utangaclıgın cözümü var mıı :17:

dogrudiyosun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
121
2
26
İstanbul
ben cok utangac biriyimdir ve bu yüzden cok kasıntı olabiliyorum mesela birisi bir şey sorsun direk yüzüm kızarır heyecanlanırım falan özgüven eksikliğinden kaynaklı olabilir mi acaba? dışarı çıktığımda yemek yemeye bile çekiniyorum bazen bir şeyim eksikmişte diğerleri bana gülecekmiş, herkesin gözü benim üzerimdeymiş gibi hissediyorum oof cok kötü bi durum malesef böyle olan var mı aranızda dertleşelim accık

bence cok güzel bir özellik artık utanma çekinme gibi şeyler meziyet oldu.

hani "her ne ilim makbul isede ille edep edep" denirya.bence değişme, değiştirmeye calışma...

hiç kimsenin senden daha fazla birşeylere sahip olmadığını düşün,

yanlış birşey yapmadığın sürece utanmaman gerektiğini,

herkesin ufak tefek kusurları olabileceğini ve bunlara gülüp geçebileceğini düşün tatlım.

Ben de bazen keşke biraz daha çekingen olsam diyorum. Lönk diye söyleyiveriyorum aklımdakini sonra da kendimi çok açmış hissediyorum insanlara o kadar da bilinmek iyi değil azıcık gizemli olmak lazım. Sen de gizemli geliyorsundur başkalarına hem de naif ki bu güzel bir şey bence de

bence cok güzel bir özellik artık utanma çekinme gibi şeyler meziyet oldu.

hani "her ne ilim makbul isede ille edep edep" denirya.bence değişme, değiştirmeye calışma...

ne kadar calıssamda değişmiyor ki zaten.. :) bazen abartıya kaçıyor gibi geliyor bu yüzden rahatsız oluyorum ama yapacak bir şey yok

etrafımdaki coğu kişi aynen bunu söylüyor amaa işte.. neyse yine denemektee fayda var :))

Bende önceden öyleydim yavaş yavaş kendimi aşırıyorum büyüdükçe sanırım bilmiyorum :)

Kullanıcı ismin sözünü dinletenden ziyade söz dinleyen kişiyi çağrıştırıyor.

Herkesin biraz kendinden, biraz bilgisinden vereceği önerilerdense

sana özel, senin bunları hissetmene sebep olacak yaşadıklarından yola çıkan öneriler kalıcı çözüm odaklı yaklaşım olacaktır.

Hepimizin içinde olur dönem dönem inişli çıkışlı ruh halleri. Rahatsızlık duyuyor ama önüne geçemiyorsak bu ve benzeri durumların, kronikleşmeden destek almamız lazım.

Bende senin gibiyimm canım ve çok sıkıntılı bi duruum bi ortama falan girdiğinde kendini kötü hissediyosun falan bişey söleyeceksin heyecanlanıyosun bazen sesin bi acaip oluyo off off çok zor

Bende senin gibiyimm canım ve çok sıkıntılı bi duruum bi ortama falan girdiğinde kendini kötü hissediyosun falan bişey söleyeceksin heyecanlanıyosun bazen sesin bi acaip oluyo off off çok zor

evet aynenn :/ ezikmiş gibi hissediyosun neredeyse böyle kızarıyosun bozarıyosun falan cok kötü yaa

evet aynenn :/ ezikmiş gibi hissediyosun neredeyse böyle kızarıyosun bozarıyosun falan cok kötü yaa

eskiden daha beterdim yine şimdilerde biraz daha aşama kaydetmiş gibiyim gerçi aşama kaydetmiş halim de böle ya sen kaç yaşındasın canım sanki bu olay biraz da insan göördükçegeçirdikce açılıyo ben 20 yaşındayım 3-4 sene öncesine göre daha açıldığımı düşünüyorum

Böyle bir iki zorlasanız kendinizi o sesiniz kısılmasına rağmen mesela ,bence geçer..Ama bilmiyorum ben de sizin yerinizde olmak isterdim biraz.Çok seviyorum öyle insanları çok zorlamayın kendiniz gibi olun daha güzel değil mi ¿

bayada sevenimiz varmış mutlu oldum :)

bende öyleydim evlenince azaldı
çoçuğum olunca dahada azaltı
şimdide çok rahat değilim ama eskisi gibide değilim

Ortaokul, lise dönemindeyken bende öyleydim.
İnsanlarla konuşmaya bile utanırdım, çekinirdim.
Şimdi ise yeni insanlarla tanışabiliyorum, iyi iletişim kurabiliyorum.
O çekingenlik gitti üzerimden.

Dönemsel olabilir.
Ama yinede dikkat etmelisin zamanla aşamazsan bir uzmandan destek alma ihtiyacı hissedebilirsin.

umarım aşarım tek dileğim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…