amin güzel dıleklerın için çok tesekkur ederım sanırım bende bır fırtına kaldıracak kadar kendımı güçlü hıssetmıyorum bunuda hazmedıcem napayım ki peki nişanlımla paylaşmalımıyım sence?
saol canım ilgin fıkırlerın ıcın....
nişanlım zaten bırcok olayın farkında bana dıyor sımdı onun yuzune gülmek zorundayım ama evlendıkten sonra şok a uğratıcam onu dıyor bu yaptıklarının hepsının acısını cıkarıcam dıyor ama gözle görülür hatalar yapıyor babamın eşi bizi apar topar nişana sürükleyen de oydu ortalıgı alevlendırdı babama soyledı ciddi ilşkisi var dıye babamda dururmu gelsınler ıstesınler dıye nişanlım zaten beni görüşürmek istemediğini açıkla belırttı düğünden sonra allah bılıyor ya benımde hıc nıyetım yok allah bu kapıyı aratmasın bır daha...
Çok üzücü yaşadıkların, konuşmaları sakla ama sessiz kal şimdilik, çok mecbur olmadıkça yüz göz olma
Ama dikkatini çekmek istediğim başka bir şey var; bunları nişanlınla paylaşma. Seni sahipsiz, arkasız bilmesin. El oğlu bildiğin gibi değil, evlilik zor bir şey, sana karşı kullanacak kozu olmasın. Tabi ki her erkek tinetsiz değildir ama tedbirli olmakta fayda var. Ne babanın ne de üvey annenin kötü yanlarını serme ortaya. Zaten evleneceksin evin ayrı, kapın ayrı olacak nişanlının ya da ailesinin bunları bilmesine hiç gerek yok.
İnsanların kalpleri kararıyor bazen, ah olaydı da üvey bir evladım olaydı, ne fark ederdi ki. Büyütüp, gelinlik çağa getirip, seve seve gelin etseydim. Arkasında annesi olsaydım... Ah be kızım bilmiyor bazı insanlar elindekilerin kıymetini, Allah'ın sınavlarını. Rabbim evliliğinde güldürsün yüzünü inşallah.
:) inş o günler yakın
Eğer paylaştığında rahatlayacaksan olabilir tabii. Ancak nişanlın seni koruma güdüsüyle ailene karşı hırslanacak yapıdaysa paylaşmaman daha iyi olabilir.
Babana doğrudan bu konu üzerinden değil de, "Babacığım evleniyorum ama bana senin varlığın güç verir. Kapın bana hep açık olur değil mi?" gibi duygusal bir şekilde yaklaşırsan umduğun olumlu cevabı ve tavrı ondan alırsın diye düşünüyorum.
Ammaan bşy söliiyim mi böyle bi insan için çeneni zihnini yormaya değmez ya. Arkadaşım sen baya bi iyi niyetliymişsin ya, kıyamam bi de evlilik konusu açılınca sevinicek mutlu olmama falan diyomuşsun. Neyse ki nişanlın sana güç veriyor gibi görünüyor, umursamaz birine benzemiyor.
Yukarıdaki yorumlardan birinde nişanlınla paylaşman seni desteksiz görmesine sebep olur gibi bşy okudum. Yersiz ya da haksız bi yorum da değil ama seni sözümona güçsüz görp ezicekse biriyle yalan bi ilişkiye girmekten iyidir. Babandan korkusuna ayağını denk alacağına senden ve senin gücünden denk alıp ayağını denk alsın ters bşy yapıcak olursa. Canını yaktığında karşında aileni değil, dimdik seni bulsun zaten. Bir de dediğim gibi o senin hayat arkadaşın olucak ya ötesi var mı? Canınız sıkkınken ilk koşacağınız insanlar olmalısınız birbirinize. Canım Allah nişanlını şaşırtmasın, hep böyle destekcin dert ortağın etsin inşallah
aynen böyle duşunuyorum...nışanlının bılmesıne gerek yok ayrıntıları..eşime arada soylerım...ben olursem..evlenmek yok cocugumuz büyüyene kadar..eşimde bana..yaşlanacagım ne zaman evlenecegım der..(oğlumuz 4 e yenı gırdı).ben ona güzel bır anne bulurum der..cok şukur kı bır oğlumuz daha var 18 yaşında...evlensede abısı sahıp çıkar (evlenırse hanımından dolayı sorun çıkmaz ınşaallah)..ay ne bıleyım ..zordur uvey anne ıle yaşamak..bak şimdı sen bırşey anlatamıyorsun..kah huzursuzluk çıkacak kah yanlış anlaşılacaksın vs...susmak en ıyısı deyıp kalınabılıyor ışte..allah yardımcın olsun..
Karıya bak.
kusura bakmayın ama babam konusunda bilhassa hassas olduğum şu günlerde tepem attı.
Pardon da istersen yaşlanana kadar evlenmez babana bakarsın ona n e y?
Senin evin senin baban. Hah açıklama yapmak da zorunda değilsin geç karşısına senin derdin ne de
yaşında anladıgıma göre çocuk değilsin babanı al karşına konuş
ya o ya ben:95: şaka tabi
ne argamdan haneg ediyn bacım derdin ney senin annlad hele baa de gadasını al
canım buarada profıl ısmını sarışın kelebek dıye okuyordum hep şimdi farkettım sanırsın kelebek
amin canım cok guzel dilekler bunlar...
gelecegı goremıyorum degısmeyecgınınde garantısı yok umarum boyle gider... benim nekadar güçlü oldugumu bılıyor bır kere kzıgınlıkla ona demiştim sana yemın ederım eger olurda ilerde anlasamazsak benı sakın babamın evınde arama gıdecegım son yer demıstım ayaklarımın uzerınde duracagımı bilir...
ladyLynn;
o kadın senin varlığını bilerek evlendiyse eğer, sen edebinle oturup saygıda kusur etmezken senden dert yanıyorsa, hiç kafana takıp üzülme derim.
o ev senin baba evin, evlensen bile senin kapındır orası, kimse seni haksız yere ordan men edemez, sen o evin demirbaşısın, çok istiyorsa sen değil kendisi gitsin.
Kendini o evde hor görme sakın, inadına ortalıkta dolaş, saygısızlık yapma ama varlığını belli et. Madem istemiyordu evlenmeseydi, senin günahın ne de seni böyle üzüp kahrediyor?
O evde sığıntı muamelesi görmesi gereken birisi varsa o sen değilsin, kim hakediyorsa o görsün muameleyi.
bence hiç birşey yapma ,nasılsa senin vicdanın rahat,allaha havakle et, kötülükte bulunmak yaptığın iyilikleri siler ,sen bence okumamış gibi hayatına devam et
kedicikmiyav dedi yok yokkk kükredii kızzz güldürdün beni
az daha sabredıom bır patlama anında dediklerini yapcemmp
çocuk degılm elbet 25yaşndayım yahuuu
Allah ıslah etsin.herkes bilinçli değil sizler gibi canım nerde durması gerektıgınden habersiz bir kadınla yaşıyorum... yanı evlendıgınde dayagınıda yemiştim onun iş yapamıyorum dıye hıc unutmam başımı böyle eğdi işte ben zaten sessiz sakın bır ınsandım
ama sana soyleyım ınan yapılanlar kımsenın yanına kalmıyor ya bu dunyada ya diğer...
beni dışlıyor evet ama onunda başına ne neler geldı tam 1 sene arayla annesini önce sonrada babasını kaybettı annesizliğimi anlamış oldu... şimdi bır kızı var kı onu çok uğraştırıyor sorunlu bır kız allah buyuk daha bunlar başlangıc ben kendımı böyle rahatlatıyorum kabullendım ne yapayımkı... karsında çok tehlıkelı bır ınsan var sa ıster ıstemez sessızlesıp çekiliyorsun
aklıma gelmedı degıl ıyi bır ders olur ona ama babam facebook kullandıgını bılmıyor ve şiddet yanlısı bır adam kötü şeylere sebebıyet vermek ıstemem canım yanıyor ama yinede babamın sağı solu yok
işte babama guvenemıyorum sakin bır ınsan olsa karsıma alıp duzgun duzgun anlatabılsem... düşünmem soylerım ama hep kopuguz evlendıgınden berı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?