• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utaniyorum takintimdan

Adigenart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
171
261
18
35
Kizlar 3 yil once bosandim ve bosandiktan 3 4 ay sonra bu hastaligim yuzunden cok cektim.

Bir sure sakinlestirici yazdi doktor ama bu sorunumdan bahsetmedim ona.

Evet. Itiraf ediyorum. El yikama hastaligi var bende.

Lavabodan ciktiktan sonra ellerimi 3 defa yikiyorum. Biriyle tartistigimda ellerimi yikarsam cok mutlu oluyorum. Ellerimi yikarken bazen dusuncelere daliyorum. Sonra lavaboyu da yikamaya basliyorum aklima gecmis geliyor.

Her gun dus aliyordum onceden. Sabah aksam aliyorum artik ve duştan bir turlu cikamiyorum. Bir kez daha sabunlayayim. Yeterli olmadi diye dusunmekten tekrar yikiyorum.

Ellerim tahris oldu. Kaniyor catladi. Toplu tasima araclarina metroya binmek istemiyorum. Demirlere tutunmak, insanlarla tokalasmak istemiyorum. Masami uc defa siliyorum ve camasir suyu evde kullanmaktan midem bulaniyor artik .
Sadece paylasmak istedim. Deliyim belki de. Yaptigimin yanlis oldugunun bilincindeyim ama yaptigim zaman inanilmaz rahatliyorum

Niye deli olasınız canım terapi alarak gayet rahat atlatabileceğiniz bir problem. Sakinleştiriciyle falan olmaz, bilişsel-davranışçı terapi alabileceğiniz iyi bir uzman klinik psikolog bulursanız sorununuz ortadan kalkar. Geçmiş olsun.

Kizlar 3 yil once bosandim ve bosandiktan 3 4 ay sonra bu hastaligim yuzunden cok cektim.

Lavabodan ciktiktan sonra ellerimi 3 defa yikiyorum. Biriyle tartistigimda ellerimi yikarsam cok mutlu oluyorum. Ellerimi yikarken bazen dusuncelere daliyorum. Sonra lavaboyu da yikamaya basliyorum aklima gecmis geliyor.

Her gun dus aliyordum onceden. Sabah aksam aliyorum artik ve duştan bir turlu cikamiyorum. Bir kez daha sabunlayayim. Yeterli olmadi diye dusunmekten tekrar yikiyorum.

Ellerim tahris oldu. Kaniyor catladi. Toplu tasima araclarina metroya binmek istemiyorum. Demirlere tutunmak, insanlarla tokalasmak istemiyorum. Masami uc defa siliyorum ve camasir suyu evde kullanmaktan midem bulaniyor artik .
Sadece paylasmak istedim. Deliyim belki de. Yaptigimin yanlis oldugunun bilincindeyim ama yaptigim zaman inanilmaz rahatliyorum
Obsesif kompulsif bozukluk muhtemelen, yine psikiyatriye gidip destek alın, utanılacak bişey Yok , elinizde olan bişey değil ki, bu da bir çeşit hastalık. Gecmiş olsun

sakinleştirici yazan doktora neden probleminizden bahsetmiyorsunuz? tedavinin başlangıcı sıkıntınızı kabul etmek ve bunu bir profesyonele itiraf etmekle başlar.

öncelikle cok gecmis olsun. takinti rahatsizligi bu, tedavisi var bu gibi rahatsizliklarin, delilik bu degil inanin...

Yardım almak zorundasın , belli ki kendi kendine atlatabileceğin bir takıntı değil. Canına yazık , kendini yıpratıyorsun. Belkide sadece geçmişteki problemleri çözersen takıntında kendiliğinden çözülür.

Olabiliyor böyle rahatsızlıklar.Eski semtimizde babalarıyla yaşayan 3 kız vardı.Kimseye gidip gelmez dışarıda görüşürlerdi.Babalarının cenazesinde evlerinde el yıkayan,abdest alan herkesin arkasından her defasında lavaboyu ciflemişler.Tedavi gerekir bence de.Temiz olmak güzel de,buna can mı dayanır.

Ben de dus değil de el yıkama takıntısı var. Stresli ve gerginken daha çok oluyor. Sinir olduğum seyleryasarsam tetikliyor vs. Eskiden çok fazlaydı şimdi azaldı. Yardım alın mutlaka

niye delilik olsun canım sadece asırısı sizi yıpratır
tedavi olun diyecegm .bendede aynısına benzer var
bende elimi sık yıkarım meselatuvaletten cıktım bir kez elimi yıkarım ikinci kez bir daha beliki üçüncü kez üçten fazla yıkamam temiz oldugunu birle asla yetinmem ama
dısardan eve girerim hemen lavaboya el yıkanır o ellerimle hiç bir yere ellemem
salata yapacagım salatalık malzemeyi yıkarım elimle sonra elimi yıkarım salatayı öyle yaparım
her dogradım sebzeden sonra salata tahtasını suya tutarım
tezgahım pırıl pırıldır hemen silerim cif döküp
dısardan hastaneden geldiğim kıyafet olursa hemen kirli camasır sepetine
kesinlikle telefonla oynedıgım kapıyı actıgım kilide dokunup gidip onla asal yemek yemem illa el yıkanacak
ayakkabımın üstünü silerim hemen elimi yıkarım dokundugum cogu seyden sonra el yıkarım
yani bende deliyim
haftada iki kez dus alırım hafta ortası hafta sonu onda sıkıntı yok

bak tatlim..bi sure bos verince gecer belki..bende mesela calisayim klavyeden ellerim pisleniyor diye birsey yiyeceksem ellerimi yikarim..ama bi kez yeterli yani..

haricinde metro otobus toplu yerlerde bende orayi burayi tutmayi sevmem..biriyle tokalasinca kadin erkek farketmez ellerimi yikarim....unutup oyle birsey yersem diye.. sabahlari dus alirim mutlaka..yani bendeki olmasi gereken tabii..ellerine, tirnaklarina biraz ozen goster bakim yap..duzenli krem sur…guzellestikce bence huyundan vazgecersin..

Evet abartılı bir temizlik takıntınız var ama utanmanıza gerek yok... doktorunuza bahsederseniz uygun ilaçları verecektir...

keşke temiz olmayanlar utansalar...

Utanıyorum deyince ben de burnunu karıştırıyorsun ya da çalma hastalığın falan var sandım:KK45:

Millet yazın sokağa ter kokusuyla çıkmaya utanmıyor, toplu taşımada burnumuzun direğini kırılıyor kokudan. Sen niye utanıyorsun?

Bu bir takıntı, senin de dediğin gibi. Destek alınca çözülecektir kolaylıkla.

Back
X