• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey ablami annemden kiskaniyorum

Konunun ilk kismini okuduktan sonra gerisini okumak istemedim sanki bir yabanci hakkinda konusuyorsun cok yazik gözlerim doldu böyle konusup düsünebiliyorsun diye
asil sen ona daha destek olmalisin annesiz öksüz kalmis diye annene sen israr etmelisin ona daha deger verip geride birakmasin diye bide unutma o üvey felan degil kendine gel babana baba annene anne diyor ..
cok yazik umarim hissetmiyordur bu düsündüklerini keske annene benzeseydin
anneannende lafim yok bak kendi dogurdugu kizi annen ama hic annesine cekmismi? yani anne olmak anneanneninki gibi degil anneninki gibi olur .. Cennetlik biri annen
benim bir kizkardesim var simdi bana senin öz kardesin degil deseler yine ayni böyle severim cünkü o benim can'im.
ALLAH hidayete erdirsin cok üzdü beni bu durum..

Öncelikle annenle gurur duymalısın. Ablanı kıskanmana hiç gerek yok. İlerde iyi ki ablam var diyeceksin. Kardeşin yerini hiçbirşey tutamaz.

Yazmak istediğim bir sürü şey defalarca yazılmış zaten. Ben bir de ilave olarak şunu ekliyim; Ailenin mutluluğunu, huzurunu bozmak istiyorsan,
anneannenin dolduruşuna gelmeye devam et.

Bir ablam olmasını sanırım her şeyden çok isterdim. Bana yol göstersin, yanımda olsun, doya doya sarılalım gülelim.
İnsan elindekilerin kıymetini bilemeden göçüp gidiyor şu dünyadan
Nefis işte, özel olayım derken bir bakmışsın yalan dünya elinde kalıvermiş...

Yanlis istedigin kadar tartiş neyse iyi aksamlar herkese

İlk defa bu kadar nato kafa nato mermer bir üye görüyorum
Hem pes dedim
Hem de bir yalnışı bu kadar doğru diye tutturacak cesarete sahip olduğunuz için cehaletinizi tebrik ettim

Bu kadar bir yerlerden sallarken bari altına yazın kaynak k*çım diye

Üvey diye ötekileştirmeniz çok ayıp o sonuçta sizin ablanız.İlgi alaka isteyen küçük şımarık bir çocuk gibi davranıyorsunuz.Annenizi taktir ettim , neyse ki iyi kalpli insanlarda var hala..

Ananenizden uzak durun ayrica öz ablaniz bile olsa kiskanicak bi yapiniz var kiskanclik cok kotu bir huydur...

Özlük üveylik nitelendirmesini bilemem. Bu tip tanımlar bana yapay ve itici gelir. Ama "baba verir biz besler büyütürüz." diye bir şey yok. İnsanda kromozom sayısı 46 dır. 23'ü anneden, 23'ü babadan gelir. Yani kadın bir tür kuluçka makinası değildir.
Rabia hanima gore ayni rahimden cikmadigi icin uveydir diyor .
farkederseniz bn ilk mesajimda babayi anayi katmadan direk manevi kardesligi vurgiladim zaten .
Acik acik bizler kulucka makinasiyizda demedim
iki cinsinde gorevini belirttim

şöyle konuları okuyunca tek çocuk olmanın değerini anlıyorum konu sahibi özel hissetmek istiyor yaşı da küçük belli ki ama özel hissedemez o tek çocuklara has bir şans.

konu sahibi arkadaşım, siz tek çocuk değilsiniz üvey de olsa o sizin kardeşiniz. kabullenmek zorundasınız bu durumu.

şöyle konuları okuyunca tek çocuk olmanın değerini anlıyorum konu sahibi özel hissetmek istiyor yaşı da küçük belli ki ama özel hissedemez o tek çocuklara has bir şans.

konu sahibi arkadaşım, siz tek çocuk değilsiniz üvey de olsa o sizin kardeşiniz. kabullenmek zorundasınız bu durumu.
Uvey kardes degiller ki.Uvey kan bagi bulunmayandir.Nasil uvey anne ,uvey babayla kan bagimiz yok o yuzden uvey diyoruz o hesap.

şok içinde kaldım, o kız senin öz ablan öz üvey değil, babanın kızı yani senin öz ablan :stop: anneme karşı özel hissetmiyorum ne demek, sen zaten o ailede özel değilsin ablan da değil ikinizde aynı değerdesiniz, ikinizde kızlarısınız ikinizide aynı seviyorlar, herşey kan bağı demek değil ablanıda annen büyümüş altını değiştirmiş uyurken öpmüş koklamış, hastalanınca başında beklemiş sevecek tabi, seni de aynı şekilde, kadıncağızdan diğer kızına kötü davranmasını beklemekten vazgeç sende azcık aklını başına devşir ve anneannenle görüşmeyi bırak ne saçma ne kötü bir insanmış kadına bak iki kardeşi birbirine düşürmek için elinden geleni yapıyor yılan mübarek

öksüz bırıne nasıl kıskançlık beslersınız
annenız nekadar annelık yapsada annesının yerını tutarmı yapmayın lütfen
anneannenızn kötü kalpli oldugunu unutup kalp kırmayın sakın
o kız üvey ablanız degil öz ablanız bunuda uutmayın

Annen çook iyi o öksüz yavruya sahip çıkıp analık etmiş gözlerim doldu:'( Annenize teşekkür etmek isterdim insanlık namina...

Anneannende sende kiskanc ve kotu niyetlisiniz
annen melek gibi bir kadin keske azicik annene cekseymissin
Ablanim tek sucu annesinin olmus olmasimi babaniza helal olsun evladini annesi oldu diye anneannen gibi kotu niuetli bir insana uyupta evladini atmamis
Ablanin yerinde sen olsaydim sana nasil muamele edilmesini isterdin allah senin gibi insanlarin eline kimseyi dusurmesin tek diyecegim bu

Benim de annem vefat etti, babam evlendi şimdi küçük bir kız kardeşim var ve asla aklıma "üvey" kelimesi bile gelmedi, biz öz kardeşiz.

Annenizi kıskanacak bir durum yok bence, aynı anda iki araba alacak durumları olsa size de alırlardı muhtemelen. Ablanızla ilişkiniz nasıl?

Bir de tersinden düşün, ablan annen nedeniyle mutsuz olsa sen mutlu mu olacaktın? Ya da ablan annenden nefret etseydi? Aile huzuru olmasaydı? Ablanın ömrü boyunca annene minnettar olacağını düşün.

Back
X