• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utaniyorum takintimdan

O an sadece yikamayi dusunuyorum . etrafimda ne varsa adeta soyutlaniyorum ustelik kendime kiziyorum sen iradesizsin soz vermistin yikmayacaktin.
Ve ellerim surekli kasiniyor. Bugu fabrikanin doktoru geldi. Egzama dedi. Kan icinde kaliyor kasimaktan.
Doktor da kizdi simdi daha pis goruyormusun dedi.
Once fucidin diye bir ilac verdi bu arada baska bir psikiyatriden randevu aldirdi arkadasiymis
Degil mi ben de oyle diyorum.Daha pis bakimsiz gorunuyor kuruyunca.Ve de cok takintili olunca da disaridan temiz degil de pasakli gibi duruyor insan.Tuhaf gorunuyor cunku o durumda

hayır hayır bu pek çok insanın başına gelebilen bir tür vesvese...
tedavi için psikiyatrla görüşmeniz iyi gelecektir.

Hafıften bende de var eskıden cok yıkardım ama artık yemek yemedıhım surece sık sık yılamıyorum sfra kuruyrum en son eljmı yıkayıp gelıp sfraya oturuyrum telefn kumanda vs dkunmak zrunda kalsam kalkıp elımı yıkayp gerı gelıyrum :D bu arada otobuslerdekı demırler hıjyen bu yızden demırden oluyorlar demır kendı kendını temızlıyormus mıkrop kırıyormus ama plastık olan madde mıkrop barındırıyor hatta uremesıne olanak saglıyor demırlere tutun korkma :) kendı kendınle engel ol yıkama yapabılırsın ben domeatosu cok kullanıyrdum ama artık onu da azalttım cunku bır damlası bıle dezenfekteye yetıyor ve okadarcıgı bıle durulamak ıcın bılmem kac metrekup su gerekıyormus bende hep bır damla koyuyorum gunlık seylere

Bunda utanılacak hiç bir sey yok canım.Bu takıntıların bazıları çoğu kişide var.Ben de dip köşe evi temizlerdim ertesi gün hiç iş yapmamış gibi her yer gözüme pis gelirdi.Hapsirma olayı bendede var evde çocuklar bile hapsirinca bütün camları acasim gelir.Aslinda biraz rahat olabilsek bu takıntıları azalır herhalde.

Kizlar 3 yil once bosandim ve bosandiktan 3 4 ay sonra bu hastaligim yuzunden cok cektim.

Bir sure sakinlestirici yazdi doktor ama bu sorunumdan bahsetmedim ona.

Evet. Itiraf ediyorum. El yikama hastaligi var bende.

Lavabodan ciktiktan sonra ellerimi 3 defa yikiyorum. Biriyle tartistigimda ellerimi yikarsam cok mutlu oluyorum. Ellerimi yikarken bazen dusuncelere daliyorum. Sonra lavaboyu da yikamaya basliyorum aklima gecmis geliyor.

Her gun dus aliyordum onceden. Sabah aksam aliyorum artik ve duştan bir turlu cikamiyorum. Bir kez daha sabunlayayim. Yeterli olmadi diye dusunmekten tekrar yikiyorum.

Ellerim tahris oldu. Kaniyor catladi. Toplu tasima araclarina metroya binmek istemiyorum. Demirlere tutunmak, insanlarla tokalasmak istemiyorum. Masami uc defa siliyorum ve camasir suyu evde kullanmaktan midem bulaniyor artik .
Sadece paylasmak istedim. Deliyim belki de. Yaptigimin yanlis oldugunun bilincindeyim ama yaptigim zaman inanilmaz rahatliyorum
bunun nedenıkendınızı ıc dunyanızda pis hissetmeniz nedenle sürekli elinizi yıkama ihtiyacı duyuyorsunuz bu sayede bedenınızle bırlıkte ruhunuzunda temızlendıgını hıssedıyorsunuz ama bu size aslında zarar veriyor malum herşeyin fazlası zarar derler....
bence ufak bir terapi ile çözülür bu iş..

Bende 3 kere yıkarım, hem de her yıkayışımda bol bol sabun sıkarım. Duştan çıkar yıne yıkarım :D
Oğlum var 1 yasında omunda parktan otobüsten vs sonra ellerini yıkarım.
Ama gerekirse o pis ellerle yemek de yerim.
Oğlum da otobüs demirine tutunup ağzına götürür yapıcak bişey Yok. Allah'a emanet der geçerim.
Sonra bazen sabunladıktan sonra bile elime sirke dökerim.
Muslukları kapı kollarını çamaşır sularım.
Ama ben maalesef biraz pis aile bireyleriyle büyüdüm. Sanırım iğrendirim için böyle oldum.
Yapabiliyorsan telkin et kendini, ellerine yazık.
Elimi az yıkarsam vs kendimi şununla ödüllendiricem de.
Oğlumun şuana kadar ellemediği demiyorum bak resmen yalamadığı pislik kalmadı.
Su damacanası, en iğrenci tüp :oha:
Herşeyi heran temizleyemiyoruz sonuçta. Onlar mikroptan ölmediyse bize de bişey olmaz..
Bu arada delilikle ne alakası var :)
Bana gittiğim bi psikiyatr içinde biriktirip söyleyemediklerin böyle yapıyor demişti beyin kendini rahatlatmaya çalışıyor.
Araştırma ama daha ne kötü takıntılar var bilsen. Seninki en olağanı..

Boşandıktan sonra kendimden evimden eşyalarımdan tiksinmeye başlamıştım, zaten oldum olası temizlik takıntım vardı. 3 sene geçti üzerinden yeniden evlendim ama takıntılarım devam ediyor, benimkiler şöyle:
-el yıkama yüz bin kere el yıkama
-kıyafetleri eve girdiğim an kirliye at ma iç çamaşırından dış çamaşıra her şeyi...
-koca kişisini de kendim de asla koltuklara dışarı kıyafetleriyle oturmama
-günde minimum 1 ya da 2 kere duş alma (allahtan kocam temiz biri Aslan kokmaz)
- günde minimum 3-4 kere diş fırçalama ama gargara ara yüz fırçası diş ipi her şeyi kullanma
-kıyafetleri aşka 2 kere giyinmeden yıkama
- uçak harici toplu taşıma kullanmama (sürekli yurtdışına çıkıyorum ve araç kiralamam gerekiyor sürekli siliyorum çantamdan ıslak mendilim kolonya eksik değil)
- yurtdışında taharet musluğu olmadığı içimin sürekli ıslak mendil ıslak tuvalet kağıdı bulundurma
-paraya el sürdüğümde tiksinme bu sebeple sürekli kart kullanma ama kartımı ödeme yaptıktan sonda kolonya şle dezenfekte etme (ara atan kartımı bozuyorum banka yenisini gönderiyor)
- ortak kullanım tuvaletleri kullanmama
-insanlarla el sıkılmaktan tiksinme (yabancı şirkette çalışıyorum onlar bir de yanaktan öpüyor çektiğim eziyeti siz düşünün)
-alışverişte ön raftakilere çok dokunulmuştur diye alamama...
-sebzeleri yıkarken onlara nasıl eziyet ettiğimi anlatmama gerek yok sanırım :)
-daha önce çamaşır suyundan zehirlenip hastaneye yattım ama o olmadan temiz hissetmiyorum hiç bir şeyi...
-ben yerken biri çikolatamdan bir dilim alsa dokundu diye yştemiyorum...

Ağır hastayım biliyorum ama değiştirmek için bir çabam yok, bazen hayat çok zor oluyor ama napalım... ben böyleyim... ve bunu gizlemek için çabalıyorum....

Boşandıktan sonra kendimden evimden eşyalarımdan tiksinmeye başlamıştım, zaten oldum olası temizlik takıntım vardı. 3 sene geçti üzerinden yeniden evlendim ama takıntılarım devam ediyor, benimkiler şöyle:
-el yıkama yüz bin kere el yıkama
-kıyafetleri eve girdiğim an kirliye at ma iç çamaşırından dış çamaşıra her şeyi...
-koca kişisini de kendim de asla koltuklara dışarı kıyafetleriyle oturmama
-günde minimum 1 ya da 2 kere duş alma (allahtan kocam temiz biri Aslan kokmaz)
- günde minimum 3-4 kere diş fırçalama ama gargara ara yüz fırçası diş ipi her şeyi kullanma
-kıyafetleri aşka 2 kere giyinmeden yıkama
- uçak harici toplu taşıma kullanmama (sürekli yurtdışına çıkıyorum ve araç kiralamam gerekiyor sürekli siliyorum çantamdan ıslak mendilim kolonya eksik değil)
- yurtdışında taharet musluğu olmadığı içimin sürekli ıslak mendil ıslak tuvalet kağıdı bulundurma
-paraya el sürdüğümde tiksinme bu sebeple sürekli kart kullanma ama kartımı ödeme yaptıktan sonda kolonya şle dezenfekte etme (ara atan kartımı bozuyorum banka yenisini gönderiyor)
- ortak kullanım tuvaletleri kullanmama
-insanlarla el sıkılmaktan tiksinme (yabancı şirkette çalışıyorum onlar bir de yanaktan öpüyor çektiğim eziyeti siz düşünün)
-alışverişte ön raftakilere çok dokunulmuştur diye alamama...
-sebzeleri yıkarken onlara nasıl eziyet ettiğimi anlatmama gerek yok sanırım :)
-daha önce çamaşır suyundan zehirlenip hastaneye yattım ama o olmadan temiz hissetmiyorum hiç bir şeyi...
-ben yerken biri çikolatamdan bir dilim alsa dokundu diye yştemiyorum...

Ağır hastayım biliyorum ama değiştirmek için bir çabam yok, bazen hayat çok zor oluyor ama napalım... ben böyleyim... ve bunu gizlemek için çabalıyorum....
+1
Beni yazmissin.
Senden tek farkim kocam yok olmayacak da.
Karsima cikan erkekler ve K.K yi her gun okudukca daha cok ellerimi yikamaya basladim.
Elimin uzeri su topladi yuzum gergin.
Sali gubu gidecegim doktora.
Para isiyle cok ugrasiyorum hep sayiyorum ve her sayisimda yikadigim icin cok ama cok aciyor kurudu catladi kaniyor kremle idare ediyorum ama artik 2 defa sabunlamaya dusurdum frenliyorum kendimi

+1
Beni yazmissin.
Senden tek farkim kocam yok olmayacak da.
Karsima cikan erkekler ve K.K yi her gun okudukca daha cok ellerimi yikamaya basladim.
Elimin uzeri su topladi yuzum gergin.
Sali gubu gidecegim doktora.
Para isiyle cok ugrasiyorum hep sayiyorum ve her sayisimda yikadigim icin cok ama cok aciyor kurudu catladi kaniyor kremle idare ediyorum ama artik 2 defa sabunlamaya dusurdum frenliyorum kendimi
Silverdin ya da bepantol ya da neutrogina kullan ellerin için geceleri de yatmadan vazelin sür, bunlar benim taktiğim.
İş seyahatlerimde valizimde kendi nevresimim oluyor yatağa seriyorum çarşafı, hafif battaniyeler ve yastıklar var satılan yanımda omlarında götürüyorum yastığımı da evden götürüyorum yani sadece yatağın üzerine yatıyorum hepsi bu.
Odayı toplamaya geldiklerinde eşyalarıma dokunmasınlar diye her şeyimi valize koyar kitlerim. Süslü bir bayanım ne kadar çok döküntüm olduğunu ve o sebeple bu işlerin ne kadar zamanımı aldığını siz düşünün...

Back
X