis.
Onu uzaktan izlemek sosyal deney gibiydi, fakat ayni ortamda olmak iskence. Kurdugu tek cumlede 8 kere "ben" diyordu :/

Hiç takmazdım.

ister istemez takılıyorsunuz, bir raddeden sonra can sıkıcı oluyor.. alınıyorsunuz

Kendi sorunları olduğunu düşünürüm tabi tanıyorsam ve niyetinden şüphem yoksa

varmı yokmu bilemiyorum ama tamamen huy edinmiş kendine... ama bizzat bana bu şekilde davrandığını hissediyorum.. belki başkaarına da vadranıyordur ama insan kendisine yapılanız sezebilir malum... karşıdaki onun cümlelerini nasıl algılar o ayrı konu..

Aynen boyle bir kizla tanistim, ayni ortamda defalarca bulundum.
Birsey onda varsa dunyanin en iyi urunu odur, o bir karar aliyorsa herkes tarafindan onaylanabilir.
Zamanla anladim ki takintisi varmis, begendigi hayati yasayan, begenilen kisi olamadikca, kendi kendini ovmeye baslamis.
Onu uzaktan izlemek sosyal deney gibiydi, fakat ayni ortamda olmak iskence. Kurdugu tek cumlede 8 kere "ben" diyordu :/

aynen bu da öyle... :) ama artık bende dokundurmak istiyorum henüz beceremedim :)

açıkçası öyle bir tatlı dili var ki, siz farkına varmadan laf dokunduruyor :) kırılamıyorsunuz bile :)
o şekilde bir şey söylemem onu kırar eminim... fazla incitmeden nasıl dokundurabilirim üstün olmadığını

Tatlı dilli ama ne söylediğinin farkındadır elbette, söylediği sözlerin nereye gittiğini bilecek kapasitede biri olmalı. Tatlı tatlı egosunu tatmin ediyor sizin üzerinizden... Bence çok naifsiniz ya bilemedim.

Kitap okuyan bir insanım ve hayatta en sevmediğim tipler kitap okumayı, okumadiklari yazarları eleştiren insanciklardir. Yerinizde olsam görüşmez ama öncesinde okkalı bir şekilde haddini bildiririm.

görüşmek zorunda olduğumuz için okkalı bir had bildirme malesef olmaz... ben aynen onun yaptığı gibi alttan samanı vermek istiyorum ama nasıl ?

görüşmek zorunda olduğunuz bir tanıdığınız var, ve bariz şekilde üstün olmaya çalışıyor, giydiği kıyafetlerden tutun da, okuduğu kitaplarda, hatta konuştuğu konularda bile sizden üstün olduğunu -farkında olmayadabilir- üstün görünmeye çalıştığını seziyorsunuz... ne yapardınız????
Tatlı görünmeye çalışıyor, tatlı da, güleryüzlü hoş davranıyor, burası amenna... lakin her konuda her muhabbette sanki bizim o konuda bir bilgimiz veya fikrimiz yokmuş gibi bir eda sezdiriyor... sezgilerimi tam ifade de edemiyorum ama genel manasıyla durum bu... çok rahatsız hissediyorum birlikteyken, aksi gibi severim de kendisini yani, :) ... ama iki cümlenin üçüncüsü üstünlük taslamaya varıyor... bir kıyafetten vs bahsediyor olsak, şurdan al şuraya bak oraya git.. beğendiğim şeyi beğenmeme, veya beğenmediğim şeyin artılarını sıralayarak beğenmememin çok abes bir durum olduğunu hissettirme huyu var... yani kısacası o herşeyi biliyor, her konuda fikir sahibi, herşeyin iyisini doğrusunu olurunu o biliyor gibi bir ima veriyor... ben bilirim ben iyiyim vs demiyor, telaffuz etmiyor, ama nasıl anlatsam bunu bir şekilde hissedip sezebiliyorsunuz edalarından konuşmalarından... sezmemek için aptal olmak lazım yani... tahsil konusunda da pek bir farkımız yok, denk sayılırız ama zaten ben asla tahsil kıyaslamasını aklımdan bile geçirmedim ömrümce kimseye karşı.. onun hissettiridiği tavırlar böyle bir düşünceye kapılmama sebep oldu... ezmeye çalışır gibi bir havası var.. çok kitap okuyan biriyimdir, ama bir kez bile bununla övünen biri olmadım. keza zaten kitap okumak kişinin kendiyle alakalı bir durum, başkalarına bunu övgü malzemesi olarak kullanmak nasıl bir artı sağlar ki... ama o aksine sanki biz kitaplardan bihaber kişileriz de hiç okumayız etmeyiz gibi, şu yazar şöyle, bu kitap böyle falan filan bıdı bıdı... ben de sırf saygısızlık etmemek için bugüne kadar bu tavırlarını yüzüne vuracak yada kırılıp alınacak tarzda bir tavır göstermedim, tebessümle dinledim hala da dinlerim... ama artık canımı sıkmaya başladı, açıkçası kırmak da istemiyorum ama ufaktan şöyle laf dokundurmak da istiyorum açıkçası.. siz olsanız nasıl davranırdnız, belki de farkında bile değil ama sizi her fırsatta ezmeye, sizden üstün havalarına girmeye çalışan birine yaklaşımınız nasıl olurdu, fikirlerinizi bekliyorum :) tşkrler..
çok var benim çevremde de benzeri insanlar...bitmiyor ki herkes herşeyi ben bilirim modunda,bu tür insanlara acıyorum ben ,komik buluyorum hatta,kendilerinden daha sessiz yada alçak gönüllü insanları bulduklarında içten içe egolarını okşamak tatmin etmek ister böyleleri ,aslında tavrı size değil kendinedir.kendini tatmin etme ,geliştirme gayreti içindedir..acınası bi durum ..çok rahatsız oluyorsanız ona kendne başka bir denek bulması konusunda yardımcı olun yani sizde biraz sivri olun,onun gibi davranın kısacası onu bastırın :)

Benim de çevremde bu tarz insan çok.Bir şey söyleseniz siz suçlu olup yanlış anlıyor olursunuz,söylemeseniz ayrı bir dert.Peki sadece size mi böyle yoksa çevresindeki herkese mi? sadece size karşı olan bir tavırsa içten içe sizi çok kıskanıyordur ve çok imreniyordur.

Tatlı dilli ama ne söylediğinin farkındadır elbette, söylediği sözlerin nereye gittiğini bilecek kapasitede biri olmalı. Tatlı tatlı egosunu egosunu tatmin ediyor sizin üzerinizden... Bence çok naifsiniz ya bilemedim.

bu huyu dışında bir kötülüğünü hiç görmedim, ve severiz de birbirimizi.... güler yüzlü tatlı iyi bir karekteri var...zararsızdır.. belki kendi bile farkında değil bu huyundan ... lakin dediğim gibi artık canım sıkılmaya başladı...

Benim de çevremde bu tarz insan çok.Bir şey söyleseniz siz suçlu olup yanlış anlıyor olursunuz,söylemeseniz ayrı bir dert.Peki sadece size mi böyle yoksa çevresindeki herkese mi? sadece size karşı olan bir tavırsa içten içe sizi çok kıskanıyordur ve çok imreniyordur.

açıkçası benim kıskanılacak birşeyim yok... bana imrenmesi gereken bir durumum da hiç yok... güzeldir hoştur beğenilir... maddi manevi birçok konuda herşeye sahip... beni kıskanıyorsa bile neyimi kıskanıyor düşünsem bulamam bile...

Sanki benim söylemek isteyip söyleyemediklerimi anlattınız bu konuda.

Aynı konudan muzdaribim. Ama üstün olmaya çalışmıyor, hiç anlamıyor diyelim. Onun dışında evet, sanki aynı kişiden bahsediyoruz.

Ben onunla mecburi aynı ortamda olmadığımız zamanlarda görüşmeme kararı aldım. Ki herkesin lafına bakıp baştan da mesafe koyabilirdim ama yapmadım, anlamaya çalıştım. Ama olmadı, her şeyi en tersinden anlama kabiliyeti yüksek. İlginç. Nacizane tavsiyemdir; uzak durabildiğiniz kadar durun. Samimi olmamak saygısız olmak demek değildir; yani hem ona saygılı hem mesafeli olabiliriz. En azından ben böyle yapıyorum artık.

açıkçası benim kıskanılacak birşeyim yok... bana imrenmesi gereken bir durumum da hiç yok... güzeldir hoştur beğenilir... maddi manevi birçok konuda herşeye sahip... beni kıskanıyorsa bile neyimi kıskanıyor düşünsem bulamam bile...
ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı ben.ama öyle değil işte:) baksanız her açıdan maddi olarak manevi olarak sizden daha fazla şeye sahip gözükebilir.öyledir de.ama kıskanılırsınız,bunun belli bir sebebi yok,insanın yaydığı ışıkla enerjiyle alakalı galiba.ve sebebi şu da olabilir siz onu hiç kıskanmıyorsunuzdur,ne parasında vardır gözünüz ne de güzelliğinde...siz kıskanmadığınız için de oluyor tam anlatamadım ama çok yaşadığım bir durum:)

Back
X