Üşütürsen çocuğun olmaz ?!??

Haydegidelum1990

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
25
19
38
35
Ya bugün babaannemin bana söylediği söz. Ben çok sık ayaklarımı üşütürüm ve kasıklarım çok ağrır. İdrar yollarımı da çok üşütürüm. Hakikaten ileride çoçugun olmaz olayı doğru mudur?

Yanı soguk almamaya calıs oyle bır rıvayet var😁 ıdrar yolları enfeksıyonuna dıkkat et. Bende cok dıkkat ederım yere corapsız basmam hamılelıkte de derler soguk alırsan erken dogurursun dıye enfeksıyona neden olabılır.

Ya bugün babaannemin bana söylediği söz. Ben çok sık ayaklarımı üşütürüm ve kasıklarım çok ağrır. İdrar yollarımı da çok üşütürüm. Hakikaten ileride çoçugun olmaz olayı doğru mudur?
Üsütme idrar yolu enfeksiyonu yapar. O da gebelige engel olabilir dogru demis

Anlık bir durum mu o yoksa kalıcı mı? Yani idrar yolu enfeksiyonu geçirirken mi hamile kalınmaz yoksa kalıcı kısırlığa neden olur mu?
Yok canim neden kalici kisirlik yapsin. Ilaci fitili var onu kullanip enfeksiyon bitince gebelik olur. Zaten infertiliteden doktora gidince hemen enfeksiyon var mi buna bakilir. Bir de kan ve hormon degerlerine bakilir.

Benim kalin giyindigim yaz kis ayagima corap giydigim nadirdir.Hatta yaz kis hep ustum ince yani sort tisort yatarim.Allahima sukur iki cocugum var.Babannemde bana derdi hep toton acik dolanyon usutcen cocugun olmayacak bu kiza corak yelek almiyo musunuz derdi 😅Yani oyle bisi soylenyo ama asli yok

Yok canim neden kalici kisirlik yapsin. Ilaci fitili var onu kullanip enfeksiyon bitince gebelik olur. Zaten infertiliteden doktora gidince hemen enfeksiyon var mi buna bakilir. Bir de kan ve hormon degerlerine bakilir.
Ben acayip üşütürüm. Yazın mesela askılı ve şort giyerim o sıcakta. Ama yine de ayağımda çorap olur. Buna rağmen sık sık kasıkta ağrı, idrar yaparken yanma şeklinde olur. Sonra öğrendim artık bol bol su içerim, ayağımı sıcak tutarım geçer. Ama böyle diyince yaw kısırlık yapmasın dedim kafam karıştı.

Idrar yolu enfeksiyonu evlenince erkekten bulasiyor genelde. Erkekler temizliklerine pek dikkat etmedikleri icin. Bir kere oldu mu genelde tekrar da eder.
Ben hep sort giyerim evde yaz kis. Enfeksiyon olmadim hic. Ilerde evlenince dusunursun bunlari

Yanı soguk almamaya calıs oyle bır rıvayet var😁 ıdrar yolları enfeksıyonuna dıkkat et. Bende cok dıkkat ederım yere corapsız basmam hamılelıkte de derler soguk alırsan erken dogurursun dıye enfeksıyona neden olabılır.
Hamileyken lohusa iken giren hastalık çıkmaz yavrım dikkat edin 😅😅😅
Evet o rivayetler var ama üşütürsen çocuğun olmaz yanlış bence iki evladım var o kadar üşütmeyle 😅 ama hamileyken lohusayken giren hastalık çıkmıyor orası doğru 🙄hoş vücuda giren hastalık ne zaman girse çıkmıyor maalesef 😣

Oldum olası evde çorap giymem .Dışarıda mecburen giyiyorum tabi ama eve girer girmez ilk yaptığım çorap i çıkarıp banyoya atmaktır o kadar vahim haldeyim yani.Cocucugum var bana da küçükken öyle diyorlardı :)

Ama bazı arkadaşların dediği gibi ayaklar usuyunce karın ağrısı ,idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim oldu .Ayrıca kronik böbrek rahatsızlığım var bu ayak usutmesinden değil .
O yüzden çocuğa engel mi bilmiyorum ama en azından terlik giymeye çalışın

Devamlı geçirilen enfeksiyonlar tüplerde yapışıklığa vs sebep olabiliyor ama bunlar nadir olan durumlar fazla takılma ;) ama sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirmen sağlığın açısından zararlı, kendini koru

Yani sicak madem bu kadar onemli transfer sonrasi neden hemsireler ılık suyla yikan diyorlar.
Benimde ayagimdan corap eksik olmazdi velhasil 5 sene cocugum olmadi 😂 ama babanneler ne diyosa dogrudur..

Valla ben terlikle doğmuş gibi çocukluğumdan beri yaz kış çıkarmadım ayağımdan halıya bile çıplak ayak basmadım ama hala çocuk deniyoruz işte🙄 ama yine de sağlığınız için dikkat edin genç yaşta sorun olmasa da ileriki zamanlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz

Yaz kış çorap giymeyi sevmem. Küçükken çok ağlardım hırka yelek kazak giymeyeceğim diye. Regl olurken sancılanırsın derlerdi. Hiç üşümezdim ne güzel. Olmayacak olsa benim çocuğum olmazdı herhalde. Şimdi kızım da öyle :-)

Ben de kendime hiç bakmazdım. Ayaklarıma yaz da kışta ne çorap ne terlik giyerdim. Bana da bu laf söylenirdi.

Sonuç ilk gecede hamile kaldım :)

Back
X