uvey ablamin ikiyuzlulugu

drogba23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
70
17
38
Iyi aksamlar herkese. Bugun sizinle paylasmak istedigim konu uvey ablam. Kendisi benden 6 yas buyuk. Babam onu kucuklugumden beri bize getirdiginden onu gercekten ablam olarak gordum. Sirlarimi paylastim, dertlestik. Ama sonra baskalarindan ogrendim benim onunla paylastigim dertlerimi baskalarina soyluyormus dedikodu yapiyormus resmen arkamdan. Ama yanimda bana cok iyi davranir, cok fedakardir. Mesela gecen yil burun ameliyati oldum bir hafta boyunca o bakti bana. Nasil olur anlamiyorum. Cok sevdigim guvendigim bir insan bunu nasil yapar? Ne yapacagimi sasirdim. Sizce ona birsey demeden uzaklasmali miyim? Yoksa tartisip hesap mi sormaliyim?

Son düzenleme:
Boşboğaz biri belki dedikodu niyetiyle değil boş bulunup anlatıyor insanlara? Sır vermeyin bence.

Bir söz var "sırrını söyleme dostuna, söyler dostuna" diye.
Güzel günlerin hatrına bi şey demeden uzaklaşın.

Çocukluk etmiştir bence seni seviyor ilişkiniz de güzel, o yüzden bence tartışmadan yüzleş onunla kalbinin kırıldığını söyle

Kötü bir insan değil belli ki, arana mesafe koymana koymana gerek yok bence ama boşboğaz biri olabilir karakter olarak. Ağzında bakla ıslanmıyordur. Samimiyeti bozmazsn ama sırrını çok söylemezsin ona.

Nelee demis mesela?
Eskiden bir arkadasimin sevgilisinden hoslanmistim. Ben uzak durdum bu kisiden ama derdim ablamla paylastim. Aradan uzun zaman gecti bu arkadasima benim eskiden sevgilisinden hoslandigimi soylemis. Ve arkadasim hala bu kisiyle beraber. Arkadasima ne diyecegimi sasirdim. Kizla gorusmuyorum utancimdan.

Bazı insanlar sır saklayamaz,kötü olduklarından değil,karakter meselesi,bence ablan da kötü niyetinden değil de sır saklayamayan biri olduğu için paylaşmıştır

Ablanizdan duydugu ne malum?

Ve nasil oluyorda arkdasinizin sevgilisine asik oluyosunz? Ablaniz hatali olabilir ama sizce sizim bu yaptiginiz dogru bisymi?

Dedikodu olarak demiyodur belki. Hastalığında sana bakan insandan zarar gelmez bence...
Yinede siz çokta anlatmayın yüzüne diyip soğutmayın aranızı.
Bide o üvey diil öz ablanız unutmayın babanız bir. Kendine ÜVEY diyerek soğukluk verme...

Ablanizdan duydugu ne malum?

Ve nasil oluyorda arkdasinizin sevgilisine asik oluyosunz? Ablaniz hatali olabilir ama sizce sizim bu yaptiginiz dogru bisymi?
Arkadasim ben birsey yapmadim ki! Onun sevgilisinden hoslandim ve bundan cok mutsuz oldum. Kimden hoslanip kime asik olacagini secebiliyor mu insan? Hem ben gidip sevgilisini elinden falan almadim.

Arkadasim ben birsey yapmadim ki! Onun sevgilisinden hoslandim ve bundan cok mutsuz oldum. Kimden hoslanip kime asik olacagini secebiliyor mu insan? Hem ben gidip sevgilisini elinden falan almadim.

Evet secebiliyor. Kendi iradeniz yokmu sizin? Kiz gelmis sizi arkdssim diye tanistirmis buyuk ihtimal. Sizde o arkdasinizin sevgilisine baska gozle bakmissiniz. Arkdasin sevgilisine bizde eniste gozuyle bakilir.

boşboğazlık üvey olmakla ilgili değil, yapısı böyle demekki.

Konuyu niye carpitiyorsunuz? Ille tartisma mi cikmasi gerek? Iradeyle ne alakasi var bunun? Bu hisler senin elinde olmadan olusur. Sen kendini zorlayip birinden hoslanabilimisin? Arkadasimin sevgilisinden hoslanmami dogru birsey olarak gormedim zaten. Bu yuzden kendime dert edip ablamla paylastim. Sevgiler
Evet secebiliyor. Kendi iradeniz yokmu sizin? Kiz gelmis sizi arkdssim diye tanistirmis buyuk ihtimal. Sizde o arkdasinizin sevgilisine baska gozle bakmissiniz. Arkdasin sevgilisine bizde eniste gozuyle bakilir.

ee bence iyi yapmış ...

Durum hos degil tamam ama ona yorum yapmak istemiyorum konun o olmadigi icin. Ablanla paylastiginda onun gorevi sana yanlisini gostermek yaninda olmak olmaliydi. Gidip arkadasina anlatmasi bana gore dedikodu degil sirtindan vurmak. Konu ne olursa olsun ben de bi ablayim yaptigi ne kadar yanlis olursa olsun kardesime boyle bi hareket yapamam.

Üvey ablam diye belirtmenize hiç gerek yoktu.
Öz olanlar bile neler yaşıyor kaldı ki siz üvey sayılmıyorsunuz bile

Üvey olduğunu burada vurguladığınız gibi davranıyor iseniz siz hiç kardeş olmamışsınız demektir.Normal bi arkadaştan farkı olmaz.Ancak günlük hayattaki samimiyetiniz , sır paylaşmaktan fazlası ise , ablanızın yaptığı çok yanlış.Kendisi size de herhangi birinin dedikodusunu yapar mı?Yapıyorsa , bu durum onun kendi özelliğidir/alışkanlığıdır.Ancak hiçkimsenin dedikodusunu yapmayıp sadece senin arkandan konuşuyorsa kıskançlık kaynaklı yada başka bişey kaynaklı art niyet olabilir.Bu şekilde değerlendirmek daha makul olur kanaatimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…