• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utaniyorum takintimdan

Eskiden ayni takintilarim vardi.ellerimi defalarca yikardim.bir yikamayya bir kalip sabunu bitirirsim.
Kimsenin evin de bir bardak su bile icmezdim.
Sonra unv e gidince yurta kaldim temizlik hak getire sonr abaktim ben de eskisi takmiyorum o sekild egecti cok sukur

Benim bu sekilde birden fazla tanidigim var. Hepsi de destek almadan birkac senede atlattilar. Neredeyse tamamen nrmal hayatlarina donduler. Yardim alirsan daha cabuk atlatirsin.

Allah utanılacak dert vermesin ne var bunda tedaviyle halledilebilecek bişey, yeter ki yardım al..

bende tvlet sonrası genelde 3 defa yıkarım. toplu tasıma araclarından inince buldugum yerde yıkarım haklısınız

sabah aksam dus fazla siz otaraftan takıntılısınız
insallh gecer

Bunu gerçekten istersen kendi kendini telkin ederek atlatabilirsin. Bende de vardı çok az kaldı şükür.
Ben ettaftakıler ellerini ne çok yıkıyorsun vs. Dedıklerinde gerilip sinirleniyordum :işsiz:

Ayni takinti bende de var.Bu kadar abartiliydi sukur biraz yendim.Ama metro ve insan iliskileri el yikama halen var.Hayat zindan oluyor

Hastalıkla savaşmayı bırakacaksınız. Çünkü OKB bundan beslenir. Suçluluk duygusu olmadan, yıkamaktan utanmadan, yıkarken ve sonrasında neden yaptım ben bunu diyip büyütmeden yıkamaya devam edip bunu büyütmeyeceksiniz. Beyninizi uyarmayacaksınız. Olabildiğince ben istersem elimi yıkamam, istersem yıkarım diyip telkin edeceksiniz kendinizi. Sakinlikle ve emin bir şekilde yenersiniz. Sadece sakin olun ve onunla savaşmayın, onu önemsemeyin!

Kizlar 3 yil once bosandim ve bosandiktan 3 4 ay sonra bu hastaligim yuzunden cok cektim.

Bir sure sakinlestirici yazdi doktor ama bu sorunumdan bahsetmedim ona.

Evet. Itiraf ediyorum. El yikama hastaligi var bende.

Lavabodan ciktiktan sonra ellerimi 3 defa yikiyorum. Biriyle tartistigimda ellerimi yikarsam cok mutlu oluyorum. Ellerimi yikarken bazen dusuncelere daliyorum. Sonra lavaboyu da yikamaya basliyorum aklima gecmis geliyor.

Her gun dus aliyordum onceden. Sabah aksam aliyorum artik ve duştan bir turlu cikamiyorum. Bir kez daha sabunlayayim. Yeterli olmadi diye dusunmekten tekrar yikiyorum.

Ellerim tahris oldu. Kaniyor catladi. Toplu tasima araclarina metroya binmek istemiyorum. Demirlere tutunmak, insanlarla tokalasmak istemiyorum. Masami uc defa siliyorum ve camasir suyu evde kullanmaktan midem bulaniyor artik .
Sadece paylasmak istedim. Deliyim belki de. Yaptigimin yanlis oldugunun bilincindeyim ama yaptigim zaman inanilmaz rahatliyorum
Deli deme kendine
Ama hayatı boyle kendine zorlaştırıyorsun
Hepimiz biri ile tokalasınca otobüse binince yıkama gereği duyuyoruz elimizi
Ama bu kadarı fazla bunu doktor yardımı ile çözün ki hayatı zorlaştırmayın kendinize

Hastalıkla savaşmayı bırakacaksınız. Çünkü OKB bundan beslenir. Suçluluk duygusu olmadan, yıkamaktan utanmadan, yıkarken ve sonrasında neden yaptım ben bunu diyip büyütmeden yıkamaya devam edip bunu büyütmeyeceksiniz. Beyninizi uyarmayacaksınız. Olabildiğince ben istersem elimi yıkamam, istersem yıkarım diyip telkin edeceksiniz kendinizi. Sakinlikle ve emin bir şekilde yenersiniz. Sadece sakin olun ve onunla savaşmayın, onu önemsemeyin!
Gece ozellikle yikadim mi unuttum mu ?
Kendimi sartlandiriyorum hayir lavaboya gitmeyecegim gerek yok
Ve köpürmeyen sabunlardan nefret ediyorum

Ayni takinti bende de var.Bu kadar abartiliydi sukur biraz yendim.Ama metro ve insan iliskileri el yikama halen var.Hayat zindan oluyor
O metroda yanimda adam agzini kapamadan hapsiriyor ve 40 dk boyunca ayni ortamda cam yok havasiz midem donuyor dovesim geliyor adami

ilerler bu tarz şeyler, dikkat edin lütfen. doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Ben de öyle dolmuştan inince, direksiyon tutunca, biriyle tokalaşınca vs ellerimi yıkarım hemen. Masama biri oturunca ya da el izi olunca silerim. Ama her şey pis derim de deliyim demem :)

Gece ozellikle yikadim mi unuttum mu ?
Kendimi sartlandiriyorum hayir lavaboya gitmeyecegim gerek yok
Ve köpürmeyen sabunlardan nefret ediyorum

Hayır savaşma sakın. Git ellerini yıka. Şu an ben ellerimi istediğim için yıkıyorum de. Hatta ellerini yıkadığında bir parola koy. Mesela ellerini yıkadıktan sonra 'Şu an ellerimi yıkadım. Çilek.' de. 'Şu an ellerimi yıkadım. Aspiratör.' 'Şu an ellerimi yıkadım. Cüzdan.' gibi parolalar koy. Sonra parolayı aklına getir. Çilek... Çilek diyince o eylemle özdeşleşeceksin ve evet ellerimi yıkadım mis gibi diyeceksin.Sakin ol ve seni yenmesine izin verme. Alay et bu hastalıkla. Savaşma onunla. Savaşırsan beslersin. Savaşma, seviş yani :)

yapmazsan ne hissediyosun
O an sadece yikamayi dusunuyorum . etrafimda ne varsa adeta soyutlaniyorum ustelik kendime kiziyorum sen iradesizsin soz vermistin yikmayacaktin.
Ve ellerim surekli kasiniyor. Bugu fabrikanin doktoru geldi. Egzama dedi. Kan icinde kaliyor kasimaktan.
Doktor da kizdi simdi daha pis goruyormusun dedi.
Once fucidin diye bir ilac verdi bu arada baska bir psikiyatriden randevu aldirdi arkadasiymis

Ben bunu hipnoterapiyle yendim arastirin isterseniz.
Ilerleyecek ve zamanla sokaga cikamayacaksiniz zamanla.Ustelik baskalarinin yasadiklarini okumayin bu hastalik okumakla ilerleyebilen birsey.

Back
X