üvey anne belası. Ablalarım yardım edin lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arkadasin dedigine aynen katiliyorum.

16 yasindasin okuluna sIkIca saril derslerine ver kendini mümkün oldugu kadar az muhattab ol üvey annenle..

Üniversiteye gitmene az kalmis sanirim degil mi?
Allah zihin acikligi versin.
Zaten üniye basladigin zaman kendi hayatini kurmus olacaksin.

3 e yeni gectim sonra 1 sene daha lise... peki

3 e yeni gectim sonra 1 sene daha lise... peki

Az kalmis canim sabret.
Arkadas cevren var mi?
O sekilde kafani dagitabilirsin belki..
Allah sabir ve kolaylik versin.
Üvey anneni de islah etsin insaAllah.

Onlara gore psikolojik sorunlarim var bana gırede sadece rahatlama...

Psikolojik sorunlari olan bir insandan uzak mi durmak gerekiyor :26:
Aksine daha cok destek olup yaninda olmak gerek diye düsünüyorum.

O zaman dedigimiz gibi okuluna ver kendini.
Derslerine sinavlarina cok iyi calis cok basarili ol ve cok iyi yerlere gel

Kensime jilet atiyorum bu yuzden ...

Peki

Kensime jilet atiyorum bu yuzden ...

Peki

Neden yapiyorsun bunu peki?
Yani kendine zarar vermekten hoslaniyormusun?
Yoksa 'baskalari zarar görecegine ben zarar göreyim' düsüncesinden mi?

Ergenlik dönemlerimde bende yapiyordum bunu.
Bu yüzden ayiplamiyorum kinamiyorum da.
Bende bir dönemden gectim.

Ama suan bilegimde ki o ince cizikleri görünce keske yapmasaydim diyorum.

Hayat herseyeragmen yasamaya deger.
Ve senden kiymetli hic bir kimse yok bu hayatta : )

Benim canim tatlidir tatli senin ki de öyle zira : )

O nedenlerden degil anlik bir kriz gibi kendimi kontrol edemiyorum acısini hissetmiyorum o an sadece rahatlama... tesekkur ederim

O nedenlerden degil anlik bir kriz gibi kendimi kontrol edemiyorum acısini hissetmiyorum o an sadece rahatlama... tesekkur ederim

Ailen bu durumunu biliyormu baban yani?
Doktora psikologa filan gittin mi hic?
Gitmeni tavsiye ederim.
Kriz aninda farkli bir sekilde de rahatlayabilirsin belki hatta krizlerini bile gidermende yardimci olabilirler sana : )

canım sana sabı dııyorum zordur hem ergenlik dönemindesin hemde üvey anne zor şeyler

öncelıkle üni.ye az kalmış gece gündüz çalış ennnnnn güzl bölümlere gel derim o ndan sonra kendı hayatını kurarsın zaten

bu süre içindede .okullar kapalıyken bir iş bulabilirsin en azından sabah çıkıp.akşam gelirsin

evdeykende geç odana tak kulaklıgını müzik dinle derim ben kitap oku, sık,sık yürüyüş yap iyi geliyor

ha çokkkk kötü durumdasın dıyelımkı nefes alıp,verme teknıklerini ögren ben anlatıyım kısaca sana

mesela hemen otur biryere ve burnundan derinnnnnn ve uzunnnnnnn . nefes alıp .

agzından veriyorsun nefesini verirkende 3 yada 4 kerede veriyorusn kısa kısa

pisioloklarda bunu ögretırler hep canım

Ayy inanmiyorum ya nasil insanlar var su dunyada !!! Allah onu bildigi gibi yapsin!! Allah sana da sabir ve guc versin kardesim.

Ailen bu durumunu biliyormu baban yani?
Doktora psikologa filan gittin mi hic?
Gitmeni tavsiye ederim.
Kriz aninda farkli bir sekilde de rahatlayabilirsin belki hatta krizlerini bile gidermende yardimci olabilirler sana : )

Bilmiyo hic gitmedim ..

Is olayi imkansiz gibi ama tesekkur ederim yazdiginiz teknik içinde

Öncelikle Allah sana sabır versin ama bir an önce kendine zarar vermekten vazgeçmelisin.Önce sen kendine değer kıymet vereceksin ki başkaları da versin.Bu duruma acilen bir çözüm bulmanı tavsiye ediyorum sana.
Senin durumun benim hayatta en çok içime dokunan şeylerden biridir.Açıkçası ben üvey anne işkencesine susan bilerek görerek görmezden gelen insanlar olduğunu bile biliyorum ve gelecekte çocuğum evlenince ben yalnız kalmayayım diye buna sessiz kalan insanlar midemi bulandırıyor.Böyle annelik babalık olmaz.Evlat sahibiysen eğer o herkesten herşeyden insanın yalnızlığından, korkularından, yaşlılık endişelerinden önce gelir, gelmelidir.
Böyle kendi çocuğuna değil eşine inanan insanlar yüzünden üvey babasının senelerce tacizine uğrayan kızlar var, senin gibi de üvey anne iftiralarına sözlü hatta fiziksel şiddetine maruz kalan insanlar da var.
Ya insanın içinde hiç mi bir şüphe oluşmaz ya benim çocuğum doğru söylüyorsa diye.Ya da yıllar sonra doğruyu öğrendiğinde o çocuğun yüzüne nasıl bakacağım ben şimdi demez mi insan?!!
Kendi öz annemle ya da babamla görüşmüyorum diyen insanlara 'aa olur mu anandır babandır' diyenlerden bu yüzden hiç olmadım işte ben.Acaba bu insan ne yaşadı da bu duruma geldi diye düşünmek lazım.Çünkü kimse ailesinden kopmak istemez.

Teekkur ederim...

simdi onlarla beraber yasadigin icin canim bir yandan mecbursursun evin kurallarina uymaya iyi üvey annelerde var yanliz kalinca konus ne sen onun hayatini zorlat ne sen onun hayatini ,gidecek yerin yok ALLAH korusun sokaklar ne alemde Tatli dil yilani deliginden cikartir ev islerinde yardimci ol bos vaktinde , suratini asip dolanma Zaman geliyor anne kizda atisiyor belki ozaman sana karsi tavri degisir dersinle ilgilen uni. gidersin surda az kalmis hayatini kurtarirsin iyi düsün disarda kurtlar var cok gencsin bana kizma yavrum ben bir anneyim fikrimi söylüyorum kendini ezdirme lütfen akilli davran

Hayir asla kizmam ben basindan beri ona iyi davrandim o davranmadi ... konusmayi bugun denedim dinlemedi ... tesekkur ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…